0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #560 -: Ноември 26, 2010, 20:46:39 pm »
Здравейте,момичета!
Monkey,много изчерпателен списък!
Вчера и аз с моята половинка отидохме и напазарувахме почти всичко наведнъж с малки изключения!Поръчахме кошарата и количката!Остават да вземем повивалника и коритото за къпане,но се чудя какво ще е по-добре!Иначе от една седмица и аз съм в майчинство,бебка е добре варви едра със седмица,а аз правихме изследвания всичко е наред,но краката ми много отичат и ме болят!След седмица влизам в 9 месец и трябва да стягам багажа за болницата и имам един смешен въпрос-за самото раждане съм чувала,че лекарите искат да няма маникюри и лакирани нокти та дали е така?!

*
« Отговор #561 -: Ноември 26, 2010, 21:31:08 pm »
Здравейте момичета,благодаря на всички за стиснатите палчета за предстоящото.
Очакваме вече с голямо нетърпение появата на нашата рожба.
Маймунке,благодаря ти за воденето на списъка,че съм и на горещото 2 място.
УАУ.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #562 -: Ноември 26, 2010, 21:47:00 pm »
И аз така знаех за ноктите - изрязани и без лак.
Но в МД се оказа, че никой не държи на подобно нещо. Айде, дълги нокти не е добре около бебе, много им е нежна кожата и е опасно. Аз беба и с къси нокти чат-пат я драскам докато я къпя или преобличам...
Но за лак - мисля че няма проблем.
*
« Отговор #563 -: Ноември 26, 2010, 22:20:13 pm »
Момичета,тези инжекции за дробчетата на бебето в коя седмица се слагат?И дали се слагат при бременност с близнаци?
За ноктите сам чувала от приятелки,че трябва да са изрязани и без лак,защото гледали на нокътната плочка нещо сварзано с упойката.
« Последна редакция: Ноември 26, 2010, 22:27:34 pm от acq81 »
*
« Отговор #564 -: Ноември 26, 2010, 22:23:23 pm »
Знам, че при операции не искат лак на ноктите на ръцете, за да следят дали няма да посинеят ноктите, което е важно за анестезиолога.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #565 -: Ноември 26, 2010, 23:50:04 pm »
Момичета,тези инжекции за дробчетата на бебето в коя седмица се слагат?И дали се слагат при бременност с близнаци?
Дтора при когото раждах ми каза, че се слагат от 29 до 31 седмица.
Слагат се при многоплодни бременности заради по голямата вероятност от преждевременно раждане.
« Отговор #566 -: Ноември 27, 2010, 08:26:26 am »
Добро утро момичета! Имам въпроси относно болничния, който се издава 45 дни преди термин. ЖК ли го издава или личния лекар и трябва ли да нося някакви документи? На 27.12 ми се пада, че трябва дами бъде издаден, но има ли проблем ако отида на 23.12 например? Съжалявам за глупавите въпроси или, ако се повтарям, но досега не са ми издавали болничен и незнам как се процедира. :oops:
*
« Отговор #567 -: Ноември 27, 2010, 08:57:40 am »
Добро утро !
На мен днес ми е последния работен ден  :D 
violett  болничния се издава от ЖК , мисля че  може да ти го пуснат на 23 с дата 27 ако не се лъжа..

Вчера и аз ходих до Хипо ( тук в Бургас поне беше долу-горе спокойно) Купих някои нещица(че бяхме взели вече почти всичко) Харесах си повивалник , нооо само в розово имаха. Нищо ще си купя от друг магазин.
Момичета 1 тъп въпрос сега  :lol: Когато след раждане кърмата "слезе" надолу , гърдите стават ли по-големи? Питам ,защото вчера си взех сутиен за кърмене , но чашка С ми е голяма. Чудя се дали да го сменя за по-малък , или този ще ми стане
:D
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #568 -: Ноември 27, 2010, 09:15:51 am »
Добро утро и от мен!
Информацията за лака за нокти ми дойде много изненадващо  :o до сега имам едно лапаро и едно оперативно-хистеро, колко пункции не знам, и всичките с пълни упойки и до сега не са ми казвали подобно нещо 8O, но ще го имам в предвид.
Иначе Вайолет, мисля че няма проблем в края на деня на 23.12. да ти издадът болничния  с дата 27.12. това трябва да се договориш в доктора ти. Ако си ходиш на ЖК - те ти го издават, ако ходиш при личния - тогава от него трябва да се издаде.
Хубав ден на всички
*
« Отговор #569 -: Ноември 27, 2010, 09:29:27 am »
И аз знам по принцип ,че не трябва да има лак върху ноктите когато ще има пълна упойка. МИсля , че в Щейново преди операцията го трих. Лакът да ни е проблема  :lol:
*
« Отговор #570 -: Ноември 27, 2010, 10:04:29 am »
Здравейте момичета! Благодаря ви за подкрепата, искам да ви се похваля, че  хванах цаката и на свекърва и на етърва - заключвам си врата като съм сама  :lol: Вече няма какво да ги мисля.
За желязото - моята АГ ми каза да го пия поне 1 час преди ядене и час след това да не ям нищо. Това се налагало за да се усвои подобри. Със сигурност трябва да има поне 1.5-2 часа разстояние между млечни и желязо. Млечните храни пречат на желязото да се усвоява. Това е моята информация, ако има грешка да ме поправи някой.
Ако знаете какъв номер ми свиха вчера с това Хипо... откачих. Понеже имам вето за бебешки пазар от всички около мен, за подсигурено вчера ми прибраха ключовете и документите от колата. Здраве да е. Януари, когато ще съм си в къщи ще ме хванат ама друг път.
На мамите в списъка - искрени пожелания за леко и безпроблемно раждане близо до термин!!!

« Отговор #571 -: Ноември 27, 2010, 10:38:34 am »
Добро утро и от мен,

при мен зацапването спря и се надявам да не се появява скоро.
Вики, това за лака сигурно си зависи от болницата. Ако лапарото и хистерото са ти били в Малинов там не държат да се маха. Моя първи опит беше в Щерев и там за пункцията ме накараха да си махна лака, така че явно  си  е до болница.
Ася, на мен ми слагаха тези инжекции в 27гс, 29гс и сега ги слагам за последно. За последните ми казаха, че няма много нужда, но за всеки случай.
Ние сега започваме да боядисваме и чакам майсторите да дойдат.
Леко раждане на всички мами в списъка!
Хубав ден от мен засега!
*
« Отговор #572 -: Ноември 27, 2010, 10:41:20 am »
Адито какви са тия забрани миличка  :lol: Аз имам такава защото се поолях с пазаруването. И при теб ли е същата причината?
За ноктите и мен ме предупредиха, затова са изрязани и съм им ударила един слой безцветен, колкото да не са без нищо. :D
Роси честит ти болничен и лека и приятна почивка в оставащите дни до финала.
Чери стой на страна от тези миризми мила
*
« Отговор #573 -: Ноември 27, 2010, 11:07:42 am »
Чери, радвам се че зацапването е спряло, стой далеч от майсторите. Малко остана да постискаш  :)
За лак на ръцете при операция знам, че не трябва да има, но дали важи и за краката?
Виолетка, аз се спазарих с ЖК да сменим с няколко дена датата на болничния, защото имам голяма разлика м/у термина по ехограф и по ПРМ, всичко зависи с кого си говориш и дали е в настроение. Не разбрах точно въпроса, но ако искаш да ти издадат на 23-ти болничен с начална дата 27-ми мисля, че не е възможно технически. 
Мънки, добре, че зорко следиш реда, да не се разсее някой улисан в пазаруване и подредби за бебето  :wink:
Мен ми се вижда далечно, имам още задачки, а може би и едни хомеопатични хапченца, изписани от д-р Михайлов против страх и притеснение преди раждане ми действат добре :) Дано не ме изненада бебчо като първи сняг Столична община :D
Стискам палци на първите в списъка!
« Отговор #574 -: Ноември 27, 2010, 11:23:38 am »
момичета остава ми малко до термина,но май ще избързаме доста.Моята док видя в 35 седмица,че шииката ми се е загладила,увеличи ми дозата на гинипрала и каза да лежа докато не навърша 37 седмица.Малко остана 6,7 дни,стискайте палци.И да попитам някои от вас има ли провлем със съня и по точно май с нервите,немога да спя добре,не ми достига въздух,ускорява ми се пулса,все едно ще припадна а в същото време кръвното ми е леко завишено.Незнам какво да правя вече,док ми каза да пия мента глог и валериана 3х10капки ама няма ефект като затворя очи и започва :?Ако някой помогне със съвет ще съм много благодарна.
*
« Отговор #575 -: Ноември 27, 2010, 11:26:18 am »
Здравейте,аз също имам забрана да не пазаря преди раждането от мъжа ми и майка ми :(
Не че смятам да го изпълня,но сега само клатя глава :Dспоред тях не било хубаво предварително да вземам нещо,то като сме имали парите,аз като родя те щели да купят всичко за ден-два.Ами ако не ми хареса 8O,поне свекървата мълчи за сега :D
Само да вляза в деветия и елате ме вижте как чакам докато родя,ако не ме хванат болките в някой магазин :lol:

Хубав ден на всички и без болежки,схващания и нерви :Dпазете бебоците!

« Отговор #576 -: Ноември 27, 2010, 11:28:50 am »
Горещ списък хохоххохо:
Ileini - до терми 1 неделя и 3 дни.
Nikid - до термин 2 недели.
Desi10 - до термин 10 дни.
Happymery - до термин 25 дни.
Meme - до термин 27 дни.
Geri28 - до термин 28 дни.
Poli_chka - до термин 28 дни.
Безпроблемно раждане на всички в първия списък  .

Първи за добавяне в списъчето:
Blue angels- до термин 35 дни.
Rossy* - до термин 4 недели и 5 дни.
Bebo - ди термин 5 недели.
vickon - до термин 41 ден.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #577 -: Ноември 27, 2010, 11:37:15 am »
Топси, аз имах същата забрана, но като им показах един списък от 3 страници с необходимите неща за първите дни на бебето и заведох майка си в един голям бебешки магазин да види колко различни марки и модели има от всичко, забраната падна. Даже в момента майка ми е обзета от по-голяма шопинг треска от мен, всеки ден ме пита няма ли да ходим до някой магазин :D
Не отлагай чак за 9-ти месец, тогава бързо се уморяваш, болят те краката и ти се пишка често. Като излезеш в 45-дневния болничен, почвай osi_9
*
« Отговор #578 -: Ноември 27, 2010, 11:55:05 am »
Съгласна съм с Меме! В никакъв случай не разрешавайте някой друг да пазари вместо вас. Това е незаменим момент, един от многото които тепърва ни предстоят. Бях писала и по-напред в темата, ама шопинга за малките съкровища е като наркотик. Почнем ли веднъж спиране няма.  :lol:  А какво удоволствие е да избираш дрешки особено за момиченцата думи нямам!
За лака за краката си реших проблема. Направих си френски. Днес имам час и за кола маска, така че от утре съм готова на 100%  :lol:
« Отговор #579 -: Ноември 27, 2010, 12:06:51 pm »
Здравейте, момичета, отдавна не съм се включвала.Вчера бяхме на преглед, всичко е наред ,бебетата вървят доста едрички, едното е на горна граница за седмиците си.Но и аз съм се родила голямо бебе, та най-вероятно е  по наследство. :lol: Д-р Сигридов погледна и серклажа ,станал е добре ,всичко е наред.Микробиологията ще ми бъде готов сряда. Казах на док, че имам болки в тазобедрените стави, каза ,че това е ишиас, нерв ,който е разположен зад матката в слабинната област и върви надолу по краката. Ако се задълбочи ще ми препоръча кинезитерапефт. Дано да не ме боли повече от това...
Относно пазаруването, нищо не съм мислила и купувала още.Смятам , че има време.Но чак пък да се оставя пазарумването за след раждането , не мисля , че е много добре, кой знае какво ще купят без мен.Не им се доверявам  :lol: :lol: :lol:
Хубав ден на всички !

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке