0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ах че ме ядоса Йорданка Благоева
« -: Ноември 09, 2010, 20:57:52 pm »
Пуснала съм БТВ и слушам "Великолепната шесторка" ... та въпросната дама Йорданка Благоева направи констатация , че имало 10 000 бездетни двойки , чакащи за инвитро и как всички щели да ни изкажат безкрайна благодарност ако осиновим по едно детенце ... Не искам да използвам цветущият си речник , защото модераторите ще изтрият поста ми , но ми писна всеки да си мисли , че защото видите ли нямам дете , трябва да отгледам някое изоставено в дом , защото неговата т.нар."майка" го е захвърлила !!!Писна ми някой да прави връзката м-у мен - стерилната и това че имало един куп деца , чакащи за внимание , обич и грижи!
Шапка свалям на семействата рещили се на тази стъпка да осиновят детенце , но не мисля , че защото имам проблем , не трябва да се боря и да опитам да имам мое си !!!
*
Re: Ах че ме ядоса Йорданка Благоева
« Отговор #1 -: Ноември 09, 2010, 21:01:21 pm »
Тъкмо това обяснявах на Nadyn по Скайпа.....И аз се възмутих...   :x
« Отговор #2 -: Ноември 09, 2010, 21:05:25 pm »
Тъкмо това обяснявах на Nadyn по Скайпа.....И аз се възмутих...   :x
И аз тъкмо споделям по скайп на New Love ... :wink:
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #3 -: Ноември 09, 2010, 22:07:18 pm »
Ами момичета, то не е лесно да си прост, както е казал народа :lol:
По стар български обичай, всеки срещнат идиот смята, че има правото и даже е длъжен да знае вместо другите кое и как е най-редно за тях, разбира се, стига да не се отнася за него :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #4 -: Ноември 09, 2010, 22:11:39 pm »
Ами момичета, то не е лесно да си прост, както е казал народа :lol:
По стар български обичай, всеки срещнат идиот смята, че има правото и даже е длъжен да знае вместо другите кое и как е най-редно за тях, разбира се, стига да не се отнася за него :lol:

:good_post:
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #5 -: Ноември 09, 2010, 23:44:14 pm »
Не бих нарекла Йорданка Благоева идиот!
Нетактично и болезнено е да го чуя, но съгласете се няма как някой който не познава болката да мери на 100% думите си по повод безплодието. Сигурна съм че ако има възможност да се извини - ще го направи!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #6 -: Ноември 09, 2010, 23:51:33 pm »
Абе Евро, аре стига бе, жена! Кво се правиш на ударена, не разбирам 8O Тя и Боряна Гидикова беше много готина, ама като гледам, участието на Зачатие в предаването й така и не се състоя......
Да, всеки, който се изказва така по такива теми е идиот! Ако беше интелигентен и съобразителен човек, нямаше да си позволи подобни изказвания и най-малко щеше да се замисли преди да говори. Но на какво ли не са готови хората, за да си заслужат хонорара, карайки обикновения българин да се просълзи от жал и умиление и да пусне поредното смс-че, нищо че цената ще е утре да погледне яловата съседка с укор в очите, че даже може и да й подхвърли идеята да си осинови някое детенце. Той нали е с чиста съвест вече - пусна си смс-са, изпълни си дълга...Ай сиктир вече....
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*

evro

• 5167
« Отговор #7 -: Ноември 10, 2010, 00:01:48 am »
Бременна си бе жена, успокой топката! :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #8 -: Ноември 10, 2010, 00:02:30 am »
Не бих нарекла Йорданка Благоева идиот!
Нетактично и болезнено е да го чуя, но съгласете се няма как някой който не познава болката да мери на 100% думите си по повод безплодието. Сигурна съм че ако има възможност да се извини - ще го направи!
Напълно подкрепям Евро :good_post:

Даже смятам,че направихте от мухата слон,за кой ли път.....
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #9 -: Ноември 10, 2010, 00:24:51 am »
Сладури!
Евро, аз съм си много спокойна бе, жена :D Но това, че съм бременна, не значи, че трябва да забравя през какво съм минала и какво им е на всички, на които им се налага да слушат такива простотии. Ако ще и 10 деца да родя, аз си оставам жена със стерилитет и това няма да се промени, нито ще се промени отношението ми към нетактични и необмислени изказвания :wink:

Не мога да разбера защо трябва да извиняваме нечия нетактичност или грубост, само защото по принцип го харесваме и го смятаме за добър човек. Ми то от такива постъпки си проличава човека, дето се вика. Защо да е от мухата слон? На вас приятно ли ви е все на нас да се разчита да осиновяваме изоставените деца? Та как веднъж не приканиха някое семейство със собствено дете да осинови? Аааа, да, сетих се, ми то такова семейство няма нужда от деца бе, ние само имаме...А защо не приканят доста големия брой бизнесмени в БГ да си осиновят деца, поне и възможности имат. Или да си дарят част от парите, които харчат по курорти и казина...Ама на тях никой нищо не казва, нито ги приканва. Но ние, бездетните, понеже така и така искаме, дайте да осиновим, ама ние, нали, не другите...те не щат, пък и не са длъжни, дето се вика...
На мен ми писна, честно. Защото една такава глупост като я изръси някой известен и уважаван човек, я подемат всички масово като рефрен и край...После що обществото така реагирало на нас? Ми какво се чудите. Според мен, известните хора трябва добре да си мерят приказките, защото са достатъчно наясно, че са в състояние да формират общественото  мнение или поне да му влияят. Това е голяма отговорност и ако не можеш да прецениш как да се изказваш, по-добре си мълчи или се изказвай по-неутрално, без да навлизаш в такива дълбини.
И пак да повторя - спокойна съм си. Стига ми се е натяквало на всеки пост по емоционални теми, че съм бременна, знам го добре. Не е нужно да се досажда на хората с тази информация :wink:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*

evro

• 5167
« Отговор #10 -: Ноември 10, 2010, 00:31:28 am »
... аз просто имах предвид да не палиш толкова, пази се! :wink:

Те осмислят живота ни!

« Отговор #11 -: Ноември 10, 2010, 00:39:37 am »
На мен ми писна, честно. Защото една такава глупост като я изръси някой известен и уважаван човек, я подемат всички масово като рефрен и край...После що обществото така реагирало на нас? Ми какво се чудите. Според мен, известните хора трябва добре да си мерят приказките, защото са достатъчно наясно, че са в състояние да формират общественото  мнение или поне да му влияят. Това е голяма отговорност и ако не можеш да прецениш как да се изказваш, по-добре си мълчи или се изказвай по-неутрално, без да навлизаш в такива дълбини.
osi_9 :good_post: :good_post: :good_post:
« Отговор #12 -: Ноември 10, 2010, 11:15:05 am »
Доста грозно изказване наистина. В тази държава всеки се надпреварва да дава акъл на другия, обаче не виждам да има личен пример.
Другото интересно според теорията на г-жа Благоева е как 2500 деца ще бъдат разпределени на 10000 двойки, подали молба за финансиране за инвитро, може би чрез жребии. Също така аз имам позната която вече близо 2 години е вписана в регистрите за кандидат осиновителите, но все още никой не и се обадил, никой обаче не коментира тромавата и корумпирана система.
*
« Отговор #13 -: Ноември 10, 2010, 11:34:18 am »
Съгласна съм със Злати. Това което изръси Й.Благоева според мен, вече е казвано няколко пъти в ефира на БТВ и явно е насложено за съжаление в главите на хората. Точно това не трябва да допуска една медия, груба невярна и манипулативна информация/призив да се лее от ефира. Но кой обръща внимание в Бг на това, за съжаление и аз ще констатирам, че тук останаха малцинство от кадърни хора и човеци. Страната е маса идиоти, който всячески се опитват да ни набутат в блатото, че ни и внушават какво ли не.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #14 -: Ноември 10, 2010, 11:46:41 am »
...а,нета с колко блогове бъка та тая тема....наистина ми се драйфа вече....

пп Понякога наистина съм доволна,че вече не живея в България....жалко...
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #15 -: Ноември 10, 2010, 16:15:23 pm »
оф, кога ще спрат да ни "пробутват" изоставените деца на България  :x
навремето, когато започнахме изобщо опити за собствено дете си мислех да осиновим, след като си родим две наши
имаше кампания "Приемно семейство", едни плакати из градовете- вървяла съм и съм си мислела да предложа на Николай да станем приемно семейство, да се грижим за детенце, да го вземаме за уикендите при нас /такава беше кампанията по спомен/, обаче нещо все ме възпираше
сега съм на сто процента категорична, че никога няма да осиновя дете, точно заради това постоянно сочене, че ние сме хората, които трябва да го направят
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

evro

• 5167
« Отговор #16 -: Ноември 10, 2010, 16:20:17 pm »
Съвсем спонтанен отговор, сериозно.  :flower:
Сега вече бих могла да отгледам и обикна всяко дете, дори и ромче. Съзнанието и сърцето ми би приело всяко здраво дете! При други обстоятелства веднага мога да поема грижите за дете от дом, това което ме спира е чисто бюрократично и финансовото ни положение в момента.

Те осмислят живота ни!

*
« Отговор #17 -: Ноември 10, 2010, 16:39:28 pm »
Аз затова хич не ги и гледам . Аман от просия и от хора ,дето искат да ти кажат как точно да постъпиш . Само ,като ги видя и немога да сваря да превключа.. "пуснете , та пуснете есемес.." Пуууу край нямаше наглостта им.Псевдомилосърдие и измислени спасители на деца и болни .. а самите те колко пари печелят от цялата работа. Защо не попитате Ани Салич колко и струват тоалетите и дрънкулките ? Ами ДДС-то ? А хонорарите на всичкия тоя народ дето се мотае там и дразни ? Не е това начина да се помогне. Помага се БЕЗ да има публичност. Отиваш и даваш , интересуваш се когато имаш желание и възможност и просто помагаш без да уведомяваш цяла България колко си готин.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #18 -: Ноември 10, 2010, 16:50:13 pm »
евро, не се заяждам, но милосърдието е безусловен акт
малко не ми се вързва със дефиницията "мога да обичам всяко дете, стига да е здраво"

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #19 -: Ноември 10, 2010, 17:16:32 pm »
Е, хайде и аз да се изкажа от извора на изоставените деца в Шумен.

Всеки, който е наясно със ситуацията в Дома, негодува срещу "Великолепната шесторка". Въобще не го гледам, и избягвам да го коментирам, въпреки че имам доста информация. Но, просто вече не се стърпях. :x

Защо ли никъде не се споменава, че в този Дом, Бг децата се броят на пръсти. ДА, деца много-но за отглеждане. ДА, деца много - но с увреждания, и то тежки.

По-добре с тези пари да бяха направили център за рехабилитация за болни деца, или у-ща където да просветят ромския неук народ -"Що е то контрацептив", отколкото подобни щуротии.

За подобна ситуация, аз имам един лаф " Мижи да те лажем"