Денис
ще погледнеш ли пак. Т се задържа над 36.80, но ме озадачава това, защо не е над 37. Аз меря сравнително от скоро - 3-ти месец, и досега не ми е била под 37 градуса в лут.фаза? Дали е нормално и на кой ден е била овулацията ми според теб? Благодарна съм ти за вниманието.
Нещо не е както трябва.
Неможе пика на ЛХ да съвпада с най-високата БТ.
Правилно ли отчете тестовете? По кое време на деня ги прави и спази ли всички условия?
Ако не гледам тестовете - овулацията /по графика/ може да е била 13 ден от МЦ. Ако БТ се повиши и се задържи висока 37.0 и над 37.0 - всичко е наред - имало е О.
ПП. О. настъпва от 12 до 36 час след пика на ЛХ.
Самото покачване и спадане на ЛХ - трае 30-40 часа /според някои 48 часа.
Сутринта мериш БТ - висока - това означава че О. е минала /БТ се покачва след отделяне на Прогестерон/ потвърждават до и стойностите на БТ от следващите дни.
Следобяд правиш тест - който е (+)- това означава че О. ще настъпи след 12 до 36 часа...............ето кое не се връзва
Ако имаш СПКЯ - може това да е причината за това разминаване - често се получава при това състояние.
Според мен - нещо си объркала тестовете....помисли за това.
Другият вариант е тестовете да са верни - просто си настинала или нещо друго, което да повиши БТ няколко поредни дни - например- болен зъб и т.н.