Лепенките 2 броя, дишащи !
Каквото искате бельо, да ви е удобно. Всяка болница иска различни неща...
Нощница може и една, аз имах една...с нея родих и после я махнах че беше цялата омазана с кръв. Най-удобни се оказаха за мен едни блузи с 3 копчета отпред. Взех си 3 броя, от Джъмбо, бяха около 10 лв. Комбинирах ги с анцунг, клин и долнище от пижама. Нощниците ме дразнят, като някакъв бродещ призрак...а и имам кофти спомен от родилките по коридорите, които не си сменяха пустата нощница, а ходеха с петната.
Мисля че ще е по-лесно да кажа какво правех през деня и всеки ще си мисли какво му е нужно.
Сутрин ставах към 5.30, че ни будеха много кофти в 6 и аз предпочитах да си стана сама по-рано. Къпех се и сядах пред лаптопа. Идват да ти мерят температурата и предпочитат да имаш термометър.
После си пооправях малко фейса, слагах скромен грим и в 7 часа отивах да си взема бебето.
После имаше закуска, която аз пропусках, но за сметка на това слизах в кафето да си купя нещо.
В 9 часа минаваха на визитация, оглеждат те как си, имаш ли оплаквания...сменя ти се лепенката на шева, ако е дошло време. Май беше на 3ти и 7ми ден, не съм сигурна, на мен ми сложиха само 1 , понеже шева ми беше ок. Дефакто на 5тия ден след операцията бях без лепенка и можех спокойно да се къпя.
В 10 часа пак отивах да взема бебето и така 5 пъти го взимах за по 1 час. Отделно всеки ден ми идваха гости...къде роднини, къде приятелки.
В общи линии деня ми минаваше - аз да се оправя, да приличам на човек...да храня бебето, себе си, да ме погледнат лекарите и да си видя гостите.