Денис, меря с електронен термометър в устата, докато не изпиука Винаги към 7.00-7.30ч.Док каза, че има няколко фоликула, но ми посочи само един, който беше 12 мм на 18 ден. При положение,че цикълът ми е с продължителност 40-50 дена предполагам, че това не е късно. Денят, в който тестът показваше ову си имах признаците- матката по-ниско от обикновено, болки ниско в дясно.Ще видим какво е положението днес, съмнението на док е за СПКЯ, но според друг гинеколог изобщо не отговарям на типажа за СПКЯ - слаба, не съм силно окосмена, нямам пърхут, не съм мургава...само дето пустият му цикъл е толкова дълъг и фоликулите нещо се дърпат да растат От пет дена пия фоликулин. Възможно ли е приемът на дуфастон предния цикъл от 11 до 25 ден да е объркал нещата?
Съжалявам мила, но според мен не мериш правилно БТ. Така че не може да и се вярва.
Макар да е средата на МЦ, започни да мериш анално и дръж термометъра 4-5 мин след сигнала/ ако е живачен - 10 мин/.
Това, че образуваш няколко фоликула, все още неозначва, че имаш СПКЯ.
Дано този 12-мм-ов фоликул да нарасне и да има О.
Ако имаш по-дълъг МЦ няма как фоликула да расте бързо, защото като порасне - трябва да се пукне и до 14 дена да ти дойде следващата М. Така че е нормално при дълъг МЦ, О да е по-късно /тя всъщност за този цикъл не е късна, а си е нормална/.
Дуфастона не ти обърква нещата, не се притеснявай.