0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #480 -: Ноември 23, 2010, 17:28:50 pm »
Здравейте момичета
Ето ни и нас вече сме в къщи и се климатизираме спим ядем и така !
Добре сме и сме много щастливи !
Поздрави на всички и успех .
[/url]
« Отговор #481 -: Ноември 23, 2010, 19:02:01 pm »
echy ако е удобно разкажи как беше днес на отворените врати
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #482 -: Ноември 23, 2010, 19:21:54 pm »
Както изглежда това със зърната е като със стриите...до човек си е.
Аз ползвах точно този крем на Авент, 2 месеца се мазах с него - и не ми помогна...
След като започнах да кърмя и се появиха рагадите много повече ми помага Лансинокса от Авента. Но пак, мисля че си е до човек...Благородно завиждам на мамите без проблеми  :)

Виви, добре сте ни дошли   :bighug:
*
« Отговор #483 -: Ноември 23, 2010, 19:23:55 pm »
Вивия,това е страхотно че вече сте в къщи!Ще разкажеш ли как протече твоето раждане?
Момичета на мен не ми изпращат sms когато ми превеждат болничните. :(Как става това със sms,за да не излизам да проверявам?
« Отговор #484 -: Ноември 23, 2010, 19:55:59 pm »
acq81 най добре си вземи от НОИ ПИК код и ще си проверяваш в интернет доста добре е обяснено за кой дни за колко дни са ти превели.На мен също не ми пращат смс
*
« Отговор #485 -: Ноември 23, 2010, 20:32:43 pm »
На мен също не ми пращат смс за болничния.
Аз за зърната си взех този крем ( и от време на време пропускам да се намажа  :oops:) http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6659
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #486 -: Ноември 23, 2010, 20:41:00 pm »
Хубавото на кремчетата Авент и Лансинокс е, че не е необходимо да се мие при кърмене.
За Ланолина не знам, гледайте за това, понеже доста улеснява...а и като са леко мазни зърната кърменето, поне при мен, е къде къде по-леко.
« Отговор #487 -: Ноември 23, 2010, 21:11:21 pm »
Криска и Чери, писах ви ЛС за утре. Криска, подготви си въпроси ако имаш, би трябвало да отговарят на всякакви въпроси относно раждане, условия, ред, грижи за бебето и пр. Носенето на нещо за писане по моя опит откакто съм бременна много помага (взех си тефтерче за всякакви неща, за да са ми подръка когато потрябват).

Момичета, само като се говори за зърна ми става гадно, а за търкане не ми се и мисли, дори пари да ми дадат. От два дни много ме сърбят зърната, имам чувството че загрубяват. При вас така ли беше и на този етап мазали ли сте с нещо?
Освен това да споделя какво ми каза позната, която роди наскоро като голяма тайна за побеждаване на рагадите - преварен(или препечен -незнам кое е правилно в случая) зехтин.

Еле, успех утре   :)
« Отговор #488 -: Ноември 23, 2010, 21:24:54 pm »
Момичета много ви благодаря за отговорите тук и на лични.Ще чакам с нетърпение да разкажете за отворените врати там.Аз днеска се поразтърсих,прозвънях тук там и се спирам определено на Шейново.Ще съм по ЗК (живи и здраве),не мисля да избирам екип ( финансова причина ),но ще заплатя за епидурална опоика.Някой питаше дали имам къде да отседна.Имам да аз съм родом от София и там е цялото ми семейство та от тази гледна точна няма да го мисля ;).Рязката промяна е именно финансова,за съжаление няма да мога да си позволя да съм при моя лекар тука във Варна,а ако не съм при него то това значи че тука при никой няма да съм (нямам доверие на никой ).И така,пак пустите пари взимат върхова точка в нещата за съжаление,просто се моля да мине всичко както трябва,да няма някакви спънки още че вечееее ще ми дойде в повече :).
 Успех всички на който им предстой преглед.
 Вивка добре дошла мила,нацелувай малката :).
Лека вечер от мене на всички ви ;).
« Последна редакция: Ноември 23, 2010, 21:26:34 pm от Мonkey :) »
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #489 -: Ноември 23, 2010, 22:02:40 pm »
вивия, добре дошли в къщи, много да ви е уютно на двете.

yoanna, точно от мола си взех такси за 5.90 на км и вече съм решила да пиша до общината и до комисията за защита на потребителите - една жена ги осъди, аз не чакам пари, но си мисля, че ако си мълчим това никога няма да свърши.

topsi, виж си изследванията - само за един вид токсоплазмоза ли са ти правили, тестовете са два - за това дали си болна в момента и дали си била болна някога, което ще рече имаш ли имунитет.

смараиди, моят белег е на горе-долу същата възраст и се държи по същия начин - сърби и големее, в интерес на истината, мазането с олио против стрии помага за сърбенето, макар и не напълно. при мен това е така, защото кожата ми прави цикади и защото според мен попаднах на не-особено кадърен хирург, на който като му обясних за тази особеност на кожата ми, той не ме възприе на сериозно, а после каза, че на пръстите на едната му ръка се брояли жените като мен. то бива уникалност, ама :)

исках да ви питам - някоя от вас има ли болки в опашната кост при сядане? мен много ме боли и май се засилва. бивша акушерка ми каза, че било нормално, щото се изправяла опашната кост, а пък други хора казват, че още е твърде рано. при вас как е?

дидон, честито, лека и безпроблемна бременност.
*
« Отговор #490 -: Ноември 24, 2010, 08:45:03 am »
Привет мамита!
Росси ,с този крем откой месец започват да се мажат зърната?
Питам,че ако чакам тези в ж.к да ми кажат.....
Иси,за жалост всичко опира до парите,то ако имах да плащам по 30-40лв за УЗ на частно,нямаше изобщо да ходя на ж.к в болницата ама....пустите пари..
Всичко ще мине ок ..
Виви...пиши като имаш време подробности
Рая,как е малката?

« Отговор #491 -: Ноември 24, 2010, 09:05:52 am »
Казвала съм го и ще повторя - за мен най-добрата подготовка на гърдите е образоването по темата. Както всичко друго изброено до сега, няма гаранции, но за себе си съм убедена, че правилното поставяне на бебето ми осигури абсолютно безпроблемен старт (както и това, че не следвах инструкциите да си мия гърдите със сапун, преди кърмене). Гледайте клипчета, четете по темата и поне шансовете за успех ще са по-големи ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #492 -: Ноември 24, 2010, 09:19:02 am »
добро утро и хубав ден на всички в темичката :)
отнсно отворените врати в Майчин Дом вчера. не видяхме родилна зала, защото имаше раждания. качиха ни да разгледаме 7 и 12 етаж. На 12 етаж стаите са ВИП и се плаща 70лв за 1 легло в стая или 40 лв за 2 легла в стая, като бебета са при майките. на 7 етаж има само 1или 2 стаи ВИП и другите са с 3 легла, като бянята и тоалетната са общи на етажа.(има общо 2 тоалетни и бани като на едната преди няколко дни е правен ремонт и изглежда доста добре). епидуралната струва 150 лв ако си без избор на екип. избора на екип е 500 лв, а ако искаш и епидурална става 550 лв, секциото е 650 лв. казаха че дават нощница за раждането, а след това можем да си седим с каквото искаме(пижами, анцунг и др.) за бебетата си ги обличат в техни дрешки. плащането става накрая, преди изписването като ти дават фактура.
друго не се сещам какво да пиша.
*
« Отговор #493 -: Ноември 24, 2010, 10:57:59 am »
Привет и от мен  :D
Най после се срещнах с моята лекарка. Изследванията са добри. Нямам разкритие, плацентата е добре, околоплодните са понамалели и имам леко скъсяване на шийката. Ще чакаме 6 декември, силно се надявам и малката да чака   :lol:
Елена при мен ги имаше същите болки само че започнаха към 20г.с.
Моя белег не ме сърби, но не съм спирала да се мажа, както корема, така и гърдите. Иначе специална подготовка за гърдите не съм правила, че де видим накрая  :(
И аз вчера получих смс от НОИ. Ейййй доживях и аз да взема някой лев от тази държава  :lol: Първото ми обезщетение! Доволна съм!
« Отговор #494 -: Ноември 24, 2010, 11:27:16 am »
Момичета, относно получаване на смс от НОИ - можете да направите заявка в страницата на НОИ, но само след като имате персонален идентификационен код - ПИК. Издаването му става точно за 5 минути и е много полезен, поне за мен. Следя как се движат болничните - кога са ми внесени осигуровки, кога е внесен болничния, сумата на изплатените болнични.
Живей за мига!

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #495 -: Ноември 24, 2010, 13:10:21 pm »
Добър ден и от мен!
Относно НОИ и аз искам да питам тук ли проверявате със ПИК-а относно преводите ?https://benefits.nssi.bg/detailedegn/ReportBolnForEGN1.asp
Деси, ако не е проблем може ли да пуснеш линк към въпросната Заявка за смс известие от страницата на НОИ, защото аз имам ПИК но не намерих никъде в страницата им как да поискам да ме известяват.
Елена, мен също до скоро ме болеше доста опашката, напоследък намаля осезамо болката. Но странното е че при мен започна доста по-късно, около 30г.с. нищо не съм предприемала, просто от самосебе си очаквах да отшуми. Аз си го обяснявах с разширяването на таза и наместването на кости и вътрешности и просто очаквах да се наместят нещата, така и стана.

*
« Отговор #496 -: Ноември 24, 2010, 14:20:05 pm »
Момичета, не търкайте зърната. Не е безопасно. Аз не съм ги търкала и съм ги намазала преди раждането има няма 2-3 пъти. Засега, слава богу, нямам проблеми. Според мен също си е до човека, до кожата, до правилен захват при кърмене и т.н. Лансиноксът на мен лично ми помага. Мажа го, когато бебка е стискала много силно при цокане и ме е позаболяло. Мои приятелки хвалят много и кремчето на Авент. Така че, просто си купет по едно хубаво кремче и това е. 

*
« Отговор #497 -: Ноември 24, 2010, 14:23:34 pm »
Виксън поне при теб са се наместили  :lol: Аз имам чувството че ще се разглобя както вървя. Така ме боли левия крак, че вечер е "мисия невъзможна" да се завъртя от една на друга страна.
Момичета мъжа ми се обади току що и каза, че върви някаква реклама само на 26.11 25% отстъпка в магазини Хипо Ленд. Не знам дали е чул правилно, но ако е може да се възползваме от тази оферта  :D
*
« Отговор #498 -: Ноември 24, 2010, 14:56:48 pm »
И аз чух за отступката в Хиполенд. Само се чудя какво ли ще намалят, а и отстъпка 25% не звучи лошо.

Cherry, нашият момък също върви по-дребен. Това се видя първо на ФМ, а след няколко дни доктора измери по- малка височина на матката. Гледа на допотопния ехограф и там излязоха килограми в норма, води нормални. Заключи, че тъй като съм дребна (160 см) и 50 килограма е нормално. Каза, че щял да се притесни, ако съм яка българка.

Сега да се оплача. Нещо много ми се струпа. Първо с уголемените каналчета на бъбрека на бебо, сега се оказа, че имам хемоглобин 103 и почвам желязо, отделно бактерии в обикновенната урина и утре ще пускам стерилна. Рева тука из нас и си мисля какво ли не.
Не искам да стоя сама, мъжа ми си работи от къщи, като тръгне да излиза и аз с него. Преди малко излезе, но аз не можах, защото трябва да седя в колата няколко часа и да чакам и ми стана криво, разревах се, казах му, че вече ми писна и, че ще извикам майка да седи при мен (той е против да идва, защото ме глезела).
Преди ходех по детските магазини, откакто научих за бъбрека нямам желание. Струпала съм дрехи и неща за бебето на едно място и като ги видя ми се къса сърцето. Май за нищо нямам желание вече.
А, и лекар нямам за раждането. Не знам кого да избера. Искам да е в МД, но до там. То и не остана да се чудя дълго, нали трябва да посещавам известно време лекаря да ме познава.
Ей такива работи при мен.
Момичета, които мислите да рацдате в МД кого сте избрали? Разбрах, че Дяволов няма да го има от средата до края на декември, което мен не ме устройва. Някой друг?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #499 -: Ноември 24, 2010, 15:08:36 pm »
Здравейте, първо да ви кажа за отстъпките в Хиполенд, в сайта им пише че са всички стоки  :D.
Smaraidi, не се депресирай така. Всичко с бебето ще бъде наред, само мисли по-позитивно  :bighug:
На мен също леко ми е спаднал хемоглобина и ще трябва да се засапя с повечко желязо, но другото е ок. А снощи едва спах от болки в кръста, краката, придърпвания отдолу. Пих си магнерота, но-шпа и си легнах. Днес съм малко по-добре, но май започна да ми тежи тумбака. Дори неможах да се разходя в обедната почивка, повървях малко и много се изморих, а и бебо нещо много взе да се върти и се върнах.