Denis написа:
Не се ядосвай- може и да е станало. Случва се, когато човек най-малко очаква.
Колко беше голям фоликула и на кой ден те гледа твоята лекарка?
А за добър гинеколог - препоръчвам ти да е от клиника по-репродуктивна медицина.
Ами аз не знаех, че фоликула трябва да ми бъде измерен.Ето за пореден път се убеждавам, че генеколожката ми си е отбила номера с прегледа. Гледа ме на
09.09, а цикъла ми е бил започнал от
31.08, т.е прегледа е бил на 10 ден.Тогава ми каза, че в левият ми яйчник забелязва "балонче" и да започнем с бебеправенето.Когато отидох на 16.09 ми каза, че вече съм след овулация т.е пред мензис.И нищо не се получи.Даже на самият преглед(16.09) каза, че не ми вижда яйчниците на ехографа, което много ме озадачи, и ми се скара даже, че не съм и казала, че предишният ден съм имала стомашни проблеми и червата ми се бяха издули.
Ами според мен тя или проявява "груба небрежност" или е "некомпетентна".
После в службата ми дойде гинеколог( правеше ни профилактични прегледи за рак на гърдата), та аз споделих, че от 3 месеца правим опити за бебе и те са все неуспешни. Той ми обясни, че до 30 годишна възраст срока за забременяване е 1 год, а след 30години -6 мес.
Аз съм на 25 г. и това ме успокои, обаче съпръга ми наближава 40 г. и доктора ме посъветва да си направи "спермограма", понеже споделих, че др. докторка е установила, че имам ову. Дори не съм споделила със съпруга си за това, той е превил бебе (на предишната си приятелка
) и аз смятам ,че няма проблем.
Какво ще ме посъветваш?