0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #940 -: Декември 10, 2010, 12:30:21 pm »
Здравейте мамчетааа :).
 Аз днеска бях на доктор.Бебчо е вече между 2800 - 3000 кг.  :lol: ,обърнал се е надоло с главичката,околоплодните води са в норма,шийката е почти 3 см.,а докторката ми забрани да раждам по празниците хаахахахах  :lol:.Та с две думи добре сме си ;).Днеска заминавам за СФ малко на пазарче и да видим бабите,и в неделя късно ще се прибера,така че без мен тези дни,иии като се върна да видя само хубави новинки в тема :))).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #941 -: Декември 10, 2010, 12:47:59 pm »
Мънки браво , голям бебок значи  :D  До неделя тогава...
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #942 -: Декември 10, 2010, 12:51:07 pm »
Иси да е жив и здрав и ще е голям това е сигурно :):) Много се радвам че всичко е наред при вас..Ние определено сме по-малки :) Има време да пораснем още
happymery леко раждане мила и всичко най най :):)
*
« Отговор #943 -: Декември 10, 2010, 13:12:20 pm »
Чери честита ти дъщеричка!Да ви е жива и здрава и много да ви радва!
Криска стискам палци  :crossfingers: бебките да постоят още малко.
Дидон и аз бях направила всички изследвания преди инвитрото ми в Малинов,но след това моят доки ми каза да пусна пак Спин,васерман,хепатит и токсоплазмоза заради многото боцкания,които съм правила по време на инвитрото.Искаше да е сигурен че всичко е наред.
tucy честити розови гащи :D.На какъв видеозон ти казаха за размера на шийката,защото на мен на външен видеозон ми беше 3.5,а на вагинален 4.5 см.
*
« Отговор #944 -: Декември 10, 2010, 13:16:30 pm »
Туци,честити розови гащи! :D
Хепи мери,мислено съм с теб и чакаме вести :crossfingers: :babyboy:

*
« Отговор #945 -: Декември 10, 2010, 13:18:08 pm »
Happymary, леко раждане и скорошно прибиране у дома!
poli_4ka, аз се съгласих на секцио 1 седмица преди термин единствено защото се оказа, че бебето е седалищно. Иначе до последно се пазарих да изчакаме да си тръгне нормално, когато е готово. Прочети по темата в нета и си прецени. Ако трябва се консултирай с още един лекар.
Виолетка, тоновете ми почнаха да ги слушат през ден сега в 37-ма седмица по преценка на д-р Дяволов. Преди не е ставало дума за това. Дано оздравееш скоро!
Криска, малко остана. Почивай си и им говори на госпожиците да не бързат да излизат на студено :)
Мънки, браво на теб, голям юнак си отглеждаш :) Лек път и хубаво да напазариш!
*
« Отговор #946 -: Декември 10, 2010, 13:43:29 pm »
Здравейте,не съм ви чела от както съм в родилното,благодаря на всички за милите пожелания.
Сложих наша снимка в честито темата.
Благодаря много на Вивка,че я е пуснала.
ДАно всички вие сте наред.
Ние утре вероятно се прибраме удома вече.
Малката кротува,само се обажда като огладнее,суче.

« Отговор #947 -: Декември 10, 2010, 16:21:50 pm »
Аз докато изчета, то много бебета има вече - на всички да са им честити рожбичките и бързо да се възтановяват. По въпроса с предизвиканото раждане - съгласна съм,а и така знам от мойта лекарка, че трябва поне мъничко да тръгне само, за да се помогне със система или хапче.Болките иначе са ....кофти.Епизиотомитята не е болка за умиране, препоръчва се  при първо нормално раждане - има по-малко разкъсвания.А това, че идват празници - нека - бебето си знае кога да излезе, защо пък да излиза когато докторите искат. Въпроса със секциото не го коментирам, защото ме е било страх от секцио и се радвам, че и двете ми раждания са нормални.Леко ражане на тези, които им предстои и по-малко болежки на другите мами!
« Отговор #948 -: Декември 10, 2010, 16:39:49 pm »
Благодаря ви отново за страхотните пожелания. Пожелавам на всяка от вас да изпита това щастие, аз още не мога да повярвам какво ми се случи, всичко стана толкова набързо, че още не мога са се осъзная, че имам бебче.
Тук нета е малко бавен, все прекъсва, дано да успея да публикувам това. Сега да ви разкажа какво се случи. Сутринта в 7 като ставах до тоалетната усетих съвсем леки болки,  обаче не им обърнах много внимание, пих 2 магнезия и 2 ношпа и си легнах. Към 9 се събудих и болките си продължаваха, но в никакъв случай не бяха силни и ме отпускаха. Аз щях да ходя през деня на тонове и отидох в болницата към 10.30. Включиха ме на апарата, той отчете леки контракции, но при мен болките се засилваха и станаха на около 5 минути, но пак си бяха напълно поносими и изобщо не мислех, че това са родилни болки. Доктора ме прегледа, каза, че шийката се е изгладила, но нямам разкритие и предложи да влезна за задържане. Та така към 11.30 се настаних, включиха ми системи с магнезий и още нещо против контракции, сложиха ми но шпа и индометацин за облекчаване на болката и ме поотпусна. Обадих се на наште да ми донесат багаж и те към 13 и нещо дойдоха. А пък само да ви кажа, че в началото мислех аз да ходя да си взема багажа, добре, че доктора ми каза да пратя някой, че ако бях отишла сигурно щях да родя в къщи  :D
И така към 13 и нещо болките изведнъж се засилиха, включиха апарата за тонове, започна да отсича много силни контракции.  Както си лежах започнаха да ми изтичат водите. Доктора дойде да ме види и се оказа, че съм с 5 см. разкритие.  Каза ми, че няма време за секцио и че ще раждам нормално с епидурална да не ме боли. Аз много се шашнах, защото се бяхме разбрали и да тръгне по-рано раждането пак да е със секцио, взех да си представям как главата на бебето се заклещва, разни такива глупости. Отведоха ме в родилна, като нито имаше време за клизма, за нищо. Там анестезиолога чакаше за упойка, обаче се оказа, че главата на бебето се е подала. Още преди да ме преместят на магарето усетих, че бебето излиза, за малко да го родя на леглото  :D Качиха ме на магарето, казаха да напъвам, напънах веднъж, после още един път и в 14:09 ч. бебето излезна и заплака  :D После излезна и плацентата. Та така с мойто раждане, правех си едни планове, пък излезнаха съвсем други. Ако някой ми беше казал, че ще родя нормално без упойка щях да му се изсмея. Толкова ме беше страх от нормално раждане, пък в крайна сметка родих много лесно и без упойка, имам само един малък шев.
Бебката е добре, ще й правят изследване за този херпес, който имах, казаха, че ако всичко е наред ще си я вземем преди Нова година. Засега си диша самичка, казаха, че й е малко неритмично дишането, но било нормално за седмицата в която е. Днес ще пробват да я захранят и така. Вчера и днес ходих да я видя, много е мъничка, но е оформена, като истинско бебче е  :D Довечера ще отида да я видя пак, тъкмо да питам дали са я захранили. Стискайте палци скоро да си я приберем вкъщи.
Ще пробвам да кача и снимки, въпреки, че с този нет едва ли ще стане.
*
« Отговор #949 -: Декември 10, 2010, 16:50:10 pm »
Леле Чери,мила ако бях пред теб бих те прегърнала....наистина си е Божа работа ,ние как си го мислим ,а то как става....Важното е,че всичко свършва с Хепи енд :D :bighug:
Бързо укрепване на бебка!
Хепимери,продължавам  :crossfingers: !

*
« Отговор #950 -: Декември 10, 2010, 17:59:26 pm »
Чери, честита ти мома :)! Помня как отдавна се готвеше за по-ранно раждане и кортикостероиди слага за дробчетата, но сега всичко е наред :)!

Violett, аз ходя за запис на тонове в поликлиниката на МД и досега не съм чакала дълго. Само, ако са заети леглата. И аз си правих сметки да ходя на 2 седмици веднъж, но затова сега ходя 2 пъти седмично.

С моите води не знам какво става, пия лекарствата, тоновете засега са о.к. Ще ме гледат на ехограф след 1 седмица, до тогава записи и така. Матката защо не иска да расте не знам, сега малкия има за задача да си разширява къщичката.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #951 -: Декември 10, 2010, 19:16:41 pm »
Чери, мила дай Боже всеки му такова раждане като твоето :bighug: И с бебка всичко ще е наред, май ще имате най прекрасните празници  :bori_023:
*
« Отговор #952 -: Декември 10, 2010, 19:32:58 pm »
Леле, Чери ти си героиня. Много се радвам се всичко по раждането е минало толкова гладко. На всички пожелавам такова лесно раждане. На бебка пожелавам бързо да укрепва. Всичко ще е наред.
acq81 по принцип вчера бях на фетална морфология. Гледаха ме отгоре през корема.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #953 -: Декември 10, 2010, 19:53:21 pm »

Чери  :D  :bighug:
Много бързо ще мине времето...и докато се усетиш - ще сте си вкъщи всички !
« Отговор #954 -: Декември 11, 2010, 09:21:35 am »
Чери, честито ти детенце.
Бъдете здрави! Още малко и ще си приберете рожбата!
А за раждането, няма по-хубаво от това да мине ОК!
Весели празници!
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #955 -: Декември 11, 2010, 10:31:08 am »
Добро утро мамита :)
Днес май повечето на работа,а другите се готвят упорито за срещата с бебчовците :) о и аз вече напирам за срещата.Нямам търпение-малко ми остана :)
Да ви кажа и на вас..Т.е. да се похваля де. :)
Съпругата на вуйчо ми снощи роди момценце 3200 и 50 см. :) Милите след 10 години опити най-накрая прегърнаха своето чудо.е не стана по естествен път но всичко мина добре.Едва на третата процедура се получиха нещата :) ДА е живо и здраво и много да ги радва :) И както много пъти сме казвали-чудеса стават :) Лек ден  от нас.Отивам и аз малко по магазините да видя това онова..Уж нищо няма да взимам ама...  :oops: Онзи ден купихме мече високо 1 метър да стои до леглото на малкия.А още кушетката не е дошла..:) Целувам ви и до после.Радвам се на всички мами които вече гушкат своите съкровища.
*
« Отговор #956 -: Декември 11, 2010, 10:51:20 am »
Чери, честита дъщеричка! всичко ще се оправи и малката ще е в прегръдките ви по празниците.
Сапарел, честито и на твоя вуйчо. ето че не трабва да спираме да варваме че чудеса стават.
да са живи и здрави всички бебковци, които ще се появят в най скоро време.

на вън е толкова студено, че ако не трябваше да идвам на работа щях да си седя вкъщи на топличко. то и тези отработващи дни са толкова работни че няма какво да говорим, но поне да се отчетем.
на всички един приятен уикенд.
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #957 -: Декември 11, 2010, 11:01:17 am »
Здравейте милички!
Чери, много се радвам за вас с беба и много силно ви гушкам!!! Вчера докато чаках пред кабинета на Сигридов, случайно се заговорихме с едната мама и се оказа че сте приятелки - помолих я да ти предаде специални поздрави и на бебка също! За съжаление обаче не и запомних името.  :bighug:
Аз да ви разкажа за нашия преглед.
Моя бебо все така си е седалищно, пораснал е 2850гр., и иначе всичко му е наред, ноооо... както обикновено трябва да има едно НО, малко се е поомотал в пъпната връв, като в момента му минава между крачетата и под дупето, което значи, че е седнал върху нея. Това заедно със седалищното предлежание, било сигурно Секцио! За сега не му пречи, но било опасно ако ми изтекат водите защото има опасност да притисне пъпната връв (т.е. да му спре притока на кръв и кислород) или да я скъса. Доктора иска да лежа повече (изрично ми подчерта да лежа на ляво, защото по гръб показателите на кръвотока се влошават рязко при замерване, което ми направи вчера) и да се постарая да го задържа поне до коледа, за да не го вадим по-рано. Даде ми да пия Утрогестан, увеличи ми Магнезия и каза в понеделник с Велев да обсъдим ситуацията, да определим дата и да правя запис на тонове 2 пъти седмично! 8O Това последното м изненада много, защото до сега не ми е правен запис на тонове нито веднъж... и не знам къде ще ми го правят! И така, малко се шашнах и сега почнаха да ми се разиграват в съзнанаието какви ли не варианти... Опитвам се да се успокоя и да не се стряскам. А освен това ми се струва че бебо някак си е малък... все си мислех, че трябва да е по-тежичък, макар че док каза че си отговаря и няма защо да се притеснявам. Ще ме помислите за луда сигурно... не знам защо така си мисля.
Ами това е от мен, извинете ме за дългия пост, но само с вас мога да споделя всичките си тревоги. Хубав ден на всички.
« Последна редакция: Декември 11, 2010, 11:05:20 am от Vickson »
« Отговор #958 -: Декември 11, 2010, 11:08:30 am »
Виксън, спокойно, мила, всичко ще е наред! Това, което знам е, че ако изтекат водите, е важно да следиш движенията на бебето - буйстването е обезпокоително, може да означава, че е притиснал пъпната връв. Не се паникьосвай, просто се пази. Няма проблем с това, че ще е секцио - колко мами раждат така ;) Все пак, важното е да сте добре с дребния!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #959 -: Декември 11, 2010, 11:37:42 am »
Vickson не се тревожи, нали знаеш, че водите може и да не изтекат :D! Не мисли най лошото, пази се и всичко ще бъде наред  :goodluck: :bighug:

Сарапал - Честито ти брадовчедче :babyflips: