0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #660 -: Декември 01, 2010, 09:47:39 am »
Добро утро от мен :D
Не се предавайте, малко остана :wink: Истината е, че броените дни минават най бавно и ни се струват безкрайни :oops: Това да са ни проблемите :balk_103:

Вчера пуснах изследванията за АГ, но не видях да имам спин, васерман и хепатит 8O нали уж са задължителни :ask:, иначе кръвните са наред, сега чакам секретните :D да излязат, а в петък съм на лекар и ще решим как ще се раждаа :wink:

Да ви попитам как се справяте с подутите крака :?, мен чак ме болят и това е от 3-4 дни :(
« Отговор #661 -: Декември 01, 2010, 12:58:28 pm »
Момочета, благодаря за подкрепата.Спрях да чета из нета. Гледам да се залисвам с малкия.
При Сигридов съм утре, дотогава ще гледам да запазя спокойствие. Почнах да слагам глобулите междувременно, след като нищо обезпокоително не прочетох в листовката.
Успокоява ме малко и факта, че CRP, левкоцитите и утайката са наред и се предполага че в момента няма инфекция.
Освен това 1 път в седмицата си проверявам влагалищното ph, такова е каквото трябва да е. Все си мисля, че ако имаше масово бактерии, трябваше да е нарушена киселинността, те нали виреят в по-алкална среда.
А бе, неприятна работа. Дано се разреши тоя проблем и успея да се порадвам на празниците. Това ще е 1-вата Коледа на малкия в България и искам да е специална.

Лек ден на всички!
« Отговор #662 -: Декември 01, 2010, 13:22:00 pm »
Здравейте милички! Не съм писала отдавна, но това е защото напоследък ми се е свило сърцето от страх и то без реална причина за момента. Колкото повече наближава, толкова повече се страхувам, и то не заради себе си или пък заради родилните болки.Все си мисля дали ще се справя и се притеснявам за бебо.Даже започнах да се замислям и за планово секцио.Не мога да Ви опиша какви мисли ми минават през главата...ще се побъркам направо....това сигурно е от хормоните. :lol:
Виждам, че всички сте добре и повечето сте в настроение, за разлика от мен.
Маймунче, страхотни покупки :wink:
Продължавам да ви чета, пък дано скоро успея да се освободя от лошите мисли и да се радвам на последните месеци на бременноста, без да мисля глупости. :?
*
« Отговор #663 -: Декември 01, 2010, 13:48:12 pm »
violett, ти сама си си го казала, отърви се от лошите мисли и се наслаждавай на бремеността. изгони страха и викни за компания радоста от това че в теб расте едно малко същество и че с него всичко е наред, и ти ще се справиш чудесно със всичко.
*
« Отговор #664 -: Декември 01, 2010, 14:15:56 pm »
Привет момичета!Виолетке,да си призная и аз имам моменти ,в които само черни мисли ми се въртат,наистина мисля,че е нормално малко или в повече да се притесняваме...Аз лично като се усетя,в такова настроение гледам да мисля за бебо,за това как ли ще изглежда и т.н Понякога хем имам 4 операции,почва да ме хваща страх и от раждането,ама пък кат се сетя колко съм го чакала абе  .....хормони

« Отговор #665 -: Декември 01, 2010, 15:04:19 pm »
Сега се връщам от док....бебчо е добре, но нищо повече не ми каза.Той по принцип не говори много, само ако го питаш, но за мен е важно всичко да е наред.Интересно ми беше колко тежи бебчо, но здраве да е!
Попитах , ако се наложи цезарово, дали може с пълна упойка, но док каза, че тя е много по-опасна от спиналната и не е добър избор.Та, ще се доверявам на лекаря, все пак той е по-наясно от мен, пък дано не се налага операция. :wink:
Добре, че сте вие да ме успокоите! Наистина много се успокоявам като ви чета.Целувки от мен!
« Отговор #666 -: Декември 01, 2010, 15:41:15 pm »
При пълна упойка трябва да извадят бебето до 2 минути, ако упойка попадне у него, може да стане неприятно и опасно. Плюс това, сигурна съм, че не искаш да изпуснеш първото проплакване  :wink: Не се тревожи, всичко ще е наред!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #667 -: Декември 01, 2010, 16:25:35 pm »
Здравейте, струва ми се че и тук настроението е като времето навън - мрачно. Защо така сте се навъсили бе мамчета? Я по-ведро!
Аз поне знам защо на мен ми е вкиснато, а именно защото съм болна вече трети ден се баря с някакъв вирус с хрема и адска кашлица. Имам чувството че главата ми кънти вече от това кашляне, но пък май направих коремни мускули от толкова стягане. :wink: Най-хубавото е, че апетита ми не спада - независимо от вирусите :lol:
*
« Отговор #668 -: Декември 01, 2010, 16:40:20 pm »
привет мамчета, някой знае ли СУЕ (кръвната утайка)при бременни до колко е нормално да се покачва? На мен ми беше казвал доктор, че е нормално да е завишено при бременност и до сега ми се движеше около 50, 60, 45, но в днешните ми изследвания е 80  8O
Аз така или иначе утре съм на преглед, ама да поуспокоя топката дето се вика  :lol:

*
« Отговор #669 -: Декември 01, 2010, 17:51:04 pm »
Здравейте.
Както пише Виксън, настроението е като времето, явно доста народ сме паднали заедно в дупка. Да гледаме напред и това е, но как в това време... Аз лично смятам да преборя настроението с малък калоричен шок (обикновено действа).
Маймунке, покупките ти са страхотни, моя близка се е спряла на същото легло ;)
Една голяма група се е забързала към финала и искрено се надявам при всички да мине леко и незабравимо.
Днес си извадих лична амбулаторна карта (по-познато като здравен картон), че без него нямало как да ми се издаде болничен... то време има, но едно по едно да отмятам нещата. Аз утре съм при лекарката да видим как са ми резултатите и да ме прегледа.
От мен имате приятна вечер :)

« Отговор #670 -: Декември 01, 2010, 18:16:05 pm »
Aditoo, а каква е процедурата за изваждане на такава карта? И аз нямам :? При личната ли трябва да отида?
За упойката - аз лично се притеснявах от евентуални усложнения в гръбнака при спиналната и епидуралната упойка, но като се поразрових малко, прочетох , че се поставяла далече от гръбначния мозък и практически, риск от парези, не съществува. Това доста ме успокои, засегаа...докато не се появи нещо друго , за което да се шашкам. :lol:
*
« Отговор #671 -: Декември 01, 2010, 18:32:30 pm »
Здравейте момичета!
Ние днес си направихме елхата tree2a .Аз за сметка на времето се чувствам много добре,спокойна и щастлива.Всичко ми е в розово :D.Момичета какво е това лошо настроение при вас!?Бъдете щастливи,радвайте се на бременността си и си мислете за хубавите моменти които ви предстоят!
Аз от трансфера съм в болнични и вече съм почти накрая на тези 180 дни,които се полагат.Мисля да  мина през ТЕЛК за дните които не ми достигат,защото след това доколкото прочетох ако има прекъсване пада и майчинството.Малко се притеснявам дали ТЕЛК ще ми разреши още болнични.Някоя мама ако е минавала нека да сподели как е минало и какви са изискванията.
« Последна редакция: Декември 01, 2010, 18:42:59 pm от acq81 »
*
« Отговор #672 -: Декември 01, 2010, 18:35:02 pm »
Не се шашкай Виолет!на мен с такава ми вадиха апендицита преди 4 години,няма страшно!Даже пълната е много по-неприятна и като събуждане след нея и като последствия ....Аз съм оперирана и с пълна и едвам се освестих след нея :wink:

*
« Отговор #673 -: Декември 01, 2010, 18:36:43 pm »
violett, отиваш в първата книжарница и си купуваш въпросната лична амбулаторна карта, само внимавай да не ти дадат за дете, че повечето хора не правят разлика. След това с попълнения картон при личната. Попълва се елементарно, на предната корица - ЕГН, три имена, пол, кръвна група, адрес и работодател.  Ако имаш доказани алергии се отбелязват и те. Бие ти един печат с нейните данни и му слага номер.
Ей това е цялата процедура. :)

*
« Отговор #674 -: Декември 01, 2010, 22:30:07 pm »
Здравейте :).
 Ние днеска бяхме на лекар,шишко мамин сладък е станал вече 2287 кг. хихиххихи мн сладък с едни големи бузки и само отваряше и затваряше устичка  :lol: :lol: :lol:.Доктора каза че всичко му е в норма и се развива доста добре,а за мене това е най важното :).
 А другата новина е че днеска поръчахме количката ето тази http://www.babywelt-international.com/index.php?id=43 цвета е черен и легълцето ето това http://www.mebel-gen.bg/index.php/bg/2009-03-04-21-16-35/2009-03-05-10-27-16/94-detsko-leglo-giraf ама то найстина кефа е мнооогооо голям ,от както съм се прибрала летяяяяяяяяяяяяяяяяяя  :lol: :lol: :lol:.Тези дни продължаваме с пазара чеее,времето лети  :))).Лека вечер от мен :).

много хубави покупки...Ще разгледам и аз по-обстойно.На мен ми е твърде рано,но с най-голямо удоволствие проучвам нещата ;)

Днес бях на доктор.За последно при Персенска и Стаменов.От следващия път съм при д-р Михова,ако не бъркам името.Някой да има отзиви за нея ииииии знаете ли дали при тях/в Малинов / ще мога да се възползвам от полагащите по каса изследвания...

А дугия ми въпрос е /имаше линк някъде,но не мога да го намеря/ как да си сложа лентичка отдолу .И аз искаааам
« Отговор #675 -: Декември 01, 2010, 23:42:31 pm »
привет и от мен,
Кураж на всички, на които им предстои скоро раждане. Бих ви посъветвала ако ви тревожат мрачни мисли да се запишете на някое училище за раждането и ще бъдете много по-спокойни и информирани след това, поне при мен действа така, въпреки че имам доста време..

Аз бях днес на ЖК- доктора каза, че прорязванията преди 2-3 дни най-вероятно са контракции, което малко ме стресна. Все пак това отшумя, но каза да пиивам ношпа и само ако се наложи магнерот. Иначе гледа го внимателно (само дето аз не виждам нищо), пораснали сме 390гр., отговаря точно на седмиците и каза, че се "мъжкареел" т.е. видял пишката  :lol: Изписаха ми и желязо, за което ме предупреди че било много гадно за дъвчене.. въобще не ми се иска да го пия, но доста ми е зле хемоглобина.. :?
*
« Отговор #676 -: Декември 02, 2010, 08:08:23 am »
Привет и от мен.
Аз малко рядко пиша, но пък ви чета всеки ден.
На мамите които скоро ще се срещнат с прекрасните съкровища им пожелавам леко раждане :)
Сами честити сини гащи.
Момичета и вие сте се умърлушили нещо. Давайте по ведро. Идват празници :)
Иначе ние с бебчо сме добре. Още незнаем какви сме, но се надявам сега на 9.12 да разберем от ФМ.
Еми това е засега от мен. Хубав ден ви пожелавам и само положително настроение :)

*
« Отговор #677 -: Декември 02, 2010, 09:30:32 am »
Добро утро и от мен. Ходихме рано, рано да пуснем изследванията че другата седмица на 07.12 пак на ЖК. Да видим кой ще се разпише пръв с бебчееееееее.
Успешен ден момичета. На мен ми предстои голямото гладене.
*
« Отговор #678 -: Декември 02, 2010, 09:56:01 am »
Добро утро,умърлушени мами :)я по ведро,така влияете на и на дечицата!

Сами честит ти юнак!

Ние вчера бяхме на преглед,всичко е наред,ще си имаме момченце,беше си легнал и си показваше достойнство :lol:майка ми остана възхитена от видяното/за първи път вижда бебе на УЗИ/Ами че то аз от предружители не мога да си гледам бебо-първо беше мъжа ми,на другия преглед-племеницата му,сега майка ми  :)но като ги гледам колко се радват :Dюнака върви със седмица напред,13 см и тежи 241гр.-гледах един саит колко горе-долу по седмици трябва да е плода и нашия сякаш е късичко,но доста пълничко :Dно само да е живо и здраво!
Ииии снощи усетих тупкания вече,не бях сигурна мислих,че може да е нерв,но тази сутрин доста често си потупваше,оххх голям кеф :D
Лек ден и много усмивки!

« Отговор #679 -: Декември 02, 2010, 10:05:06 am »
За упойката - аз лично се притеснявах от евентуални усложнения в гръбнака при спиналната и епидуралната упойка, но като се поразрових малко, прочетох , че се поставяла далече от гръбначния мозък и практически, риск от парези, не съществува. Това доста ме успокои, засегаа...докато не се появи нещо друго , за което да се шашкам. :lol:
Така е. Няма такава опасност. Плюс това, преди да ти сложат упойката, обезболяват мястото и не чувстваш самото поставяне на катетъра, през който тя се влива. Съществува риск от изтичане на минимално количество окологръбначна течност, което причинява неприятно главоболие. Но, доколкото знам, това не се случва при опитни анестезиолози.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.