0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #960 -: Декември 11, 2010, 12:10:50 pm »
Виксон,всичко ще е наред,не се притеснявай.Гледам ,че остават 25 дни,не може ли по-раничко да изместят секциото,тъй и тъй ще е такова,за да не се притесняваш...
...
*
« Отговор #961 -: Декември 11, 2010, 12:18:17 pm »
Вики, те ако ти изтекат водите ще ти направят секциото по спешност. Освен това те изтичат постепенно. Ще имате възможност за реакция. Хубаво е, че сте предупредени за тези неща. Мен никой на нищо не ме беше гледал, изтекоха ми водите, минаха около 5 чака докато ми направят секциото, а детето беше с омотана два пъти пъпна връв. Идеше ми да ги гръмна тия в болницата.
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #962 -: Декември 11, 2010, 12:23:54 pm »
Виксонче мила спокойно..Както са ти казали момичета време за реакция имате.Поне знаеш какво е положението ..Всичко ще е наред и скоро ще гушнеш бебчо
*
« Отговор #963 -: Декември 11, 2010, 13:39:56 pm »
Чери, честита ти бебка, да сте живи и здрави всички и за празниците да сте си у дома!  :D Ако някой може да ми обещае такова скорострелно и леко раждане като твоето, даже и аз бих се навила на естествено  :lol: На момичетата, които им предстои съвсем скоро, пожелавам ей така леко да минат нещата.

Виксън, не се шашкай за записа на тонове точно. В последните 3-4 седмици, доколкото знам реда при моите лекари, тонове се записват поне веднъж в седмицата. А през последната седмица преди термин /или планираната дата за секцио/, понякога и през ден се прави запис, дори когато няма някакви предполагаеми усложнения с бременността. Въпрос на процедура е в някои клиники, в други е въпрос на необходимост, не го мисли. А и освен всичко друго, наблюдението на бебо ще успокои най-вече теб, ще знаеш че всико с него е ОК и ако нещо налага да го вадите по-раничко /дано не се случва/ - ще се реагира незабавно.
Иначе за размерите му, на мен си ми изглеждат съвсеем добри. Като кандидат-мама идеално те разбирам по този въпрос точно  :D Когато го гледаме нашия, колкото и да ме уверяват, че човека си е в нормите отвсякъде, на мен все ми се струва лекичък и дребен, все на другите бебетата по-тежички от моето /тя чуждата кокошка - патка нали  :lol:/, все сравнявам как на някоя мама в моите седмици бебето е по-тежичко с 200-300 гр. примерно, та чак се чувствам виновна, че моето не си го гледам добре и от сорта дивотии... Та споко, не си луда...или не само ти си луда, не знам кое е по-вярното.
За другите неща, прави каквото е казал доктора - лежане на лявата страна, хапчетата и чакане. Много е кофти това с чакането и ослушването наистина, ама то пък цяла бременност все това правим, та малко или много сме свикнали. ;) А и при теб на чакането му се вижда края съвсем скоро, още съвсем малко нерви и търпение трябва да "изровиш от склада", а и какъв подарък ще имате под елхата точно тази Коледа!  :D

Аз така напреднах в областта на "търпението и спокойствието" точно, от самонавиване, че направо се олях!  :oops: Онзи ден като си видях брояча на лентичката и в първия момент си помислих, че има някаква грешка. Живея си с идейката, че ехеее много време имам още до срещата с дребния, пък то изобщо не е вярно. Нито количката още съм поръчала, да не говорим че креватче дори не съм харесала, матрак, спално бельо, мебели за бебо :?...пък как не ми се разкарва до София в този студ. Мислех си след нова година да се занимая с тези въпроси уж, ама сега нещо ми стана нервно, че съм донкъде и ще опитам преди Коледа да ги отметна от списъка. Седя и си се чудя на акъла, що имам столче за хранене на бебе, пък нямам легло и количка  :lol: Добре, че е бременността да я ползвам като оправдание, за временно умопомрачение и неорганизираност.

Хубав ден на всички и стойте на топличко! Въвеждам забрана за смъркане и гърлобол с оглед предстоящите празници ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #964 -: Декември 11, 2010, 14:02:46 pm »
Здравейте момичета,

Вики, не се шашкай, бебо си е идеален на размери, хич не е малък, а за секциото не се притеснявай, всичко ще е наред. Мен Сигридов ми беше казал да ходя на запис на тонове при Надя, жената на Стаменов, някъде до клиниката ги правят, но незнам сега може би и тя почива. Аз ходех на записи в Токуда, знам, че в Тина Киркова също правят, предполагам и във всяка друга болница. Ти след като ще раждаш в Шейново може направо там да провериш.
Сара, честито на вуйчо ти, да е живо и здраво дълго чаканото бебче и много да ги радва!
Жбрул, не си единствената, която още не е готова. Аз поне успях да поръчам мебелите, в края на седмицата ще дойдат, но имам още толкова неща да купувам. Като ме изпишат трябва да се изстрелям набързо по магазините  :D
Криска, ти как си, стискам палци бебките да поседят до края на месеца. Не ги пускай още да излизат.
Иначе ние сме добре. Преди малко ходих да видя Изабелка, добре е мъничето, даже ми се струва едно от най-големите бебета там, какви мънички душички има, дано да растат бързо и да се приберат скоро вкъщи. Изи от вчера е захранена с мляко, само че засега със сонда да не я стресират много, но тези дни ще почнат да я хранят с биберон. Смъкнала е само 10 грама откакто се е родила, но ми казаха, че сега като почне да папка мляко ще навакса. Засега няма инфекции  :D  Този път не спеше, даже си отвори очичките за малко и като й заговорих се размърда, започна да маха с крачета и да прави физиономийки, да се плези и да си отваря устата, много е сладка и каква ми е бузанка :D 
На мен ми казаха, че може и утре да ме изпишат, но ще ги помоля да остана до вторник, че да мога да си я виждам тези дни. После мога да идвам веднъж на ден да я виждам и да й нося кърма. Засега още не ми е дошла кърмата, меки са ми гърдите, но казаха, че има време. Днес мисля да пробвам с помпата дали ще излезне нещо.
Сложих няколко снимки на Изи в темичката със снимките  :D 
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #965 -: Декември 11, 2010, 16:30:00 pm »
Мили приятелки! Без вас не знам за къде съм и аз! Благодаря ви страшно много за подкрепата и милите успокоителни думи. Аз наистина не съм се шашнала толкова много, но някак си , може би защото до сега бременността ми мина леко и безпроблемно, все хубави неща чувах на прегледите, и някак си не съм очаквала сигурно на финала да се обърка нещо. Сравнително спокойна съм, реших само да стегна чантата за болницата окончателно за да е готова, а от там нататък, каквото Бог е решил. Аз ще се постарая да изпълня всичко което ми казват докторите и само се надявам бебо да е жив и здрав, а кога ще реши да се появи - това той си знае.
Още веднъж много ви благодаря  :bighug:
Чериии, малката е много сладка пу-пу-пу!  :lol:
« Последна редакция: Декември 11, 2010, 16:35:42 pm от Vickson »
*
« Отговор #966 -: Декември 11, 2010, 16:44:54 pm »
Чери, честито миличка! Живи и здрави!

Пробвай с помпата. Аз си мислех, че нямам кърма на 2рия ден, ама се оказа, че просто не съм натискала където трябва. Като почне беба да суче, не е никак трудно. :) Успееех

« Отговор #967 -: Декември 11, 2010, 21:45:55 pm »
Виксън, вярвам че всичко ще е наред, както досега.. ако имаш и най-малки притеснения, веднага в болницата и ако трябва спешно секцио ще назначат  :goodluck:

Жбрул, ама ти не беше ли се изкупила магазините, такива спомени имам.. Вярно че от леглото трябва да се почне, но ще намерите време, ако е само това, дори да не е- не се притеснявай, имаш време и след коледа, сега не ми струва много подходящо за пазаруване - навалици, студ..

Моля изпратете и на мен парола и страницата със снимките, вече се надявам да имам повече време..
*
« Отговор #968 -: Декември 11, 2010, 22:31:54 pm »
Вики , бебо си върви съвсем в размерите за седмиците, не се шашкай излишно! Сега си почивай и прави това ,каквото ти казва док. Не мисля , че би се случило нещо лошо . А за секциото ..ти нали така или иначе щеше да си си секцио...
Повече позитивно мислене мила 
:bighug:
*
« Отговор #969 -: Декември 11, 2010, 22:46:54 pm »
sami123 хахах правилен спомен имаш. Само, че аз явно започнах наобратно. Виждаше ми се по-трудно да харесам всички онези дребните /като размер/ пък за сметка на това мноооого нещица и като се справих с тази част - кротнах. Викам си, една количка, легло и скрин - лесна работа. Хайде то количката харесана, само да я поръчам...ама това пусто легло ми се опря. Абе права си, че все още имам време :)

Май най-нкарая ще вали сняг. А дано! Искам снежна Коледа  :D

*
« Отговор #970 -: Декември 11, 2010, 23:17:30 pm »
Виксънче, точно така, трябва да си спокойна.
Важното е, че си наясно с нещата и знаеш как да действаш. Бебчо е достатъчно голям и на седмици и на килограми. Стискам палци всичко да мине леко и без изненади!
« Отговор #971 -: Декември 12, 2010, 09:50:09 am »
Чери, Раши ти е казала, но и аз да потвърдя - помпата си е отделна наука. И сега успявам да изцедя нещо, само като съм напращяла сутрин след дълга нощна пауза. Споко, кърмата ще слезе - ще се събудиш някоя сутрин като Саманта Фокс ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #972 -: Декември 12, 2010, 12:32:36 pm »
Ехо... Привет и от мен  :D Вече сме си вкъщи. В петък ни изписаха, но нямам време да седна на комп. за да пиша. Ако ви кажа как ми липсвахтееее. Нямам време да ви изчета, може би по-късно.
Набързо за нас. Малката както вече писах се роди на 6.12. - секцио. Вече забравих, че имам операция. Понеделник ще махаме конците. Имахме малко проблем със засукването, но от вчера вече официално сме на кърма! То не бяха помпи, стерилизации, АМ...  8O Беше ми писнало още в началото  :oops:
Бебка е спокойна, хапва и спинка за сега  :D ще видим колко ще издържи така.
Честито на мамите! Гледам голям списък се е заформил и за този месец. Радвам се за всички ви.
Знаете ли момичета... не ми се спира да пиша в темата  :D Раши, Дианка, Камбозолка и другите мами къде пишете сега?
Хайде целувки за сега като ви изчета ще пиша пак
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #973 -: Декември 12, 2010, 12:43:15 pm »
Аз лично основно си нахалствам тук,  :D Дианка е пълна къща и няма много време...Иначе има седмична тема на родилите, пак в този раздел. Там повечето майки са с по-големи дечица и трудно можем да се включим в дискусиите, но сега с този бум на бебчета доста мами ще се прехвърлят там и ще има и бебешки приказки  :D
*
« Отговор #974 -: Декември 12, 2010, 12:48:19 pm »
Здравейте :)
Виксънче, всичко ще е наред! По-горе са ти писали как стоят нещата, няма страшно - време за реакция има :) Всяка от нас се притеснява за какво ли не, а най-важното е да сме спокойни. Стискам палци, малко ти остава  :goodluck:

*
« Отговор #975 -: Декември 12, 2010, 12:52:12 pm »
Илейни, честито "завръщане в къщи" и на вас!  :D
Може и да се попрехвърляте да пишете в други теми, ама не ни изоставяйте. Много ни е драго да ви четем и тук!  :D

Аз с един процедурен въпрос. При секциото навсякъде ли шият с такива конци, които после искат махане? Не слагат ли от тези "естествените", които се резорбират и да не се налага после да се вадят? Имам много кофти спомен от вадене на конци навремето :( Бях си разцепила кухата глава като хлапе и ми боднаха 7-8 шева и от самото шиене - нищо не разбрах. Ма после какъв зор и рев беше докато ги свалят тези конци...не знам защо. Някак се бяха сраснали с кожата ли, какво беше, ама все едно ме скалпира тоя доктор докато ги свали и хич нямам мерак за второ подобно изживяване.  :?

*
« Отговор #976 -: Декември 12, 2010, 12:57:27 pm »
Жбрули при мен нещата са по-различни. Рязаха ме по коремната операция която е вертикална и съм щита през 5мм стърчат конци отвсякъде. Като пипала на октопод  :lol: иначе гледах други момичета в болницата имат само по една като панделка в началото и края на шева. Аз нямах този късмет.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #977 -: Декември 12, 2010, 13:06:04 pm »
Мен ме шиха с конци които се разграждат и са вътре в кожата... Самия естетически шев е някак навътре, кожата е хваната от вътре с конци и шевове не се виждат изобщо - само една линия .
*
« Отговор #978 -: Декември 12, 2010, 13:15:29 pm »
Мерси за инфото мацки!  :D Значи да не забравя да кажа на доФтора, че искам конци и шев като на Раиска. Нямам предишни операции, та ако това е определящото - значи мога да мина без вадене на конци м?
Оххх що не можеше да снасям яйца и да си ги мътя бе?  :lol:

Шегувам се, не бих заменила усещането от мърдането на това човече в корема ми, па ако ще и през ушите да ми го вадят и да ги кърпят после с обущарска игла.  :D

*
« Отговор #979 -: Декември 12, 2010, 14:04:52 pm »
Илейни, честито прибиране в къщи  :ballons: Радвам се че бързо се възстановяваш! И аз вече нямам търпение да си гушна бебенцето, че вече доста ми натежава и се чудя накъде да се завъртя и каква стойка да заема...освен легнала на една страна, почти не остана удобна поза  :lol: но пък още месец все ще мине  :wink: Скоро ще ходя на док. та да видим с кран ли ще ме качва на стола :lol: че всеки път ме преглежда -явно следи скъсяване на шийката, разкритие и т.н Вече си взех болничният 45 дни преди раждане и съм спокойна. Много прегръдки за всички ви  :bighug: