0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #300 -: Ноември 14, 2010, 18:36:52 pm »
Сами, тъкмо влизах да ти честитя сините гащи  osi_6  :).
Пете, и ние "проритахме"  :).
Раде, мислех те, честит ти син!  :bighug: Радвам се, че всичко е минало като по ноти!
Отдавна не съм писала, та да се похваля, че разрешихме проблема с кръвните изследвания и съм много щастлива   :lol:, остава да са добри, в което изобщо не се съмнявам!
Приятен следобед на всички!
*
« Отговор #301 -: Ноември 14, 2010, 18:44:02 pm »
Така ето и ни нас !
Пете,честити малки ритничета душко :D
Раде,да ти е жив и здрав малкия Мартин и много да ви радва :bighug:!
Сами,честити сини гащета и добре дошла в отбора на свекитата, :lol:!
Ами аз съм по-добре момичета,благодаря Ви за отговорите,вече "свиркането"отшумя ,но на 22. ще се консултирам с док.Подобрих се значително след сутрешни дози мед и разтривки и така,явно при бременност хроничните ни болежки се обострят :?Иначе ритничетата на бебо много ме радват ,,най-после се усещат и от таткото :D
Саричка,мила  :bighug:!  
« Последна редакция: Ноември 14, 2010, 18:47:50 pm от moniks_s »

« Отговор #302 -: Ноември 14, 2010, 19:42:00 pm »
Честито,Ради!  :balk_7:
Да ти е жив и здрав и много щастливи мигове!
Радвам се че е минало леко раждането и ако може да разкажеш по-подробно ще е добре!

*
« Отговор #303 -: Ноември 14, 2010, 20:07:19 pm »
Здравейте, мамчета :)
Ради, честита ти синя радост!!! Да ти е жив и здрав, и да расте много щастлив!
Мисля, че сме доста тези, които чакаме подробен разказ.  :ballons:
Та като се освободи още едно място, силно се надявам да се включат много нови бременни!
Аз не съм писала няколко дни, но нямаше и какво. Е сега вече има, за съжаление ще се оплаквам. Боли ме зъб от вчера, а за капак днес ми се счупи друг :balk_145: Направо се нагласих... А със стоматолога ще имам среща чак утре. Притеснила съм се да не се наложи снимка, че... по-добре да ми извади зъб от колкото да дам да ми облъчват бебето. Пробвах всякакви бабешки илачи, но накрая стигнах до парацетамола...
Ако изключим това, съм добре (ако се съди по апетита :lol:) хапвам по 100 пъти на ден и съм постоянно гладна. Това е от мен за сега, лека вечер на всички :)

*
« Отговор #304 -: Ноември 14, 2010, 20:21:21 pm »

Преди две дена изведнъж започнах да се стряскам защото нещо не усещах бебо..просто ритничетата не идваха.Чаках ли чаках ама усещах много малко,и естествено започнах да чета из нета..Няма да ви опиша какво ли не прочетох за тези 24 часа.И докито нямаше часове свободни..И всичко ми се струпа на главата. веднага на спешната помощ просто за да чуя че сърцето на моето детенце бие..Голям късмет имах че ми се падна точно на смяна моята гинеколожка и като ми видя лицето така зачервено от реването  веднага ме вкара в стаята.За мое щастие бебо е бил с крачетата надолу и затова по-малко съм го усещала. :) лесно мама не се става  :wink: Най-важното е да сме веднага при доки независимо дали е фалшива тревога :)

Радвам се ,че всичко е наред  :D
Мила и на мен ми се беше случило това в началото на 7-ми месец. Направо се бях побъркала и ходихме посреднощ в една клиника . Дежурният ме прегледа и аз пак рееев (този път сигурно от радост ,че всичко е ок. Че и аз бях чела преди това в интернет....). Човека ми поговори малко, поуспокои ме и си тръгнах. На следващия ден бебо се "обади". Големи тревоги ,ама да гледаме да не се шашкаме прекалено ;)

Ради ,честита радост ! Да ви е жив и здрав малкият юнак! Чакаме да разкажеш за раждането
:D
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #305 -: Ноември 14, 2010, 20:28:39 pm »
А така, и аз да се включа днес де  :lol:
Раде, честит ти Марти, да сте живи и здрави, много щастливи и да е се слушкате! АЗ също искам подробности: къде, при кого, как и т.н.  :wink:
Сами, добре дошла ва нашия отбор на свекитата  :lol: ся остава да си намерим и по една снахичкааа... :lol:
Адито, не се притиснявай, нормално е да ти се хапва, аз от както съм си у дома, ми се струва че ям не за двама - ами направо за трима. Дано на кантара не се отрази толкова драстично, старая се като ми се хапва да ям плод, ноооо.... понякога се изкушавам и от други работи де  8)
Да се похваля, до сега ускрасявахме с мъжо около креватчето на бебо с картинки и такива неща, може да пусна някоя снимка утре ако искате, още не е окончателно, но много ми става мило на душата като го гледам сега. Хайде хубава вечер на всички
« Последна редакция: Ноември 14, 2010, 20:35:41 pm от Vickson »
« Отговор #306 -: Ноември 14, 2010, 22:25:45 pm »
Раде, честито мила. Да ти е жив и здрав малкият юнак. Страхотно име сте му избрали. И аз ще се радвам на подробен разказ ...

Викъсн - пусни снимчица и ние да се кефим :D

Хайде момичета - лека нощ и да спите хубаво тази нощ. :wink:
*
« Отговор #307 -: Ноември 14, 2010, 22:58:57 pm »
Ех,че хубава новина!Ради да ти е жив и здрав малкия Мартин!
*
« Отговор #308 -: Ноември 14, 2010, 23:24:57 pm »
ЕЕЕ Викс , ще чакаме снимчици  :D
Ние днес капарирахме кошара за бебо и ще я вземем към 10.12. Нямам търпение  :D Момичета вие какви матрачета ще/или сте / взели за бебчо т.е. с какъв "пълнеж" ? И още един въпрос - за изписване на бебчо , какво според вас трябва да включва комплекта (като се предполага ,че ще е студено...) ? Не ми се иска да взимам от тези които са в комплект , защото не ми харесват особено , а и мисля че имат много излишни неща.

На някой случвало ли му се е по корема да се появят малки червени точици , които не сърбят ? И от какво може да са?   
« Отговор #309 -: Ноември 15, 2010, 08:06:00 am »
Добро утро :).
 Саричка много се радвам че всичко е наред вече.
 Аз не мога да се оплача от липса на ритничета,мене направо ме почупва бебчо  :lol: :lol: :lol:.
 Роси на мене ми излезнаха такива розаво червени петънца,също и кафеникави,но четох че това е нормално при бременност и след това изчезвали ;).
 За матраче още не знам,но мисля с купуването на кошарата към края на месеца да се консултирам в магазина и така ще реша :).
 За обличането,аз лично се спрях на следния варянт.Боденце,от горе 1.или ританки с блузка (не мн дебели),или 2. цяло гащеризонче,пак не мн дебело,шапчица,и дебело ескимосче от горе.Не искам одяла,защото то нищо не остава от бебето да се види и се едно не изписваш бебе а пашкул че  :lol:,и затова реших ескимосчето пред одеялцето.Говорих с доста майки на зимни бебчета и всички казаха че така са били и техните бебчета.
 Дано съм ти помогнала.
Виксънчеее,и аз чакам с нетърпение да видя окрасата,лично аз сега му правя нещо като детски картинки,но малко като пана идват ,като са готови и аз ще дам снимки ;).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #310 -: Ноември 15, 2010, 09:24:34 am »
Добро утро и от мен :D

Сара радвам се, 4е всичко е О.К. :wink:

Адито, винаги ме е било страх от това да не ме заболи зъб по време на бременността и без това съм страхлива :oops:, съжалявам и дано мине всичко без допълнителни усложнения :crossfingers:

За изписването и аз много си мислех какво да правя и накрая май ще е така - комплект за изписване на флекси, защото има само това което е нужно(боди с дълъг ръкав, ританка за от долу и цяло боди за от горе с шапцица и ръкавички, а има и една пелена, но е тънка), а връхно ще бъде едно костюмче - гащеризон с яке много пухено :wink:! Не знам само на крачетата терлички ли се слагат някакви :ask:??
*

Vickson

• 1201
« Отговор #311 -: Ноември 15, 2010, 09:34:31 am »
Добро утро.
Аз също съм от тези дето не страдат от липса на ритничета и шаване слава Богу!  :lol: Нашето малко слънчице е толкова активно и буйно, че понякога ме боли от силата на ритничетата.  :D Ммммм, сладка болка разбира се.
Качих няколко снимки, това е само началото, защото имаме още идеи със таткото, но аз и на това много се кефя, чак ми се струва нереално, че го докарахме до момента в който можем да украсяваме :)
За матрака, мога да кажа че ние се спряхме на Тед. Отидохме да видим модела Сандвич-лукс, но взехме Сан Ремо. Иначе и Блянболиното е хубав, и него го изследвах наживо, но е доста тъничък, поне на мен ми се искаше матрака да е 12-14 см. Доволна съм, има лятна и зимна страна, лекичък, добре изработен, с 5 години гаранция, единственния недостатък е че няма свалящ се калъф, но решихме че това не е проблем, при положение че ще ползваме и протектор. Ааа, и цената му е повече от приемлива на фона на другите марки - 69лв.  
« Отговор #312 -: Ноември 15, 2010, 10:46:58 am »
Здравейте и от мен! :D

Моето бебе също не се спира, направо ме побърква и понякога ме боли. Уж казват, че към края нямат много място и не са толкова активни, но при нас не е така, всеки ден стават все по-силни ритниците.
И аз се чудя за изписването с какво да я облека, тези комплекти и на мен не ми харесват.
Вики, много хубаво сте украсили, откъде си купила картинките?
*
« Отговор #313 -: Ноември 15, 2010, 11:33:52 am »
Момичета ,вчера вечерта имах много силни болки ниско долу в дясно режещи с придърпване.Нещо като болки в яйчниците.Много се притесних,но като се събудих болките бяха отшумели.Сега се чудя дали да ходя на лекар,защото бях преди няколко дни и всичко с бебетата беше наред.Вие имали ли сте подобни болежки?
« Последна редакция: Ноември 15, 2010, 11:42:43 am от acq81 »
*
« Отговор #314 -: Ноември 15, 2010, 12:05:00 pm »
Роси, и аз имам червени малки пъпчици по корема, които не сърбят? Даже си мислех да не е от мазилото, с което мажа корема, до следващият ми преглед има 3 седмици така че ако не създават проблем няма да безпокоя док. за щуротии. Адито много е кофти това със зъбите...и при мен вече втора пломба правя...една нова и една стара, която се счупи...Въобще със зъбите шега не бива - обърни им внимание, че калция така се изчерпва...Според моят док след 6 месец няма проблем да ти правят зъбите дори с упойка, така че моят съвет е да не чакаш...после като се появи бебето съвсем няма да имаш време за себе си :wink:
*

.

• *
  • 26
« Отговор #315 -: Ноември 15, 2010, 12:05:55 pm »
Здравейте всички!

Най-сетне се реших да се включа и аз в темата. Това ми е една три години очаквана втора бременност, имаме естествено зачената дъщеря, която ще стане скоро на 12 години. Вече успях да повярвам, че ми се е случило. Стана от второ икси при Щерев, с Д-р Андреева, невероятен човек и специалист! Разбира се и с много съдействие от моя страна, напълно промених стила си на живот по отношение на хранене, физическа активност, психически нагласи и пр.

За съжаление или за радост, сега не мога да спазвам нищо от режима, който спазвах преди да забременея:))) Не се оплаквам, но нямам никакви сили - преди можех да мина на бърз ход десет километра без изобщо да се изморя, или да изкача някой планински връх, а сега съм нещо като парцал. А и много ми се гади, понякога и повръщам. То май си стана оплакване:))). Като че ли предишния път по-малко ми се гадеше. По разни ръководства пише, че следващата седмица би трябвало да спрат тия неразположения. Как беше при вас? Имахте ли такива "неприятности" и кога спряха? Ще се радвам да ми отговорите.

На всички пожелавам приятни и незабравими моменти с малките човечета /те дали осъзнават, че също пишат и четат чрез нас във форума? аз мисля, че да./[/size][/size]
*

Vickson

• 1201
« Отговор #316 -: Ноември 15, 2010, 15:16:15 pm »
Чери, картинките са от Джъмбо (това което е на ботевградското), скоро очаквам да открият и това което в момента стягат на караулката в Люлин  :lol: да си донапазарувам, че съм от Надежда и другите две са ми много далече.
Хермиона, добре дошла и лека бременност. Нормално е да си отпаднала, сънлива, немощна, раздразнителна, повръщаща или да ти се гади, да не ти се яде и т.н. Всичко това е в рамките на нормалното, вероятно скоро ще премине и ще се почувстваш много по-добре. При мен като по учебник неразположенията изчезнаха щом започнах 4-я месец.
« Отговор #317 -: Ноември 15, 2010, 16:05:42 pm »
Раде,  Да ти е жив и здрав малкият юнак.

С "9 месеца" на училище през ноември
София
19 ноември 2010 г. – 10.30 ч., Lucky (ЦУМ), Даниела Петрова, ст. акушерка, Медицински център „Св. Петка”  ще представи темата „Безпроблемно
раждане – контракции, дишане и обезболяване”.

Днес се записах има още свободни места
« Отговор #318 -: Ноември 15, 2010, 16:07:46 pm »
Здравейте,момичета!
Голяма групичка се заформи за около Нова година  tree2a и размисли с какво ще ги обличаме за изписването  :lol: Днес и аз това си мислех и свекито като ми наприготвила едни плетени дрешки и пелени,нали ще е зимно бебе,а как да и счупя мерака и й обеснявам,че има и такива хубави комплекти за изписване,а тя ми вика да ама не са плетени е и какво правиш!?А за ритничетата и при мен с времето стават все по-силни и почти постоянно ме изритва,че чак ме преболява! :babyflips: А относно кошарката нашата е поръчана само да пристигне,но ще ми я правят по поръчка,както и матрака се спрях на Тед този по скъпия 84лв. Сандвич лукс!
« Последна редакция: Ноември 15, 2010, 16:13:43 pm от Blue angel »

*
« Отговор #319 -: Ноември 15, 2010, 17:05:43 pm »
Вкарахте ме в размисли за тоалета за изписването  :lol: Аз подготвих ето това
Ама сега като се замисля не е лошо да измисля и резервен вариант за ексимосчето.