0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #320 -: Ноември 15, 2010, 17:37:24 pm »
Момичета, на толкова малки бебета ще е много трудно да облечете ескимоси, така че мислете варианти, които включват лесно обличащи се дрехи. И аз така се бях подготвила, пък ескимоса въобще не можах да го пъхна на детето по ръцете и краката :D
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #321 -: Ноември 15, 2010, 18:37:39 pm »
Момичета, на толкова малки бебета ще е много трудно да облечете ескимоси, така че мислете варианти, които включват лесно обличащи се дрехи. И аз така се бях подготвила, пък ескимоса въобще не можах да го пъхна на детето по ръцете и краката :D
И после ръчичките им се изхлузват от ръкавките и ги търсите в ескимосчето :lol:.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #322 -: Ноември 15, 2010, 20:31:50 pm »
момичета, ако слагате снимки тук на разни вещи поне, като Илейни ще е много по-удобно.
Еле, как прошава толкова рано, браво  8O :D Все пак за теб е втора бременност..

Хермиона, честито и лека и успешна бременност. Дано ти мине гаденето след 2-3 седмици, но че няма да може да изкачваш върхове - това ще продължи още доста, живот и здраве.. :wink:
*
« Отговор #323 -: Ноември 15, 2010, 22:17:57 pm »
Честита и лека бременност на Хермиона.
За матраци много изчетох и проверих,накрая взехме двулицев Магнифлекс на Пиер Карден.
 За дрешките за изписване подготвих боди,ританки и отгоре 1 мноого меко и сладко розово комплектче с панталонки и блузка с шапчица.
Но едва ли е ще се види нещо от това,понеже ще го изнесем от родилното мушнато в спеиално за нвородено чувалче с опора възглавничка за главата.
Как иначе в предстоящия студ да го извадим по дрешки само.
Иначе,ако беше лято сигурно щеше да е снякаква рокличка.
А за предстоящите празници има много сладурски новогодишни дрешки за мъници,бях пускала линка,но пак ще се повторя.
А може да си харесате някое комплектче или нещо друго.
http://www.bebeshkidreshki.com/category/24/koleda.html

*
« Отговор #324 -: Ноември 15, 2010, 22:18:23 pm »
момичета, ако слагате снимки тук на разни вещи поне, като Илейни ще е много по-удобно.

не е позволено да се качват снимки тук , за да няма проблеми ...затова имаме албуми в снимкабг!

Вики , много е хубав бебешкият кът ! А как ти отива тумбачето :)  , браво много добре изглеждаш пу-пу  :wink:
« Последна редакция: Ноември 15, 2010, 22:23:56 pm от rossy * »
*

.

• *
  • 26
« Отговор #325 -: Ноември 16, 2010, 09:30:02 am »
Момичета, благодаря ви за хубавото посрещане и отговорите!  :D

Имам един въпрос към по-напредналите мами. Когато бях бременна с дъщеря ми си спомням, че на няколко пъти подскочи, стресната от резки звукове, единият път беше от звъна на телефона. Когато се роди въобще не се стряскаше от този звук. За съжаление не помня кой месец съм била. При вас как е, реагират ли на звуци и кога за пръв път усетихте такива реакции? Едната от сестрите ми например твърди, че синът й харесва определена музика, понеже я е слушала много време като бременна:)))
*
« Отговор #326 -: Ноември 16, 2010, 10:16:23 am »
как сте момичета? надявам се чсички да сте добре и хубавото време да ви 'дърпа' навън и затова няма никой в темичката.

marykol, аз се записах за лекцията в петък и ако искаш да се разберем нещо на ЛС.
аз от известно време се опитвам да се свържа с Шейново, искам да се запиша за Одворените врати, но постоянно ми дава свободно. някоя от вас ще ходи ли и как е успяла да се запише?
« Отговор #327 -: Ноември 16, 2010, 10:32:56 am »
Хермиона, относно стряскането на бебето от звуци. Аз лично до момента не съм забелязала такава зависимост. Случвало ми се е два-три пъти да се стресна страшно много от нещо, но бебенце не е реагирало и даже като че ли притихва още повече . Откакто влязох в деветия месец забелязвам че понякога бебенце реагира ако ям нещо много кисело. Например ако хапна парче лимон - бебка се размърдва! А що се отнася до моята първа бременност също преди 12 години - изобщо нищо не си спомням.  :oops:
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #328 -: Ноември 16, 2010, 13:42:43 pm »
Мерси Роси, тесничко ни е, но пък ще ни е задушевно  :lol: то наистина е само един кът, или по-скоро ъгълче от спалнята ни, като порасне детенце малко ще го мислим как ще е натам.
Ечи, аз ходих в Шейново през октомври. Свързах се много лесно по тел. от първия път, за разлика от МД където така и не успях дасе запиша, защото никой не вдигна телефона повече от седмица звънях и се отказах. Продължавай да опитваш, дано успееш.
Иначе и ние със една приятелка също сме се записали за този петък в ЦУМ на лекцията. :D Дайте идея как ще се разпознаем
*
« Отговор #329 -: Ноември 16, 2010, 13:51:44 pm »
Илейни, много ми харесва костюмчето ти :D Момичета има ли някой от Пловдив, която да има интерес от лекциите в ДКЦ 1? Днес има такава и се чудя дали да отида... Хермиона честита бременност - дано скоро свършат неразположенията с гаденето, но пък след 6-ти месец идват другите...с кръста... :lol: То това да са ни грижите :D
п.п Роси, използах твоят сайт за лентичката..много ми хареса твоята :)
*
« Отговор #330 -: Ноември 16, 2010, 14:00:24 pm »
Vickson, аз пък с МД се свързах от раз, но в Шейново звъня втора седмица. и ако реша да не ходя петък сутринта на работа преди лекцията ще мина през болницата да се запиаша на място. а за разпознаването давайте идеи :)
« Отговор #331 -: Ноември 16, 2010, 14:04:10 pm »
Момичета, относно лекцията на 19.11, ако искате да се чакаме пред главния вход в 10:20....едва ли много бременни ще висят отпред....предполагам, че ще се качват направо към сладкарницата, или да си разменим телефони на ЛС....незнам. :?
*
« Отговор #332 -: Ноември 16, 2010, 14:41:52 pm »
п.п Роси, използах твоят сайт за лентичката..много ми хареса твоята :)
и аз днес го "гепнах" от един друг форум ..много се смях , ама не кефи :wink:

Мерси Роси, тесничко ни е, но пък ще ни е задушевно  :lol: то наистина е само един кът, или по-скоро ъгълче от спалнята ни, като порасне детенце малко ще го мислим как ще е натам.

ООО ама и ние сме така, даже не е кът , а кътченценце :lol:
« Последна редакция: Ноември 16, 2010, 14:44:24 pm от rossy * »
*
« Отговор #333 -: Ноември 16, 2010, 15:36:30 pm »
аз като се записвах ми казаха да съм там 10.15 защото от 10.30 е лекцията и не е приятно да се закъснява. така че 10.20 ми се вижда късничко, докато се съберем няма да имаме време да размениме по някоя и друга клюка  :D
« Отговор #334 -: Ноември 16, 2010, 16:14:57 pm »
около 10ч май ще е най- добре
« Отговор #335 -: Ноември 16, 2010, 16:39:26 pm »
Добре дошли на всички нови бъдещи мами и леки месеци!  :D
 Аз да споделя и мойта болка - бива ли толкова много да ме болят гърдите направо не търпя и дрехи  8O  :D при първата ми бременност тази болка отшумяваше но сега се видждам в чудо но....ще го приживеем. :lol: Но пък пак и през тази бременност явно ще я караме на супи и течни храни тъй като от сега имам проблем с ходенето до WC-то  :wink:
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #336 -: Ноември 16, 2010, 19:55:42 pm »
 :D Хало !

Честити сини гащи на Сами !
Добре дошли на новите мами...и  100% забравям разни неща, но бая изчетох докато наваксам. От събота не можех да чета, понеже ми пристигаха гости от провинцията - в неделя правихме нашата питка !  :D Голям цирк беше, качила съм 3-4 снимки и то най-вече заради тортата - уникална беше ! Една девойка я направи, позната на сестра ми...момичето се занимава с това, прави всякакви торти по поръчка. Ако някой се интересува - мога да попитам за координати на девойката.

Ох да, Раде - Честито ти момченце !!! Браво за лекото раждане - все така да сте добър тандем  :D

Ех, растете тумбаци !

Оп да, за дрехите - на нас космонавтчето НЕ ни стана  8O
Голяма драма на изписването...и аз не исках да си тръгваме увити в пелени и бях взела боди, ританки, блузка, чорапи и космонавтче...Да ама ни беше малко ! И аз смотаната да не взема втори екип...или поне да го бях пробвала! Толкова пъти беше при мен бебето...да го бях облякла, да видя че ще е малко...ама глава море, акъл - шамандура! На финала си тръгнахме още по-селски ... увити в едно одеало, което бях взела за да завивам бебка като я кърмя, в болницата . Та :
- вземете си 2 екипа, за да имате избор
- пробвайте дрехите на бебето още в болницата, за да може ако се наложи да ви донесът други дрехи.

Относно дали ще е студено - вие си сложете каквото искате и ще се снимате в болницата, после го слагате в кош/стол/порт бебе/пелена или каквото и да е...и беж към колата.  :P
« Отговор #337 -: Ноември 16, 2010, 20:31:45 pm »
Раиска, мерси. Леле Дария вече станала на 40 дни, лети времето..

Аз се свързах веднага с МД за отворените врати, но нямаше места за 23/11 и много ми се объркаха плановете, защото мислех да си взема 2 дни отпуск -23 и 24 за МД и Токуда. За Токуда вече се записах, ако някой ходи от вас, се обадете да се запознаем.
Викс май телефоните ти не са верни, утре ще ти пратя телефоните, които ми дадоха. В момента записват за 7/12, така че трябва бързо да се запишем.

И аз започнах мъките със зъби и венци, по-точно имам джоб, който сега се възпали. Дано разтворите помогнат :(
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #338 -: Ноември 16, 2010, 21:10:17 pm »
Здравейте и от мен мами :) И аз се наежих вече в албумчето ни.. Чакам мъжлето да се прибере че имам още снимки ама не ги знам по телефони ли са,по фотоапарати ли... Всичко ни е малко пръснато че както дойде с това се снимаме :)
Виксонче мила супер си е кътчето..Аз още не съм започнала да нареждам нищо.Поръчах си само кушетката и количката :) Ама ще са при мен (поне кушетката де) някъде към 10 януари :) Което си е доста навреме  :wink: Ще я правят кушетката в Барселона и затова ще я чакаме 40 дни.А количката ни е запазена в магазина че сега нали предстои малко боя това онова и не ми се иска да е тук :) Че и котето ще влиза много да я души- той направо полудява като има нещо ново в къщи :) А с бебето просто нямам търпение да му видя реакцията  :D
Ще ви кача и малко снимки на него и мъжлето ми да ми ги видите какви са ми хубави :)
Иска мерси мила-добре съм.Успокоена!Бебо тези дни се показва в цялата си светлина :):) Такъв е танцувален че не ме остава и за момент да се чудя дали е там.Обаче това е толкова хубаво че днес даже се просълзих..Седнах в офиса и си говорим с една колежка-тя нещо ми разказва,а моя ум само в ритничетата които усещам ... Толкова хубаво не съм се чувствала.Веднага звъннах на мъжа ми и той милия така му стана хубаво.Толкова много искахме да си имаме детенце-наближава прекрасния момент :)
Аз май много се разчувствах-извинете ме обаче много ми се иска да споделя това с вас..
Лека вечер от нас-отиваме да хапнем малко и в леглото че утре сме на работа :) Целувам ви и до утре :)
*
« Отговор #339 -: Ноември 16, 2010, 21:46:46 pm »
Сами и аз като теб възпалих "джоб" по време на бременността.Пратиха ме в ИСУЛ и там понеже вече беше много набрал ми го цепиха без упойка и за да не се налага АБ жабурих по 3-4 пъти на ден смрадлика и Сандрин.Слава богу помогна.Дано и на теб размине бързо.Много е болезнено :?
П.П. Дайте и аз да зяпам малко снимки-редовно ви чета,заслужила съм :D