0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Чудих се къде да публикувам това - в емоционалната тема или тук, но ако някой от администраторите реши друго да го премести. Важно е да го видят повече хора.
Майката е дъщеря на моя колежка. И двете са съсипани, бащата отнема детето от майката за втори път. Това е публикувала майката във фейсбук и мисля, че което е написало майчиното сърце е най-добре да прочетете и вие.

Казвам се Драгица Негрова. Търся сина си - Андрей, който скоро ще стане на 3 годинки. Не се е изгубил - взе го баща му на 16 октомври и оттогава го крие някъде. Бащата на Андрей - Атанас Милушев веднъж вече е осъждан за домашно насилие срещу мен и в момента обжалва втора присъда. С взимането на детето за пореден път се опитва да ме смачка психически, но по-страшното е, че използва за това детето.
Всичко това не се случва за първи път - през април месец го взе и го укрива 83 дена, без да ми даде нито за миг да го видя. Въпреки, че съдът ми издаде определение за привременни мерки, което да регламентира контактите на Андрей и баща му, Полицията, Прокуратурата, Държавна Агенция за Закрила на Детето не ми върнаха Андрей. Взех си детето след случайна среща на улицата, 3 месеца по-късно.
Сега Андрей отново е насилствено разделен от мен. Атанас не се съобразява нито със законите, нито с решенията на съда, нито с връзката между едно дете и неговата майка. Вече съм разведена и освен определението имам и съдебно решение, което би трябвало да гарантира, че всичко ще се случи по законов път. Но и досега - повече от 3 седмици след като детето е в неизвестност и всички органи са уведомени - Андрей е далеч от мен, неговата майка.
Абсурдно е - постарах се да направя всичко по правилния начин, съдът прецени и отсъди в моя полза, изчаках всички процедури, за да бъде всичко според правилата и закона. Въпреки това, в тази ситуация институциите сякаш блокират и не могат да ми помогнат. Не ми се иска да повярвам, че нито законите, нито човещината, която уж всички имаме вътре в себе си, не са способни да ме защитят. Жертва на всичко това е най-вече Андрей, който едва ли разбира по силата на какво "решение" не може дори да види майка си.
От около седмица Андрей вече е обявен за общонационално издирване. Това засега няма никакъв резултат. Затова ви МОЛЯ: ако някой някъде срещне Атанас и Андрей - да сигнализира в полицията. Все пак, органите на реда издирват детето и с подаването на сигнал можете да помогнете.
Иска ми се да вярвам, че когато институциите позволяват подобни несправедливости да се случват, обществото все още има силата да си помогне само. Защото това, което става в момента с Андрей и мен нито е единствен пример, нито ще престане да се случва, ако нещо не се промени.
Моля бъдете съпричастни към съдбата на едно невинно дете.

ето и линк към темата във фейсбук:

http://www.facebook.com/pages/Pomognete-da-namerim-sina-mi-Andrej/165144260173458?v=wall#!/pages/Pomognete-da-namerim-sina-mi-Andrej/165144260173458?v=wall
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Да помогнем на една майка да намери детето си
« Отговор #1 -: Ноември 07, 2010, 22:18:04 pm »
Как е възможно ЗАКОНИТЕ да не са това, което са????!!!
Каква държава...
Как е възможно на такива хора да им се разминава. Мястото им не е сред нас...на свобода.
Дано по-скоро това усмихнато детенце да бъде с майка си.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Ноември 07, 2010, 22:24:11 pm »
дано по-скоро майката да намери детето си!
пуснахте ли тема и в бг-мама?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #3 -: Ноември 08, 2010, 11:35:03 am »
Момичета, има ли снимка на детето, която да се постне тук? За тези, които не позлват facebook. Дано се намери детенцето по-скоро, трудно ми е да си представя какво изживява горката жена, както и детенцето.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #4 -: Ноември 08, 2010, 11:36:17 am »
*
« Отговор #5 -: Ноември 08, 2010, 13:53:24 pm »
Елфи, май трябва снимка и на бащата. Той изглежда особено, да речем, и човек би го загледал със сигурност.
На мен ми е интересно какво прави полицията по въпроса. Детето е обявено за издирване. От там нататък как проследяват заподозрения. Някой има ли представа? Просто ми е любопитно какви са им методите на работа.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #6 -: Ноември 08, 2010, 14:16:50 pm »
не мога да повярвам, че ако се запретне, полицията не може да го открие. как откриха мъжа на полякинята, дето беше укрил двете деца, за да не й ги върне в Полша? ама там замесени посланици, чужди държави, голямата работа...

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #7 -: Ноември 08, 2010, 14:40:51 pm »
Могат могат  :(. Ама..
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #8 -: Ноември 08, 2010, 14:59:59 pm »
« Отговор #9 -: Ноември 08, 2010, 17:57:33 pm »
Ужасна история. Дано тази майчица и детецето и много скоро бъдат заедно. Не искам дори да си представям какво и е на тази жена, а и на детето.
Ето и линк с репортаж от предаването "Господари на ефира"

http://www.gospodari.com/reports/reportazh-tursi-se

« Отговор #10 -: Ноември 08, 2010, 18:15:02 pm »
Трябва да се вдигне медиен шум иначе не става.
На адреналинката Яна колко бързо и върнаха детето след като 3 дни медиите само за това пишеха и говореха.
В нашият град също има такъв случай и него го излъчиха по телевизията и то дори 2 пъти, но и до сега мисля че няма резултат. То ние тук сме малка общност и всички се познават и са си роднини и явно полицаите си затварят очите, макар че всички виждат ежедневно прословутия баща - той е шофьор на градския автобус.

Абе сбъркана държава. Наистина трябва да се преименуваме на Абсурдистан. :x
*

lidia

• 2959
« Отговор #11 -: Ноември 09, 2010, 10:28:59 am »
Интересно ми е, след като господари на ефира се занимават също с това, какво все пак се случва по нататък? Ясно е, че горе в апартамента има някой. Този някой няма вечно да седи там. И той има нужди... А и също ми е интересно как така полицията не съдейства.  8O Какъв ще е отговорът им.
Аз съм малко разгневена, защото преди години откраднаха пред очите ми страшно много пари на мой приятели. Последващото ходене по мъките завърши катастрофално, въпреки, че видяхме колата и номера. Най накрая ми зададоха въпроса,защо толкова се интересувам, след като парите не са мой... И следващия отговор беше: Ми те момчетата си имат алиби..
Та нещата са ми ясни, само, че тук става въпрос за дете и това което те Не правят трябва да е подсъдно.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #12 -: Ноември 09, 2010, 11:15:55 am »
 osi_7 мразя безсилието! Може и да е крайно, но защо ни е полиция като не си върши работата!
« Отговор #13 -: Ноември 09, 2010, 14:32:09 pm »
не мога да повярвам, че ако се запретне, полицията не може да го открие. как откриха мъжа на полякинята, дето беше укрил двете деца, за да не й ги върне в Полша? ама там замесени посланици, чужди държави, голямата работа...

Абсолютно права си. Сега да им звънне Цецо, ще се разтича цялото РПУ и до довечера детенцето си е у дома. Ама като няма зрелищна акция, що да се хабим..
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #14 -: Ноември 09, 2010, 14:43:10 pm »
не мога да повярвам, че ако се запретне, полицията не може да го открие.

точно това си мислех по врмее на целия репортаж на Господаруте и изтръпвах при мисълта на колко несигурно и абсурдно място живеем всички ние обикновените и редови български граждани :(

дано се размърдат нещата и се намери детенцето!
*

lidia

• 2959
« Отговор #15 -: Декември 20, 2010, 16:05:17 pm »
Имаше доста репортажи, доста шум се вдигна. Аз обаче не разбрах, какво по точно се случи с детето? Знае ли някой?
« Отговор #17 -: Декември 21, 2010, 17:24:52 pm »
Най-после... Дано родителите се разберат, за да не страда детето!