0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #740 -: Декември 03, 2010, 19:05:33 pm »
Браво Ади,много се радвам :D!
Виолет,и мен ме приболват ,а пък краката направо не мога да стъпвам ,много ме болят-особено вечер :(ама тъй ще е ...И аз още си работя,правя сметка докато изляза 45дневния да си работя т.е целия декември /23.12/ и после почивкаааа :hangdry: :balk_177:

*
« Отговор #741 -: Декември 03, 2010, 22:15:58 pm »
Здравейте и от мен :D

Ади много се радвам за теб :D

Много хубаво и мнооого коледно ми стана като влязох в сайта  santa2
Днес бяхме на преглед, вече сме около 3кг., още нямаме дата за раждане а се надявах да я уточним! Скараха ми се за хемоглобина, че бил 108, ами той си е толкова от 3 месеца, чак сега ли се сетиха, щяла съм да ходя като парцал и други подобни! Ще го преживея и това, само да сме здрави и всичко ще мине нормално :D

Лека вечер от мен :wink:
*
« Отговор #742 -: Декември 03, 2010, 22:30:07 pm »
Ади, браво за хубавите новини. Да продължавате все така.
Статията е много точна.

*
« Отговор #743 -: Декември 04, 2010, 00:17:53 am »
Да се похваля вече имаме и легълцето - сглобено с матрачето. Супер !!!!!!!!!! Искам сякаш да го мина с някакъв препарат. Какво ще препоръчате? Или не е необходимо.
Леко раждане на чакащите. И ние сме вече в деветия но се надявам да не прибързваме много.
« Отговор #744 -: Декември 04, 2010, 09:36:26 am »
Това за почистването е интересно!
Някакъв съвет? Аз също се чудя как можеш да почистиш матрак от складовата мръсотия?!
Иначе леглото и количката са ясни. Моите също са закупени, но си стоят в магазините.
Ето да се похваля и аз  :D
http://www.mebel-gen.bg/index.php/bg/2009-03-04-21-16-35/2009-03-05-10-27-16/62-2009-03-08-14-01-51
http://www.kolko.bg/bg/jane-slalom-pro-bg/p/1183791
« Отговор #745 -: Декември 04, 2010, 09:58:10 am »
Krem4e, много са хубави и двете покупки.Нашето креватче и нещата към него също са в магазина все още. Живот и здраве, ще ги взимаме Януари.
Bebo, ето те и теб.....не остана миличка...срещата с бебчо наближава.Пожелавам ти леко раждане! Относно хигиенизирането и аз не съм много наясно, какво трябва и какво не трябва, но не се и вманиачавам много....все пак едва ли в родилния дом креватчетата са чаааак толкова стерилни. :wink: Важно е чаршафчетата и дрешките да са чистички и прахта да е забърсана. :wink:
*
« Отговор #746 -: Декември 04, 2010, 10:00:40 am »
Крем, много са хубави покупките. Легълцето е много сладко. :D

« Отговор #747 -: Декември 04, 2010, 10:09:49 am »
За почистването на матрака - аз процедирах с чисти влажни парцали и антибактериални мокри кърпички. Първо с кърпичките, после с чистите кърпи го избърсах добре. Отгоре сложих протектор за матрак - изпран, но не и гладен, защото има нещо изкуствено. И върху него е чаршафчето, така че, смятам да е достатъчно.
Самото легълце не съм мила с препарати, но пак избърсах много хубаво с парцал. Може във водата да добавите малко оцет или лимон, това е от т. нар. "еко" препарати ;) Ще се измирише бързо.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #748 -: Декември 04, 2010, 10:51:27 am »
Крем,точно като нещата,които снощи си харесах.Легълцето е страхотно с това,че като се махне предната преграда ,прилича на диванче...Ще влезне в упитреба и по-натам...
« Отговор #749 -: Декември 04, 2010, 11:58:51 am »
здравейте момичета,говорите за преварен зехтин за мазане против стрии,  извинявам се за може би тъпия въпрос, но как точно се преварява?  :oops: В някакъв съд направо на котлона ли? Моля, обяснете точно технологията, как, колко мин. и т.н. И освен това, кога се започва  с мазането?
*
« Отговор #750 -: Декември 04, 2010, 12:04:49 pm »
оффф,пак съм аз с мойто зацапване.Много е странно,не е като течение през целия ден,а примерно сутрин и се вижда основно с част от утрогестана...Имам час за 9ти,дали ако е толкова слабо да не изчакам до тогава.Нямам болки...и не е червено,по-скоро оранжево или ръждиво
*
« Отговор #751 -: Декември 04, 2010, 12:12:37 pm »
Дидон, не се притеснявай! То дори не е и червено. Освен това е нормално да се появи първите месеци около датата на менструацията.

« Отговор #752 -: Декември 04, 2010, 12:13:27 pm »
аз това за преварен зехтин го чух, когато наскоро позната ми каза, че за мазане на зърната след раждане нямало по-добро, и че се мазала с всякакви мазила, но зехтина много й помогнал против рагади. Обаче и аз се чудех само се загрява на котлона ли..

В тази връзка да ви питам това, че в момента много ме сърбят зърната, означава ли че трябва да се мажа с нещо, за да нямам проблеми после и от кога?? Май са станали по-груби, което сигурно е нормално, но ме е страх да не станат рани по-късно, защото ми е много чувствително мястото. Освен това гърдите ме болят слабо само нощем, иначе не усещам нещо.. предполагам е нормално :?

Илейни, Ники -леко раждане и успех!!
*
« Отговор #753 -: Декември 04, 2010, 12:24:55 pm »
Здравейте!
Честити ви покупки момичета! Със здраве да си ги ползвате!

За хигиенизирането - аз лично не мисля да дезинфекцирам матрака. Кошарата ще мина с един препарат за бърза дезинфекция - Живахекс.
( http://www.zhivas.com/jivahex%20sprej_a4.html - с него си дезинфекцирах инструментите в салона и съм много доволна! ) После ще мина с един парцал само с вода.
« Отговор #754 -: Декември 04, 2010, 12:31:00 pm »
Здравейте!
Докато дойде момента да се впиша във вашите редици,взех,че се поразболях.
Моля ви кажете какво мога да пия като хапчета и чайове? Симптомите са запушен нос,уши и дразнещо гърло. Пих липов чай и витамин С,пазя леглото.
Благодаря!
Приятен ден на всички и се пазете!

*
« Отговор #755 -: Декември 04, 2010, 12:41:20 pm »
Здравейте момичета !
Минавам на бързо да ви "видя"
sami123 аз ползвам на авент едно кремче за зърната и много ми помага,но то при всеки е различно аз нямам проблеми сгърдите ,но моята бебка нещо не ги харесва повечето пъти не успявам да я накарам да суче и се цедя с помпа
Пробвам я почти всеки път понякога поема понякога я примързява все пак от шишето и е по-лесно и така ядем ние !
krem2003 Кличката е страхотна на моя мъж сестра му имат същата и много са доволни а моята е също Jane ,но с 4 гуми ето модела
http://www.novobebe.com/Jane-Nomad-Strata-Amazon-J04-bebeshka-kolichka-bg-1097.html
Много е лека маневрена - общо взето съм доволна за сега
Дидон ако се тревожиш обади се на док за всеки случай той ще ти каже най- добре !
godgift аз пих парацетамол под всякакви форми ,но това ми го каза док ,така че консултирай се и и ти с твоя лекар ,аз знам че не са добре самолеченията !
Лек ден на всички
[/url]
*
« Отговор #756 -: Декември 04, 2010, 13:34:27 pm »
Сами, зехтин се преварява на водна баня, за 10-15 мин. аз лично ползвам керамичен съд (купа), която слагам в тенджерата. Самия зехтин няма да заври, времето го следя от завирането на водата. После го преливам в малка бутилка за по-удобно. Държа го на стайна температура.
Обаче, за пръв път чувам, че с него се мажат зърната против рагади...

« Отговор #757 -: Декември 04, 2010, 13:46:03 pm »
godgift, много се радвам да те видя тук! (аз съм jasmin)
Аз пиех чай с много лимон, мед и клеева тинктура. За гърлото смучех прополки, облекчават, но за кратко, поне при мен. Пих и парацетамол по 3 на ден(така нареди д-ра). Гаргара с лайка по n-пъти на ден също много облекчава. Аз имах и налепи, благодарение на нея се отървах.
Оздравявай!
« Отговор #758 -: Декември 04, 2010, 15:59:14 pm »
Здравейте!
Докато дойде момента да се впиша във вашите редици,взех,че се поразболях.
Моля ви кажете какво мога да пия като хапчета и чайове? Симптомите са запушен нос,уши и дразнещо гърло. Пих липов чай и витамин С,пазя леглото.
Благодаря!
Приятен ден на всички и се пазете!

Можеш да пиеш Оксцилококциум. То е хомеопатично и няма да ти навреди, аз с това се лекувам и също така можеш да пиеш парацетамол. Естествено най-добре се консултирай с лекар.
« Отговор #759 -: Декември 04, 2010, 16:13:24 pm »
Дидон, аз точно в твойте седмици имах такова зацапване за около 10тина дни, но моето беше много силно, кафяво. Стаменов ми каза да си изчакам прегледа, беше 5-6 дни след зацапването и ми увеличи утрогестана и но шпато. На прегледа каза, че зацапването е от образуването на плацентата. Ако искаш звънни на спешния да ги питаш, но сигурно ще ти увеличат утрогестана и ще ти кажат да лежиш.
Крем, много са хубави покупките!