0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #260 -: Ноември 12, 2010, 11:21:45 am »
Чери, аз ям цвекло от консерва, като към него слагам оцет, олио, може и лук. Или с майонеза с чесън, ако обичаш. Пия и сок изтискан в сокоизтисквачка и малко ябълка прибавям, за подобряване на вкуса. Само че сока се разрежда с вода 1 към 1. Гледам да не е повече от 1 чаша сок на ден, че ми се оцветява урината в червеникаво.

Чудя се кой лекар да избера за раждането. Уж съм решила МД, но се чудя Дяволов ли да е. Чувам добър специалист, но груб бил, . Искам мило отношение, писна ми. Пък и искам секцио, че имам големи диоптри и да ми разправят, че очните дъна били нормални аз си имам фобия, че при напъните могат да ми се отлепят ретините. А и Дяволов не бил фен на секциото. Оф, вече  osi_15.
« Последна редакция: Ноември 12, 2010, 11:23:21 am от Smaraidi »

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #261 -: Ноември 12, 2010, 11:24:49 am »
Имам две приятелки, които са изключително доволни от д-р Дяволов.
Напълно противно на твърдението, че е груб. Даже с едната ми приятелка само той се отнесъл човешки!
*
« Отговор #262 -: Ноември 12, 2010, 12:10:50 pm »
Vickson, не се притеснявай излишно още от сега. всичко ще се нареди както трябва, а и 04.01 си е напълно нормален работен ден.
mira_mimi, бързо да се оправяш, и марш на всички вируси.
Cherry, онзи дем попаднах на една салата в едно заведение и много ми допадна. освен цвекло, имаше морков, ябълка всичко рендосано,парченца портокал, орехови ядки и някаъв дресинг.
Smaraidi, и аз се чудя кой и къде да избирам да раждам, но Димитрова ми каза че имало време, другия месец сме щели да говориме и да ме насочи към лекари.
« Отговор #263 -: Ноември 12, 2010, 12:31:06 pm »
Благодаря ви за рецептите за цвеклото, ще ги пробвам тези дни и ще пиша как са. :D
Пък дано се вдигне този хемоглобин.
Мира, бързо оздравяване ти пожелавам, дано не вдигнеш температура.
Смарайди, аз мислех да раждам при Дяволов, изобщо не е груб, много е любезен, но наистина е привърженик на нормалното раждане, пък мен ме е страх. Чакала съм го това бебе толкова години и ме е страх да не стане нещо по време на нормалното, аз също съм с диоптри, имам си и други причини за да предпочитам секцио. Пробва се да ме убеди за нормално, но видя, че не съм много за и предполагам няма да е проблем да ми направи секцио. Аз обаче се отказах да раждам при него, защото ще отсъства от МД от 17 до 30 декември, а тогава вече ще съм в 9тия месец и ме е страх ако бебето тръне да се ражда, а в МД не бих отишла при друг. Мисля да раждам в Токуда при Илиев.
*
« Отговор #264 -: Ноември 12, 2010, 12:42:28 pm »
Здравейте,ех че хубава седмица дано така топло се задържи по за дълго.
Аз искам да споделя с вас 1 сайт с бебешки дрешки,комплектчета за изписване(особено рокличките за изписване са супер сладурски),сега за предстоящите празници предлагат и бебешорски новогодишни дрешки,има според мен какво да се хареса,а и не ми изглеждат скъпи.
 http://www.bebeshkidreshki.com/category/24/koleda.html

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #265 -: Ноември 12, 2010, 12:46:14 pm »
Благодаря ви момичета, знам че 04.01- е работен ден, притеснява ме това, че със Сигридов говорихме за секцио, което предполага по-ранна дата, т.е. около 10-14 дни преди датата на термина, а това по елементарна сметка се пада между Бъдни вечер и нова година. Но няма проблем, ще се оправя, просто имах нужда да го споделя с някой.
Чери, аз обичам цвеклото сварено и нарязано на кубчета със майонеза, орехи и кисели краставички, на вкус сол, черен пипер, може  ималко лимонов сок. Става си салата. Дано ти помогне. 
*
« Отговор #266 -: Ноември 12, 2010, 13:33:40 pm »
Smaraidi, Дяволов не е груб. Просто има особено чувство за хумор. Всъщност е голям пич. Чак привърженик на нормалното раждане не е. Аз исках да раждам нормално, но той предпочете да съм секцио за по сигурно. Когато няма противопоказания разбира се е за естествено раждане. Но, и доста често прави секцио. Той реално е най-добър по секциото в МД. Като ми правиха превръзката веднага разпознаха шева на Дяволов. Има си стил и почерк така да се каже. :)
Та мисълта ми е ако нямаш проблеми, не е нужно да раждаш при него. Но, ако имаш, най-добре заложи на него. Той е човека. Колкото до добро отношение. За съжаление няма как да получиш такова в МД. Просто се въоражи с търпение и така. Успех мила!

« Отговор #267 -: Ноември 12, 2010, 13:47:03 pm »
Смарайди, аз бях при Проф Стоимен Иванов и Дяволов двамата бяха в екип-секцио и останах много доволна. Нямаше никакво лошо отношение и тем подобни, напротив внимателени бяха.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #268 -: Ноември 12, 2010, 14:33:58 pm »
Благодаря ви момичета, знам че 04.01- е работен ден, притеснява ме това, че със Сигридов говорихме за секцио, което предполага по-ранна дата, т.е. около 10-14 дни преди датата на термина, а това по елементарна сметка се пада между Бъдни вечер и нова година. Но няма проблем, ще се оправя, просто имах нужда да го споделя с някой.
Чери, аз обичам цвеклото сварено и нарязано на кубчета със майонеза, орехи и кисели краставички, на вкус сол, черен пипер, може  ималко лимонов сок. Става си салата. Дано ти помогне. 

27 Декември е Стефановден и е работен  :wink:
*
« Отговор #269 -: Ноември 12, 2010, 15:27:43 pm »
Здравейте ,мамита!Много се радвам за Естелитка и Сперанца и тук честито момичета!Аз от няколко дни имам проблем,аз съм  с астма,която не ми е създавала проблеми от много години,но напоследък много ми "свирят"гърдите.
Ако на някоя мама и се е случвало нека сподели,не смея естествено нищо да пия без док.,но мисля да изчакам до 22.11 като съм на преглед и да питам какво може да се направи,че не е много приятно   :(

*
« Отговор #270 -: Ноември 12, 2010, 15:50:52 pm »
moniks_s, а защо трябва да чакаш една седмица и да се мъчиш а не отидеш още сега на лекар?
*
« Отговор #271 -: Ноември 12, 2010, 18:24:03 pm »
Мира бързо оздравяване ти пожелавам.Пробвай с повече чай,мед и лимон аз така се оправих.
moniks_s и аз мисля че не трябва да чакаш толкова време след като не се чувстваш добре.
Да кажа и аз за червеното цвекло вчера го направих на салата със зехтин и оцет,беше ужасно.Сега ще опитам на сок с малко ябълка.
*
« Отговор #272 -: Ноември 12, 2010, 19:05:50 pm »
Вики , стана ми странно , че те вика чак след месец...Та ти тогава ще си в 9-ти месец... Че ще се оправите , то е ясно , ама просто да ти е по-спокойно бива да ти определи дата по-рано.
Моето секцио ще е преди Коледа , та ще изкарам май там празника  :D Още нямам точна дата , ама ще е м/у 15-21.12
*
« Отговор #273 -: Ноември 12, 2010, 20:55:20 pm »
Да и аз по тази причина си мисля за дата около 14-16.12, за да не е по коледа :wink:
Освен, ако бебка не е решила друго :D

А по колко пъти ходите на консултация в по големите месеци, мен също ме викат чак на 03.12, но и аз не се натискам да ходя, че са направили прегледа 50 лева :(

Червеното цвекло си го ям с морков на салата с оцет и олио и не е ужасно, на мен ми харесва :lol:
« Отговор #274 -: Ноември 12, 2010, 21:59:37 pm »
Здравейте на всички мами!Реших и аз да се запиша при вас  :D  На 20;10 ми беше трансфера при д-р Стаменов и вече сме с  :bfp: :bfp: Много сме щастливи!! В понеделник ще ходя на преглед и се надявам да не се налага редукция защото съм с конизация и шийка 36мм         
*
« Отговор #275 -: Ноември 12, 2010, 22:06:38 pm »
annabelle добре дошла!Желая ти лека и безпроблемна бременост.Дано не ти се налага редукция.Ще чакаме да се похвалиш с добри резултати. :)
*
« Отговор #276 -: Ноември 12, 2010, 22:15:01 pm »
annabelle   :welcome: Лека и безпроблемна бременност!
*
« Отговор #277 -: Ноември 13, 2010, 08:19:09 am »
Добро утро,поспаланки :D

Annabelle,добре дошла,лека и безпроблемна бременност!

*
« Отговор #278 -: Ноември 13, 2010, 08:59:05 am »
Добро утро и от мен, мамчета! :D
Annabelle,Честито и Добре дошла! :D Лека бременност! :D
Момичета аз да ви се похваля - снощи около 19.30 получих първите ритничета от мъника :D :D :D До сега само нещо като пулс усещах, но вчера... Много беше хубаво :D
А иначе съм се сдобила и с Кандида Албиканс  :oops: Сега ще изчакам резултата от урината и тогава ще се лекуваме! :? То нямаше край с тия гъби и микроорганизми бе хора :oops: От въздуха ли ги прихващам не зная :oops:
Добре, че поне бебо е ОК! :D
Лек и прекрасен съботен ден! :D
*
« Отговор #279 -: Ноември 13, 2010, 09:07:16 am »
Добро утро на всички! И днес ще е топъл и слънчев ден!
Добре дошла на Annabelle, лека и безпроблемна бременност!
Бързо оздравяване на Мира! Ние сме на 25.11 на преглед.
Приятен съботен ден на всички!