0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #460 -: Ноември 23, 2010, 09:43:40 am »
:)
благодаря на всички за топлите думи.
Аз съм в 8ма седмица.Още не съм се вписала в статистиките.Ще ходя на доктор отново другата седмица.До сега :първия път видяхме,че е едно,а на втория преглед го чухме...
Камбозока,при мен имаше много дълго бездействие.чакахме фонда,а през това време направих две оперативни хистероскопии на един възел...нооооо,ще си разкажа всичко в "статистиката на успеха"

Лека и брезпроблемна бременност на всички момичета
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #461 -: Ноември 23, 2010, 09:46:40 am »
Привет и от мен, добре дошла на Дидон.
Подуването след стимулация си е в общи линии нормално явление. При мен имаше и доста газове, което допълнително спомагаше за подуването.
Маймунче, до колкото успях да събера инфо, екипите в Шейново наистина са добри. Аз лично ще съм с избор на екип. Спрях се на д-р Велев. Обстановката там е нормална, не е нещо кой знае какво, но и не е голяма мизерия, както казват за ТК например. Има снимки в сайта им и можеш да разгледаш, в общи линии си отговаря. Ако те интересува още нещо - питай.
Роси, мерси за списъка, много полезно  :)
Илейни, преди време Дианка си беше купила такава Нощница за кърмачки и се беше снимала с нея за албумчето ни. Там я видяхме нощницата и решихме че 7-8 лв са доста сносна цена.
*

pimpa77

• 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
« Отговор #462 -: Ноември 23, 2010, 10:03:28 am »
Здравейте на всички бъдещи мамчета  :welcome_1: на всички новодошли. Ако мога да бъда полезна.......аз родих моето слънчице в Шейново, много съм доволна. Бях без избор на екип, но вече май има промени. Отидох и родих по спешност. Падна ми се док. Диков. Много съм доволна от отношение и от обстановка. Бях секцио. По повод списъка, който е даден по долу е точен. Памперсите и кърпичките се дават на втория ден, като ви дадат детенцето. Дано да съм ви била полезна. Пожелавам на всички лека и безпроблемна бременност докрая. :crossfingers: yahoo_17
*
« Отговор #463 -: Ноември 23, 2010, 10:07:31 am »
здравейте на всички :)
Мonkey :) аз ще ходя на отворени врати в шейново на 8.12, така че ако нещо конкретно те интересува мога да питам.

момичета има ли записани за отворените врати в МД днес?
*
« Отговор #464 -: Ноември 23, 2010, 10:37:11 am »
Да попитам - необходимо ли е някакво предварително обработване на зърната на гърдите преди кърмене и кога трябва да започне - от кой месец, за да се спасим от рагади и други неприятности? Задавам този въпрос защото скоро бях на посещение в клиника от курса за бременни, който посещавам, и докторът там каза че трябва да обработваме гърдите с хавлия за загрубяване  8O и само ако това предизвика контракции да спираме  :? Какво е вашето мнение - да разбуня духовете в темата  :lol: че много спите в това мрачно време :lol:
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #465 -: Ноември 23, 2010, 11:02:00 am »
Аз си търках гърдите с кърпа и от началото на 8ми месец се мажех с крем - нямаше резултат. Може би трябваше да съм по сериозна с търкането...да отделям повече време.
Имах и все още имам проблеми със зрънчо , та ако се върна назад ще съм по-постоянна. И крем - Лансинокс.  :)
« Отговор #466 -: Ноември 23, 2010, 11:24:12 am »
В никакъв случай не си търкайте зърната!!! Това може да предизвика силни контракции - силни и опасни! Плюс това въобще не помага за решаване на проблемите. Можете да се мажете с лансинох някъде от 8-ми месец, не е гаранция, но е някакъв вид подготовка.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #467 -: Ноември 23, 2010, 11:55:49 am »
Здравейте !!
Аз от 35-та седмица мажех зърната си с Лансинох,по препоръка на акушерката ми.
Успех на всички :D

*
« Отговор #468 -: Ноември 23, 2010, 12:00:41 pm »
В никакъв случай не си търкайте зърната!!! Това може да предизвика силни контракции - силни и опасни! Плюс това въобще не помага за решаване на проблемите. Можете да се мажете с лансинох някъде от 8-ми месец, не е гаранция, но е някакъв вид подготовка.
Подкрепям 100%!

*
« Отговор #469 -: Ноември 23, 2010, 12:20:11 pm »
Подкрепям 100%!

osi_9 и аз така знам!
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #470 -: Ноември 23, 2010, 12:31:32 pm »
Дидон аз се бях издула от стимулацията и преличах на бременна! После към 2/3 месец корема и спадна и ми пролича чак към края на 4ти месец.
що се отнася до това колко ембриона са се хванали - на първи преглед в 5та седмици нищо не се видя, 1 седмица след това видяха 1 ембрион, и към 7ма седмица вече се видяха и чуха 2 сърчица  :D

Самиии там съм утре  :D Няма да пропусна тая разходка в болницата в която ще раждам! Знаеш ли обаче какво точно ще представлява?
*
« Отговор #471 -: Ноември 23, 2010, 13:03:40 pm »
В Шейново НЕ дават да се носят нощници от вън. Поне така беше 2008. Всеки ден дават чиста за преобличане :wink:
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #472 -: Ноември 23, 2010, 13:23:44 pm »
Аз говоря от своя опит...контракции не съм получавала от търкането, при все че си ги имах постоянно след като спрях магнезия в 8ми месец.
А и в крайна сметка опитах леко, видях че няма проблем и продължих. Много ясно, че ако бях усетила нещо щях да спра.
Но, пак казвам, че това на мен не ми помогна.
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #473 -: Ноември 23, 2010, 13:45:38 pm »
За подготовка на зърната ползвах специалния крем на Авент от началото на 8-ми месец.

Всяка вечер се слага малко количество, без масажи, търкане и хавлии. Не съм имала след това никакъв проблем със зърната, въпреки, че Симеон беше супер мързеливо бебе и сучеше между 40 минути и 1 час първите месеци.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
« Отговор #474 -: Ноември 23, 2010, 13:56:23 pm »
Здравейте, мамчета и добре дошли на новодошлите!
Денят е прекрасен... да си останеш под завивките, но за това ще трябва да почакам още няколко седмици :)
Втори ден ми се случва едно и също - събирам границите на кръвното. С ниско знам как се действа, с високо ми е ясно, но такова чудо не ми се беше случвало. Ако някоя от вас се е сблъсквала с подобно нещо и знае как се действа ще съм изключително благодарна да сподели. Предварителни благодарности и лек ден!!!

*
« Отговор #475 -: Ноември 23, 2010, 15:54:00 pm »
Здравейте мамчета и от мен!
При нас също няма нищо ново,вчера бяхме на преглед и всичко е наред,бебо си расте,не си показа атрибутите :D а аз исках да потвърдят дали е мома или юнак,да знам как да си говоря с него :balk_83:но има време.Изследвания на другия преглед казаха,а резултата ми от токсикоплазмозата е отрицателен,но не попитах имам ли имунитет или не  :ask:Ох като се прибера в нас за толкова работи се сещам да питам,а там мълча и блея :bonk:станала съм такава отвеяна,и при вас ли е така?

Токущо получих sms,че НОИ са ми превели болничния,дали всеки месец ще ме известяват?

« Отговор #476 -: Ноември 23, 2010, 16:14:01 pm »
Здравейте момичета,

и аз вчера бях на преглед, бебката върви малко дребна, но всичко й е наред, не е недохранена, просто щяла да бъде дребно бебе. Сега е 1700 грама. Помолих доктора да ми направи диск, вече си прилича на истинско бебе, много е сладка. :D
За гърдите и аз мисля да си взема този крем на Авент, на една лекция на 9 месеца много го хвалиха, та съм решила да го пробвам. Както е писала Ултра казаха, че е хубаво от 8мия месец да започне да се ползва.
Топси, НОИ пращат смси при всеки преведен болничен. Аз съм от началото на бременността в болнични и всеки месец ми пращат смси.
Дидон, добре дошла, лека и безпроблемна бременност до края!
« Последна редакция: Ноември 23, 2010, 16:15:37 pm от Cherry* »
*
« Отговор #477 -: Ноември 23, 2010, 16:29:07 pm »
Благодаря за съветите момичета  :bighug: На първо време и аз ще си купя някое от кремчетата - сега усещам зърната на гърдите си отново по-чувствителни след като влезнах в 8ми месец. Днес се отпуснах малко на шопинг терапия...купих си две много готини роклички - все още влизам в размер S  :lol: и си тръгвам щастлива от Мола, когато се качих на някакво дърварско такси, което ми одра кожата с 3 лв на километър! Хем погледнах и пак не видях и се оставих да ме излъжат....много ме хвана яд...затова внимавайте и вие, че все повече ще ни се налага ползването на такси в последните месеци.... Днес ще ходя на лекция за болнични, майчински и т.н...с лектор от НОИ - ще пиша, ако има интересни неща  :wink:
« Последна редакция: Ноември 23, 2010, 16:32:22 pm от yoanna »
*
« Отговор #478 -: Ноември 23, 2010, 16:51:13 pm »
Привет и от мен :D
 Добре дошли на новите мамчета, леки и безпроблемни :cloud9:

Относно подготовката на гърдите, онзи ден се срещнах с една физиотерапевтка от АГ :wink:
 Та жената каза, ако искам да пробвам с търкането на зърната, но не гарантира успех. Според нея не винаги се получават рагади или други проблеми и, ако това се случи има един апарат, правят се няколко процедури с него и всичко минава за два до пет дни :D
Лошото е, че никой не то го казва това :x когато си в болницата и само, ако имаш познати се добираш до тази техника и си решаваш проблема !
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #479 -: Ноември 23, 2010, 17:28:05 pm »
Момичета, тва с търкането на гърдите нищо не струва. При миналата бременност започнах в самото начало, макар че ми беше ужасно неприятно, правих го до края и после 3 месеца си ходех с рагади. Изобщо не ми се вижда разумно да си причиняваме контракции...
Пропуснах да поздравя новите мами - лека бременност на всички!
Утре съм на БХС, дано всичко е наред  :).