0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #600 -: Ноември 28, 2010, 14:09:32 pm »
Здравейте момичета,

Илейни, успех, то не остана време при теб, скоро ще си имаме ново бебенце в темата  :D. Дръж ни в течение какво става.
Сами, аз съм имала такива прорязвания, но това е по скоро от разтягането на матката.
При мен зацапването спря, но цяла нощ пак ми беше втвърден корема  :(. Ставах да пия магнерот посред нощ. Отделно бебето не е толкова активно както преди, пак го усещам, но по-слабо, преди правеше салта из целия ми корем. Незнам, дали му е утесняло и затова не рита толкова много. Даже снощи мислех да ходя пак в болницата, но си пуснах доплера няколко пъти и пулса му беше добре - 130 -135 удара. Утре съм на запис на тонове, дано всичко да е наред.
Това за обезкосмяването и на мен ми е проблем, вече нищо не виждам отдолу, ще пробвам и аз с огледалцето  :D

*
« Отговор #601 -: Ноември 28, 2010, 17:21:04 pm »
Здравейте и от мен :D
Първо на Илеини - леко раждане и ще чакаме инфо :balk_21: :crossfingers:
Мънки - много хубав списък :balk_47: Гледам, че и моя ред наближава :wink:
За обезкосмяването, аз съм като Ганка :D, с функция "Обади се на приятел" :D
А за пазаруванетооо този кеф и аз не го давам на друг :oops:

Леко раждане на всички от първия списък :goodluck:
*
« Отговор #602 -: Ноември 28, 2010, 19:09:11 pm »
За препаратите - аз не съм се престаравала с чистенето, докато бях бременна. По-силните препарати винаги използвам с ръкавици. Тези, които отделят силна миризма и са агресивни, просто ги избягвах. За който може да си го позволи - смятам, че е добре към 8-9 месец да викнете жена да ви почисти основно къщата. Като не бях чистила както си трябва 9 месеца, си имаше нужда у нас ;)

За козметиката - внимателно четях какво пише по етикетите. За мазане на тяло съм ползвала крем против стрии на Виши - не съм доволна въобще. Смених го с маслото на Икаров за бременни - допадна ми много, като качество и цена. Ползвах също маслото против целулит на Веледа - то ми допадна като качество, но не и като цена ;) Впоследствие даже купих козметика на Веледа за бебето.

Крема против целулит,и него си ползвала по време на бременност.Много се чудех дали може.То ясно,че не трябва да са такива със загряващ ефект,ама за другите не знаех ,че може.Благодаря,почвам да се мацам... :)

Аз сега се мажа с един крем против стрии на DECLIOR,че май съм склонна,имам от пубертета.Е,успокоява ме факта,че след 30г кожата не е толкова склонна към стрии ;).Кремът е много хубав.Има лек аромат на лимон,обаче цената му е космическа и няма да го повторя.Добре,че на милото му бяха подарили един ваучър от Бюти зона,та ми го даде на мен :)
*
« Отговор #603 -: Ноември 28, 2010, 19:18:12 pm »
Здравейте :)
Илейни, бързо и леко раждане!!! Незабравима първа среща ти пожелавам!!! Чакаме тема в честито.
За буйната растителност - трудно е да обръснеш нещо, което не виждаш... При мен номера е (по препоръка от форума) огледало и акробатични стойки ;) За кола маска не мога и да си помисля, а до колкото знам (от позната козметичка) можело и контракции да причини, но за това не съм напълно сигурна.
Аз лично от препарати не съм се отказвала, просто ползвам ръкавици, а керамичния плот се чисти само при включен абсорбатор.
Колкото до козметиката, крем за лице ползвам от време на време - не съм го сменяла (леокрема), от антицелулитния се отказах, в момента ползвам само маслото против стрий на Икаров и бебешко олио на Джонсън.
Лека вечер :)

*
« Отговор #604 -: Ноември 28, 2010, 23:46:37 pm »
Момичета , утре влизам в 9 месец...направо не мога да повярвам ... :cheerleader:

Аз си взех олио против стрии на Бюбхен и останах много приятно изненадана. Хареса ми! (дори и на мирис)
:D
*
« Отговор #605 -: Ноември 29, 2010, 00:49:10 am »
Роси честито,хайде давай старт на бебето,че може да излиза.
И аз ползвам олиото на Бюбхен и съм доволна

« Отговор #606 -: Ноември 29, 2010, 10:38:58 am »
Здравейте момичета,
Аз ползвах против стрии новия продукт на Елансил (на Клиник), даже към него имаше диск с упражнения за бременни и за след раждане. Не, че с двете деца в къщи ми остана време да правя упражнения ( те ме поддържат във форма) :).
Остават ми точно две седмици до плановото секцио. Този път ми се иска да не съм с пълна упойка, поне с третото да чуя думите "Честито иамте...!", но съм притеснена от неизвестното. НАдявам се всичко да мине добре :)
Хубава и слънчева седмица, момичета :))))))))))
« Отговор #607 -: Ноември 29, 2010, 11:04:41 am »
Крема против целулит,и него си ползвала по време на бременност.Много се чудех дали може.То ясно,че не трябва да са такива със загряващ ефект,ама за другите не знаех ,че може.Благодаря,почвам да се мацам... :)

Аз сега се мажа с един крем против стрии на DECLIOR,че май съм склонна,имам от пубертета.Е,успокоява ме факта,че след 30г кожата не е толкова склонна към стрии ;).Кремът е много хубав.Има лек аромат на лимон,обаче цената му е космическа и няма да го повторя.Добре,че на милото му бяха подарили един ваучър от Бюти зона,та ми го даде на мен :)
Маслото на Веледа против целулит специално пише, че става за бременни. И много ми харесва как мирише.
А за стриите - аз също имам много по бедрата и дупето от пуберитета (макар че тогава въобще не съм напълнявала - отслабвала рязко). От бременността обаче се отървах без нито една стрия по корема. По гърдите не мога да преценя, защото и там имах малко... Ще тегля чертата, като спра с кърменето ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #608 -: Ноември 29, 2010, 11:21:00 am »
здравейте дами :)
Илейни, чакаме хубавата новина!
за обезкосмяването , ходя на кола-маска макар че и там чекненето няма как да се избегне. това за контакциите и аз го бях чела, но не мисля че е вярно.
ние почнахме съвсем изненадващо с покупките, като в петък си купихме количката. и на мъжа ми много му хареса чувството и сге дава зор да ходим да взимаме и кошницата за кола, и другите неща. макар че мислех да почна по-късно с покупките, но не съжалявам-чувството е много приятно.
някой беше питал за бодита в Карфур. аз го гледах, наистина са на сметка, но не мисля че са точно за новородено, защото имат копчета отдолу и на раменцето, а отпред няма и по трудно ще се обличат.
*
« Отговор #609 -: Ноември 29, 2010, 12:51:00 pm »
Роси честито,хайде давай старт на бебето,че може да излиза.

ААААа Ники рано ни е на нас още :) Вие сте на ход...
. :D
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #610 -: Ноември 29, 2010, 13:10:23 pm »
увеличи ми дозата на гинипрала и каза да лежа докато не навърша 37 седмица.не ми достига въздух,ускорява ми се пулса,все едно ще припадна а в същото време кръвното ми е леко завишено.Незнам какво да правя вече,док ми каза да пия мента глог и валериана 3х10капки ама няма ефект като затворя очи и започва :?Ако някой помогне със съвет ще съм много благодарна.
Заедно с гинипрала би трябвало да пиеш още едно лекарство, което да тушира проблемите със сърцето. При мен това лекарство беше Верапамил, сега не знам какво изписват. Гинипрала също вече е отживелица, има по-модерни и пречистени лекарства, които не увреждат сърцето. Ако нямаш нищо друго предписано, непременно обърни внимание на лекарката си, много сериозни последствия може да има.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Кой месец е 31 седмица?
« Отговор #611 -: Ноември 29, 2010, 13:55:04 pm »
Здравейте, знаете ли кой месец е 31-ва седмица от бременноста? Чудя се дали имам навършен 7-ми месец или още го карам и кога влизаш в 8-мия? Много ми е объркано а и доктора ме обърква по въпроса :(( :?

*
« Отговор #612 -: Ноември 29, 2010, 14:30:58 pm »
Бебино, погледни си лентичката - тя ти показва в кой месец си  :wink:
Ето една табличка, която най-добре ще те ориентира:

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #613 -: Ноември 29, 2010, 15:18:55 pm »
Бебино 31 и 1 ден си е вече в 8 месец  :)

Ултра на мен ми дават да пия Изоптин 30 минути преди Гинипрала.

Илейни успех  :D
« Отговор #614 -: Ноември 29, 2010, 15:29:14 pm »
Здравейте, момичета! Аз съм в 7ма седмица и имам такъв проблем - гади ми се от фолиевата киселина. Ако не я взимам, се чувствам чудесно, но като я пия - пълен кошмар. Пробвах да я взимам вечер - цяла нощ не спах, толкова зле ми беше. Някой да е имал подобен проблем?
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #615 -: Ноември 29, 2010, 15:54:48 pm »
Здравейте, момичета! Аз съм в 7ма седмица и имам такъв проблем - гади ми се от фолиевата киселина. Ако не я взимам, се чувствам чудесно, но като я пия - пълен кошмар. Пробвах да я взимам вечер - цяла нощ не спах, толкова зле ми беше. Някой да е имал подобен проблем?

За съжаление и аз имах такъв проблем, но не само с фолиевата ами с всички лекарства! Наложи се да ги спра докато не ми се възстанови стомаха.
« Отговор #616 -: Ноември 29, 2010, 16:04:02 pm »
... но не мисля че са точно за новородено, защото имат копчета отдолу и на раменцето, а отпред няма и по трудно ще се обличат.
Обличането на ръкавите, като цяло, май е най-мразената от бебетата част. Но при Бобо много по-лесно се справям с бодитата, които се обличат през главата, отколкото с тези, които имат копчета отпред. Важно е обаче да имат голям отвор за главата - не харесвам тези с копченца на рамото, защото са им тесни дупките. Предпочитам едни, които се прехлупват от гърба към предницата и така дупката за главата става по-голяма и много бързо се нахлузва и изхлузва. Не се плашете толкова от обличането - плюс това, сега купувате дрешки за 0-3 месеца. Вземете си различни видове, ще получите и подаръци, и така ще си видите сами кой тип бодита са ви най-удобни.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #617 -: Ноември 29, 2010, 16:27:24 pm »
Rossy i az sam sled teb,samo che sega v petak vlizam v 9 mesec! :balk_16: Dano vsichko e nared!Leko rajdane na vsichki momicheta v predstoiashtia spisak!  :goodluck: osi_5

*
« Отговор #618 -: Ноември 29, 2010, 16:55:56 pm »
Аз съм девета седмица и от две насам ме мъчи гаденето.Когато на обяд взимам но-шпа то положението се влошава...

сутрин пия хапчетата или със сладко сокче или с киселото мляко на закуска,на обяд два,три пъти съм пролускала хапчето,вечер ги взимам точно преди съм и нямам проблем
« Отговор #619 -: Ноември 29, 2010, 17:29:21 pm »

За съжаление и аз имах такъв проблем, но не само с фолиевата ами с всички лекарства! Наложи се да ги спра докато не ми се възстанови стомаха.
ужас... Майка ми смята, че е най-добре да спра хапчетата, но като че ли не е добра идея. Нейният аргумент е, че допреди 10тина години никой не е пил фолиева киселина, пък съвсем не всички бебета са се родили със спина бифида или каквото и да е увреждане. Което си е вярно, ама все пак... Ще питам и докторката дали не може нещо да се измисли.