Не съм го гледала Карбовски, не смятам и да си убивам мозъчни клетки с подобна дейност, те и новините всеки ден ми стигат
По написаното от вас, разбирам, че пак национална медия ни занимава с поредната циганска трагедия. Естествено - набъркано е и невръстно дете, за да е пълен Листопадец.
Е, докога бе да му се невиди в тази наша държава ще ме заливат отвсякъде с драмата, която следва от "свещеното право" на един етнос да се размножава безогледно?!! От толкова сълзи и сополи, поляти с медиен захарен сироп вече откровено ми се гади и ако бях една идея по-тъпа отколкото съм - сигурно щях да намразя и децата покрай всичко това, което се пише и излъчва.
Постоянно се търси начин да се ликвидират последиците от безотговорното "родителство" /думата не е подходяща, ама нямам по-точна/, а никакъв напън не виждам аз, да се предотврати възникването на такива ситуации. А вие?
Като не могат и не искат да си гледат децата тези примитиви - да не ги раждат, обричайки ги на скотски живот в гетото, в институции, или да ги продават като добитък на пазар.
Има презервативи, има противозачатъчни, има ако щете и доброволна стерилизация, има и аборт. И за въпросните екземпляри - всичко това е съвсем безплатно /както и всичко в живота им/, понеже плащаме ние. Ама за ФАР - пари няма. Има пари за изродски устроени институции, в които примитивите да си зарязват децата и да ни обвиняват НАС после, че не им ги гледаме добре. Егати наглостта, на мен отдавна ми дотегна, честно.
Хайде на бас, че ако аз утре публично заявя, че ще си продавам нероденото още бебе - ще дойдат сигурно ГДБОП да ме закопчаят и родителски права няма да видя доживот, че и в затвора ще ме вкарат. Ама тая при Карбовски нали е циганка - нея закони не я ловят, много ясно. Не ще да си гледа детето - ОК. Ама гадината не го дава за осиновяване и да си върви по пътя, ами иска да изкара някой лев. За тази и другите от нейното племе - раждането на деца е бизнес. Дали ще продадат бебе на някого, или уж ще го гледат, пък ще взимат един куп помощи, които не отиват за детето - все тая. Просто от това се издържат, защото системата го допуска и според мен го допуска съвсем умишлено. И за капак, де що се завърти някой "благотворителен" формат - пак ми набиват как трябва да спася децата на въпросните изроди от съдбата, която "мама и тати" им определят, без хич да ги е еня за тези деца. Те за семейния кон се грижат повече и им пука...
Хайде да предположим, че има начин всички деца от институции да бъдат изведени оттам. Тези, които са там в настоящия момент. Осиновени, настанени в приемни семейства, настанени в селища от типа на SOS...да, чудесно. Обаче няма как да се случи докато "конвейра" бълва всеки ден нови и нови обитатели за тези институции, това е безкрайно. Няма как да помогнем и никого не можем да спасим, ако източника на проблема не бъде овладян, поне в някаква степен. Докато това не стане - ще има домове, те ще са пълни и ще се продават бебета. И дано ги продават на семейства, които бленуват да имат дете наистина, че за другия вариант - не ми се помисля.
Съжалявам за острия тон, не е насочен към никоя от вас, а към ситуацията за която говорим. Бясна съм от това безкрайно замазване, гримиране и изместване на същността на проблема и "търсенето на решения" където ги няма. Да не говорим пък, как тези медийни постановки влиаят, върху отношението на обществото към хората с репродуктивни проблеми...ама да не захващам и тази тема сега.
Откровено казано, никак не ми е важна поредната циганка, която опропастява живота на детето си. Щом държавата я поощрява да прави точно това - аз и вие не можем да й попречим, тези които могат, но не го правят - те да си берат греха за това дете и всички други като него.
В България обаче, НЯМА САМО цигани и не само те имат материални и други проблеми, че денонощно да се занимаваме с тях. Има достатъчно нормални и свестни хора в държавата, чиито деца също си имат нужди, за които трябва да се мисли и да се отделят пари и тези хора, с всички сили и средства се грижат за децата си и им осигуряват нормален живот и переспектива за развитие. Не реват постоянно, как държавата и всички други са длъжни да им гледат потомството нали? Не само потомството, не реват и как държавата трябва да гледа тях самите и да им плаща сметките понеже те...нямали. Щом ние можем, значи и другите могат - ама не щЪЪЪЪТ, понеже е по-лесно така.
Аман от "циганската благотворителност", права и драми.
Пука ми за нормалните, работещи и справящи се хора. Тези, които си гледат съвестно децата, колкото и да е трудно. Пука ми за тези, които са нормални, работещи и имат затруднения с репродукцията и трябва да се моялт на държавата, да им отпусне някаква смешна сума, за да имат шанса да станат родители. Отговорни и любящи родители, не като онези гадини. Пука ми за тези неща, искам да живея в общество в което тези хора са приоритет, не "другите". Другият вид /без оглед на етноса им/ трябва да бъде "натикан в ъгъла" и принудени с всички /естествено приемливи и цивилизовани/ средства, да се очовечва, не да ги дондуркаме и да поощряваме безчинствата им. И постоянно да плащаме за тях при това, а за нормалните хора - пари все да няма! Сори, ама така - не става.
Щом някой приема себе си за разплоден добитък, а детето си за стока...ами този някой сам си е дал оценката. Не е нужно аз да му я давам. Нито пък ще седна да се тюхкам за "злощастната му съдба" - това си е личен избор. Има раждане и продажба на бебе, има и бачкане. Ясно кой, какво и защо си избира в случая. Да се купуват, да се продават, явно няма да влизат в час... Поне да спрат да ни занимават с идиотизмите им, ако може, щом никой не взима мерки да ги пресече най-после.