0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #540 -: Ноември 25, 2010, 21:02:49 pm »
Вивия благодаря!
*
« Отговор #541 -: Ноември 25, 2010, 22:13:58 pm »
адито, да знаеш щом тези двете скочубри са успяли да отгледат деца (поне свекърва ти, де) то представи си ти колко по-добре ще се справиш. я ги пускай да ходят на .... си. толкова е важно да имаш подкрепа и хората около теб да се радват заедно с теб на бебето и на вас, а те от ревност ти развалят прекрасният период. много се ядосвам от твое име.

аз да ви се оплача/похваля днес кантара за първи път показа, че съм качила 2 кг. струва ми се много, но очевидно не мога да почна диета, ще трябва да се носим дебели. таман си купих две рокли с потенциал. а талията си въобще не съм я мерила - изглеждам глътнала малка диня.

тони, дано ти поминат болките навсякъде. как да не като в пмс като всичко те боли, много е гадно.

лека ви вечер
*
« Отговор #542 -: Ноември 26, 2010, 09:47:49 am »
Момичета, чувствам се по-добре :)!

Да ви питам, разбрах за желязото, че след като се изпие се чака 2 часа през които не се пие кафе и чай, а за млякото важи ли?

Сами, на мен докторът от ЖК последния път искаше да платя ехографа,а аз казах, че ми е третия полагащ ми се по ЗК, защото съм Rh (-). Аха, така било ми каза той. А и няма лимити за изследвания. Защо ли си мисля, че сме при един и същ, нещо съм останала с такова впечатление.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #543 -: Ноември 26, 2010, 09:56:31 am »
Здравейте и от мен! :D
Аз рядко пиша, но ви чета редовно :wink:
Вив, добре си дошла, и благодаря за поясненията :D
 Вчера бях на преглед, бебо си е ОК, вече сме 514р. :D
Мен от два, три дни гърлото ме дразни и кашля, но забравих да питам док. :oops: Сега ще пия чайчета, та дано мине по-скоро :wink:
За желязото, аз първо хапвам, пия си хаповете/+ феро-фолгама/ и след това съм на 3в1 :wink: Никой не ми е казал да изчаквам след приема :wink:
Скорошно оздравяване на болнавите!
« Последна редакция: Ноември 26, 2010, 09:58:26 am от petqst »
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #544 -: Ноември 26, 2010, 10:08:16 am »
Добро утро
Как сте с днешна дата? Аз съм се излегнала, защото имам контракции тази сутрин и ми е много тегаво.  Дано отшумят скоро.
Щях да ви питам някоя има ли представа дали днес в Хипо-то ще е същата лудница като вчера в Лидъл-а? Това е луда работа, верно че сме обеднели и озверели....ама чак пък толкоз! 8O Единия магазин, който откриха е много близо до блока ни и през целия ден ги гледах от разстояние за какво меле ставаше въпрос. Бях в потрес направо от картинката.
Както и да е, хубав ден на всички
*
« Отговор #545 -: Ноември 26, 2010, 11:38:48 am »
привет и от мен  :)
Вики, надали ще е такъв наплива в Хипо, все пак не става въпрос за банани и краставици и за пенсионери  :lol: пък и нали откриват и ново Джъмбо, доколкото съм разбрала де :) . Аз ако успея ще мина да погледна как е разпродажбата, въпреки, че не мога да добия ясна представа например от сайта им какви са в момента цените, то всъщност там няма цени  :lol: ноо 25% е сериозна отстъпка, ако важи за всичко и най-вече за по крупни неща.
А това вчера с Лидл си беше грозна и много тъжна гледка...

*
« Отговор #546 -: Ноември 26, 2010, 11:43:30 am »
Вики и мен това с Лидъл ме шокира и по тази причина не мисля да ходя в Хипо да се блъскам като животно там 8O Ася аз също засега съм избрала клиника Селена за раждане. В момента ходя на училище за бременни, от където ни развеждат из всички клиники в града, за да добием впечатление и направим своя избор...Относно това което ще ти трябва там, както Вивия ти е писала - почти нищо освен тоалетни  пирнадлжености - четка, паста за зъби и чехли - от там дават всичко и условията са добри - като в часта клиника  :lol: Смарайди аз вече трети месец съм на желязо -така че в това няма нищо страшно...не се шашкай излишно...
« Отговор #547 -: Ноември 26, 2010, 12:05:28 pm »
Здравейте момичета, чак сега се добрах до компютъра и искам веднага да ви благодаря за отговорите и съветите. Много сте мили. Аз разбира се, че ще се доверя на Док и ако той в края на декември отново настои за секцио аз няма да споря. Много ме успокои и поста на Раиска, защото тя най-скоро е преминала през това. Благодаря Ви на всички. Леки и безпроблемни бременности на всички.
« Отговор #548 -: Ноември 26, 2010, 12:25:01 pm »
Здравейте момичета,

да ви се оплача днес как си изкарах акъла, реших, че раждам. Първо вчера бях на лекар, бебето беше добре, 1800 гр, шийка 33-34 мм, изобщо всичко супер. Но вчера вечерта ме стегна корема, досега ми се е случвало такова стягане по 2-3 пъти на ден, но сега беше по-продължително, пих 2 магнерота и си легнах. Сутринта като станах в 7 до тоалетната видях едно голямо оранжево-кафяво петно по цялата хартия. Така се уплаших, реших, че ми е паднала тапата. Отидохме веднага в Токуда, правихме запис на тонове, лекаря ме прегледа, каза че всичко е добре,и тонове и шийка, нямаше контракции. Така и не разбрах от какво е било това зацапване, каза, че може да съм се наранила като съм си слагала утрогестана или от контракциите вечерта. Сега вече нямам нищо, но ми увеличи магнерота на 3х2 за всеки случай и днес и утре ще сложа за последно кортикостероиди за дробчето на бебето. Поне док. ме успокои, че и да се роди сега си има шансове на бебе, родено на термин, само че трябва да поседи повечко в болницата. Та така, дано бебката не е решила да излиза, а да си поседи още 1-2 седмици, поне да стана 34 гс.
« Отговор #549 -: Ноември 26, 2010, 13:23:22 pm »
ха така я да видиме на кой му е ред,и на кой му идва ред хихихихихихи :).

Горещ списък хохоххохо:
Ileini - до терми 1 неделя и 3 дни.
Nikid - до термин 2 недели.
Desi10 - до термин 10 дни.
Happymery - до термин 25 дни.
Meme - до термин 27 дни.
Geri28 - до термин 28 дни.
Poli_chka - до термин 28 дни.
Безпроблемно раждане на всички в първия списък  :D.

Първи за добавяне в списъчето:
Blue angels- до термин 35 дни.
Rossy* - до термин 4 недели и 5 дни.
vickon - до термин 41 ден.
За втория списък,пожеланието ми е да изкарате бременността дотогава до когато бебчето е готово да се появи :).

J_J_ana - невидях тема за честито ,иначе термина е минал вече ,дано всичко е наред  :D

Момичета,защо на мене никой не ми е казал да сложа инжекций за дробчето на бебето,тука гледам и с едно слагате?
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #550 -: Ноември 26, 2010, 13:34:12 pm »
Ех дойде и моя ред!  :lol: Не остана. Ха ха! Аз обаче съм твърдо убедена, че ще издържа до термин  :D
Мънки кортикостероиди бият на момичетата които имат опасност от преждевременно раждане, за да могат да се доразвият по-бързо дробчетата. Поне аз това знам.
Чери стискам ти палци миличка да издържите още, за да не се налага да се разделяш със сладкото коремче толкова рано.
*
« Отговор #551 -: Ноември 26, 2010, 14:08:08 pm »
Хайде да се отчета и аз след ЖК днес:
= бебетата са добре - едното върви с 4-5 дни напред, другото е точно в норма
= акушерката я нямаше - не са ме мерили и теглили (по мои сметки съм наддала 3 кг за последния месец)
= относно схващанията на ръцете - доктора каза да наблегна на сладкото  :roll: ниска ми била кръвната захар (а тя е малко под нормата) и за това ме болели ставите  :dontknow: смотолеви, че не можел да ми предпише лекарства за артрит, т.к. не ставали за бременни. Не намирам логика в думите му, но за всеки случай изядох 1 шоколад на връщане  :)
= предстои ми първи престой в болницата - точно преди Коледа (между 20 и 23 Дек.) тогава ще съм в 25 г.с. - за вливания на витамини и разни други коктейли-храна за малчуганите

Всичко това обаче ще бъде консултирано с д-р Бойчев на 30. Ноември, когато съм на ФМ.
*
« Отговор #552 -: Ноември 26, 2010, 15:49:32 pm »
Чери,остискай още малко душко,и бебка ще изчака още 2-3 седмици във мама :crossfingers:
Лите,браво за добрите новини...
Мънкич горещия списък е мноооооого прегледен наистина :balk_21:

Момичета,мен днес нещо ме стяга корема докато бях на работа де,нещо беше доста студено в класната стая и мен ме заболя кръста и корема,май си бяха контракции :?
Дано след Магнерича и Но-шпа ми мине,та да попитам  случвало ли ви се е за имате болка отвътре ниско в корема,все едно с шило нещо ме пронизва,много неприятно :?цял ден ме   приболва????И да Ви се оплача много ми "играе "дясното око от една седмица вече 8)Знам ,че не се било казвало и т.н ама много е неприятно :oops:само се наоплаквах ама  :(да питах за болката все пак :ask: 

*
« Отговор #553 -: Ноември 26, 2010, 16:26:47 pm »
Здравейте и от мен. Не пиша , ама ви чета редовно. Ние с бебка сме добре. Продължаваме да си вървим с 1,5-2 седмици напред. дадоха ми списъка за болницата, че от 01,12 сме в деветия и да сме подготвени. То било голяма сраста да пазариш за бебо. За два дни накупих почтиииииии всичко.
Вие купувате ли предварително нещата необходими за пъпче - лепенки, спирт и някаква пудричка или трябва педиатара да каже?
Мънки може и мен да сложиш във втория списък.
*

Vickson

• 1201
« Отговор #554 -: Ноември 26, 2010, 16:53:46 pm »
Привет отново от нас :)
Да докладвам с една приятелка се разходихме из мол Сердика в Хипото. Наистина абсолютно всичко е с 25% отстъпка. Аз обаче нищо не си купих (или поне не това за което отидох де). Много се колебая за повивалника... и така и не го взех. Трябва ли ми, не ми ли трябва?! Твърд или мек? Моля мамите които вече се гушкат със съкровищата си да споделят опита си. Аз имам кошара подобна на тази http://www.bebezona.bg/uploads/2045_0_big.jpg с повивалник към нея, но е доста странен и не мисля не знам дали ще го ползвам. Освен това за бебо ще ползвам един скрин с чекмеджета и отгоре се чудя дали ми трябва повивалник върху него?! Ще се радвам да споделите опита си.
Иначе исках да купя и корито, но нямаше това на което с таткото сме се спрели.

Чери, мила, дано да си добре вече и бебка да си седи мирничко още няколко седмици в коремчето ти!
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #555 -: Ноември 26, 2010, 17:23:17 pm »
Виксън, аз ползвах повивалника допреди месец. Подари ми го приятелка.
това е модела

честно казано незнам дали има и други де:)
Свърши ми страхотна работа. Ужасно ме боли гърба и кръста след раждането и в малкото случаи в които съм ги обичала на леглото си е било неприятно да съм непрекъснато наведена, да бързам.
Можеш да ползваш разбира се и шкафчето за повиване, но повдигнатите страници на повивалника са си предпазна мярка срещу падане като започне да се върти детето.
Аз дори слагах единия върху мивката в банята за да не ги изкарвам голи (макар че стаята им е точно до банята) и после обличам в стаята. При нас така се налагаше заради много тясната баня:)
Накратко, повивалника, поне за мен си е едноот практичните и необходими неща за бебето и най-вече за майка му:)
« Отговор #556 -: Ноември 26, 2010, 17:59:39 pm »
И аз имам такъв повивалник - инсталиран е върху леглото (дървено), не го свалям въобще, че много често се ползва. Даже днес се чудех до кога ще мога да го държа там, без да ми пречи, като слагам Бобо да спи - не искам да го свалям въобще ;) На височина идва малко по-високо от талията ми и не знам какво бих правила без него - сигурно кръстът ми щеше да отиде. Ако имаш някой шкаф, на който да го сложиш, ще е супер. Мисля, че е направен от дъска, дунапрен и мушама. Отгоре мятам една пелена, да не му е студено на дребния. Това е много употребявана вещ - ползвам го при всяка смяна на памперс (средно на 3 часа, но в началото е доста по-често), също така при всяко обличане / събличане. Аз си го взех с отстъпка, защото беше останала мостра в един магазин - иначе са някъде към 30 лв.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Vickson

• 1201
« Отговор #557 -: Ноември 26, 2010, 18:10:43 pm »
Много ви благодаря момичета за отговорите. Явно и аз ще взема такъв. Именно ето такъв гледах днес и много ми хареса
Знам че към тях има някакви части за монитране, вероятно да се монтира върху шкаф, но се чудя дали има начин да се закрепи върху кошара?! В магазина ще разпитам като отида да го взема тези дни.
« Отговор #558 -: Ноември 26, 2010, 18:27:54 pm »
Бебо,не ти виждам лентичката,напиши колко дни ти остава че да знам да допълня ;).А ако има още изпуснати  :oops: ,моля помагайте да добавям :))))
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #559 -: Ноември 26, 2010, 20:46:26 pm »
За повивалника - и аз много си го ползвам  :)

Купих същия като на Лиско, само че в друг цвят, имам го цъкнат в снимка.бг .
Този който беше на леглото изобщо не съм го ползвала...първо че ми е ниско, второ че ми се струва калпъв...А и аз повивалника съм го сложила върху скрина, и около него съм си наредила всякакви неща...козметиката, памперси, пликове за мръсните памперси, кантара и т.н. Много ми е удобно така.

Жбрули, изгуби ми се нещо...от няколко дни ме боли гърба и те мисля как ще я караш с твоя, че аз принципно нямах проблем, но с това вдигане и носене...То сладкишка вече е 5 кг без 200 грама.