0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #380 -: Ноември 18, 2010, 12:22:20 pm »
момичета за утре часа остава 10 нали пред входа

И аз така разбрах, на главния вход, надявам се да се познаем!
Елена, честити сини гащи!
Роси, успех, дано бебчо поседи още няколко седмици!
« Отговор #381 -: Ноември 18, 2010, 14:06:20 pm »
Здравейте момичета!
Не съм се включвала от много време. Добре дошли на всички нови попълнения и най-вече на тройното щастие на Деси. Ради честито ти детенце и си пожелавам леко раждане като твоето, но надали (първо ми е). Раиска, шушулката е страшна и тортата също.
Виждам, че обсъждате кошари и комплекти за изписване. Вижте тези, мисля че са супер: http://www.mebel-gen.bg/index.php/bg/2009-03-04-21-16-35/2009-03-05-10-27-16/62-2009-03-08-14-01-51
За комплекта за изписването съм в много голяма чуденка  :ask: :ask: :ask:
Е момичета успех на всички и ще гледам да не отсъствам толкова дълго.
Маймунче, ти как си?
« Отговор #382 -: Ноември 18, 2010, 16:26:05 pm »
Кремче, моето бебче го изписаха на 05-ти януари 2010 г , тогава беше доста студено и имаше доста сняг. Бях подготвила за изписването за долно - комплект ританки и жилетка с копченца отпред, отгоре гащеризонче с дълъг ръкав, отгоре ескимосче, и понеже сина ми беше 2,200 кг и беше гледан в неонатологията и едно портбебе-наподобява одеало. Да ти кажа от цялата работа доста трудно облякаха ескимосчето въпреки че детето беше толкова мъничко. Моя съвет е ако си решила са е с ескимосче то поне отдолу да не е с крачета а да е като торба. Лека бременност !
*
« Отговор #383 -: Ноември 18, 2010, 16:34:38 pm »
Привет мамита и от нас!
Аз съм по-добре ,хриповете отминаха,и да Ви кажа много помага при кашлица черна ряпа със захар..
Вече нямам търпение на 22 съм на ж.к
 :welcome:на новите момичета, и едно голямо честито и тук на Виви :bighug: :cheerleader:
докато насмогна да Ви изчета :oops:,и естествено ще видя снимките в снимка.бг :D,че и мен ме вълнува темата с украса на "кътче",щото и ние сме в тясно ама... :?а и за изписването...
момичета как мислите още ли е рано да си взема легълцето за бебчо :oops: :ask: 

*
« Отговор #384 -: Ноември 18, 2010, 16:40:55 pm »
Аз още не съм го взела, но причината е тясното ни жилище и за това отлагам все още :D
« Отговор #385 -: Ноември 18, 2010, 16:45:35 pm »
Моникс, моето го поръчах миналата седмица. Просто го поръчах с отложена доставка за началото на януари.
« Отговор #386 -: Ноември 18, 2010, 16:49:43 pm »
Кремче добре съм :).Радвам се че се появи ,може да е рядко нооо отскачай така чат пат когато намериш глъка свободно време :),а ти как си ....?
 Мони това дали ще го купите си е само и единствено ваше решение,за мене няма рано,щом съм усетила е ще копувам значи копувам,не е нужно да се продължава с тея бабинити дивитини дето мн ме нервират мене хааххахахаха,малко излезна сеедно ти се кара...неееееееее имам предвид копувайй момичеее и се наслаждаваи :)))))).
 По въпроса за ескимоса,според мене има много голямо значение самото закопчаване какво е,има едни дето са на една страна ,еми с тях определено е трудно най вероятно,.но ако се прецени навреме този който аз съм взела е мн одобен и не мисля че ще е труден за обличане.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #387 -: Ноември 18, 2010, 17:32:59 pm »
Аз започнах с покупките в началото на 7 мес. Ами накупих всичко за 2-3 седмици.
Шопинга ми действаше като наркотик   :oops: Не можех да спра. Накрая проведох един сериозен разговор с мъжа ми и се сдобих със "забрана за пазаруване" от негова страна.  :lol: Сега само от време на време вземам по някоя дрешка. Мин. седмица примерно щях да ходя на бебе и като влязох пак в магазина... Ами то толкова хубави дрешки за момиченца, едни сладки рокличики.. не се сдържах, че накрая и подаръка за бебето не ми се даваше нали искам всичко да е за нашата рожбичка. Ужасна съм признавам си! Не се влияя от суеверия относно покупките от кога, какво и пр. За изписването приготвих и ескимосчето за всеки случай.
Опънала съм и кошарата от 1месец, ама сега като разгледах линка на Крем май си харесах едно легълце и ще ползвам кошарата само като пътуваме някъде  :D
Момичета смятате ли, че ще е по-удобно бебка да си я приберем от родилното в коша за новородено вместо в столче за кола?
Роси дано скоро се оттървеш от досадните контракции. Чакаме да пишеш като се върнеш.
*
« Отговор #388 -: Ноември 18, 2010, 17:54:02 pm »
Мони, аз даже не помня кога точно купих кошарката - май към края на 6м, но сега като гледам тези страхотни дървени легълца и на мене ми се приискват....със скрин и гардероб, но се чудя струва ли си все още...иначе се сглобяват нещата на парче, което не ме кефи...Започнах училище за бременни и е много интересно...днес бях в клиниката, където ще раждам най-вероятно - хареса ми  :lol: Определено съм на мнение, че колкото си по-информиран за предстоящото събитие ти е по-спокойно....
*
« Отговор #389 -: Ноември 18, 2010, 18:10:16 pm »
Момичета,като Ви гледам лентичките не мога да повярвам ,че и Вашия ред наближава :lol:...
Да наистина е много по-добре да си информиран Йоани....Какво става има ли си име малката принцеса?

*
« Отговор #390 -: Ноември 18, 2010, 18:50:23 pm »
Ехо,Вивка вече е мама,супер новина.
Аз днес бях на преглед, имам 1 пръст разкритие,изгладена матка,плацента 2 степен на зрялост,безболезнени контракции,нормални води и добре позиционирана бебка.
Д-ра каза ,че раждане може и днес да настъпи,може и след 20 дни.
Мнението му за секциото е,че за сега няма да го планува,ще изчака ме да настъпи нормално раждане,а ако тогава вече даде усложнение тесния таз ще ме мести спешно в операционна за секцио,ако се наложи.
Каза да отида отново средата на другата седмица на преглед,ако до тогава не съм родила.
Ех тръпнем в очакване вече,а особено таткото е толкова нетърпелив.
Само ме пита няма ли да се ражда,аз му казах че ако зависи от мен ,съм готова и сега да ме хващат болките и да отивам,ама...

« Отговор #391 -: Ноември 18, 2010, 22:35:53 pm »
Елена, радвам се че сте добре. А за пола не се настройвай много, защото е малко рано и може да се окаже друго. Аз разбрах пола съвсем наскоро и пак не било съвсем ясно. Аз за БХС не съм чакала и в МД, ако вече са те измерили на ранна ФМ, или както му викат..

Честито на Вивия и да се готвят следващите  :wink:
*
« Отговор #392 -: Ноември 18, 2010, 23:35:02 pm »
Ех, Никид като прочетох написаното много се развълнувах...и вашата среща с бебчо набличава  :lol: Аз още не съм категорично решила за името - много трудно ми се оказа тази мисия...Сега съм на тема детска стая и сериозно търся скрин за дрешки и преповиване...засега не мисля да купувам гардероб...Давайте съвети за скринче..Голямо честито от мен на Вивка  :bighug: :cheerleader: :sucky: Мънкич време е да освежиш списъчето май :lol:
*
« Отговор #393 -: Ноември 19, 2010, 01:28:19 am »
Момичета,нашата съфорумка Тони–Краси днес в 15:50 роди чудесно момиченце на име Радост тежи 3.200 кг и е висока 51 см.
Пуснала съм тема в честито.

« Отговор #394 -: Ноември 19, 2010, 08:51:52 am »
Не съм чела много подробно, но да си кажа мнението за космонавтчетата / ескимосчета или каквото са там. Направете си сметката какви точно ще са ви разходките - ако планирате да ходите навън и да бродите по студовете, космонавтче е ок. Но, ако смятате да бродите из моловете, може би по-добре да си вземете чувалче, за да можете да откопчаете и отвиете детето, без да го събудите, когато влезете на топло. Вярвайте ми, обличането (особено на ръкави) е едно от най-омразните неща на бебето. А няма да ви се иска да прекъснете блажения му сън, защото пък след това какво става... ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #395 -: Ноември 19, 2010, 09:01:41 am »
Йоанка,днеска ще попрегледам списъчето и ще го обновя,та и ако има още някой ще добавя :))
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #396 -: Ноември 19, 2010, 09:11:14 am »
Вчера бяхме на ФМ и се оказва, че на бебо едното бъбрече са му леко уголемени легенчетата  :(. То, като отиде човек по такива изследвания и все нещо му намират. Сега ще го мисля и това :(.
Още си е седалищно, което ме устройва, защото така или иначе мисля да раждам секцио.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #397 -: Ноември 19, 2010, 09:28:38 am »
Привет и от мен.
Честито на Виви и Тони-Краси за щастливата среща с техните бебчета. Да са им живи и здрави и много щастливи :balk_48:.
Аз днес бях на ЖК и всичко с бебчо е наред. Отговаря си на седмиците. Докторката не успа да види какво ще е бебо, че малкото много шава. Въобще не е застанало на едно място. Съмнява се за пола, ама не е на 100% сигурна. Е ще видим на 9.12 когато ще ходя на ФМ :balk_600:
И май вчера усетих ритничета. Не съм много сигурна ама на това ми заприлича.
Засега от мен хубав ден.

« Отговор #398 -: Ноември 19, 2010, 10:58:27 am »
Здравейте момичета,  и аз днес бях на преглед и вече съм в трепетно очакване... Всяка вечер получавам доста силни контракции, понякога болезнени понякога не, но не са регулярни и ако си легна ми минават... Бебка е правилно разположена и сега остава само чакането. Някак си ми е много странно със стегнат багаж, седя си в къщи, планове не правя никакви. Мъжът ми малко се е зашеметила, но не си признава, ако го питам така ревностно отрича, че чак ми става смешно.
Хайде късмет и спокойствие на всички!
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #399 -: Ноември 19, 2010, 11:57:55 am »
 :D На мен ми текнаха водите посред нощ, в 12 часа, както си лежахме на дивана и гледахме телевизия...Аз скочих и казах " Момче, ще се ражда"  :lol: а мъжа ми направо пребледня  :lol: Голям цирк беше! Редувахме се в тоалетната - аз заради теча, а той заради внезапно появило се разтройство  :lol:

За мебелите - явно на вас ви се дават повече парички...Гледам ги тези легълца, да, много са сладки, но не виждам защо са толкова скъпи...То си е най-обикновена кошара с картинки. Такива бели кошарки гледах в Айко за около 100 лв, в Малечко имаше с шкафчета отдолу за по 200 лв...После в Джъмбо могат да се купят всякакви окраси и лепенки за най-много 50 лв. и ей го на - същото легълце.

Успех на приближаващите !!!