Чери, честита ти бебка, да сте живи и здрави всички и за празниците да сте си у дома!
Ако някой може да ми обещае такова скорострелно и леко раждане като твоето, даже и аз бих се навила на естествено
На момичетата, които им предстои съвсем скоро, пожелавам ей така леко да минат нещата.
Виксън, не се шашкай за записа на тонове точно. В последните 3-4 седмици, доколкото знам реда при моите лекари, тонове се записват поне веднъж в седмицата. А през последната седмица преди термин /или планираната дата за секцио/, понякога и през ден се прави запис, дори когато няма някакви предполагаеми усложнения с бременността. Въпрос на процедура е в някои клиники, в други е въпрос на необходимост, не го мисли. А и освен всичко друго, наблюдението на бебо ще успокои най-вече теб, ще знаеш че всико с него е ОК и ако нещо налага да го вадите по-раничко /дано не се случва/ - ще се реагира незабавно.
Иначе за размерите му, на мен си ми изглеждат съвсеем добри. Като кандидат-мама идеално те разбирам по този въпрос точно
Когато го гледаме нашия, колкото и да ме уверяват, че човека си е в нормите отвсякъде, на мен все ми се струва лекичък и дребен, все на другите бебетата по-тежички от моето /тя чуждата кокошка - патка нали
/, все сравнявам как на някоя мама в моите седмици бебето е по-тежичко с 200-300 гр. примерно, та чак се чувствам виновна, че моето не си го гледам добре и от сорта дивотии... Та споко, не си луда...или не само ти си луда, не знам кое е по-вярното.
За другите неща, прави каквото е казал доктора - лежане на лявата страна, хапчетата и чакане. Много е кофти това с чакането и ослушването наистина, ама то пък цяла бременност все това правим, та малко или много сме свикнали.
А и при теб на чакането му се вижда края съвсем скоро, още съвсем малко нерви и търпение трябва да "изровиш от склада", а и какъв подарък ще имате под елхата точно тази Коледа!
Аз така напреднах в областта на "търпението и спокойствието" точно, от самонавиване, че направо се олях!
Онзи ден като си видях брояча на лентичката и в първия момент си помислих, че има някаква грешка. Живея си с идейката, че ехеее много време имам още до срещата с дребния, пък то изобщо не е вярно. Нито количката още съм поръчала, да не говорим че креватче дори не съм харесала, матрак, спално бельо, мебели за бебо
...пък как не ми се разкарва до София в този студ. Мислех си след нова година да се занимая с тези въпроси уж, ама сега нещо ми стана нервно, че съм донкъде и ще опитам преди Коледа да ги отметна от списъка. Седя и си се чудя на акъла, що имам столче за хранене на бебе, пък нямам легло и количка
Добре, че е бременността да я ползвам като оправдание, за временно умопомрачение и неорганизираност.
Хубав ден на всички и стойте на топличко! Въвеждам забрана за смъркане и гърлобол с оглед предстоящите празници