0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #400 -: Ноември 19, 2010, 12:01:01 pm »
Привет момичета!
На Виви и Тони-Краси, честито за сладките дечица! Да са им живи и здрави!

Във връзка с ескимосите, аз май ще се откажа от тях за тази зима. Че то ако ще раждам в началото на февруари ... за един месец ползване му се чудя. Абе оставям го като една от последните покупки.
Някой може ли да каже какво е сложил в багажа за болницата?

Маймунчо, аз съм си много добре и се надявам така да си продължава. Качила съм към 8кг. и вече започва да ми тежи. А всеки казва "ооо още колко ще тежи ...!"
*
« Отговор #401 -: Ноември 19, 2010, 12:43:42 pm »
Това "колко още ще тежи" и аз съм го чувала, но при мен не е така. Чувствам се чудесно с изключение на съня и то не всяка вечер, а съм качила 14-15кг. Краката ми започнаха да отичат от 3-4 дни, но смятам че даже късно ми се случи.  :D
За болницата бях писала и в друга тема. Аз си приготвих си чаршафи 2 нощници, 1 пижама, тоал. х-я, превръзки, еднократни гащи и чаршафи, лиглин, хавлии, чехли и джапанки, чорапи, тоал. принадлежности, зарядно. Една жилетка си взех ако e хладно в отделението.
За леглото не само, че харесах ами вече кашона е вкъщи  :lol: Излезе ми 242лв 60/120 с едно сладко жирафче отстрани. Скрина ми е поръчка, тъй като мястото с което разполагам е мн. малко и е малко нестандартен размер. Утре слънцето ми е обещало да сглоби всичко, така че ако си изпълни обещанието ще кача снимки  :D
*
« Отговор #402 -: Ноември 19, 2010, 12:44:39 pm »
Привет и от мен!

Малко късно, но все пак да дам отчет след последния преглед.
Само хубави новини този път - бебетата са добре, растат и дебелеят. Единият е точно в нормите, а другият - маааалко по-напред. Добре се грижа за тях явно! Хемоглобина ми е 116, останалите неща - в норма. Шийката е 3 см. Доктора препоръча да пазя леглото  :? Следващия път ще пусна МБ - последната от преди месец беше чиста, но имам някакво течение, което не ми изглежда да е нормално.

Cherry*, нощницата си я взех от Кауфланд в Русе. Мисля, че и в останалите им магазини би трябвало да има същите. Бяха нахвърляни безобразно в кошовете, малко преди касите (между щандовете с одеяла и чорапи). Цветовете са супер модни  :D - "избеляло розово" и "напикано жълто". Но за тези парички стават. Трикото е тъничко, но не прозира като че ли. Тъкмо като за еднократна употреба!

Аз съм си нагласила чанта за болницата още от средата на 4тия месец - за всеки случай.
Ето го списъкът, по който се приготвям аз - (за раждането може би трябва да се добавят някои неща)

документи (епикризи, здр. книжка, лична карта, кръвна група)
пари
лекарства
термометър
нощница - 2 бр.
чехли
чорапи
хавл. кърпи
чаша + прибори
бельо
превръзки
носни кърпи
тоалетна хартия
влажни кърпи
четка/паста
сапун
дезодорант
ластик/шнола/гребен
зарядно за телефон
жилетка/грейка
минерална вода
бисквити/солети
списание
дъвки

Като ви чета как пазарувате... ами аз още нищо не съм взела  :? Само кроя планове. Като за начало се налага да приготвим бъдещата детска стая (която беше склад за рибарски такъми до сега), та чак тогава ще дойде ред и на бебешките неща.
« Отговор #403 -: Ноември 19, 2010, 17:34:10 pm »
Здравейте и от нас :)
Честито на Виви и Тони-Краси, да са има живи здрави бебчетата и само радости да им носят :)
Литето, аз също още нищо не съм купувала, така че не си еднствена ;)
Ние днес бяхме на консултация. Доки каза, че всичко е наред с бебо. С голям зо успя да го разгледа и измери. То не беше въртене, шаване, мърдане :lol: И все пак с удоволствие си показа атрибутите ;) Вече е 700 гр., но и аз не изоставам де  :D
« Отговор #404 -: Ноември 19, 2010, 19:09:42 pm »
 :D Благодаря ви много за топлото посрещане  :bighug:

Честито на Виви и Тони- Краси , да са ви живи и здрави дечицата и много да ви радват.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #405 -: Ноември 19, 2010, 20:14:26 pm »
 :welcome3: на новите бременелки  :D! Нека все повече да стават!
В последно време ме мързи да пиша и да чета  :oops:. Все пак да се отчета. На 8.11 при прегледа док каза, че шийката ми е скъсена с 1 см. Лекувах кандидата 3 дни с Гинопеварил и Низорал, веднага след това започнах 2 т. Утрогестан вечер. На 18.11 пак преглед за шийката, не е мръднала. Док смята, че ще избегна серклажа. На 30.11 пак на преглед и дано тогава шийката пак да е добре, че става късно за шиене.

Лите, и аз нищо не купувам още. Ще чакам да вляза в 8 месец и тогава.
« Отговор #406 -: Ноември 19, 2010, 20:40:52 pm »
И от мен честито на новите мами!  :babyflips:
Да са ви живи и здрави и много да ви радват!

*
« Отговор #407 -: Ноември 19, 2010, 20:46:24 pm »
Здравейте момичета!Честито на Виви и Тони-Краси да са ви живи и здрави и много много да ви радват!
И аз днес бях на извънреден преглед заради болките,които имах от 3-4 дни.Всичко с бебетата е наред :),но задаржам урина в ения бъбрек и от там идват тези болки на всичкото отгоре сам направила анемия и се пребрах с един куп лекарства. :(Другата седмица ще ходя на консултация с уролог и се надявам да не е нещо сериозно.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #408 -: Ноември 19, 2010, 22:03:49 pm »
За болницата - все едно отивате на хотел за 5 дни. 2 нощници са крайно недостатъчни!
Едната заминава още с раждането, изцапва се с разни екстри. А и по цял ден с нощница ли ще стоите ? Ако решите да отидете до кафе някакво, на гости на съседка  :lol:

+ хавлии, тоалетна хартия, превръзки!, прибори, чаша, помпа за кърма, силиконови зърна, крем за зърна, за тези със секцио - 25 сантиметрова лепенка за след оперативен шев. И бикините да са дълбоки - че да покриват шева.
В МД не искаха нищо за бебето освен памперси и мокри кърпи! Все пак - дрехи за изписването си носех.
Не използвах еднократните гащи, нещо кофти ми се сториха...между наелонови и хартиени...

На моето бебе кожата беше много суха, поръчах да ми донесът крем. Също така си бях взела едно поларено одеалце за бебето - като го взимах за кърмене - да го гушна в него. 
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #409 -: Ноември 20, 2010, 19:03:45 pm »
Привет банда :)
Аз ли нещо съм изтървала или днес никой не е писал тук?! 8O
Аз съм нахвърляла в една чанта някои неща, но имам още да добавям и сега като чета за тези две нощници... се чудя, аз има една - тя е за кърмачки, друга не съм взела, а и попринцип не ползвам нощница и май ще трябва да купя. Още повече, че в сайта на Шейново не пише да искат нощница за родилна..?! Утре ще преслушам Кауфланда да видя и аз да си взема от онези нощници като на Дианка, за всеки случай, че то както не пише, така ще се окаже че трябва да имам. Иначе аз си приготвих още едни чехли за ходене из болницата и едни джапанки за моментите с къпането :wink:
« Последна редакция: Ноември 20, 2010, 19:07:43 pm от Vickson »
*
« Отговор #410 -: Ноември 20, 2010, 19:19:46 pm »
Тия от БТВ ще спрат ли да ме дразнят не зная! Сега пък направили филм за източване на НОИ и как майките се осигуравали на по-висок праг, за да вземат по-голямо обезщетение. Свършиха се проблемите в нашата държава, че трънаха с майките да се занимават. Еййй... много паля от такива работи!
Виксън и аз не нося по принцип нощници. Затова взех някакви смотани колкото да изкарам 2-3 дни. Иначе след поста на Рая и аз се замислям за връхни дрехи.
Раиска благодаря за списъчето добавих си лепенка за шева.
*
« Отговор #411 -: Ноември 20, 2010, 20:02:15 pm »
На мен от АГ ми дадоха един списък с неща, но там не пише нищо за нощници и тям подобни, а за игли, конци, марли и разни такива :? от които тръпки ме побиват :oops:

Добре, че има хора да кажат какво ти трябва за самия престой там :D За нощниците, и аз имам само една и ще взема още една, но да питам пижамата за гости :wink: и тя ли трябва да е с копчета :ask: Другото за което се вълнувам са гащите :oops:, не може ли да са по дълбоки боксерки или трябва да са точно гащи :(
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #412 -: Ноември 20, 2010, 21:05:41 pm »
Лепенките 2 броя, дишащи !

Каквото искате бельо, да ви е удобно. Всяка болница иска различни неща...
Нощница може и една, аз имах една...с нея родих и после я махнах че беше цялата омазана с кръв. Най-удобни се оказаха за мен едни блузи с 3 копчета отпред. Взех си 3 броя, от Джъмбо, бяха около 10 лв. Комбинирах ги с анцунг, клин и долнище от пижама. Нощниците ме дразнят, като някакъв бродещ призрак...а и имам кофти спомен от родилките по коридорите, които не си сменяха пустата нощница, а ходеха с петната.
Мисля че ще е по-лесно да кажа какво правех през деня и всеки ще си мисли какво му е нужно.
Сутрин ставах към 5.30, че ни будеха много кофти в 6 и аз предпочитах да си стана сама по-рано. Къпех се и сядах пред лаптопа. Идват да ти мерят температурата и предпочитат да имаш термометър.
После си пооправях малко фейса, слагах скромен грим и в 7 часа отивах да си взема бебето.
После имаше закуска, която аз пропусках, но за сметка на това слизах в кафето да си купя нещо.
В 9 часа минаваха на визитация, оглеждат те как си, имаш ли оплаквания...сменя ти се лепенката на шева, ако е дошло време. Май беше на 3ти и 7ми ден, не съм сигурна, на мен ми сложиха само 1 , понеже шева ми беше ок. Дефакто на 5тия ден след операцията бях без лепенка и можех спокойно да се къпя.
В 10 часа пак отивах да взема бебето и така 5 пъти го взимах за по 1 час. Отделно всеки ден ми идваха гости...къде роднини, къде приятелки.
В общи линии деня ми минаваше - аз да се оправя, да приличам на човек...да храня бебето, себе си, да ме погледнат лекарите и да си видя гостите.
*
« Отговор #413 -: Ноември 20, 2010, 21:27:42 pm »
здравейте, вчера получих резултатите от бХС-то. много са добри, дотолкова, че се питам възможно ли е да са направили грешка?

иначе днес ми е много скапан ден, надявам се утре-други ден да съм по-добре, мисля, че се преуморих тази седмица, но нямаше начин.
хубава неделя на всички ви
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #414 -: Ноември 20, 2010, 23:14:48 pm »
Еленка, не се съмнявай в хубавото  :lol:! Аз ще ходя другата седмица, дано всичко е наред!
Рая, а до 5-ия ден как става къпането  :oops::bighug: на сладкишчето ти.
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #415 -: Ноември 21, 2010, 00:38:12 am »
Ами има непромокаеми лепенки, но лекарите казаха че те са по-кофти, понеже раната не дишала. Аз поръчах на мъжа ми да купи лепенките и той понеже не е знаел какви точно - беше купил 3 вида. Най-скъпата беше най-лъскава и непромокаема..Е, лекарите избраха най-обикновената.
Аз имах мивка в стаята, отделно имах баня с подвижен душ. Не знам как се казва...такава глава, която може да я закачаш или да я държиш в ръка. Мивката в стаята ми беше много дълбока и ми беше супер удобно там да си мия косата. Тялото си го мих в банята, като държах главата и се къпех на части.
100% нямаше да има никакъв проблем да се шмугна под водата, но не знаех какво имам под лепенката и ме беше страх. С този естетичен шев - то дефакто рана няма...има една супер тънка линия, повърхностна някак си.
Трябва да се снимам...
*
« Отговор #416 -: Ноември 21, 2010, 08:15:50 am »
Добро утро!!! Кафе? Чай? Днес сме "по желание на клиента" :coffee:
Вчера ходих до Кауфланд в Младост, буквално го обърнах с краката нагоре, но нощници не видях  :( А се бях нагласила да започна да отмятам вече списъка за болницата (не че съм питала какво ще ми искат  :lol:)
Не съм писала скоро, но чета всяка дума.
Илейни, и как няма да "източваме" НОИ с 35 лв. детски надбавки и 200 лв. еднократна помощ как ще гледаш дете!? Да се обърнат към братята от гетата, които разчитат само на НОИ!  Я не им обръщай внимание и не се ядосвай! Гледай ти да си добре (и това, което расте в теб). Спокойствие, пък на репортерите това им е работата.
Аз да ви кажа, от как влязох в 27 г.с. съм все едно в началото на бременността. Вечер в 20 часа ми се спи, сутрин в 6 съм се събудила, следобед съм като пребита... Вече ми е трудно обръщането през нощта, ставането от леглото и т.н. Малкото почна да ме подритва доста силно, вчера чак ми причини и болка. Болка, но сладка и чакана ;)
Щях да забравя да кажа добре дошли на новите в темата, с пожелание за леки оставащи месеци, пълни с положителни емоции. Дано тази тема (а и следващите) се напълни с толкова растящи коремчета, че да не можем да си запомним имената!

*
« Отговор #417 -: Ноември 21, 2010, 10:33:09 am »
Здравейте момичета! Аз съм си вече в къщи. всичко е ок.
Честито на новите мами!
Добре дошли на новите попълнения !

Относно багажа - и аз се замислям в скоро време да го постегна малко. На мен за шева една позната ми препоръча Цикакеар - незнам дали се казва точно така. Нещо като медицинска силиконова лепенка...Ще проверя пак.
*
« Отговор #418 -: Ноември 21, 2010, 11:30:42 am »
Роси добре дошла! Радвам се, че всичко е наред  :D
Лепенките са точно тези. Аз ги ползвах 2 месеца след коремната операция, но после ги махнах защото корема ми започна да расте и белега да се разширява. Прецених, че ще е най-добре след секциото и без това ще ме режат на същото място и така нещата малко се обезмислят. Иначе си ги пазя и живот и здраве другия месец започвам да ги слагам пак.
« Отговор #419 -: Ноември 21, 2010, 14:53:16 pm »
Привет,

какво са тези багажи бе хора, като че ли на море отивате. То зависи от болницата, но тези които ще раждат в Токуда - чаршафи, нощници и лигнин както и тоалетна хартия не ви трябват. Там на няколко часа ти дават нова и чиста нощница, ако си се изпотил, чаршафите се сменят, ако пожелаете и по два пъти на ден.

Остават чета и зарядно, кърпа и тоалетни принадлежности.
Превръзки не са желани, лекарите предпочитат лигнин. И за какво са ви лепенки, нали ги сменят в болницата???

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...