0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Дайте да ви видя графиката...
« Отговор #340 -: Декември 12, 2005, 22:51:28 pm »
Lidia,
имаш в предвид миналия цикъл, нали? Имаш двуфазност в графиката, овулация на 14 ден според мен, но е малко притеснително дължината на лутеалната фаза. При теб в този цикъл е 9 дни, нормално е около 14. Но от един цикъл е рано да се правят каквито и да били изводи.

« Отговор #341 -: Декември 13, 2005, 09:45:13 am »
Може ли и аз да се включа. Отскоро разглеждам форумите и днес се реших да пиша. Бихте ли ми разгледали графиката, за да ми кажете според вас кога ми е била овулацията? Меря си БТ за втори месец и още не съм свикнала да разчитам сама графиките.
Ще съм Ви благодарна да ми отговорите.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #342 -: Декември 13, 2005, 09:54:49 am »
Според мен на 16-я ден.
Колко дни обикновено ти е цикъла?
*

Anonymous

« Отговор #343 -: Декември 13, 2005, 10:02:02 am »
Ами нормално цикъла ми е около 29 дни. Варира всъщност от 27 до 30 и според календара средно за последните 11 цикъла е 28 дни.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #344 -: Декември 13, 2005, 12:43:06 pm »
да миналия gabi мерси. По принцип ми е 25 -26 дни.Този път е изключение
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #345 -: Декември 13, 2005, 14:27:46 pm »
Здравейте,момичета.
*

seasmilebg

при каква БТ се счита, че има овулация
« Отговор #346 -: Декември 13, 2005, 15:49:05 pm »
Здравейте, момичета!

Вече имате още едно ново попълнение в мое лице. Много съм щастлива, че ви открих като присъствие в Интернет пространството на България и че толкова много жени си връщат надеждата за дете, благодарение на подкрепата ви.

Аз всъщност от няколко месеца чета форумите и статиите тук, но едва днес се престраших да се регистрирам и да ви пиша. Информацията и опита, който споделяте тук, са безценни. Много ще се радвам, ако получа мнението ви за нещата, които ме тревожат.

И така, съвсем накратко, ето я и моята история. На 26 год съм, живея в София. Преди 3 години и половина ме оперираха от „шоколадова киста” с огромен перитонит, вследствие на което сега имам само един яйчник. До момента на операцията, нито след не съм имала абсолютно никакви оплаквания  - имам редовен 28дневен цикъл, не съм пила хормонални и т.н. И си мислех, че всичко е ок и че когато дойде моментът да ставам майка, забременяването ще се получи от само себе си.

Миналата есен, профилактично, за първи път си направих снимка за проходимост на тръбата, беше чудесна, дори изненада лекарката, предвид перитонита от операцията и срастванията след това. Това лято вече исках да имам бебе и започнахме опитите – юли, август, септември, без резултат. През тези месеци си правих тестове за овулация, бяха положителни на 13 – 14 ден. Но тъй като бебе не се получаваше, започнах да си меря и БТ. Този месец е третият, за който следя графиката на БТ. По мои наблюдения,  а и като чета какво пишете тук, моята Ову настъпва средно около 11 ден. Нормално БТ до 11я ден е 36,3-36,4, после рязко пада до 36,2-36,1 и един ден по-късно вече е 36,9-36,7-36,8. След 11 ден, докато ми дойде на 28мия, варира от 36,8 до 37.0. Днес обаче бях на контролен преглед, показах на лекарката графиките и….тя каза, че всъщност аз изобщо съм нямала Ову!! И че за да имам, БТ трябвало да стане над 37.1-37.2. и да я поддържам такава през последните 14 дни от цикъла. Пусна ми талон за ендокринолог (досега не съм имала проблеми в тая насока) и хормони…И в момента ми е много разтреперано от тази диагноза. Много ще съм Ви благодарна, ако отделите 1-2 минути и споделите вашия опит.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #347 -: Декември 13, 2005, 16:01:06 pm »
здравей seasmilebg, не се тревожи-не при всеки температурата се вдига над 37 градуса.Аз този имесец имам доказана от лекар овулация,а температурата ми е 36,9.
<br />
*

seasmilebg

Re:
« Отговор #348 -: Декември 13, 2005, 17:26:28 pm »
Здравей, z22! И благодаря за бързата реакция!..Дано, дано да си права за БТ. И аз така мисля, че при всеки е много индивидуално. Още повече, че аз съм убедена, че имам ову, усещам точно момента. И ми е адски странно какво са тези „бетонирани” стойности от 37.1-37.2. Днес лекарката почти ми се накара, когато се опитах да й кажа какво съм чела в Интернет по въпроса
*
« Отговор #349 -: Декември 13, 2005, 19:56:53 pm »
Здравей seasmilebg,
Стига се шашка - май излишно ти се е накарала. Не е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО  БТ да мине над 37 градуса, за да има сигурна овулация!!!Важни са данните от термометъра и евентуално ако следиш цервикалната слуз. Аз примерно така си определям овуто и отвереме на време ползвам тестове. Ти казваш, че при теб има двуфазност, което е най-важното за да сме сигурни че е имало ову. При по-ниска температура в първата част на цикъла няма как във втората да е над 37 . А ти къде мериш? Защо не си направиш графика ето тук :
http://calendar.all-soft.org/work/HomePage, за да можем да бъдем по полезни
*

seasmilebg

RE:
« Отговор #350 -: Декември 14, 2005, 09:37:20 am »
Здравей,Missy!
има ли начин да ви покажа едновременно графиките от октомври и ноември на линка, който ми даваш? Всъщност това са двете готови графики, които според лекарката са абсолютно безнадеждни. Аз така се ошашавих от вчера насам, че съвсем изстинах. вчера сутринта БТ беше 36,0 и очаквах днес да стане, както обикновено, 36,9...а тя е само 36,5.
*
« Отговор #351 -: Декември 14, 2005, 10:00:38 am »
Да мила, просто трябва да се регистрираш там и да попълниш температурните стойности за съответните месеци. След това да си избереш лентичка и след като се регистрираш и тук да я приложиш в подписа си за да е видима за всички. Ако срещнеш проблем в самият календар има указания за работа с календара ако пък нещо не можеш да направиш по прилагането на подписа питай - ще помагаме  :D
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: RE:
« Отговор #352 -: Декември 14, 2005, 10:09:54 am »
Цитат на: seasmilebg
Здравей,Missy!
има ли начин да ви покажа едновременно графиките от октомври и ноември на линка, който ми даваш? Всъщност това са двете готови графики, които според лекарката са абсолютно безнадеждни. Аз така се ошашавих от вчера насам, че съвсем изстинах. вчера сутринта БТ беше 36,0 и очаквах днес да стане, както обикновено, 36,9...а тя е само 36,5.

Здравей seasmilebg! А защо не помислиш да смениш лекарката с друг лекар? Отиди при друг лекар само за второ мнение, ако не искаш да я сменяш. Но според мен тази лекарка май не е от моного коректните спрямо пациентите си. Наистина всичко е много индивидуално както са ти казали момичетата по горе. Моят съвет е да потърсиш второ мнение за да се успокоиш и провери овуто си на видеозон. Успех!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #353 -: Декември 14, 2005, 10:25:28 am »
Абе не мога да ги разбера тези лекари все твърдят че температурата трябва да надвишава 37.00 в противен случай означавало че има дефект на луреалната фаза и ми изписват дуфастон но и с дуфастона моята температура пак не надвишава 37.00.Само веднъж я надвиши и то беше след стимулация с Клостилбегит и после Прегнил.Не мога да ги разбера при положение че има графики на бременни във галерията на ФФ в които температурата не е толкова висока.Чудя се какво ли биха отговорили ако им тикна една такава под носовете особенно на д-р Кънев от Стара Загора който преди години ме обяви за безнадежден случай само по температурен лист.А парадокса е че той е единственият"СПЕЦИАЛИТ" по стерилитет в града на липите.
Гот а голям специалист си имаме тук какво знаете Вие.
« Отговор #354 -: Декември 14, 2005, 10:49:24 am »
Деси,незнам как сте с лекарите там,но спред думите ти е по-добре да се ориентираш към Пловдив примерно.Няма как от една температурна графика да ти кажат че си безнадеждна....трябват доста излседвания за теб и партньора ти за да се стигне до такова заключение.Незнам какъв е случая при теб,но специално за базалната температура при всеки стойностите са си индивидуални.няма нямамви строго определени,който трябва да се достигат или да не се достигат....ако ти е предписван дуфастона,прегнила и клостила само заради една температурна графика.....без да се направят някакви други изследвания-за мен определено трябва да потърсиш по-адекватно мнение,а най-близо ти е Пловдив.
*
« Отговор #355 -: Декември 14, 2005, 11:07:39 am »
Аз естествено го смених веднага.Но все пак успя да ми набие в главата че нямам спонтанна овулация.За щастие открих този саит и разбрах че това не е така но тази диагноза ми отне цели 4 години от животеца.Докато преосмисля и претегля нещата.
А стимулацията с Клостилбегит и Прегнил ми е правена от друг лекар след порядъчни дози изследвания и наблюдения с УЗ,за моя гояма радост тогава на вторият месец след започването на стимулацията забременях но за мое най голямо нещастие беше кухо яйце,после извънматочно но....Е здраве да е станало е пак ще стане.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #356 -: Декември 14, 2005, 11:15:33 am »
Стигам до извода че само в няколко окръжни града в България и то обикновенно с медицински университети можеш да намериш свестен лекар и то ако го търсиш с лупа или из интернет. Ама защо трябва да е така? В крайна сметка те си играят с живота и здравето на хората трябва да има по-строг контрол при тяхното обучение или незнам и за как. Дори и в София и Плевен успях да попадна на такива лекари така че не е гаранция и това. Ама какво да се прави съдба.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Seasmilebg

до Starlet & Missy
« Отговор #357 -: Декември 14, 2005, 11:53:10 am »
Благодаря много за подкрепата! Тази вечер ще кача данните за октомври и ноември и утре ще можете да видите графиките, ако съм се справила успешно:).
А относно лекаря – отидох при тази лекарка съвсем случайно, защото исках да си направя стандартните профилактични прегледи за рак на шийката на матката и т.н . (защото ги поема Здравната каса), а по принцип ходя при една страхотна лекарка – вярно, че е на частно, но тя ми следи състоянието от 2 години насам и е в течение на всичките ми основателни и неоснователни проблеми. Когато съм ходила при нея, поне на 2-3 пъти сме виждали хубав фоликул. Дори последно като бях, преди да почна да си меря БТ (беше в началото на октомври), пак имаше супер фоликул. Само че, нали знаете, като се наложи да те гледа друг лекар, как обясняваш всичко отначало...та и аз така, отидох за една профилактика, и като се почнаха едни обяснения – как, защо, какво, та се наложи да се върна чак до операцията назад преди 3 години.
« Отговор #358 -: Декември 14, 2005, 12:18:37 pm »
Момичета искам да попитам нещо и то е следното:Теста ми за овулация е много блед,но с две чертички и се чудя дали да го повторя,но ми се струва рано.Днес е 11 ден от м. цикъл,който обикновенно е 26 дни.Има и нещо друго урината ми е доста тъмна и вече втори месец забелязвам,че е около фертилните дни.Искам да знам вие забелязвали ли сте нещо подобно с урината си и дали да повторя теста или се очаква утре чертичките да са по наситени?
аз между другото Ви задавам въпроси,но мисля,за да не пропусна мига от тази вечер да се заемам пък каквото сабя покаже.
Аз повече разчитам на тестовете.Меря БТ само в дните,които правя тестове,а дали е правилно?
« Отговор #359 -: Декември 14, 2005, 12:24:31 pm »
по добре е да си мериш БТ през целия цикъл за да добиеш по ясна представа.а колкото до тестовете за овулация-на кутийките има упътване и там пише при какъв месечен цикъл като дължина-кога да започне тестването-а то обикновенно е няколко дена-а не само един.давам себе си за пример-аз всимам от тестовете които са по 5 в кутиика и при моя 27-28 дневен цикъл меренето започва от около 11-я ден и използвам и 5-те теста.а самата ми воулация си съвпада с движението на графиката на БТ.ако искаш по-точен отговор кога е овулацията-може да отидеш на фоликуметрия.