0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #580 -: Ноември 27, 2010, 12:11:06 pm »
Здравейте, мамчета,
Виксън, извинявай, че чак сега отговарям, но нещо все не стигам до компютъра. Влизаш в страницата на НОИ, после в Справки и след това по-надолу в страницата има цитирам "Въвеждане/промяна на координати за получаване на съобщения от НОИ за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО". Намира се точно под "Справка за представени в НОИ документи за обезщетения и помощи от ДОО, статус на обработка и изплащане". Ако мога да съм ти полезна с нещо друго питай.
Хубав и лек уикенд на всички мамчета, аз отивам да понапазарувам това онова, че то не остана, както се вижда от списъка на Мънки.
Живей за мига!

*
« Отговор #581 -: Ноември 27, 2010, 12:42:33 pm »
здравейте момичета...Искам да ви питам като вещи по темата.Знам,че по време на бременност трябва да се избягват разни препарати/токсични/...нооооо,много ми е трудно да определя има ли и такива от домакинството,например за чистене на котлони или плочки в банята,които са вредни...

Ще съм ви много благодарна ако се сещате за конкретни препарати,които трябва да се избягват
И другия ми въпрос е подобен,но за козметиката.Само такава,на която изрично пише,че става за бременни ли ползвате или просто от тази,която е с етерични масла
*
« Отговор #582 -: Ноември 27, 2010, 14:36:25 pm »
Привет и от нас мами!
По темата за покупките съм напълно съгласна с Илейни и Меме....Нито мога да чакам до 9мес.,то още сега пишкам през 5 мин.пък тогава....знае ли човек
Тя и майка ми все повтаря ,че е рано,но пък не искам друг да ми избира ваничка,комплекти и т.н.А и наистина през 45 дневния болнични ми звучи по привлекателно да си почивам и да чакам вместо да се суетя по магазините...
Да лак не трябва да има по ноктите при операции..
И ние днес ще боядисваме стаята- започваме едно по едно да действаме,че сега ще минат месеците  :lol:

*
« Отговор #583 -: Ноември 27, 2010, 15:42:17 pm »
При ходене за болничен искат  да се носи ЛАК (лична амбулаторна карта), в която да го впишат.
Violett, ако нямаш такава си купи от книжарница, в която продават канцеларски материали. Представлява съвсем подобна на тази която сме имали като деца.

Ааа, на мен ми излезе разултата от стерилната урина! Чиста е :D!

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #584 -: Ноември 27, 2010, 16:58:01 pm »
Роси, относно големината на гърдите при кърмене. На мен обикновено гръдната ми обиколка е 95 см.,  в началото когато ми слезе кърмата бях 107 см. Определено ще ти се увеличи размера, но точно с колко  :P
*
« Отговор #585 -: Ноември 27, 2010, 17:07:02 pm »
Smaraidi много се радвам,че изследванията са ти добри! :D
didon,аз почиствам със същите препарати както и преди да забременея,но веднъж много ме болеше главата след като чистих банята.Сега отварям прозореца и пускам вентилатора,като я чистя и нямам проблеми.Относно козметиката за тяло ползвам само предназначена за бременни(на Икаров маслото против стрии е много добро),а за лице ползвам кремове и маски които и преди си слагах.
*
« Отговор #586 -: Ноември 27, 2010, 17:44:47 pm »
Боби благодаря ! Значи няма да го сменям сутиена и ще се моля да ми стане (да не ми е малък :lol:)

Роси честит ти болничен и лека и приятна почивка в оставащите дни до финала.
ООО благодаря! Аз отдавна съм в болничен , ама вече официално няма да ходя на работа :)
*
« Отговор #587 -: Ноември 27, 2010, 18:21:24 pm »
Илейни, забраната за пазаруване не е от това, че съм прекалила, а от пустите суеверия. Живи и здрави болничния ми трябва да почне от 29.12 и да си призная от сега потривам ръце. Интересно защо за подаръците, които получих до сега нищо не са казали  8O
Между другото казаха ми, че в Карфур имало памучни бодита за новородени на пакети по 5 бр. и на цена около 10 лв. Обаче, нито съм ги влизала в Карфур, нито съм виждала въпросните бодита. Ако някоя ги е виждала ще съм благодарна за мнение.

*
« Отговор #588 -: Ноември 27, 2010, 18:57:23 pm »
Относно пазаруването вярно е голяма краста. Аз не мирясах няколко дена. Сага ще перем другата седмица, гладим и ще подреждаме в скринчето и легълцето като ни го доставят. Но това удоволствие да го оставя на друг-неееееееее.
Успех и леко раждане на всички от първото списъче.
« Отговор #589 -: Ноември 28, 2010, 07:53:54 am »
Съгласна съм, че пазаренето е запазена привилегия на майката. И тези суеверия да си ги вярва който ще. Първо съставянето на списък, обиколки по магазините (виртуални или не), изборът, страстта към покупка, очакването на доставката ..... и още какво ли не... Аз не се отказвам от тези чудни емоции. Започнала съм още от лятото да обикалям интернет магазините, после наличните в моя град и октомври започнах с аванс за количка. После за кошара, после поръчка от нета, после нещо дребно и така ...
Момичета, моят съвет е не го правете в последния момент и то за ден, два.  Обърнете достатъчно внимание и се насладете на моментите :D
Относно препаратите, аз избягвам всичко различно от веро. Оставила съм тези аромати на съпругът ми. А козметиката ми е същата както до сега. За тялото ползвам едно масло от кокос, което е 100% естествен продукт, подарък от една приятелка.
Абе момичета, как се справяте с трудния козметичен проблем - Обезкосмяване. Освен бръснач, някакви други причудливи техники. Аз вече нищо не виждам и съм в ужас ...?! 
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #590 -: Ноември 28, 2010, 09:18:42 am »
Крем, аз тези проблеми ги решавах с помощ от приятел :D Мъжа ми се справяше перфектно с тези неща, а и е много по-добър от мен в бръсненето :lol:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #591 -: Ноември 28, 2010, 10:11:09 am »
За препаратите - аз не съм се престаравала с чистенето, докато бях бременна. По-силните препарати винаги използвам с ръкавици. Тези, които отделят силна миризма и са агресивни, просто ги избягвах. За който може да си го позволи - смятам, че е добре към 8-9 месец да викнете жена да ви почисти основно къщата. Като не бях чистила както си трябва 9 месеца, си имаше нужда у нас ;)

За козметиката - внимателно четях какво пише по етикетите. За мазане на тяло съм ползвала крем против стрии на Виши - не съм доволна въобще. Смених го с маслото на Икаров за бременни - допадна ми много, като качество и цена. Ползвах също маслото против целулит на Веледа - то ми допадна като качество, но не и като цена ;) Впоследствие даже купих козметика на Веледа за бебето.

За обезкосмяването - ами, съвсем накрая ми беше доста трудно, но се справях слепешката.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #592 -: Ноември 28, 2010, 10:14:52 am »
Zdraveite :).Izvinete za latinicata samo za dneska e taka.Iskah samo da kaja che za obeskosmiavaneto i az kato kamboza slepeshkata i posle oglejdam s ogledalce  :lol: :lol: :lol:.Za preparatite za chistene ,opredeleno izbiagvam az da se nagaltvam s tiah ne mi se struva redno.Kozmetikata sashto ia saobraziavam s tova che sam bremenna ,ne polzvam vsichko kakto predi.Obshto vzeto 9 meseca malko po vnimatelno e hubavo da podhojda kam tezi neshta,posle veche koi kakto si reshi  :D.

p.p. Dneska e praznik za men,veche sam v 8 mi meseccccccccc ihihhihihihi goliam kef   :lol:
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #593 -: Ноември 28, 2010, 10:31:04 am »
Честито Мънки  :lol:
За обезкосмяването ходя на козметик, както и за лака на краката.
Колкото до препаратите чистя само праха. За банята ангажирам или мъжа си или майка ми като дойде на гости, че така се набутахме с тия черни плочкиии... Чисти се със силни препарати всяка седмица /като не смятам ежедневното почистване след всяко къпане/  :(
Момичета днес заминавам за Варна и там ще чакам до 6.12 за секциото. Хем и ако тръгне малката по-рано да съм наблизо, че 100км с контракции едва ли са от най-приятните изживявания. Ще се надявам да мога да се вържа някъде с лаптопа за да ви чета и пиша, ако не от телефона ще се включвам от време на време  :D
*
« Отговор #594 -: Ноември 28, 2010, 11:06:57 am »
ileini   :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: uspeh ! Shte chakame hubavata novina!
« Отговор #595 -: Ноември 28, 2010, 12:04:17 pm »
привет от мен!
Смарайди, аз съм при Клисурски на ЖК в МД. Ти при него ли си? Той е добър, но доколкото знам не изражда.
Чери, надявам се вече няма течение, трябва да устискаш още малко :wink:

Искам да ви питам нещо, което ме притесни малко. От вчера се започна една остра пробождаща болка, но за кратко в центъра на корема под пъпа някъде. Като се размърдам или дори натисна с ръка спира и след малко пак. Много ми е странно какво е това, досега не ми се е случвало. Четох в една книга, че в пети месец можело да има коремна болка от разтягане на някакви кръгли връзки и аз ми мислех какви са тези глупости, но сега в края на месеца ето на.. А може и да е контракции, незнам.. и още по-тъпото е че в момента нямам определен доктор, на който да се обадя (нещо като в процес на пренасочване). Ако и днес продължи ще ходя утре в МД най-вероятно. За контракции е доста начесто и това би било проблем.. 8O
Случвало ли ви се е подобно прорязване?
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #596 -: Ноември 28, 2010, 12:29:31 pm »
Деси, благодаря ти за инфото- още днес ще си го променя  :wink:
Относно препаратите, аз лично тези които сметнах за много силни ги изоставих, само Доместоса ползвам все още и за банята и за тоалетната, но с ръкавици. Иначе от козметиката ползвам олио на Хип против стрии и един лосион за тяло на Ейвън в череши, щото много ми харесва как мирише (а това е рядкост, особенно от как съм бременна). Кремове за лице и други такива попринцип не ползвам. Даже поради силните миризни и омекотителя в прането го бях спряла, после взех бебешки на бинго почти без аромат и съм доволна.  :)
Ех, Илейни, ама то вече наистина не остана при теб. Успех от нас и да ни информираш, ей!  :lol:
Сами, по описанието - не ми се струва да са контракции, по-вероятно е да се разтяга матката и това да е причината, но консултация с лекар според мен е задължителна! Успех.
А що се отнася до покупките много пъти съм казвала - това си го приех като мое свещено право още от 6-я месец и не давам на никой да пазарува вместо мен. До средата на 8-я всичко си напазарувах
« Последна редакция: Ноември 28, 2010, 12:35:25 pm от Vickson »
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #597 -: Ноември 28, 2010, 12:35:07 pm »
Илейни,леко раждане и незабравима първа среща с бебчето!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug:

Лико раждане и на всички от списъка!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

А пък за обезкосмяването аз се справям с едно огледалце и не малко чекнене  :lol: :lol: :lol: 
07.10.2009
*
« Отговор #598 -: Ноември 28, 2010, 12:57:37 pm »
Илейни, :crossfingers: за срещата с бебка!На хубав празник ще ти се случи събитието :lol:!
За обезкосмяването аз се мъча някъкси с огледало и така,не че е блестящ резултата ама пак е нещо :wink:
Аз стрии нямам още,може да се появат после  :D ама пък хич не ме притесняват,мажа си се с един лосион за тяло,който ползвах и преди да забременея, за лицето Кокона и Майка  и много съм доволна,като се има впредвид :D ,че първите 3 месеца бях като пубер в лицето  сега вече нямам пъпки   

*
« Отговор #599 -: Ноември 28, 2010, 13:45:48 pm »
Благодаря за пожеланията момичета!
Днес си купих едни крем Мама дона за тъмни петна, че ми се появиха от бременността.
Намазах се и онемях  :( Лицето ми стана бяло като мумия съм направо! Продължих да разтривам взе да пада все едно съм кирлясала  :lol: Ужас! Мислих да го ползвам за всекидневна употреба но уви. Голяма набутвация с този крем. Ще си мина пак на стария, който изобщо не е съобразен с бременността ми.