0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

piera

• 896
  • Keen on boots
Дайте да ви видя графиката...
« Отговор #1400 -: Май 25, 2006, 08:58:44 am »
Температурата ми взе да се покачва-вече не знам какво да мисля :balk_160:  Това нормално ли е?Дали нямам киста 8O ?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1401 -: Май 25, 2006, 12:20:46 pm »
Цитат на: piera
Температурата ми взе да се покачва-вече не знам какво да мисля :balk_160:  Това нормално ли е?Дали нямам киста 8O ?

Не си мерила редовно и неможе да се коментира. Не се знае, каква е БТ през първата фаза.Може да е нормално, но може и да не е. Няма как да се разбере, каква е разлика ФФ/ЛФ ,а от там, дали е имало овулация. Съжалявам.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #1402 -: Май 25, 2006, 16:10:07 pm »
Добре,другия месец ще меря редовно :wink: . :lol:  :lol:
« Отговор #1403 -: Май 26, 2006, 07:26:34 am »
Здравейте Да ви питам понижението на температурата преди ОВ трябва ли да е съпроводено с +тест, защото днес правих и излязаха 2 бледи линни и немога да разбера валиден ли е.
« Отговор #1404 -: Май 26, 2006, 12:01:49 pm »
Цитат на: denis
Цитат на: msaint
Здравейте  :) Можете ли да погледнете графиката ми  :( Изключително много съм притеснена, защото температурата ми не се покачва  :(  Възможно ли е това да е последствие от пътуване в началото на месеца  :?:  И ...дали все още е възможно да имам овулация този месец?

Може от пътуването да има такъв вид графиката.
Провери си термометъра :wink: за всеки случай.
До тук, графиката не показва да е имало овулация, но може да е била преди 1-2 дена или днес, не е изключено.
Ако БТ не се повиши, може би МЦ е ановулаторен.

ПП Кои дни си пътувала?

Здравей Денис,  пътуването беше на 8-ми и 11-ти ... по 500 км... Мислиш ли , че това може да е проблема? Температурата ми все още е ниска  :(  Благодаря  :!:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1405 -: Май 26, 2006, 13:10:51 pm »
Цитат на: tcveti
Здравейте Да ви питам понижението на температурата преди ОВ трябва ли да е съпроводено с +тест, защото днес правих и излязаха 2 бледи линни и немога да разбера валиден ли е.

Не ти се отваря графиката.
Преди овулация се отделят естрогени ,под влияние на  които, БТ се понижава. След този спад, следва пика на ЛХ - тестовете за О. го отчитат.
На теория  2-3 дена след пика на Естрогените е О.
Според мен утре ще е пика на ЛХ /т.е. (+) тест за О./
12-36 (24-48 ) часа след това е Овулацията.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1406 -: Май 26, 2006, 13:16:45 pm »

Здравей Денис,  пътуването беше на 8-ми и 11-ти ... по 500 км... Мислиш ли , че това може да е проблема? Температурата ми все още е ниска  :(  Благодаря  :!:

По принцип, пътуванията, може да окажат влияние на БТ и винаги трябва да си отбелязваш на графиката, че си пътувала.
Но това, не е проблем да няма овулация. Според мен.
До тук графиката ти непоказва да е имало овулация.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Anonymous

« Отговор #1407 -: Май 26, 2006, 14:26:08 pm »

По принцип, пътуванията, може да окажат влияние на БТ и винаги трябва да си отбелязваш на графиката, че си пътувала.
Но това, не е проблем да няма овулация. Според мен.
До тук графиката ти непоказва да е имало овулация.

А ако фоликулът не се спука и стане на киста...тогава температурата покачва ли се или си остава ниска през цялото време  :?:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1408 -: Май 26, 2006, 16:03:35 pm »
Цитат на: Anonymous

А ако фоликулът не се спука и стане на киста...тогава температурата покачва ли се или си остава ниска през цялото време  :?:

Покачва се, но не както при овулация. Графиката е доста  особена.
Ановулаторен МЦ (при който няма фоликул) графиката е еднофазна.
При киста - има покачване, но малко.
При овулация - има добре изразена граница ФФ/ЛФ. (разликата в БТ е над 0,4 градуса)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #1409 -: Май 26, 2006, 16:13:19 pm »
Здравейте ,момичета
според вас като ми гледате графиката минала ли ми е овулацията.Цикълът ми е 27-29 дена
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1410 -: Май 26, 2006, 18:48:40 pm »
Цитат на: freia222
Здравейте ,момичета
според вас като ми гледате графиката минала ли ми е овулацията.Цикълът ми е 27-29 дена

Според мен О може  да е била на 10/11 от МЦ. Приемаме, че на 13 ден от МЦ температурата е инцидентна и не я гледаме. Но БТ трябва да остане така висока и да не пада.
Ако падне БТ, това означава че не е имало О.
Ако е на 13 ден от МЦ- предполагаемата М е на 26 ден от МЦ.
Другият вариант е О. да е била на 13/14 ден от МЦ. Тогава двата дена (11 и 12 )  с по-вис.БТ приемаме за инцидентни - не ги гледаме /това обаче не е много редно защото те са последователни/,но може да ти е било топло, да си била напечена през деня  от слънцето и т.н.
Предполагаемата М. ще е 3-4 дена по-късно от първото предположение.
Падне ли пак обаче БТ, не е имало овулация.
Ще видим какво ще стане следващите дни. Дано да е имало овулация. :wink:

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #1411 -: Май 27, 2006, 09:21:28 am »
Момичета вчера си правих тест за бременност,въпреки че е много рано(трябва да ми дойде на 1 юни) и излезе една черта и след около 8-9 мин втора-мноооого бледа.Чак си помислих да не халюционирам,ама моята приятелка също я видя.Не знам какво да си мисля......Толкова много искам да е станало,а ми се струва невъзможно....Грешат ли често тестовете???
« Отговор #1412 -: Май 27, 2006, 09:43:19 am »
Здравейте на всички ранобуднички и поспаланки!  :)  Почивате ли? Аз днес съм на абсолютна релаксация. Очаквам да ми дойде, но нещо ги няма признаците. Преди 2 дни ме наболяваше ниско долу и си мислех даже, че идва малко по-рано, но вчера и днес - нищо. Може ли да ми погледнете графиката! Ние здраво поработихме тоя месец, но така и не разбрах имаше ли овулация? :roll:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1413 -: Май 27, 2006, 12:41:02 pm »
Цитат на: piera
Момичета вчера си правих тест за бременност,въпреки че е много рано(трябва да ми дойде на 1 юни) и излезе една черта и след около 8-9 мин втора-мноооого бледа.Чак си помислих да не халюционирам,ама моята приятелка също я видя.Не знам какво да си мисля......Толкова много искам да е станало,а ми се струва невъзможно....Грешат ли често тестовете???

Напоследък много грешат , а и  мисля, че е доста рано за тест. :wink:

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1414 -: Май 27, 2006, 12:50:36 pm »
Цитат на: beiboranka
Здравейте на всички ранобуднички и поспаланки!  :)  Почивате ли? Аз днес съм на абсолютна релаксация. Очаквам да ми дойде, но нещо ги няма признаците. Преди 2 дни ме наболяваше ниско долу и си мислех даже, че идва малко по-рано, но вчера и днес - нищо. Може ли да ми погледнете графиката! Ние здраво поработихме тоя месец, но така и не разбрах имаше ли овулация? :roll:

Според ме графиката ти непоказва да е имало овулация.
Ти пи Дуфастон, нали? От 10 ден на МЦ, от него досега трябваше да ти дойде.
Остава варианта да е имало О., да има бременност и да НЕ СИ  мерила както трябва БТ (напр. развален термометър)
Но така както изглежда графиката, според мен не е имало О.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #1415 -: Май 27, 2006, 20:46:39 pm »
Цитат на: beiboranka

Според ме графиката ти непоказва да е имало овулация.
Ти пи Дуфастон, нали? От 10 ден на МЦ, от него досега трябваше да ти дойде.
Остава варианта да е имало О., да има бременност и да НЕ СИ  мерила както трябва БТ (напр. развален термометър)
Но така както изглежда графиката, според мен не е имало О.

Всъщност пих Утрогестан. Но май ще ми дойде, защото нещо ми бълбука отдолу... Но и на мен ми се струва, че пак нямаше овулация :(
Ще чакам...
Моля ви да коментирате и моята графика
« Отговор #1416 -: Май 28, 2006, 12:09:53 pm »
С две думи - опити една години и нищо.  Док каза, че имам лека поликистоза. Не са ми изследвани хормоните. На 35 съм и вече започнах да се отчайвам. От това което съм изчела и на база графиката ми мисля, че нямам ову. Цикъла ми е мн. нередовен, понякога на 30 и в повечето случай на 50-60 дни. Месеците в които ми е бил 28 дневен съм пила Фемоден заради кистите, след това го предизвиквам с Оргаметрил - така каза док. Май ще е доживотно, а в същото време много искам да си имам бебче и това мое желание взе да ме пъбарква.  Температура мере от скоро и не е в едно и също време + - 1 час. Термометъра ми е дигиталер и се притеснявам, че си пъддържам една и съща температура - в повечето дни е 36.3 Чуда се защо при мен са все ниски температурита, а като гледам другите графики всички имат нормалните телесни 36.6-7 Дали пък не съм започнала да изстивам тотално  :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1417 -: Май 28, 2006, 12:30:30 pm »
did_al,
Графиката ти не показва да е имало овулация.
Къде мериш БТ?
На твоята възраст, не е добре да чакаш и да се чудиш какво ти е. Незная при какъв лекар ходиш, но явно не е в клиника по репродуктивна медицина , защо там се започва с изследване на хормони.
След като имаш поликистоза, най- удачно при теб е стимулация, но това го решава лекар и то добър.
Има един пакет от изследвания, които е задължително да се направят:
полови и щитовидни хормони , спермограма, проходимост на тръбите, Хламидия, антитела (антиспермални, и т.н) и др.
Не си губи времето - колкото по-рано се открие проблема, толкова по-добре.
Имай предвид, че за решаването на някои проблеми, се изисква и време.
Желая ти успех. :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #1418 -: Май 28, 2006, 12:53:15 pm »
denis БТ  е меря анално. Лекаря уж е добър, но май повече консултация и раждания води отколкото да се занимава с проблемно забременяване. Аз съм от П-в и доста изчетох за д-р Даскалов. Прdвd си, че трябва да си направя всички необходими изследвания. Хламидия съм правила преди 5 месеца и е отрицателна. Тогава горих и раничка, намазката ми беше РАР 1. Сега ще трябва пак да пия Оргаметрил и да си наmравя всички хормони. Искам да изследвам щитовидната жлеза - все си мисля, че проблема е от там, но идея си нямам къде в Пловдив да отида. Имам доста честа смяна на настроенията и съм с 10-тина килца отгоре. А можеш ли да ми кажеш защо температурата ми е толкова ниска. В двата случая на повишаване на тем. до 36.7 предната вечер съм попрекалявала с алкохола и го отдавам на това иначе си се движи все 36.2-3
*

Anonymous

« Отговор #1419 -: Май 28, 2006, 15:03:30 pm »
Цитат на: did_al
denis БТ  е меря анално. Лекаря уж е добър, но май повече консултация и раждания води отколкото да се занимава с проблемно забременяване. Аз съм от П-в и доста изчетох за д-р Даскалов. Прdвd си, че трябва да си направя всички необходими изследвания. Хламидия съм правила преди 5 месеца и е отрицателна. Тогава горих и раничка, намазката ми беше РАР 1. Сега ще трябва пак да пия Оргаметрил и да си наmравя всички хормони. Искам да изследвам щитовидната жлеза - все си мисля, че проблема е от там, но идея си нямам къде в Пловдив да отида. Имам доста честа смяна на настроенията и съм с 10-тина килца отгоре. А можеш ли да ми кажеш защо температурата ми е толкова ниска. В двата случая на повишаване на тем. до 36.7 предната вечер съм попрекалявала с алкохола и го отдавам на това иначе си се движи все 36.2-3

Отиди при д-р Даскалов , защото за друг лекар в Пловдив, не съм чувала повече отзиви. Просто ти трябва специалист. Той ще  назначи всички необходими изследвания, след като се запознае със случая ти.
За ниската температура - може да имаш понижена функция на щитовидната жлеза и от там дори да е и наднорменото тегло.
Не съм лекар, това е предположение.
А знаеш ли колко е пулса ти? В покой, разбира се. Просто ми е любопитно. :wink: