0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Отчаяна съм...
« -: Ноември 14, 2010, 10:12:14 am »
Здравейте, имам въпроси и дано получа отгвори. Преди 4години бях бременна в втория месец и направих аборт. Сега от 1година се опитвам да забременея но не се получава. Ходих на лекар и тои каза че всичко ми е наред. Цикъла ми е около 30-34дни но така и не разбрах за следенето на овулация. Помогнете ми  :(
*
Re: Отчаяна съм...
« Отговор #1 -: Ноември 14, 2010, 12:57:24 pm »
Емили, няма причина за отчаяние - писала си на правилното място :wink:
Средно цикъла ти е с дължина 32 дни, от тази цифра изваждаме 14 дни/стандартната дължина на Лутеалната Фаза/ и получаваме дата за евентуалната ти овулация - 18-ти ден.
Така изглеждат нещата по учебник, но тялото ти има собствено мнение, затова е най-добре да се наблюдаваш няколко месеца, за да си уточниш детайлите - мерене на Базална температура, тестове за овулация - 15-20 ден, цервикална слуз.
Денят за овулация, както и Фоликулярната Фаза/дните преди ову/ са динамични, и всеки месец може да са различни, ЛФ е специфична при всяка жена и всеки месец е с еднаква продължителност - от 12 до 18 дни.
Изчети тази темичка http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=791&Itemid=20, както и всичко, което ти се стори интересно от библиотеката на сайта и се успокой - нещата ще се получат. Успех!




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Re: Отчаяна съм...
« Отговор #2 -: Ноември 14, 2010, 16:26:46 pm »
Освен изброеното от ollivia бих искала да добавя, че установяване че "всичко е наред" е невъзможно да бъде постигнато с един преглед. Такова заключение би могло да се направи само след задълбочен анализ на редица изследвания, включително на мъжа. Нали не забравяме все пак, че и той има немалка роля в зачеването. Може други момичета от форума да не са съгласни с мен, но смятам, че след 1 година неуспешни опити няма смисъл да продължавате само със следене на овулацията. Аз лично съжалявам, че изгубих само три месеца с този метод, вместо да отидем направо да си направим изследвания, от които по-късно ни се изясни къде точно е проблема.
Re: Отчаяна съм...
« Отговор #3 -: Ноември 14, 2010, 22:00:22 pm »
и аз съм твърдо ЗА ,да не се чака,1 год. е достатъчно време ,аз лично чакам вече 6 м,но резултат няма,и другата седмица започвам с първия преглед,но няма смисъл от повече чакане,така че също ти бих препоръчала да не чакаш,а с един обикновен преглед нищо немойе да се установи.Така че моят съвет е поразпитаи за добър доктор по стерилитет и не чакаи повече.и дано скоро чудото да стане  :)
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Отчаяна съм...
« Отговор #4 -: Ноември 15, 2010, 11:30:22 am »
На твое място бих мерила БТ и правила тестове за О. поне 3 месеца
Бих си пуснала всички необходими изследвания и с - тях на лекар :)заедно да преценим дали има проблем :)
Докато чакаш чети какво правят другите момичета и следвай техните стъпки :)
Зная колко е ужасно да си в подобна ситуация - не се получава, а незнаеш какво да правиш, къде да отидеш и кого да попиташ :)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Re: Отчаяна съм...
« Отговор #5 -: Ноември 15, 2010, 11:40:58 am »
Наистина няма място за отчаяние!Ако не си правила цветна снимка си направи,може да ти я назначи и твоя гинеколог.Ако и там всичко е ок можеш да си вземеш някои витамини за фертилност-и за двамата е добре.(предполагам ,че половинката ти няма желание за спермограма на този етап,но витамините няма да навредят:)
*
Re: Отчаяна съм...
« Отговор #6 -: Ноември 15, 2010, 11:48:23 am »
Извинявам се ,избързах да публикувам :oops:Сега за овулацията -и моя цикъл е около 35 дни и си засякох с тест за овулация на 23 ден..след месец 21 ден..горе долу се пада след 20 ден,можеш да пробваш с тестове,продажат се в аптеките,но започни тесването след 17 -18 ден,тъй като ти е по дълъг цикъла може и две опаковки да ти трябват първия път ,за да разберещ горе-долу кога е.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Отчаяна съм...
« Отговор #7 -: Ноември 15, 2010, 13:00:44 pm »
След 1 година неуспешни опити за забременяване се търси помощта на репродуктивен специалист.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу