0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #240 -: Ноември 11, 2010, 13:10:47 pm »
само да се включа на бързо в темата за килограмите. ясно е, че при близнаците е по-различно, но четох в една нова книга (те нали излизат на час), че са правили дългосрочни изследвания и, че наддаването на много кг на майката (а в някой случаи на толкова колкото са по таблиците) не са благоприятни за развитието на бебетата и децата след това - наднормено тегло, сърца и други. не се опитвам да ви плаша, напротив, напълно поддържам темата, че телата ни си знаят работата и докато бебетата са добре всичко е наред. трябва да се яде така, че да не ни изпопадат зъбите от липса на калции например, но и аз не мисля, че количеството е най-важното. нека не забравяме, че допреди едно-две поколения не са могли да гледата бебето и единствените показатели са били свързани с тялото на майката, сега сме щастливи, че имаме достъп до бебетата и след като те са добре и ние сме ок, няма какво да ги мислим таблиците, нали? отивам да боря бурята и дъждът навън. доскоро ви
« Отговор #241 -: Ноември 11, 2010, 13:55:52 pm »
Здравейте мили мами!
Не мога да съм ви полезна по темите, които сте започнали да разисквате, защото просто  и аз още се чудя личи ли ми или съм се подула! :D
Искам да ви се похваля и да ви попитам за отзиви относно ФМ в МЦ Марковс.
Записах си час за ФМ за 22.12.2010г., но нямаше как да е при д-р Марков и се записах за д-р Елена Павлова.
Доколкото намерих информация, отзивите са много добри, но искам и от вас да чуя.
Целувки на всички мами и хубав ден!
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #242 -: Ноември 11, 2010, 15:36:36 pm »
Здравейте, мами :)!
Аз бях на лекар вчера, всичко върви нормално, пратиха ме на БХС след 1-2 седмици... и дотам с "добрето". Тъй като застраховката ми влиза в сила на 1 януари, а БХС-то трябва да го направя до началото на декември, се примирихме с мисълта, че ще се плаща. Обадихме се в лабораторията "майка" /така ни посъветваха/ да ги питаме колко ще ни струва, прехвърляха ни на 5 различни телефона. Накрая ни казаха, че не могат да ни отговорят и да отидем на място /на 80 км/. А на направлението, което е бланка на тяхната си лаборатория, пише ясно MATERNAL TEST 4 и нищо друго. Направихме се на луди и отидохме в най - близката лаборатория от веригата, която изпраща пробите до "майката". Мъжът ми взе документите и отиде. Час и половина на регистратурата, ровене в папки, книжа, компютри -  8O - нулев резултат. Остави си телефона да му се обадят... направиха го, вечерта в 7 с... нулев резултат!  osi_7! Оказва се, че всички лаборатории правят запитване до най - голямата! Направо не мога да повярвам, дано до другата седмица имам резултат :(.
Приятен ден на всички!
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #243 -: Ноември 11, 2010, 15:38:27 pm »
Ето ни и нас. :D
Вчера бях на ФМ и всичко с бебчо е наред. Вече е 500гр. :D
Имаме си поредната снимка на лицето и аз с малко фантазия  :lol: се опитвам да видя на кой ми прилича. :lol:
Това е от нас, а довечера сме на среща с мацките от "Зачатие" и много ни е  кеф. :lol:
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #244 -: Ноември 11, 2010, 15:46:10 pm »
Привет банда  :D
Аз да се похваля, от както ви разпитвах да медоти за понижаване на кръвното - то пък се задържа в нормалните за мен граници - и така и не съм пробвала никое от предложените, но то си остава де - при нужда веднага ще прибегна до вашите съвети.
Иначе ние днес сутринта пуснахме малко изследвания да видим как са нещата - а след малко отиваме да се видим с д-р Велев, който вероятно ще ни изражда - днес ще ни е първата среща с него - та малко се вълнувам. Ще ви докладвам после.
« Отговор #245 -: Ноември 11, 2010, 17:34:44 pm »
Здравейте,

днес бях на ЖК, всичко с бебето е наред, всех си последния болничен за 20 дни и вече от 3 декември ми започва 45 дневния. Само, че се шокирах от кантара, за 1 месец съм качила 4 кг, вече съм 58, +10 отгоре  :D
Вчера си пусках изследвания и хемоглобина ми е паднал много -103 е, и желязото е на долна граница -9. Започнах да пия пак желязо, но си взех и червено цвекло. Може ли да ми кажете как го ядете, сурово, на салата или някак си го готвите.
Лека вечер от мен!
« Отговор #246 -: Ноември 11, 2010, 17:49:59 pm »
Здравейте момичета,
От 8-ми излязох 45дни болничен преди раждане. Направих си и контролните изследвания, които се правят по каса в този месец от бременността. Всичко в тях е супер, освен показателя СУЕ (РУЕ) който е 60mm/h. До сега е било 23 или най-много 30. Какво означава този показател при бременни. Занм, че е признак на някакво възпаление. Акушерката ми каза, че при бременни общо взето нищо не значи, защото било нормално да бъде завишен два три пъти.
Моля споделете вашия опит.
Благодаря Ви!
« Отговор #247 -: Ноември 11, 2010, 18:06:39 pm »
 Cherry* Червеното цвекло на мен ми харесва най много на салата с повече оцет /аз го стържа на рендето/може да го смесиш със зеле и моркови става супер:eating:
*
« Отговор #248 -: Ноември 11, 2010, 18:50:29 pm »
happymery СУЕ при бременни винаги е високо така че не виждам защо го пускат !
Не се притеснявай нищо не означава както ти е казала акушерката,.
[/url]
*
« Отговор #249 -: Ноември 11, 2010, 19:26:25 pm »
Привет от мен :balk_64:
Днес ходих да ми попълнят болничния - 45 преди раждане, към края на месеца ще пускам изследванията за родилния дом и.... :lol:

Роси видях, че си за декември, кога ти е термина :D аз съм за 26.12 :wink:

Мънки, за спалното бельо - разгледай и в бебчо (на ул. студентска) има хубави модели и на приемливи цени :D

Лека вечер на всички :balk_125:
*
« Отговор #250 -: Ноември 11, 2010, 20:46:33 pm »
или всички в групом се разболяваме или всички в групом се готвят да раждат, никаква индивидуалност в тази тема, начи :), леки седмици до края и хубаво раждане на вас.

елле, съчувствам ти за ужасната фрустрация и безпомощност, дано си намерят ценоразписа скоро и още по-добре, дано кажат, абе не знаем колко е, така че недейде да плащате. успех с лабораторията и изследването, дано не е ужасно скъпо.

натали, чери, чудно е, че всичко е наред, а дано при всички така.

аз съм с ужасяващо главоболие от синуси и вече не удържах и пих два парацетамола. и да ви кажа си изкарах акъла като четох колко протеини, мазнини и въглехидрати трябва да се ядат. надявам се не си държа бебето гладно (напоследък ям веднъж-два пъти на ден). не става въпрос, че трябва по много, а просто богата храна и като се замисля, сега съм си вкъщи, а като се прибера в софия и тръгна по улиците и заседна в офиса какво ще се яде не ми се мисли (дюнера се брои за боклучава храна, така че не става). хубава вечер на вас, аз тепърва имам да работя.
*
« Отговор #251 -: Ноември 11, 2010, 20:54:14 pm »
Здравейте момичета може ли телефона на д-р Сигридов на лични моля !
*
« Отговор #252 -: Ноември 11, 2010, 22:03:26 pm »

Роси видях, че си за декември, кога ти е термина :D аз съм за 26.12 :wink:

Гери , аз съм за 29.12 , но най-вероятно ще съм секцио и ще е по-рано  :wink:
« Отговор #253 -: Ноември 11, 2010, 22:59:27 pm »
надявам се не си държа бебето гладно (напоследък ям веднъж-два пъти на ден). 
Бебето си взима, каквото му е нужно, директно от теб и без да пита. Богатата и разнообразна храна се препоръчва, за да можеш ти да си набавяш необходимото.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #254 -: Ноември 12, 2010, 06:26:20 am »
Добро утро !
Кафе за ранобудните като мен ,само че аз съм на чай :coffee: !
Виждам че и декември имаме доста мами .
Така трябва да бъде всеки месец по много  :)
[/url]
*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #255 -: Ноември 12, 2010, 07:48:15 am »
Добро утро и от нас!
Вчера бях ме на преглед,и всичко е наред с Юнака,нашият татко имаше рожден ден вчера,и много му хареса първата среща с бебо, :P пораснали сме много цели 565гр.
Питах как ми е шийката и док каза че всичко е наред няма проблеми с нея.Каза също че мога да направя почивка с витамините,и да се разхождаме повече.Следващ преглед началото на Декември.
Бясна луноходка,чака ме те с хубави новини от серклажа,надявам се че сте добре и тримата.
Лек бременелски ден на всички! :P
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!

http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
« Отговор #256 -: Ноември 12, 2010, 08:22:13 am »
Добро утро и от мен с пожелание за спорен и неусетен петък!
Много се радвам, че всички сте с добри новини! Само така!
Аз получих мнение за д-р Павлова и сега съм още по-убедена, че там трябва да отида на преглед!  :D

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #257 -: Ноември 12, 2010, 09:36:57 am »
Добро утро поспаланки  :wink:
Ние вчера бяхме при Велев, впечатленията ми са нормални, нищо кой знае какво, дано да е добър специалист при раждането. Някак след прегледите на Сигридов, никой друг лекар не може да ме грабне да ме впечатли. Бледнеят ми някак останалите :lol: а и като знаят че те следят на друго място, ама хич не си дават зор хората. Интересно ми стана, че без да залага първи ден на ПМ с компютъра - УЗИ-то показа термин на 11.1.2011 8O, а по прегледите на Сигридов последния път беше 04.01.2010. Струва ми се много голяма разлика и как  ще ми определят тогава датата за раждането?!
Питах го бебо нормално ли се развива, отговаря ли си на седмиците - каза ми да. Вече е почти 2 кг без 40 гр.
Рано било още да коментираме раждането  8O още повече, че малчо е все още седалищно. Вика ме след месец пак.  И те така.
Сега съм се вкарала в един филм как покрай празниците най-вероятно няма да има кой да ми обърне внимание и сигурно и двамата доктори ще отсъстват..., но какво да се прави все ще се оправим някак си, надявам се де.
Е, оплаках ви се, ще прощавате, ама нещо ми е леко сдухано и трябваше да кажа на някого.
« Последна редакция: Ноември 12, 2010, 09:39:26 am от Vickson »
« Отговор #258 -: Ноември 12, 2010, 10:08:44 am »
Здравейте и от нас :)
Викс, не се притеснявай излишно  :bighug: Една приятелка роди на 03.01 и всичко мина добре, а имаше записан час за секцио за 09.01 ;). Само не се тревожи излишно. Важното е да сте добре, другото ще се нареди :)
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #259 -: Ноември 12, 2010, 10:57:47 am »
Днес трябваше да правя вливане, но така ме тръшна нещо - вирус ли, настинка ли е- като разглобена съм. Симптомите няма да изброявам, че са много. Сигридов ми предписа гаргари и инхалации с лайка и вода за уста за дезинфекция. Ако вдигна пак Т минавам на АБ  :(.