0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #520 -: Ноември 25, 2010, 11:01:00 am »
Аз не съм от най вещите в тая област,обаче знам че болките в кръста са си контракций
ако са придружени с болки ниско долу и/или стягане на матката
« Отговор #521 -: Ноември 25, 2010, 11:04:46 am »
Благодаря ви момичета. Успях да се свържа с доки и тя каза, че най-вероятно е от тея зеленчуци. Кой знае колко са натъпкани с нитрати. Каза тези дни да съм на препечени филийки, сиренце и варени картофи. За всеки случай да си пия но-шпа с манерота. Относно болките в кръста не мисля, че са контракции, понеже нямам стагане на корема или нещо такова. Миналия петък когато бях при доки тя точно това каза, че имам "спокойна матка" ;). Незнам все пак дали не е от килцата  osi_10. Но снощи чак ми се доплака.
« Отговор #522 -: Ноември 25, 2010, 11:13:00 am »
Здравейте момичета, пиша Ви с молба за съвет. Вчера бях на преглед (в 29г.с. съм) и Док ми каза че бебка е по-едра за възрастта си. По всички размери отговаря на 31г.с. и тежи 1950гр. Според размерите и термина би трябвало да ми е на 24.01.2011, а според последна редовна менструация на 12.02.2011. И още ми каза че ако върви така ще ми препоръча да родя със секцио. Исках да попитам мамите в 29 гс какви размери на бебчетата имат.
*
« Отговор #523 -: Ноември 25, 2010, 11:24:15 am »
Deni_15, и мойта бебка върви с 2 седмици по едра, но за сега не се притеснявам и не го мисля. и мен ми казаха че ако бебето е по-едро препоръчват секцио. но не винаги апаратурата показва реалните размери на бебето. теб кое по точно те притеснява?

момичета за нощните схващания на прасците какво пиете, аз като питах док ми каза да си взема разтворими калции+ още нещо си(но го забравих) но аз не го взех че не бяха чести схващанията, но напоследък зачестиха, но акъла ми изветря.
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #524 -: Ноември 25, 2010, 11:25:03 am »
Привет и от мен, току що се връщамот поликлиниката - вече съм официално в болничен 45 дни преди раждане  :lol: сега ще отида да си го занеса в службата, тъкмо ще се видя и с колегите малко да обменим клюки.
За подуването и аз да си кажа - най-вече вечер се появява и на краката и на ръцете. Понякога дори ми е трудно да си сгъна пръстите, така ми се опъва кожата.
Никид - успех  :crossfingers:
*
« Отговор #525 -: Ноември 25, 2010, 11:44:07 am »
Ето ме и мен :D

Относно по едрите бебета, да ви питам как сте с кръвната захар момичета? При мен е по висока и ми казаха, че това води до по едро бебе, сега съм на диета и нещата са под контрол :D отговаряме си на седмиците и се чувствам по спокойна :wink:

И аз се подувам, но само краката и то от обяд на татък, може и от многото ходене да е :wink:, но какво да направя като не ме свърта на едно място :oops:

Утре си мисля да намина през Хиполенд да видя какво ще намеря, още не сме взели кошарата и, ако я има ще си я метна в колата :D
*
« Отговор #526 -: Ноември 25, 2010, 11:47:15 am »
аз с кръвната захар за сега съм добре. даже и тест за гестационен диабет си правих в 22г.с., че съм разположена към него, но всичко беше ок.
*
« Отговор #527 -: Ноември 25, 2010, 11:49:28 am »
Привет и от мен отново....Да си кажа и аз ,ми моите кълки са подути вече от 1-2месеца,въпреки магнезия десния крак ми се схваща всяка вечер също ама....
И кръста ме боли вечер като легна  :lol:Ей,сега ги разбирам като казват хората"оплакваш се като бременна жена" :lol: :lol: :lol: :lol:
Викс,наближава душко и вашата среща :wink:

« Отговор #528 -: Ноември 25, 2010, 12:22:02 pm »
Echy, притеснява ме секциото от една страна и от друга по-големите размери на бебка (да си расте колкото иска само да жива и здрава). Аз вече имам едно "нормално" раждане на "гигантче" - сина ми (4.100кг, 54см) и разкъсванията, които получих наложиха да ми се прави пластика на влагалището и други "екстри" след това. Тъй като сина ми го родих при същия Док. и той си спомня всичко, сега е категоричен за секциото ако темпа на растеж на беба се запази такъв до края. Аз обаче много се притеснявам от евентуалните услосложнения от секциото и периода за възстановяване след това, та не знам кое е по-доброто в случая (дали да настоявам за нормално раждане или да се съглася на операция). Ох, сигурно звуча много глупаво и се притеснявам много от рано, но просто бих се радвала на мнението Ви.
« Отговор #529 -: Ноември 25, 2010, 13:12:54 pm »
Deni, не че съм специалистка, но се довери на доктора си. Естествено за предпочитане е нормално, но при едро бебе няма да е по-леко раждането и въстановяването от секцио. Не искам да те плаша, но си спомням всеки път като се каже едро бебе, жената с която лежаш за лапарото в реанимация, имаше изсипвания и й правиха пластика, за нея беше много болезнено, но каза че сама си е виновна, защото настояла за естествено раждане, въпреки че я предупредили, че бебето е голямо.
При големи отоци знам, че трябва консултация с лекар, защото трябва кръвното и сърцето да се следи.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #530 -: Ноември 25, 2010, 15:13:25 pm »
Дени и аз мисля, че доктора и знае най-добре. Не се притеснявай от възстановяването след секцио, аз забравих че съм минала през това точно за около седмица.

Мони, ние сме добре. Гледаме се и чакаме мамите тук  :D
За кърменето - и аз сумати филмчета изгледах, изчетох какво ли не - ама нъц. Не ми помогна особено информацията  :) В интерес на истината, точно когато казах майната му, аз бях до тук...и те започнаха да ни се получават нещата. Още от самото начало спазвам всички правила на поставянето, но не се спасих от рагадите. Да не говорим че има много голяма разлика от това как сучеше преди и как сега, тоест и на бебето му трябва време да се научи. ( поне на моето..) Преди я дебнех да зяпне и тогава и пъхах цица, а сега както и да и я дам беба си я засмуква както трябва. Абе за някои хора си е сладка песен, за други е приключение  :lol:
Още ме боли, но е абсолютно поносимо.  :)

Успех на всички !

Смарайди, ще се плескаме! Я по-ведро  :bighug:
« Отговор #531 -: Ноември 25, 2010, 15:33:11 pm »
Дени, най-добре се довери на лекаря си. Аз имам две родени деца със секцио и сега чакам трето и то ще е секцио. Не знам как е нормалното раждане (при мен тръгна секцио заради баткото който беше седалищно и така си вървят и другите), но не съм имала усложнения до сега. Дано и този път мине гладко. Все пак не сме животни и нека имаме хубав спомен от ражданията за да раждаме повече от едно дете:)
Всичко ще е наред! Желая ти успех!
« Отговор #532 -: Ноември 25, 2010, 16:39:28 pm »
...сещам се само да кажа,че ако ви отичат ръцете,трябва да се обърнете към лекар без да отлагате...
...когато отичат краката,няма проблем,е т.е има дискомфорт,но не е необходима лекарска намеса

Успех
Няма такова нещо - ръце, крака, лице - каквото и да отича, обръщайте внимание, пускайте веднага албумин, следете кръвното и се консултирайте с лекар, че може да е опасно. Може и всичко да е наред, като при мен, но повишеното внимание не вреди!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #533 -: Ноември 25, 2010, 17:34:01 pm »

Виви...пиши като имаш време подробности

Ами мога да напиша следното
Секциото ми го направи Д-р Даскалов в Пловдив, в АГ клиника Селена .
Със спинална упойка беше .
Много съм доволна бързо мина всичко ,чувствам се добре (бързо се възстановявам ) ,малката е добре и това може само да ни радва !
Само дето се страхувах толкова предната вечер
Страхотно изживяване беше за мен
Пожелавам на всички леко раждане и бързо възстановяване
[/url]
*
« Отговор #534 -: Ноември 25, 2010, 17:53:55 pm »
Здравейте и от мен!!!
Днес бях на ЖК, всичко е добре за сега. Качила съм само килограм от миналия месец, което ми се струва малко, и 3 сантиметра в "талията". Пак пусках ПКК и урина, че с тоя хемоглобин... Не успях да се видя с лекарката ми (спешно секцио, дано е минало добре) и другата седмица ще ходя пак, че и резултатите от изследванията да обсъдим.
Днес за втори път от как съм бременна ми се дояде нещо конкретно, като ги прочетох тия филийки...и хляба в къщи свърши  :oops:
За размера на бебето в 29 седмица - ние от началото си вървим със седмица и 4-5 дни напред, лекарката ми обясни, че е абсолютно нормално да има разминаване от +-10-15 дни, защото всеки човек е различен, развитието и размерите му също.
За тия болежки мога да кажа, че съм с болки в кръста още от ранното начало, но съм и с травма в кръста, отичат ми краката, имам и болки в тазовите кости (било от разтягане) и съм като в ПМС, сама не мога да се понасям...
Напоследък съм се притеснила, че няма да се справя, подгониха ме някакви страхове... за раждане, за гледане на бебе от ден на ден откачам повече и повече... Надявам се да е страничен ефект от постоянното натякване на "любимите" свекърва и етърва, че от мен нищо не става, че ме е страх т.н. Направо не знам как да отвърна на удара...
Извинявам се, че ви товаря с тия простотии, но няма към кого да се обърна.

*
« Отговор #535 -: Ноември 25, 2010, 18:54:01 pm »
Ади,хич не им обръщай внимание на свекърви и етърви.Аз лично вече се опитвам тотално да не обръщам внимание,че половината бременност ми мине в скандали,рев и обиди...,сега обаче се опитвам да "не чувам и не виждам".....
По между другото и на мен много рядко ми се прияждат някакви неща,ама се случва де :oops:Радвам се ,че изследванията ти са ок и благодаря на Виви,за споделеното :wink:
За страховете мисля си,че на всяка една от нас и минават през главата подобни мисли,важното е да ги игнорираме...Аз се успокоявам като се сетя какви ли не неграмотни и т.н стават майки,отглеждат деца,при това без да знаят половината от това, което ние знаем,тъй,че ще се справим Перфектно :D

ПП Адито и Сами,къде са Ви линийките?
« Последна редакция: Ноември 25, 2010, 18:55:59 pm от moniks_s »

« Отговор #536 -: Ноември 25, 2010, 18:55:32 pm »
Не мога да разбера как така при някои не преглеждат на ЖК като нормален преглед. То всеки може да ме измери.. Питам се каква е целта на тази "консултация"? Аз ходя в МД веднъж месечно, освен в клиниката, но досега винаги ме гледа на видеозон (някой път плащам разбира се, защото 2 УЗИ не виждам на кой стигат) и съм много доволна- гледа плацента, развитие, всичко.

Адито, всяка нормална интелигентна жена си задава въпроси и се притеснява как ще се оправя, дали ще е наред и пр. Това е нормално, но важното е да не взема предимство пред позитивните мисли и вярата. А това за "милите ти роднини" е ужасно, сега имаш нужда от подкрепа и помощ, така че ги разкарай възмжно най-скоро и потърси опора от мъжа ти и други близки  :goodluck:
*
« Отговор #537 -: Ноември 25, 2010, 19:14:15 pm »
Сами, Монкс, благодаря за подкрепата. С тия "роднини по закон", както се казва на английски, няма оправия.
Монкс, линийката идея си нямам къде отиде, сигурно има проблем със сайта, от който е генерирана...
Сами, колкото до ЖК където само те мерят, при мен по принцип не е така. То самата консултация си е мерене и теглене, а прегледа си е преглед. Понеже лекарката ми имаше доста по-важен ангажимент ще отида пак и другата седмица, за да се видя с нея, че доверие на заместващата нямам.

*
« Отговор #538 -: Ноември 25, 2010, 20:43:04 pm »
Вивия и аз съм пациентка на д-р Даскалов.Имам му огромно доверие и аз ще раждам при него.Би ли ми казала какви са условията в Селена,носеше ли си някакви неща за болницата или от там ти дават всичко?Вярно ли е, че там сестрите ти помагат, ако не можеш да се справяш с кърменето?Моля те да разкажеш за всичко, което мислиш,че е важно да се знае,въпреки, че е много рано за мен.
« Последна редакция: Ноември 25, 2010, 21:05:52 pm от acq81 »
*
« Отговор #539 -: Ноември 25, 2010, 20:55:32 pm »
Ася в Селена условията са много добри ,нищо не се носи освен лични тоалетни  принадлежности и чехли - всичко дават от там .
И да като дойде време за кърмене идва консултант и всичко ти показва като след това ако не се справяш акушерките помагат постоянно като кажеш ,че имаш нужда от помощ
Също показват как се къпе бебето .
Понеже аз бях секцио на другия ден след операцията идва жена която помага за раздвижването и чак като се увери ,че спокойно се движиш тогава ти носят и бебето .
Сега друго нещо не се сещам ,ако има нещо конкретно което те интересува Ася пиши на лични
Поздрави !

[/url]