0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Дайте да ви видя графиката...
« Отговор #840 -: Март 22, 2006, 17:07:37 pm »
Цитат на: KITI
Денис, тука си говорихме за моите хормони, и с лекари съм говорила , изглеждат добре , така ми се струва

Неправилно си ме разбрала.Извинявам се.Говорех по принцип - дето някои лекари от 1 изследване слагат едни тежки диагнози.
А щом са си добре изследванията- това е супер.
Но нали се случва -ановулаторен цикъл, или по-дълъг цикъл - и от там и по-различни резултати.,което си е съвсем нормално. Говорех ,когато резултатите,не са много добри. Не трябва човек веднага да се притеснява.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #841 -: Март 22, 2006, 17:26:45 pm »
така е мила, лощото е че мен ме заклеймиха и аз повярвах...5месеца ме мотаха...
хубавото е че по-лошите възможности отпаднаха, та сега тепърва ще се търсят по-безобидните причини :)
а как ми се иска от раз да стане :)))
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #842 -: Март 22, 2006, 17:41:18 pm »
Цитат на: KITI
така е мила, лощото е че мен ме заклеймиха и аз повярвах...5месеца ме мотаха...
хубавото е че по-лошите възможности отпаднаха, та сега тепърва ще се търсят по-безобидните причини :)
а как ми се иска от раз да стане :)))

КИТИ, каквото и да ти кажат,ако е лошо ,никога не им вярвай.Ако още поне 2 лекари ти го потвърдят-тогава ,да.
Нещо смешно: В началото като разпитвах за хламидията,обикалях лекари ,като по списък и все не ме задоволяваха обясненията им.И така,отивам при 3-ти лекар,мненията бяха 2:1,исках да затвърдя мнение 2.Но стана 2:2 и аз започнах отначало.
А в същата връзка:Влизам при поредният лекар и му казвам:"Бихте ли ми обеснили ,дали това е така и така ..и ако е така,това ли означава ...и т.н"
Той само повтаряше :"Да така е, точно така..." кима,кима...Благодарих му ,въпреки че той почти не говори...излизаме от кабинета и отиваме с него до регистратурата, аз гопитам "дължа ли ви нещо", защото той почти не говори , а той се обърна към сестрата и каза, таксувай като консултация- 15 лв.  Направо умрях от яд. А колежката му -никога не ми вземаше пари -дори и за консултазия.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #843 -: Март 23, 2006, 10:12:56 am »
Здравейте ,момичета! Ще се радвам ако ми кажете мнението си за графиката ми.Предварително ви благодаря
P.S.: цикълът ми е 24дни и трябваше да ми дойде на 20.03.
« Отговор #844 -: Март 23, 2006, 12:08:28 pm »
Моля ви пак за малко помощ. Не разбирам какво става този месец! Миналия месец Т се вдигна от 36,4 на 16тия ден на 36,7 на 17тия и си имаше двуфазност на графиката. А този не се вдига повече от 36,5, а е вече 19ти ден! Какво мислите?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #845 -: Март 23, 2006, 13:06:31 pm »
Цитат на: pissa
Здравейте ,момичета! Ще се радвам ако ми кажете мнението си за графиката ми.Предварително ви благодаря

Не си мерила БТ редовно,липсват важни стойности. Може да е имало овулация на 15/16.Но по съм склонна да твърдя,че може и да не е имало.Това не е страшно, случва се .Най добре е да си направиш фоликулометрия и редовно да мериш БТ. Защото тази разлика ми се вижда малка за първа/втора фаза на цикъла.
Другият вариант е да е имало овулация,но количеството на прогестерона да е по-малко.което пак не е хубаво.
НО, от 1 месец мерене на БТ неможе нищо да се каже, Трябва най-малко 3 месеца да се мери.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #846 -: Март 23, 2006, 13:13:53 pm »
Цитат на: pontes
Моля ви пак за малко помощ. Не разбирам какво става този месец! Миналия месец Т се вдигна от 36,4 на 16тия ден на 36,7 на 17тия и си имаше двуфазност на графиката. А този не се вдига повече от 36,5, а е вече 19ти ден! Какво мислите?

Може овулацията да е по-късно?
Сигурна ли си, че термометъра мери точно,ако е повреден може да 'зацикли' на една стойност и повече от това  да не вдига,а всъщност ти да си имаш повишаване на Т.
Може да отидеш да те видят на УЗ - има ли зреещ доликул?.. и какво  е изобщо положението.По добре разбери какво става, отколкото да чакаш.
Може пък и тия дни да ти е овулацията?

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #847 -: Март 23, 2006, 13:27:34 pm »
Имам нужда от помощ в разчитането на графиката си.
Нали на 18 ли ми е била ову. ?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #848 -: Март 23, 2006, 17:42:12 pm »
Цитат на: milenagg
Имам нужда от помощ в разчитането на графиката си.
Нали на 18 ли ми е била ову. ?

Рано е още да се каже ,кога е била овулацията.
За да се твърди , че е имало овулация, трябва БТ да се повиши още и да се задържи висока, това покачване  не е достатъчно.
Може и да е минала овулацията, но това ще се разбере,когато се видят и следващите стойности на БТ.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #849 -: Март 24, 2006, 08:55:42 am »
Моля помогнете - нещо не ми е ясно този месец имало ли е овулация.Незнам и дали лентичката ми излиза,но ще пробвам да ви я покажа :oops: Вярно , че точно когато трябваше не съм мерила температура , защото пътувах и нямаше как , но сега уж съм във втората половина на цикъла , но температурата не се е повишила.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #850 -: Март 24, 2006, 10:00:43 am »
Цитат на: dani_j
Моля помогнете - нещо не ми е ясно този месец имало ли е овулация.Незнам и дали лентичката ми излиза,но ще пробвам да ви я покажа :oops: Вярно , че точно когато трябваше не съм мерила температура , защото пътувах и нямаше как , но сега уж съм във втората половина на цикъла , но температурата не се е повишила.

До тук няма.Графиката не показва овулация, но това не означава че не е била вчера или няма да е  днес.Може да е по-късна.
Трябва да си сигурна,че термометъра отчита вярно.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #851 -: Март 24, 2006, 10:57:08 am »
Ето и моята графика.От скоро мера температура .Ще съм благодарна ако ми кажете какво означава повишаването на температурата :balk_138:
« Отговор #852 -: Март 24, 2006, 11:11:12 am »
Цитат на: denis

Може овулацията да е по-късно?
Сигурна ли си, че термометъра мери точно,ако е повреден може да 'зацикли' на една стойност и повече от това  да не вдига,а всъщност ти да си имаш повишаване на Т.
Може да отидеш да те видят на УЗ - има ли зреещ доликул?.. и какво  е изобщо положението.По добре разбери какво става, отколкото да чакаш.
Може пък и тия дни да ти е овулацията?

Denis, ето сега се повиши до 36,7. Какво мислиш? Това, че се повиши на етапи случва ли се? Сега ако се задържи Т, кога мислиш, че е имало Ову?
Много си мила, че ни помагаш, благодаря ти :balk_16:
« Отговор #853 -: Март 24, 2006, 11:42:04 am »
pontes евентуално си имала ову на 17-и ден, но трябва да мериш още няколко дни за да се затвърди или отрече това.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #854 -: Март 24, 2006, 11:58:56 am »
Цитат на: wassilena
pontes евентуално си имала ову на 17-и ден, но трябва да мериш още няколко дни за да се затвърди или отрече това.

wassilena, значи ако сега се задържи Т на сегашните стойности, овуто е било на 17-ти, а не на 19-ти (при второто покачване)?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #855 -: Март 24, 2006, 12:52:41 pm »

Denis, ето сега се повиши до 36,7. Какво мислиш? Това, че се повиши на етапи случва ли се? Сега ако се задържи Т, кога мислиш, че е имало Ову?

Ако продължи да се покачва значи е имало овулация. Но още малко трябва да се повиши.
Не се притеснявай.

ПП ...ову  на 17 или 18 (,но само предполагам)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #856 -: Март 24, 2006, 13:34:34 pm »
Цитат на: denis

До тук няма.Графиката не показва овулация, но това не означава че не е била вчера или няма да е  днес.Може да е по-късна.
Трябва да си сигурна,че термометъра отчита вярно.

И аз си мисля , че овулация е нямало , но пък на 16,03 бях на преглед и имаше доста голям фоликул и вечерта и на следващия ден имах болки  ниско в корема и леко течение - белтъкообразно.И затова се чудя и се мая.Иначе термометъра е дигитален и мисля , че мери вярно.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #857 -: Март 24, 2006, 15:16:35 pm »

И аз си мисля , че овулация е нямало , но пък на 16,03 бях на преглед и имаше доста голям фоликул и вечерта и на следващия ден имах болки  ниско в корема и леко течение - белтъкообразно.И затова се чудя и се мая.Иначе термометъра е дигитален и мисля , че мери вярно.

Дигиталният го държиш 5 мин след сигнала.
Колко голям беше фоликула,какво ти каза лекаря ,как коментира?

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #858 -: Март 24, 2006, 15:27:53 pm »
Ами може и да ми е казал колко е голям , но аз не разбрах- нещо се бях шашнала :oops: Но на снимката се вижда и ако там е реален размера е поне 18-19мм.И сега се чудя с тази овулация.Имаме микоплазма и не сме започнали лечението все още , реших да изчакаме М за по-сигурно.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #859 -: Март 24, 2006, 18:00:16 pm »
Ами може и да ми е казал колко е голям , но аз не разбрах- нещо се бях шашнала :oops: Но на снимката се вижда и ако там е реален размера е поне 18-19мм.И сега се чудя с тази овулация.Имаме микоплазма и не сме започнали лечението все още , реших да изчакаме М за по-сигурно.

На снимката трябва да пише размера на фоликула.!
Графиката , до тук ,показва,че няма овулация.Може да е по-късно.
А колко до микоплазмата, трябва да се излекува.    :)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум