0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #220 -: Ноември 10, 2010, 16:16:41 pm »
Чудя се по колко да пия от лекарството за хемоглобина,защото в упътването на самото лекарство е противопоказно бременни да пият повече от 1,а д-р Даскалов е написал 2пъти по 2 !!!
Ася, не се притеснявай, мила! :wink:
И аз в началото бях на 2по1 феро-фолгама, но след последните резултати съм на 2по2 :D
Не е грешка на док. :wink:
А и други момичета пият в такава доза :wink:
« Отговор #221 -: Ноември 10, 2010, 17:01:37 pm »
Аз също немисля, че трябва да се тъпчеш, само защото някъде така пише. Ядеш колкото ти се хапва. Аз в момента ям по-малко от преди, но вече съм почти +10кг.
*
« Отговор #222 -: Ноември 10, 2010, 17:09:28 pm »
acq81  не се притеснявай от дозите не е грешка на док - и аз пия ферофолгама 2Х2
И не спирай фолиевата киселина тя няма да ти навреди(и аз я пия по много ) ,но ако все пак се притесняваш обади му се и го питай няма лошо !
Ако нещо друго те притеснява пиши и бъди спокойна !Всичко е на ред !
[/url]
*
« Отговор #223 -: Ноември 10, 2010, 18:47:26 pm »
Мили мами,искам да ви попитам,някоя от вас имаше ли коремче още първия месец...
« Отговор #224 -: Ноември 10, 2010, 19:05:04 pm »
Здравейте милички.Аз днеска бях на преглед с бебо всичко е наред,няма нещо притеснително,но и вече е доста дебел хихихи 1.650 кг. :lol:.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #225 -: Ноември 10, 2010, 19:54:42 pm »
и аз днес бях на преглед. бебка върви едричка (но и какво да се очаква като двамата с баща и сме се родили по 5 кг) и като и казах на Димитрова ми каза че ако продължаваме да вървим големи най вероятно ще се наложи секцио. хемоглобина ми е на долна граница (120) но така си се държи и за сега нищо не пия. остава само да разнищим коя кръвна група съм, но и това ще стане, днес ходих до центъра по кръводаряване но бяха приключили.
*
« Отговор #226 -: Ноември 10, 2010, 20:16:47 pm »
Ася 81 и аз бях със същата стойност на хемоглобина - 108 и ми изписаха 2по 1 ферофолгама. Следващият месец се качи на 117 стойността, сега този месец вече е 121 със същата дозировка...  Мънки - ние те конкурираме с теглото - 1700 сме вече  :cul2:
« Отговор #227 -: Ноември 10, 2010, 20:25:27 pm »
хахахахах Йоанка развесели ме,реших че само моето бебе е дебело ли дебело  :wink: хихиххииихихх  :D.Ечи а ваща бебка колко е тежка вече :) ?
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #228 -: Ноември 10, 2010, 21:10:41 pm »
Тук съм си аз все още момичета и по-добре май.Цяла нощ повръщам и разстройство - през деня се опитах да поспя и се влача като пребита.Та хубавото е, че поне бебето все още не се е появило, че баткото се оправя и сам. В момента съм малко по-добре, поне спря разстройството, ампула Деган за повръщането и останаха само кихането и кашлянето.Надявам се тия дни да се пооправя.Отивам да почивам, лека вечер от мене!
« Отговор #229 -: Ноември 10, 2010, 21:20:00 pm »
Радее  :( оправяй се мила бързо  :wink:,че бебка скоро ще се позасили :)))
*
« Отговор #230 -: Ноември 10, 2010, 21:35:47 pm »
Много едри бебоци растат тук,живи издрави да са.
На мен хемогобина ми беше паднал на 93,но д-ра ми изписа Сорбифер 2*1+ фолиева и витамини и се вдигна,сега е 123.Всеки ден ям цвекло и храни-богати на желязо,но не и месо.
За кг.и аз не мисля,че трябва да се тъпчем,още по-малко да ядем за 2.Колкото ни се яде,толкова,аз лично доста позагубих дори апетита,но се мъча да ям поне колкото преди.
Аз съм качила само 5 кг дотук,но д-ра казва,че бебето си взима всичко нужно от мен,и всъщност аз съм била отслабнала,понеже ббебето с плацента ,води,матка и т.н. било повече от 8 кг.
Само живи и здрави да сме,че и аз съм настинала,да минава бързо,че да не заразим бебето като се роди.

« Отговор #231 -: Ноември 10, 2010, 22:26:25 pm »
Мили мами,искам да ви попитам,някоя от вас имаше ли коремче още първия месец...
това с коремчето зависи от някои особености, но като цяло корема започва да расте от около началото на 4 месец, защото матката се качва нагоре и става колкото грейпфрут по това време. Обаче, може да ти се подуе корема почти веднага, особено ако ти се подува преди или по време на цикъл. На мен също ми се поду корема (просто бях като леко преяла) от самото начало, но на мен и преди ми се е случвало. Този път обаче подуването не спадна, не можех да си закопчавам панталоните от 7-8 седмица и така постепенно талията се скри.
*
« Отговор #232 -: Ноември 10, 2010, 22:32:35 pm »
сами, не е задължително това с корема. Индивидуално е. В пети месец си носех нормалните панталони с разкопчано копче, в края на шестия заприличах на бременна, а не на преяла.  :D   Зависи и от ръста и телосложението също така.

Лека бременност на всички!

*
« Отговор #233 -: Ноември 10, 2010, 22:38:47 pm »
и аз към 6ти месец заприличах на бременна, а сега имам май не много голям корем , защото като кажа, че съм за декември и всички се чудят къде ми бил корема  :D
« Отговор #234 -: Ноември 10, 2010, 23:44:06 pm »
Да не забравя да споделя нещо, което ми се стори много любопитно, надявам се че е нормално. Опитах днес да чуя с доплера какво става. Не бях го ползвала от миналата седмица, а през последните няколко дни определено става нещо, усещам почти редовно, особено като съм седнала, много леко помръдване, не мога точно да го опредделя. И сега опитах с доплера да чуя сърдечен ритъм, но от силни шумове ритъм не чух- то не беше скърцане, бълбукане, стържене, нещо като пърдене  :lol: (шум като че ли се изкарва въздух във вода). Тези щумове идват от същото място, от което усещам мърдането, така че определено не са черва и определено ги нямаше миналата седмица.. :D много забавно ни беше, но остава да видим този петък дали всичко е наистина наред и дали това шавливото е момък или девойка.
*
« Отговор #235 -: Ноември 11, 2010, 01:37:01 am »
Благодаря ви момичета ще опитам и с червено цвекло.
Колкото до корема на мен ми пролича в 8 седмица,но аз си мисля че може да е от стимулацията,а и все пак сме трима. :)
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #236 -: Ноември 11, 2010, 01:49:43 am »
Асе, само по - внимателно с цвеклото. Аз го обожавам и винаги съм го яла без проблеми, но като бременна изобщо не ми понесе на стомаха, да не навлизам в подробности  :lol:. Ти може да нямаш проблеми, но започни с мъничко  :).
*
« Отговор #237 -: Ноември 11, 2010, 09:03:44 am »
Мonkey :), нашата бебка док я измери 800 гр.
аз като бебе съм имала пъпна херня от високо сързан пъп и сега от известно време имам придърпвания в пъпа и почва да се "обръща" навън. док каза че придърпването не е от бебето, но и нищо не ми каза какво да правя.

хубав ден на всички!
« Отговор #238 -: Ноември 11, 2010, 10:14:24 am »
echy и аз го имам това придърпване и си мислех че е от бебка.Утре съм на преглед и ще питам и аз док.Също имам от време на време и едно боцкане пак около пъпа
« Отговор #239 -: Ноември 11, 2010, 12:13:49 pm »
аз също съм с пъпна херния, получила съм я като бебе, но никой не ми казва нещо конкретно по въпроса. Моля споделете какво са ви казали вашите лекари