0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Дайте да ви видя графиката...
« Отговор #860 -: Март 24, 2006, 18:32:14 pm »
Благодаря Денис! :bighug:

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #861 -: Март 24, 2006, 18:49:43 pm »
Погледнете и моята графика моля ви:)
Овулацията ми е установена след фоликулометрия.БТ е висока но сутринта направих тест и беше отрицателен:(Дали е рано още за тест имам 2 дни закъснение.Цикъла ми е 31-32дни.
Благодаря ви
*
« Отговор #862 -: Март 24, 2006, 20:40:22 pm »
Цитат на: nataly_kirova
Погледнете и моята графика моля ви:)
Овулацията ми е установена след фоликулометрия.БТ е висока но сутринта направих тест и беше отрицателен:(Дали е рано още за тест имам 2 дни закъснение.Цикъла ми е 31-32дни.
Благодаря ви

Натали , на мен май ми прилича на :bfp:  след няколко дни.Дано!!!!!! :blowingdust:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #863 -: Март 25, 2006, 07:18:17 am »
...и на мен.
Стискам палци за това!
 :blowingdust:  ylinfant

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #864 -: Март 25, 2006, 18:45:33 pm »
Denis, а за моята графика дали всеоще мога да се надявам за щъркел:), въпреки двата - теста?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #865 -: Март 25, 2006, 18:52:39 pm »
Цитат на: seasmilebg
Denis, а за моята графика дали всеоще мога да се надявам за щъркел:), въпреки двата - теста?

Според мен са минали 10-на дни от овулацията. Още е рано за тест.След като не ти е дошло има надежда.
Стискам палци!Дано да е станало!

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #866 -: Март 25, 2006, 18:56:25 pm »
Цитат на: denis

Според мен са минали 10-на дни от овулацията. Още е рано за тест.След като не ти е дошло има надежда.
Стискам палци!Дано да е станало!

Защо 10ина?! Не е ли била на 16 ден, а днес ми е 30, значи са минали 14? Сега съвсем се обърках с тези 10 дни. Защото ако си права, ами...ние точно тогава не сме правили нищо с мъжа ми, аз мислех, че е била на 16 ден, и съответно тогава дйествахме активно
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #867 -: Март 25, 2006, 19:06:36 pm »

Защо 10ина?! Не е ли била на 16 ден, а днес ми е 30, значи са минали 14? Сега съвсем се обърках с тези 10 дни. Защото ако си права, ами...ние точно тогава не сме правили нищо с мъжа ми, аз мислех, че е била на 16 ден, и съответно тогава дйествахме активно

Имаш стъпаловидно полачване на графиката.От 16 до 21 ден. С една инцидентна по-висока температура .Затова според мен овулацията е била на 18/19 ден. Падат се 11-12 дни(ако съм ги прочела правилно).
Все пак това е моето мнение.Нетвърдя че е вярно.
Прави ли тестове-те биха показали по-точно.
Това е просто предположение.Не му отдавай,чак такова значение.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #868 -: Март 25, 2006, 19:12:37 pm »

Имаш стъпаловидно полачване на графиката.От 16 до 21 ден. С една инцидентна по-висока температура .Затова според мен овулацията е била на 18/19 ден. Падат се 11-12 дни(ако съм ги прочела правилно).
Все пак това е моето мнение.Нетвърдя че е вярно.
Прави ли тестове-те биха показали по-точно.
Това е просто предположение.Не му отдавай,чак такова значение.

Оф, това хич не ми харесва, но логиката ти е съвсем стабилна:( и согурно така се е получило. Ако е била на 18/19 ден, съвсем няна шанс а съм забременяла, защото ние действахме на 16 и 17 ден. А тестове не съм правила този месец (имаш предвид за ову, нали). Ина4е за бременност - 2, но и двата са -. Дори сега не знам закъснява ли ми или не.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #869 -: Март 25, 2006, 19:24:09 pm »

Оф, това хич не ми харесва, но логиката ти е съвсем стабилна:( и согурно така се е получило. Ако е била на 18/19 ден, съвсем няна шанс а съм забременяла, защото ние действахме на 16 и 17 ден. А тестове не съм правила този месец (имаш предвид за ову, нали). Ина4е за бременност - 2, но и двата са -. Дори сега не знам закъснява ли ми или не.

Не се отчайвай,може и аз да бъркам.
Но и при другият вариант има шанс.Сперматозоиди жидеят до 72 часа (това по учебник) до 50 часа мога да преживеят в тръбата.
А колкото до тестовете за бременност -още е много рано. Инплантацията е   от 7 до 10 ден, след овулацията. След като се инплантира клетката, едва тогава започва отделяне на ЧХГ ( на който реагират тестовете за бременност)Ако си бременна, в много случаи БТ започва да се повишава именно след този период на инплантация. Така че има надежда.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #870 -: Март 25, 2006, 19:30:51 pm »
Денис, дано да си права, че все още има някакъв шанс! Като гледаш графиката, днес ми ее 30 ден, мога ли да го броя за закъснение? По принцип ми идва на 28я ден, само миналия мсец беше на 31, и сега не знам имам ли закъснение и откога да го броя
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #871 -: Март 26, 2006, 08:33:25 am »
Денис, дано да си права, че все още има някакъв шанс! Като гледаш графиката, днес ми ее 30 ден, мога ли да го броя за закъснение? По принцип ми идва на 28я ден, само миналия мсец беше на 31, и сега не знам имам ли закъснение и откога да го броя

Този термин закъсненеие на МЦ е много обобщен..Аз не го използвам, така както ти го използваш,например.
Според теб ,цикъла ти има една продължителност ,напр.30 дена. Щом ти дойде на 33 ден,Казваш закъсня ми с 3 дена.

Аз броя дните след овулация.При мен те са 14-15.Дали цикълът ми е 28 дена или 33 - след овулация са винаги 14 дена.От които дните с БТ над 37.0 са винаги 11(много рядко 12. Аз също имам стъпаловидно покачване на БТ.

В менстртуалният цикъл има две фази(първа и втора) и посредата е овулацията.Сравнително постоянна е втората фаза (тя е около 14 дена, а наскоро тук имаше едно момиче с 16 дена)
Променлива е първата фаза.Когато е по-дълга от обикновенно,МЦ също става по-дълъг.
За да разбереш дали си бременна,трябва да минат нормалните за теб дни от втората фаза и за да не се надяташ напразно (втора фаза+1 ден).Поне аз така правя,за да не се разочаровам.
По БТ през втората фаза не може да се разбере дали си бременна или не.Понякога се получава трифазна графика,но и тя не е критерий за бременност.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #872 -: Март 26, 2006, 13:38:43 pm »
Здравейте,съжалявам,че отново ви безпокоя,но при мен стават някакви "фантастики"
На графиката ми от предишният месец имам разлика от 0,4 градуса между 3и 4ти ден.(температурата варира между 36,90-37,05-в периода4-8ми ден)Накакво се дължи това ненавременно покачване?
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=12958&userLoginName=iliyanas
  В същото време на 3ти януари ходих на гинеколог и ми казаха,че имам задържан 24мм фоликул.А на 4ти януари ми дойде.Това дали не е оше едно потвърждение на моите съмнения?
А тоя месец в деня в който ми започна М. ЦС изведнъж ми се разреди и стана разтеглива.Няколко часа по-късно ми дойде при БТ=36,8.Днес ми е 2ри ден и тя отскочи на 37,20 8O .Това означава ли че овулирам  по време на цикъл?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #873 -: Март 26, 2006, 17:24:29 pm »
Цитат на: iliyanas
Здравейте,съжалявам,че отново ви безпокоя,но при мен стават някакви "фантастики"
На графиката ми от предишният месец имам разлика от 0,4 градуса между 3и 4ти ден.(температурата варира между 36,90-37,05-в периода4-8ми ден)Накакво се дължи това ненавременно покачване?
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=12958&userLoginName=iliyanas
  В същото време на 3ти януари ходих на гинеколог и ми казаха,че имам задържан 24мм фоликул.А на 4ти януари ми дойде.Това дали не е оше едно потвърждение на моите съмнения?
А тоя месец в деня в който ми започна М. ЦС изведнъж ми се разреди и стана разтеглива.Няколко часа по-късно ми дойде при БТ=36,8.Днес ми е 2ри ден и тя отскочи на 37,20 8O .Това означава ли че овулирам  по време на цикъл?

Най-добре е да те види лекар.Графиката ти  показва ,че нещо не е наред,както и сама си се досетила.
Каквото и да се каже, ще е просто едно предположение ,и освен това може  да бъде и доста далеко от истината.
Моля те да споделиш  после,какво е казал лекарят.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #874 -: Март 27, 2006, 10:15:52 am »

Този термин закъсненеие на МЦ е много обобщен..Аз не го използвам, така както ти го използваш,например.
Според теб ,цикъла ти има една продължителност ,напр.30 дена. Щом ти дойде на 33 ден,Казваш закъсня ми с 3 дена.

Аз броя дните след овулация.При мен те са 14-15.Дали цикълът ми е 28 дена или 33 - след овулация са винаги 14 дена.От които дните с БТ над 37.0 са винаги 11(много рядко 12. Аз също имам стъпаловидно покачване на БТ.

Denis, благодаря за изчерпателния отговор! Много неща почват да ми "светват" така. Аз вече съвсем се обърках какво става с настоящия ми цикъл - продължава да не ми идва, БТ е една такава никаква (нито висока за бебе, нито ниска да ми дойде), а ме болят гърдите и яйчника все по силно. Ако до 2-3 дни не ми дойде, мисля да отида на лекар да видя какво става - явно не съм бременна (днес тестът пак е -), но се птрвожа да не би да правя някоя киста.

В менстртуалният цикъл има две фази(първа и втора) и посредата е овулацията.Сравнително постоянна е втората фаза (тя е около 14 дена, а наскоро тук имаше едно момиче с 16 дена)
Променлива е първата фаза.Когато е по-дълга от обикновенно,МЦ също става по-дълъг.
За да разбереш дали си бременна,трябва да минат нормалните за теб дни от втората фаза и за да не се надяташ напразно (втора фаза+1 ден).Поне аз така правя,за да не се разочаровам.
По БТ през втората фаза не може да се разбере дали си бременна или не.Понякога се получава трифазна графика,но и тя не е критерий за бременност.
*

rebecca

molba
« Отговор #875 -: Март 27, 2006, 15:37:18 pm »
Бихте ли ми казали по какъв начин да прикача графиката си и ако някой може да ми каже нещо а нея. Благодаря предварително!
*

rebecca

« Отговор #876 -: Март 27, 2006, 15:45:01 pm »
Всъщност като поразгледах другите графикиреших, че може просто да сложа линк към нея.
Ако някой може да ми каже нещо за нея ще бъде истински благодарна!
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=-1
« Отговор #877 -: Март 27, 2006, 15:54:53 pm »
Ребека, няма да можеш да я качиш графиката като другите, защото не си логната.
Иначе я погледнах, но нищо не мога да ти кажа като не си мерила в най-важните дни. Може би овулацията ти е била между 20/24 ден.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

rebecca

Blagodarya!
« Отговор #878 -: Март 27, 2006, 16:06:21 pm »
Wassilena, много ти благодаря! Все пак е нещо! Означава ли, че трябва да си меря температурата и по време на цикъл? Съжалявам за тъпия въпрос, но си меря температурата за първи път и нямах идея от кога!
Странното е, че вече много ми закъснява. Но ще видим
*
« Отговор #879 -: Март 27, 2006, 16:08:55 pm »
Момиченца, моля погледнете ми графиката. Мерси :P