0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #500 -: Ноември 24, 2010, 15:43:17 pm »
Смарайди, не се шашкай от бактериите в обикновената урина. И мен ме бяха притеснили, а се оказа, че пробата е била замърсена. Пусни стерилна и не се бой ;) - като ми се случи на мен, много момичета ме успокоиха и казаха, че не е рядко срещано явление.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #501 -: Ноември 24, 2010, 15:55:20 pm »
Относно НОИ ето тук
https://benefits.nssi.bg/EGN  /в страницата на НОИ на справки за изплатени парични обезщетения/ после натискаш Continue to this website (not recommended)  и ти излиза да си напишеш ЕГН и ПИК дано  съм била полезна
« Последна редакция: Ноември 24, 2010, 15:57:16 pm от marykol »
*
« Отговор #502 -: Ноември 24, 2010, 16:13:47 pm »
Смараиди,не се притесняваи така може да има лаболаторна грешка с урината,а относно хемоглобина и моя е паднал доста 87.Ще пиеш желязо и всичко ще е наред.Преди време момичетата писаха,че с червено цвекло много се вдигал,но на мен не ми хареса.Мисли позитивно и се радвай на бременността.
« Отговор #503 -: Ноември 24, 2010, 16:38:17 pm »
Здравейте момичета, чета ви редовно и ви се радвам....но все не смея да се запиша тук, чакам поне да вляза в 3-4 месец.....че още съм на тръни :oops:
искам да попитам за ПИК...относно НОИ, от къде мога да науча моя :ask:,че нашия счетоводител много завеян и не знам изобщо кога ще почвам да си ги получавам, поне така ще мога да го контролирам 8O
*
« Отговор #504 -: Ноември 24, 2010, 17:17:47 pm »
marigri Добре дошла! Желая ти лека бременност. ПИК код се дава в НОИ. Става за 5мин с лична карта.
Smaraidi спокойно мила всичко ще бъде наред. И аз на моменти като се депресирах викаха мама ама в интерес на истината се изнервях повече  :lol: Все пак човек като си свикне сам... поне при мен имаше обратен ефект.
Моята бебка също върви малка  :( Вчера като я мериха бедрената кост отговаря на 37г.с, а главичката на 36, ама каквото е такова няма смисъл да троша нерви. Даже се шегувам, че и без това прекалих с малките дрешки и ще може спокойно да си ги износи  :lol:
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #505 -: Ноември 24, 2010, 17:19:17 pm »
Марикол, мерси, това го знам, интересуваше ме от къде се заявява че искам НОИ да ми праща смс когато ми бъде наредено плащане.
Илейни, тъкмо и аз това открих за магазини Хиполенд и веднага се сетих, че по график в петък на 26.11. трябва да открият нов магазин Джъмбо на бул. Сливница, и си помислих дали пък заради това не са решили да направят тази промоция  :lol: при всяко положение ще се разходя до някой от магазините им да видя какво ново има.
*
« Отговор #506 -: Ноември 24, 2010, 17:48:47 pm »
аз кацнах, беше ме шубе как ще стоя три часа в самолета с това болезнено д--е, ама оживях.

Смараиди, нали са ти казали, че с бебето всичко е наред въпреки каналчетата на бъбреците е здраво и няма риск за него. ясно е, че много ти се е насъбрало и ако мислиш, че майка ти като дойде ще ти помогне, хич не го слушай мъжа ти, какво значи това "много те глези", ми майка ти е, това й е работата и сега ако не те поглези, кога? ако успееш да се видиш с някой доктор - да видиш дали ще се харесате да раждаш при него, вероятно ще ти е по-спокойно, щото сега си малко във вакуум, ако пък си имаш доктор, защо не отидеш да го/я питаш за нещата дето те тревожат за бебето вместо да си мислиш най-лошото? а пък ти тука винаги можеш да ни се оплачеш, важното е на теб да ти е по-спокойно. :)

благодаря ви за отговорите за опашната ми кост, мен ме притеснява тъкмо това, че съм 14 седмица, а наистина сядането е много трудно, че и лягането даже, но ще ида при Ига (тя е специалистката ми за гърбове, да видим тя какво ще каже и ще ви кажа).
*
« Отговор #507 -: Ноември 24, 2010, 19:23:16 pm »
Здравейте! На новите мами добре дошли! Лека бременност!

Росси ,с този крем откой месец започват да се мажат зърната?
Питам,че ако чакам тези в ж.к да ми кажат.....
Ами от 8 месец трябва да се мажат зърната. На мен също ми каза една приятелка. Този крем е хубав , без отмиване т.е. ще може да се използва и при кърмене...вземи си голям , че аз си взех малък и вече почти свършва ,а тепърва ще ми трябва...

За болежките , да си кажа и аз  :D Не ,че се оплаквам  :D Опашката вече не ме боли , но пък едното ребро бебо така го наритва , даже по-скоро с малкото си дупе мисля , че го бута нагоре и така болииии :lol:
*
« Отговор #508 -: Ноември 24, 2010, 23:32:04 pm »
Здравейте зърната и аз от 8-ми месец мажа в крема на Медела за зърна.
Пия също и Арника хомеопатично,за леко раждане и възстановяване,за интересуващите се -разровете теми в Гугела.
Аз да се отчета ,днес бях на преглед,матката се е поизгладила, ще се чака да настъпи родова дейност и ще се реши тогава дали главичката ще успее да мине през таза, или съм много тясна и ще се наложи секцио.

*
« Отговор #509 -: Ноември 25, 2010, 08:43:58 am »
Ники :crossfingers: :crossfingers:!
*
« Отговор #510 -: Ноември 25, 2010, 08:44:26 am »
Привет мамчета!
Росси ,благодаря ,ще си взема обезателно!Пък е и на порядъчна цена,че какви цени видях на помпи ,кремове и т.н[
Ники, :crossfingers:

« Отговор #511 -: Ноември 25, 2010, 09:31:55 am »
Здравейте сладки мамчета  :D
Добре дошли на новите мами, леки и безпроблемни месеци и здрави бебоци около термин  :bighug:
Никид  :crossfingers: всичко да е ок с вас.
От една позната съм чувала, че е арника може да се пие по време на бременност , а и после и действа много добре на организма.

Момичета, снощи за втора вечер ме болеше кръста и тези придърпвания отдолу, но раничко си легнах. Около 24ч се събудих, защото започна да ми се повдига. Полежах малко да видя дали няма да мине, но накрая се оказа че трябва да отида до банята. Вънах част от салатата от вечерта и малко от обяда си. После започнаха адски болки в кръста. Пих но-шпа и един билков чай. Малкия също се беше разбунтувал. Накрая към 2ч заспахме. Тази сутрин пък със събуждането и пак в банята, но този пък с р...ство. Извинявам се, ако попреча на апетита на някого   :oops:. Според вас от какво може да е ?
*
« Отговор #512 -: Ноември 25, 2010, 09:43:24 am »
Добре дошли и от ме на новите попълнения!

тони-бонбони, на мен това ми прилича на нещо, свързано с храната, която си приела вчера. Организмът ти се е разбунтувал срещу нещо - част от него си го върнала, останалото - се е опитал да се отърве от него по най-бързия начин . Предполагам и се надявам, че ще ти премине днес. Пий повечко течности - да не се обезводниш. Ако имаш и утре същия проблем - отиди на лекар.

Сега да се оплача и аз. От около седмица сутрин и вечер много ме болят ръцете, по-точно дланите и пръстите - всяка една ставичка, всяка прегъвка боли. Трудно си сгъвам и разгъвам пръстите. Не са подути нито зачервени. Усещането е като при умора - все едно съм стискала продължително време нещо. Болката е по-силна сутрин и постепенно отшумява до обяд. Вечер обаче пак се появява. На какво може да се дължи? Преди бременността съм нямала такива проблеми. Утре ще се оплача и на ЖК, но там едва ли ще ми обърнат внимание.
« Отговор #513 -: Ноември 25, 2010, 09:48:00 am »
Liteto, дано да е само от храната, но все пак става въпрос за обикновена салатка, не нещо тежко. Дано ти минат бързо тези болежки в ръцете. Предполагам е доста неприятно.
На мен краката ми се подуват вечер, все пак цял ден съм седнала на работа. С нетърпение чакам да минат тези 3 седмици и да си почивам вкъщи.
*
« Отговор #514 -: Ноември 25, 2010, 09:58:16 am »
Момичета, http://hippoland.net/crazyfriday.pdf - В петък всички цени в Хипо ще са с 25% намаление.
Особено за по-големите неща това си е оферта. Друг е въпросът какви наличности ще има  :lol:
« Отговор #515 -: Ноември 25, 2010, 10:00:18 am »
Аз не съм от най вещите в тая област,обаче знам че болките в кръста са си контракций,а за другото ,може да си е от храната,може и да си е от бременността.Дано да не е нещо сериозно :).А по случай тоя хиполенд,аз ли не намирам или те просто нямат сложени цени в сайта си ?
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #516 -: Ноември 25, 2010, 10:09:35 am »
Сега да се оплача и аз. От около седмица сутрин и вечер много ме болят ръцете, по-точно дланите и пръстите - всяка една ставичка, всяка прегъвка боли. Трудно си сгъвам и разгъвам пръстите. Не са подути нито зачервени. Усещането е като при умора - все едно съм стискала продължително време нещо. Болката е по-силна сутрин и постепенно отшумява до обяд. Вечер обаче пак се появява. На какво може да се дължи? Преди бременността съм нямала такива проблеми. Утре ще се оплача и на ЖК, но там едва ли ще ми обърнат внимание.

Лите и аз съм така от около месец! Даже сутрин като се събудя немога да си разгъна пръстите и ги чувствам като сковани... Помага ми като пия магнезий в по-голяма доза!
*
« Отговор #517 -: Ноември 25, 2010, 10:47:00 am »
Момичета това с ръцете да не е пак отичане. На мен така си ми отичат и имам същите оплаквания като вас.
Тони и аз имах 2 такива случая и си го обяснявам с храната. Особено първия път мн се бях ошашкала. Така ме болеше кръст и стомах... повърнах веднъж после 1 ден с р....о и на другия ден бях 6 точки. Дано и при теб излезе това. Дори и салата да е ако има мн нитрати в зеленчуците пак е възможно такава реакция на организма.
Вчера ми писа една приятелка има бебе на 6мес. Купила от Кауфланд моркови за пюре и от пюрето бебо се обринал целия. Кой знае какви са морковите!
*
« Отговор #518 -: Ноември 25, 2010, 10:58:40 am »
...сещам се само да кажа,че ако ви отичат ръцете,трябва да се обърнете към лекар без да отлагате...
...когато отичат краката,няма проблем,е т.е има дискомфорт,но не е необходима лекарска намеса

Успех
*
« Отговор #519 -: Ноември 25, 2010, 10:59:02 am »
Да се включа и аз в темата...относно болките...при мен проблемът е с краката и то ношно време -чувствам ги страшно стегнати и болезнени вече не само прасците, но целите крака като вдървени....макар че пия диаспорал...Вчера се раздвижих повече - хубаво е да сме в движение особено последните месеци, защото по-леко е ясно че няма да става. Аз съм с почти постоянни болки в гърба особено след 16 часа...Вчера ходих на УЗИ снимка и момичето което ме гледаше ме пита - да не съм с две?  8O А аз не съм едра - за сега съм 13 кг отгоре и то май повечето на корема, който стърчи доста :lol: Тони мини на печени филийки със сиренце за да отшуми разстройството...дано е от храната предният ден. А относно болките в гърба и контракциите не мисля че едното има връзка с другото...аз до сега не съм имала и една контракция въпреки болките в гърба.