0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #420 -: Ноември 21, 2010, 15:31:05 pm »
Ники частните клиники дават всичко, но в държавните трябва да си носиш, за да не се изпада в неловки ситуации :D
*
« Отговор #421 -: Ноември 21, 2010, 15:39:19 pm »
Де да отивахме на море :lol: Предполагам че в частните клиники - всички мед.принадлежности се осигуряват, но съм сигурна че в държавните болници както е писала Рая,на която благодаря за споделеният опит, са необходими много повече неща. Все пак всеки преценя как ще се чувства най-комфортно в този момент и не е хубаво да ни липсва нещо :wink: Роси, добре дошла обратно при нас - дано не ти се налага повече ходене по болници :bighug: Ох, като ви гледам как всички се подготвяте...аз имам чувството че много ми остава ама май хич не е така :oops:
« Отговор #422 -: Ноември 21, 2010, 17:45:52 pm »
привет момичета,
по повод на багажа за блоницата, не съм минала по този път, но на училището ни казаха, че не е необходимо да носим големите сакове. Аз мисля че нощница ще трябва само за родилното, после пижама и нормални дрехи (разбира се удобни) Както казва и Рая няма по стоя по размъкната нощница цял ден. Сестрата ни каза, най-важното е зарядното и телефона и джапанки, не забраняйте че мъжът ще идва по няколко пъти на ден, не го мислете толкова. В Щерев дават дори комплектчета шампоан, сапун, четка и паста.
Струва ми се че доста хора трябва да приготвят чантата вече  :)

Аз съм ОК засега, услушвам се постоянно за движения, защото вчера ми се струваше че няма, но после изведнъж се активизира. При мен не са ритници, а леки потупвания. Освен това корема ми май вече е доста напред и днес си купих палте, но не от магазин за бременни. Моите наблюдения са, че в тизи магазини цените гонят маркови скъпи дрехи, а качеството и избора съвсем не е впечатляващ. В същото време модата в момента е в наша полза, има много модели които стават за бременни, особено плетените рокли.. много съм доволна  :D
*
« Отговор #423 -: Ноември 21, 2010, 19:40:22 pm »
Тези лепенки Цикакеар спомагат белегът от операция да заздравее по- добре и да е минимален ли? Аз имам операция която заздравя с грозен белег и сега се е разтегнал.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #424 -: Ноември 21, 2010, 19:48:21 pm »
Здравейте!И при мен наближава времето да си стягам багажа,но се ослушвам още!Чудя се какво точно да нося,въпреки,че на мен ми казаха да си нося само личните принадлежности паста,четка за зъби,чехли и темп подобни,а за бебето само комплект за изписването,защото смятам да съм в частна болница!

*
« Отговор #425 -: Ноември 21, 2010, 20:47:16 pm »
Смарайди, това за белега и на мен ми е голям дерт, защото имам белег на гърдата си от операция, който така и така стана голям и грозен, а сега като се е разтегнал и ще се разтяга още, не мога да си представя на какво ще заприли4а. ако някой е имал такъв проблем - с предишен белег на корем или гърди - ще съм благодарна да каже как е било при нея, макар 4е то си зависи от кожата ни основно, но все пак.

а по повод кожите, някоя беше питала за петната по лицето - днес видях, 4е chicco имат специален серум или крем срещу тъмни петна по време на бременност.

елле, успех на теб на изследванията, права си, не бива да се съмняваме в хубавото, но все за нещо трябва да се тревожа, макар, 4е не съм се притеснила кой знае колко, де. много е хубаво, като ти кажат как вси4ко е наред, дано с всички ни тук е така.

до утре
*
« Отговор #426 -: Ноември 22, 2010, 08:34:24 am »
Добро утро на всички
Момичета, както писах по-горе аз ползвах тези лепенки, но не достатъчно дълго. Впечатленията ми за няма и 2мес ползване бяха, че още на втората седмица белега ми започна да потъмнява, даже стана мн тъмно кафяв сякаш е на 2 години. Предполагам, че ако бях продължива с използването нещата щяха да се изменят още, ноо....  :D
http://wound.smith-nephew.com/AU/Standard.asp?NodeId=3290
Аз ставам да се приготвям за преглед. Ще пиша по-късно как е минал, че нещо почнах да чувствам една тежест ниско долу и едно такова припарване... не мога да го обясня точно  :oops: Да видим дали момента не наближава  :D Ех с какво нетърпение я очаквам тая срещааа.....
Лек ден сладуранки. До по-късно!
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #427 -: Ноември 22, 2010, 09:08:44 am »
Добро утро и от мен.
Аз след малко се запътвам към МД при Начев да му покажа последните изследвания, и май това ще ни е последната среща с него. После ще кажа как е минало. На връщане мисля да проверя в Кауфланд (Люлин) за онези  :lol: нощници, ако има ще ви кажа.
Роси, радвам се че си добре и вече сте си вкъщи  :bighug:
*
« Отговор #428 -: Ноември 22, 2010, 09:49:09 am »
Вики , имам някакви спомени , че родилките в Шейново са с нощници на болницата...Като лежах там , майчетата бяха с еднакви нощници ( едни с мишки и парченца сирене  :lol:) Те ли ти казаха да си носиш , или за всеки случай ще ги вземеш?
« Отговор #429 -: Ноември 22, 2010, 09:56:55 am »
Здравейте сладури,
аз не пиша много често, но то няма и нещо интересно за писане, освен, че най-сетне успях да видя муцунката на бебчо на 3Д.Много е сладичък , милия...пу пу пу :lol: Издебнахме го докато спинка и даже и клипче направихме.
Относно белезите и аз имам един такъв от пъпа надолу, който вече е станал с дебелина 2 пръста :? Не е приятна гледка, но няма как....д-р Дяволов каза, че ако се наложи цезарово, ще реже в/ху него и ще гопоизправи малко, доколкото е възможно :)Но аз се надявам на нормално раждане все пак.
Илейни, то не остана, стискаме палци днес за прегледа - срещата да наближава :)
Роси, за Шейново и аз знам , че дават ношници.
*
« Отговор #430 -: Ноември 22, 2010, 10:04:21 am »
Добро утро и от мен :D
Илеини благодаря за кафенцето, страхотно е :balk_602: По това което описваш може и да не чакащ още дълго за мечтаната среща :D пожелавам ти го от все сърце :balk_21:
*
« Отговор #431 -: Ноември 22, 2010, 10:09:03 am »
violett Благодаря за стиснатите палчета! Гери и на теб за пожеланията!
Моята доки се оказа че е по спешност в операционна. Взеха ми кръв, урина, мериха тоновете на бебка и ме изпратиха да си ходя  :lol: Утре следобед ще са готови резултатите и ще се видя с доки май за последна консултация. А сега отивам да хапвам, че вече е 10,00 и едвам издържам.
*
« Отговор #432 -: Ноември 22, 2010, 12:09:27 pm »
Здравейте мамита!
Илейни,то наистина наближава срещата с бебка.Всичко ще мине "като по вода" .
И аз бях на жк днес,бебчо е седалищно засега,чухме тонове и така.На 23.12 отново и вече с УЗ.То и при нас няма ново,спането вече е мн.трудна работа,само на ляво,гърба и мен ме боли,абе всички екстри....Но всичко си заслужава :lol:

« Отговор #433 -: Ноември 22, 2010, 13:54:33 pm »
Момичета, здравейте,
Рядко пиша във форума, но пък редовно ви чета. Наближава и моята голяма среща и искам да си приготвя документите за приемане, но нямам изследванията за хепатит, сифилис и ХИВ. Търсих по-назад в темата но не намерих къде се правят тези изследвания безплатно. Много ще съм благодарна за повече информация.
Живей за мига!

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #434 -: Ноември 22, 2010, 14:33:44 pm »
desi10 тези изследвания влизат в задължителните при бременност и няма как да не са ти ги правили, попитай следящият те лекар.
*
« Отговор #435 -: Ноември 22, 2010, 14:57:15 pm »
Деси,и аз тези изследвания ги направих още в началото на бременността.Твоят наблюдаващ лекар не ти ли е искал тези изследвания?
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #436 -: Ноември 22, 2010, 15:33:47 pm »
Напълно е възможно да не са й пускали вирусология!
На мен също никой не ми беше пускал и скоро се наложи да си ги направя (платено) за да са ми готови за раждането! Имайте в предвид че специално тези важат 6 месеца!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #437 -: Ноември 22, 2010, 15:43:34 pm »
Тук можете да прочетете кои изследвания ви се полагат като здравноосигурени бременни. Изследвания при нормална и рискова бременност.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #438 -: Ноември 22, 2010, 15:58:49 pm »
Роси, аз също четох в сайта на Шейново и там не пише да трябва нощница, но когато ходих на Ден на отворените врати, питахме доктора който ни разхождаше - трябва ли да си носим или не... и той естествено не можа да ни отговори категорично. Каза нещо от сорта на... Ами вие си носете за всеки случай, ама мисля, че тук дават. Та така че...  и аз реших да си нося за всеки случай.
За съжаление и в Кауфланд-люлин не намерих нито една нощница :?
*
« Отговор #439 -: Ноември 22, 2010, 16:21:12 pm »
аз си купих нощница с копчета за 13 лв от произведеното. ще погледна на етикета името на сайта, ако някой го интересува.
относно вирусологията, моя позната която ражда преди броени дни в Шейново и искаха вирусология от последния месец при условие че са и правили същите в началото на бременността.