Здравейте отново от мен.Вече се обърках съвсем.Мислех,че този месец температурите ми ще бъдат по-ниски през целия месец.Възможно ли е овулацията да се появява по различно време всеки месец?Моля ви вижте графиките ми за двата последни месеци.Предварително ви благодаря и успех на всички тук
За този месец не съм сигурна дали е имало овулация. Става нещо но незная какво. Не си мерила всеки ден. Трябва да се знаят и дните от 5 до 9 ден на МЦ.
Така както изглежда графиката ти, има три варианта:
- овулацията да е била 9 ден от МЦ (но ми се струва раничко) Каква средната продължителност на МЦ при теб?
-овулация на 19/20 ден от МЦ (но е малко вероятно , защото разликата в температурите е много малка едва 0,2) -този вариант отпада
-МЦ е ановулаторен ,но може да се е образувала киста. Защо?
Ако е само ановулаторен, без да се е образувал фоликул , БТ нямаше да се повиши, щеше да се задържи приблизително някаква стойност, напр. 36,7.
Ако се е образувала киста, това означава, че преди това се е образувал фоликул , нараснал е, може дори да е бил доминантен -тогава има отделяне на хормони, които влияят на БТ, повишават я , но не достатъчно, защото фоликула не се е пукнал (превърнал се е в киста ) и не се е отделил прогестерон.
ПП МЦ -05/03/2006
Отчела си няколко пъти (+) тест за овулация , това говори, че може да има кисти.
Отиди на лекар, недей да отлагаш. Дори графиката ти да е идеална и според нея да има овулация, няма 100% сигурност, че е така.
А ти имаш симптоми (по БТ и тестове), че нещо не е както трябва.
Ще чакам да разкажеш , какво е казал лекаря. Успех