Денис , здравей и от мен............
Исках да погледна графиката ти, но от няколко дена все нацелвам момент в който явно има проблем с ОКалендар.
/това се отнася и за момичета, които се обръщат към мен/
На какви лекари ходиш?
В клиника по стерилитет за толкова време щяха да разберат какъв е проблема и да предприемат мерки.
НА въпроса ти- по принцип фоликулите започват да растат в началото на МЦ , още по време на М., но не е изключено това да стане и по-късно и съответно да има по-късна О.
Но може МЦ да е ановулаторен.
Възрастта - да може да е и от нея.
Навлизането в климакс не става за 1 година и по някога това е дълъг период /на постепенно затихване на репродуктивните функции/ 5-10-15 години. Например, ако при теб този период е 10 години е много вероятно от време на време да имаш симптоми които подсказват това - липса на О. от време на време, промени в М, скъсяване или удължаване на МЦ, сърцебиене, задъхване, топли вълни и т.н. Но това не изключва възможността да имаш и от време на време О. и отделяне на 'хубава' яйцеклетка. Точно в такъв момент може да стане чудото.
Не искам да те плаша / и аз съм на 40 год./ и аз се страхувам от такива неща - просто съм откровенна.
Изследвала ли си яйчниковият резерв, как са хормоните ти : ЛХ,ФСХ и т.н.?
На твое място ако искаш бебе - трябва да се обърнеш към клиника по стерилитет и да не спираш да ходиш докато чудото не стане.