Денис, дано да си права, че все още има някакъв шанс! Като гледаш графиката, днес ми ее 30 ден, мога ли да го броя за закъснение? По принцип ми идва на 28я ден, само миналия мсец беше на 31, и сега не знам имам ли закъснение и откога да го броя
Този термин закъсненеие на МЦ е много обобщен..Аз не го използвам, така както ти го използваш,например.
Според теб ,цикъла ти има една продължителност ,напр.30 дена. Щом ти дойде на 33 ден,Казваш закъсня ми с 3 дена.
Аз броя дните след овулация.При мен те са 14-15.Дали цикълът ми е 28 дена или 33 - след овулация са винаги 14 дена.От които дните с БТ над 37.0 са винаги 11(много рядко 12. Аз също имам стъпаловидно покачване на БТ.
В менстртуалният цикъл има две фази(първа и втора) и посредата е овулацията.Сравнително постоянна е втората фаза (тя е около 14 дена, а наскоро тук имаше едно момиче с 16 дена)
Променлива е първата фаза.Когато е по-дълга от обикновенно,МЦ също става по-дълъг.
За да разбереш дали си бременна,трябва да минат нормалните за теб дни от втората фаза и за да не се надяташ напразно (втора фаза+1 ден).Поне аз така правя,за да не се разочаровам.
По БТ през втората фаза не може да се разбере дали си бременна или не.Понякога се получава трифазна графика,но и тя не е критерий за бременност.