Благодаря ви отново за страхотните пожелания. Пожелавам на всяка от вас да изпита това щастие, аз още не мога да повярвам какво ми се случи, всичко стана толкова набързо, че още не мога са се осъзная, че имам бебче.
Тук нета е малко бавен, все прекъсва, дано да успея да публикувам това. Сега да ви разкажа какво се случи. Сутринта в 7 като ставах до тоалетната усетих съвсем леки болки, обаче не им обърнах много внимание, пих 2 магнезия и 2 ношпа и си легнах. Към 9 се събудих и болките си продължаваха, но в никакъв случай не бяха силни и ме отпускаха. Аз щях да ходя през деня на тонове и отидох в болницата към 10.30. Включиха ме на апарата, той отчете леки контракции, но при мен болките се засилваха и станаха на около 5 минути, но пак си бяха напълно поносими и изобщо не мислех, че това са родилни болки. Доктора ме прегледа, каза, че шийката се е изгладила, но нямам разкритие и предложи да влезна за задържане. Та така към 11.30 се настаних, включиха ми системи с магнезий и още нещо против контракции, сложиха ми но шпа и индометацин за облекчаване на болката и ме поотпусна. Обадих се на наште да ми донесат багаж и те към 13 и нещо дойдоха. А пък само да ви кажа, че в началото мислех аз да ходя да си взема багажа, добре, че доктора ми каза да пратя някой, че ако бях отишла сигурно щях да родя в къщи
И така към 13 и нещо болките изведнъж се засилиха, включиха апарата за тонове, започна да отсича много силни контракции. Както си лежах започнаха да ми изтичат водите. Доктора дойде да ме види и се оказа, че съм с 5 см. разкритие. Каза ми, че няма време за секцио и че ще раждам нормално с епидурална да не ме боли. Аз много се шашнах, защото се бяхме разбрали и да тръгне по-рано раждането пак да е със секцио, взех да си представям как главата на бебето се заклещва, разни такива глупости. Отведоха ме в родилна, като нито имаше време за клизма, за нищо. Там анестезиолога чакаше за упойка, обаче се оказа, че главата на бебето се е подала. Още преди да ме преместят на магарето усетих, че бебето излиза, за малко да го родя на леглото
Качиха ме на магарето, казаха да напъвам, напънах веднъж, после още един път и в 14:09 ч. бебето излезна и заплака
После излезна и плацентата. Та така с мойто раждане, правех си едни планове, пък излезнаха съвсем други. Ако някой ми беше казал, че ще родя нормално без упойка щях да му се изсмея. Толкова ме беше страх от нормално раждане, пък в крайна сметка родих много лесно и без упойка, имам само един малък шев.
Бебката е добре, ще й правят изследване за този херпес, който имах, казаха, че ако всичко е наред ще си я вземем преди Нова година. Засега си диша самичка, казаха, че й е малко неритмично дишането, но било нормално за седмицата в която е. Днес ще пробват да я захранят и така. Вчера и днес ходих да я видя, много е мъничка, но е оформена, като истинско бебче е
Довечера ще отида да я видя пак, тъкмо да питам дали са я захранили. Стискайте палци скоро да си я приберем вкъщи.
Ще пробвам да кача и снимки, въпреки, че с този нет едва ли ще стане.