0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #620 -: Ноември 29, 2010, 17:54:03 pm »
Ехааа Росси :D много хубаво - докарахме я до деветия месец!!! Аз в неделя ще вляза в деветия и също много се вълнувам.  :lol: На моменти ми се иска да го гушкам вече, че нямам търпение, но разбира се най-много искам да е добре и да си седи на топло до коледа :wink:, а пък в други моменти изпадам в паника как и дали ще се оправим, ще бъдем ли добри родители... Ох, дано не се провалим в най-важната мисия на живота си. Извинете ме за отклонението  :oops:
Viisas - най-добре е първо да се консултираш с доктора си, не спирай нищо на своя глава.
*
« Отговор #621 -: Ноември 29, 2010, 18:04:39 pm »
Честито на всички стигнали 9-ти месец :lol: Радвам се за вас момичета - и на мен ми останаха само 3 седмици до заветният девети месец! Viisas мисля че фолиевата киселина е важна и ако в миналото нашите майки не са я пили, помисли за това с какво са се хранили и как се храним днес ние? Все пак се консултирай с лекар - хапвай преди приема на ФК.Тази седмица съм на док -да видим колко сме големи вече  :lol: Бебино - вече си в осми месец - малко остана - надявам се че вече си добре!
*
« Отговор #622 -: Ноември 29, 2010, 18:14:34 pm »
ееех Викс , направо като сън :) Да ти кажа честно и аз съм объркана на моменти ( хиих обзема ме паника ) Ще се справим , не се съмнявам :)

Blue angel , Вики и аз май се очертаваме с коледните подаръци :)  :occasion10:

Момичета и на мен ми ставаше многооооооо лошо от но-шпа. Приемайте лекарствата задължително след храна ( и то ако може храната да е по-суха ) Аз и сега като пия но шпа от страх да не ми се повдига и т.н. ям по 1 филия с нещо  :lol: после кантара си казва...ама здраве да е!

забравих да се похваля ! Днес на ЖК измериха нашият пумпал 2500-600гр :D
*
« Отговор #623 -: Ноември 29, 2010, 18:44:12 pm »
не съм много съгласна да се сравняват годините назад с настоящето...Да се замислим каква храна ядем,колко диети пазим и какъв въздух дишаме...

Аз лично точно от фолиевата не бих се отказала
*
« Отговор #624 -: Ноември 29, 2010, 19:00:11 pm »

Аз лично точно от фолиевата не бих се отказала

yahoo_33
*
« Отговор #625 -: Ноември 29, 2010, 19:04:29 pm »
Честито на мамите,които влизат в 9 месец!
Илейни леко и безпроблемно раждане :crossfingers:!Чакаме хубави новини.
Viisas мисля че не е добра идея да спираш фолиевата киселина.До четвартия месец е важно да я пиеш,а някои момичета я пият до края на бременността.Ако не ти понася тази опитай с друга.Аз пиех Неофолик мета и нямах проблем.
*
« Отговор #626 -: Ноември 29, 2010, 19:29:26 pm »
Добре дошла в деветия месец Роси preggo още малко остава!

За фолиевата киселина, наистина е по добре да пробвате с друга марка osi_9

Аз утре съм на изследвания, последните за родилния дом, надявам се всичко да е наред :balk_112: , в петък съм и на преглед на който се надявам да решим как ще раждам :D

Иначе багажа ми вече е стегнат почти целия, днес такова гладене му дръпнах :ironing: че вече имам тренинг :wink:

Лека вечер от мен :balk_21:
*
« Отговор #627 -: Ноември 29, 2010, 20:03:16 pm »
Аз още не съм стегнала никакъв багаж. Полека лека взимам някои неща (които тук в болницата изискват)  Купих си днес ютия , тези дни ще пера дрешки и ще :ironing:
« Отговор #628 -: Ноември 29, 2010, 20:11:38 pm »

Заедно с гинипрала би трябвало да пиеш още едно лекарство, което да тушира проблемите със сърцето. При мен това лекарство беше Верапамил, сега не знам какво изписват. Гинипрала също вече е отживелица, има по-модерни и пречистени лекарства, които не увреждат сърцето. Ако нямаш нищо друго предписано, непременно обърни внимание на лекарката си, много сериозни последствия може да има.
да пия верапамил за страничните ефекти и док казва че това са нерви :(.И все пак ако е от лекарствата,не остана ще ги пия само още 3 дни :) и после чакаме бебо :),дано после всичко се оправи
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #629 -: Ноември 29, 2010, 21:34:54 pm »
Здравейте момичета мисля,че вие ще ми помогнете днес бях на преглед при док.Стаменов и ми каза да започна Утрогестана през устата,до сега го слагах вагинално 2*3,а сега май ми каза през устата но 3*2 и точно за това не съм мн.сигурна точно колко ми е казал,но ми е неудобно да му се обадя за това и да го питам,ако можете да ми помогнете  :oops:
*
« Отговор #630 -: Ноември 29, 2010, 21:43:38 pm »
Бина , казал ти е 3пъти по 2 през устата !
*

altea

• 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
« Отговор #631 -: Ноември 30, 2010, 08:21:11 am »
Здравейте мамчета, имам един въпрос. Реших да пия омега 3 ,че прочетох,че после бебетата имали по-малка склонност към алергии. Всички продукти с омега 3 обаче са от риби. Доколкото съм прочела рибеното масло не се препоръчва при бременност,но това се отнася специално да вит А не за другите рибени масла,така ли е? . При нас за сега всичко е наред,бебка е към 1600г, плацентата е първа степен,водите в норма. Съветвет ме да раждам секцио пък аз така не искам да ме режат,а и имам лош спомен след операцията от пълната упойка. Да я докараме до деветия пък ще му мислим. Хубав ден на всички.
« Отговор #632 -: Ноември 30, 2010, 09:08:35 am »
altea, има Омега 3, които стават за бременни. Потърси из форума, имаше една подробна тема по въпроса, включително изброяваха марки, подходящи за бременни.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #633 -: Ноември 30, 2010, 09:24:54 am »
Роси благодаря ти,и друго искам да попитам тук има ли момичета мина ли през редукция,да ми кажат подробности или ако има тема някъде да ме насочите,че не можах да намеря нищо :oops:
*
« Отговор #634 -: Ноември 30, 2010, 09:56:14 am »
altea, има Омега 3, които стават за бременни. Потърси из форума, имаше една подробна тема по въпроса, включително изброяваха марки, подходящи за бременни.

омега 3 на актавис и Ескимо 3
*
« Отговор #635 -: Ноември 30, 2010, 10:46:28 am »
Относно Омегата - аз пия тези витамини - http://www.superliving.co.uk/pharmacy/family-health/women-s-health/pregnancy/pregnacare-plus-28-tabs-28-caps.html
"комплекта" Омега 3 (2 отделни хапчета са - витамин и рибено масло). Доволна съм за сега от тях (макар че все пак усещам миризмата на риба от дражето). Сравних съдържанието на тази омега (по-точно съотношението EPA/DHA) и видях, че не е същото като това, което пиех преди да забременея - http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-200-Softgels/323?at=0
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #636 -: Ноември 30, 2010, 11:01:21 am »
Здравейте. Днес трябваше да се видя с една приятелка, която термина и е в петък, но като звъннах сутринта да се уговорим, не ми вдигна и до сега още не ми се е обадила и ... ох, така се вълнувам, имам усещането че бебо вече е напът  :crossfingers: дано да са добре и скоро да ме зарадва с новината. Много си я обичам и си изкарахме цялата бременност заедно - за нея се вълнувам все едно че е за себе си. Стискайте палци - ще ви докладвам по-късно като разбера какво се случва.
Бина, внимавай с утрогестана през устата - защото от него много бързо и рязко пада кръвното и може да ти стане лошо. Не е задължително, но го имай предвид все пак.
« Отговор #637 -: Ноември 30, 2010, 13:58:17 pm »
Благодаря, момичета - ще пробвам с друга - и на мен не ми се иска да я спирам. Дано с друга марка да са по-добре нещата.
« Отговор #638 -: Ноември 30, 2010, 14:19:18 pm »
За фолиевата киселина - мнението на д-р Сигридов е, че при пълноценна, балансирана диета на майката, допълнителното приемане не е задължително. Това, в случай, че нямате тази генетична мутация, която пречи на усвояването на фолиева киселина.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #639 -: Ноември 30, 2010, 15:52:36 pm »
Едно малко уточнение за мнението на д-р Сигридов - тази му препоръка е за след 4-ти месец от бременността. След това, ако бременната прецени, че не може да има балансирано хранене, той препоръчва пиене на фолиева киселина поне през ден до края на бременността.
Д-р Даскалова пък смята дори, че и след раждане не трябва да спира проема на фолиева киселина, тъй като тя е от важно значение за кърмещата жена.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde