0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #920 -: Декември 09, 2010, 21:21:49 pm »
Ще ги пускам в "Малинов"...
« Отговор #921 -: Декември 09, 2010, 21:44:20 pm »
леле, всички напират да излизат много рано напоследък.. Чери, голяма изненада, но важното че е добре, не е толкова малка, въобще -браво  :D Дано всички се приберете бързо и всичко мине ок. Поне си имала леко раждане  :) като имаш повече време ще разкажеш.. Само заради тази терапия ли трябва да е в болница?

Криска, и ти си се разбързала  :wink: Не разбрах в болница ли лежиш или в къщи? Стискай още малко, но каквото и да става няма страшно, и твоите принцеси са пораснали вече, отпусни се..
Моя приятелка също роди тези дни в края на 7 месец, като водите й изтекли още преди десетина дни и била под наблюдение в болница в САЩ, но всичко било наред..

Само не разбирам защо поли-чка иска да роди насила по-рано, то не е като да имаш напъни, поне изберете дата възможно най-близо до термина.
*
« Отговор #922 -: Декември 09, 2010, 21:49:29 pm »
Ники,Чери, честито принцески, да са ви живи и здрави!
« Последна редакция: Декември 09, 2010, 21:54:37 pm от madlen »
*
« Отговор #923 -: Декември 09, 2010, 21:52:32 pm »
Тази тема много гореща стана :lol: Стиснати палци за утре на Happymery - с теб сме - с пожелания за прекрасна първа среща! Криска не се давай от сега - имай още малко сили заради двете принцеси  :bighug: Пази се и ги дръж на топло, че виж какъв студ идва :wink: Поличка, както са писали и другите момичета, не е хубаво да се предизвиква раждане, нито за теб нито за бебето е добре - моля те поговори с твоя лекар отново....все пак Коледа или не лекарите за това са си избрали тази професия,за да помагат по всяко време, а не когато им е удобно на тях.
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #924 -: Декември 09, 2010, 22:16:33 pm »
Чери, честито мила! Да ви е жива и здрава малката Изабела и по-скоро да се прибирате вкъщи!

Хепимери, леко раждане утре!
07.10.2009
« Отговор #925 -: Декември 09, 2010, 22:28:49 pm »
щях да забравя - Happymery,  :goodluck:

Аз за сега съм добре, корема ми расте.. обаче като видях надписа под лентичката ми за тази седмица ми стана много смешно  :D наистина се дразня от всичко, лошото че на работа много се връзвам на разни простотии, а очаквах да ми пука по-малко и дано не стряскам мишката  :?
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #926 -: Декември 09, 2010, 22:30:13 pm »
 :bighug: благодаря ви милички за куража и стиснатите палци!
Вера и таткото си мечтае да имаме бебета на 2011  :)
Сами лежа в къщи за сега.

Чериии каква изненада  :D Да е здрава малката принцеса и бързо да си я взимате в къщи!
« Отговор #927 -: Декември 09, 2010, 22:35:14 pm »
Незнам вече какво да правя :(съвсем се обърках :( :(от една страна лекарката ми ме увери че не е опасно и няма нищо страшно от другата страна вие момичета сте на обратното мнение :( :? :?.взех да се замислям дали да не избера секцио и да реша проблема със страховете,ако това е по безопасния вариант????? незнам мислех си че и в двата случая е предизвикано,но явно има голяма разлика?????Помогнете  :ask: osi_1 osi_13 osi_15 osi_16
*
« Отговор #928 -: Декември 09, 2010, 22:42:04 pm »
Чери, честито. Пожелавам на малката Изабела много здраве, много щастие и много късмет. Да се възстановявате и двете много бързо.
Честит празник и на всички, носещи името Ана и производните му.
Аз да ви се похваля днес бях на ФМ. Бебчо се развива много добре. Отговаря си на седмиците, има си всичко и се развива много добре. Ще си имаме  :bori_007:.
Доктора каза, че шийката ми е 2.7см и трябвало да се следи по-обстойно. Още не съм ходила до следящата ме докторка, но първо вас да попитам колко точно да се притеснявам относно шийката. При прегледа от днес доктора каза че не е много притеснително към този момент, но ако се скъси под 2.5см тогава вече е притеснително. Това ОК, но към момента разликата е едва два милиметра и аз нещо се ошашках.
Както и да е. Пожелавам късмет на Хепимери утре и всичко да мине леко. На всички останали хубава вечер :D

« Отговор #929 -: Декември 09, 2010, 23:19:14 pm »
Благодаря Ви момичета за подкрепата!!!
Пожелавам и на вас да изживеете това щастие!!!
Ще пиша при първа възможност.
Прегръщам Ви!
*
« Отговор #930 -: Декември 09, 2010, 23:47:23 pm »
Поличка, аз не знам да е опасно, но в повечето случаи продължава страшно дълго - около и над едно денонощие. Не боли през цялото време, а когато почне да боли - слагат епидуралната. Но моето диване хич не беше слязло и бая време напъвах, а и ме бяха сложили да лежа в една странна поза, че да се смъкне по-бързо. В крайна сметка, родих с епизиотомия, но не мога да кажа дали съм щяла да родя без, ако родилният процес не беше предизвикан. При мен терминът беше минал преди няколко дена, но бебето вече беше голямо и докторът препоръча да го предизвикаме, за да не стане твърде голямо, че тогава по-трудно щеше да се роди. Роди се 3750 гр. Вероятно е бил прав докторът, че е щял да стане 4 кила, ако го бяхме изчакали още седмица (чакат по 10 дена след термин преди да го предизвикат).
Поговори още веднъж с лекарката! В крайна сметка, работи в частна клиника и ще дойде да те изроди, ако трябва и на 31 декември в 00,00 часа. На мен ми се струва, че тя за собственото си удобство напира да го предизвиква, а не за твое.

Чери
, честита радост!  :)

Момичета, някой да пусне темичка за Чери в Честито!

*
« Отговор #931 -: Декември 10, 2010, 08:46:21 am »

Поговори още веднъж с лекарката! В крайна сметка, работи в частна клиника и ще дойде да те изроди, ако трябва и на 31 декември в 00,00 часа. На мен ми се струва, че тя за собственото си удобство напира да го предизвиква, а не за твое.

ПОдкрепям мнението!

Момичета, някой да пусне темичка за Чери в Честито!
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44392.0;topicseen
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #932 -: Декември 10, 2010, 09:54:36 am »
Ще ги пускам в "Малинов"...
Дидон, от Малинов ме пратиха да правя БХС в МД.

Доктора каза, че шийката ми е 2.7см и трябвало да се следи по-обстойно. Още не съм ходила до следящата ме докторка, но първо вас да попитам колко точно да се притеснявам относно шийката. При прегледа от днес доктора каза че не е много притеснително към този момент, но ако се скъси под 2.5см тогава вече е притеснително. Това ОК, но към момента разликата е едва два милиметра и аз нещо се ошашках.

В 18 гс моят док ми каза, че шийката ми се е скъсила с 1 см. и вече е 3 см. Предписа ми по 2 Утрогестан вечер. Каза че ако е физиологична слабост на шийката това ще помогне, но ако е инфекция (нямаше индикации за такава)ще продължи да се скъсява. Следеше ме на всеки 10 дни, за щастие Утрогестана подейства.
« Отговор #933 -: Декември 10, 2010, 10:13:13 am »
Поличка, проблемът е, че лекарите предпочитат секцио и предизвикано раждане за собствено удобство. Аз много се интересувах от темата, тъй като лекарят, при който бях избрала да раждам, щеше да излиза в отпуск и имах "краен срок" да раждам при него. Когато става въпрос за преносване, нещата са съвсем различни, но при теб не е това случая. Раждането е сложен процес и някои лекари дори препоръчват секциото да се прави, когато започнат контракциите - защото в този момент бебето и организмът на майката са готови за това събитие.

Предизвикването става с вливане на окситоцин, който предизвиква и/или усилва контракциите. За да започне това предизвикване обаче разкритието ти трябва да е минимум 3 см (т.е. нещата все пак да са тръгнали лека-полека към раждане). Въпреки това, гаранция за успех няма. Освен това окситоцинът създава значително по-силни контракции от нормалните и, когато тялото ти не е подготвено за този процес, под влиянието на медикаментите нещата се случват по-бързо и агресивно, съответно - травмите са по-сериозни, по-често се налагат епизиотомии и т.н.

Разбира се, епидуралната упойка те спасява от болките в момента - аз съм голям поддръжник на обезболеното раждане, раждах така и горещо препоръчвам на всеки да се възползва. Но все пак възстановяването не е за пренебрегване. Вече за възстановяването след секцио и въобще за и против този тип раждане, можеш да си четеш в другата тема.

Това е личното ми мнение, аз не бих се съгласила да ми предизвикват раждането, защото не им се занимава с мен по празниците. Все пак безопасността на бебето и твоята лична са приоритет номер 1, си мисля.

Поздрави и късмет!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #934 -: Декември 10, 2010, 10:23:36 am »
....... Все пак безопасността на бебето и твоята лична са приоритет номер 1, си мисля.
:good_post:

Момичета, я кажете от 32 седмица всяка следваща ли ходите на запис на тонове? Вчера бях на ЖК и ми казаха , че е добре да идвам оттук нататък един път в седмицата.
Вчера направо нямаше такова чакане....освен това имах и записан час, но така е в МД....никой не си дава зор на женската консултация.И, ако наистина трябва да ходя на тонове, май ще е другаде.
Да ви се оплача, аз съм много зле. Настинка ли е, грип ли е , незнам, но съм на легло....надявам се да не се отрази зле на бебчо. Вчера си слагах кромид лук в носа :lol:, защото не можех да дишам и съответно да спя, и страшно добре ми подейства...веднага пресече хремата, но пък днес съм с кашлица и болки в гърлото. :x Страшна работа е това време....аз по-принцип много рядко боледувам от грипове и настинки, но... :(
Пазете се, че не е шега работа!!!
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #935 -: Декември 10, 2010, 10:32:27 am »
Честито Чери! Твоята госпожица си беше решила че ще се появи по-рано от предвиденото и си се наложи на нейното :wink: Да е жива и здрава, много да ви слуша и скоро да се приберете вкъщи всички заедно и много щастливи! Така ме изненада ти с тази новина, че чак се просълзих :) Някой назад питаше дали е нормално - ами нормално е, аз от няколко седмици съм в такова ревливо, а на моменти и заядливо настроение и направо не знам вече какво да правя със самата себе си.
Happymary, миличка, много стиснати палци от нас имаш и дано всичко мине бързо и гладко при срещата ти с малкото човече :)
Криска, стискам палци бебките ти да устискат на топличко до 30-ти. Ти си почивай и мисли позитивно :)
Роси, наистина ще е смешно ако ни съвпаднат датите, но малко се съмнявам, до колкото знам твоята ще е преди празниците, а аз очаквам моята да е между коледните и новогодишните празници. Днес следобед съм при Сигридов, ще видим той на какво мнение е.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #936 -: Декември 10, 2010, 11:23:30 am »
 :) Криска, стискай кълки  :D
Стискам палци и аз бебките да си стоят на топло !  :bighug:

Аз не съм ходила нито веднъж на запис на тонове. На всеки преглед са ги гледали, но специално затова да отида - не. Моя лекар ми каза, че това е наложително само когато има индикации за някакъв проблем.
*
« Отговор #937 -: Декември 10, 2010, 11:28:30 am »
violett да ти кажа и аз го бях изпробвала това със сок от лук в носа...действа безотказно  :lol: Пази се , пий чайчета с мед и лимон , прополки и незнам за кашлица - може нещо хомеопатично! Оправяй се бързо!

НА мен досега само 1 път са ми правили запис на тоновете и то като бях в отделението .Моята док май също е на мнение , че ако няма нещо обезпокоително , може и без запис. Нали на ехографа се вижда пулса...
« Отговор #938 -: Декември 10, 2010, 11:42:33 am »
Roska, Rai4e, благодаря за отговорите....и на мен ми се струва, че е честичко всяка седмица.
Относно настинката, имам Осцилукопциум и чета , че е хомеопатично, но дали помага и дали може за бременни незнам. Вчера от ЖК ми изписаха някакви перли за пиене с екстракт от лавандула, но не съм си ги взела, защото ме е страх да пия каквито и да било лекарства. Ще наблягаме на чайчетат и това е!
*
« Отговор #939 -: Декември 10, 2010, 12:06:19 pm »
Осцилукопциум-a е подходящ за бременни , ама според мен е доста слаб т.е. след като се разболееш не действа особено.Всички хомеопатични стават за бременни , но не трябва да се употребяват в комбинация с мента ( т.е. чай от мента , капки и др съдържащи мента , защото отслабват действието им)