Здравей Денис ,мисля че ще излезнеш права за моята графика.Каза ми че ову май ми е било на 17 ден и че този месец М ще ми е не на 26 дни а на 31 дни.Значи днес съм 28 ден и няма никой.Денис мила кога трябва да спада БТ?Когато ми дойде или преди М? :balk_100:БТ още не е спаднала.(жалко че графика ми е двуфазен а не е трифазен.)
Графиката ти дотук е много хубава (сега се замислям , че гледайки една графика аз си мисля само за прогестерона -за неговото количество, и дали се отделя нормално дълго
) та твоята графика е много хубава.
Тя може да остане висока и до деня на самата М (това значи ,че има повечко прогестерон в тялото, който още се излъчва)
Може 1 ден (или 2-3, но постепенно)преди М да се понижи.
Щом една графика има плавни линии (с изключение на деня преди овулация, когато прави скок от 0,2-0,5 градуса, но и това не е винаги /при стъпаловидното покачване го няма/) -всичко е наред. Като скок от 0,1-0,2 е нормален,но повече от 0,3 - не= това само за ПФ и ЛФ.
Фази на МЦ:
МФ-менструална фаза 4-5 дена М
ПФ-пролиферативна фаза
ОФ- овулаторна фаза 1-2 дена
ЛФ- лутеална фаза
и пак
МФ
ПП. Трифазната графика се среща при бременните, но не е типичан критерий за бременност-може да си бременна и да нямаш трифазна Г.,а може да не си и да имаш.
Трифазната графика се получава след имплантирането (дори няколко дена след това - на 11, 12(висока БТ) и това често е около дните на предстоящата М.Така,че ако си бременна има време да стане трифазна.