Здравейте бъдещи и настоящи мами.
Чета ви от много дълго време и много бих искала да споделя с вас своите резултати от ранния скрининг, защото честно казано малко ме ошашкаха, а не съм съвсем сигурна, че има за какво. Не знам и дали тук е най-подходящото място за въпросите ми, но в търсачката с най-нови дати излезнаха тази тема и подобните на нея.
Съжалявам предварително, ако съм объркала.
В момента, днес, влизам в 15 г.с., изследванията са ми правени в 12 г.с., ходя за проследяване на бременността в МЦ Вита при д-р. Даниела Велкова.
Ето и резултатите:
****РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА****
Вашият риск за болест на Даун е 1 от 2900
Вашият риск за Едуардс, Патау, Търнер е 1 от 100 000
Вашият риск за Триплоидия е 1 от 100 000
*ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЛЕКУВАЩИЯ ЛЕКАР*
Биохимичен риск за болест на Даун е 1 от 470
Възрастовият риск за болест на Даун е 1 от 1400
(Другите няма да ги пиша, защото са супер)
****БИОХИМИЧНИ И У3 ПОКАЗАТЕЛИ****
PAPP-A 1317.5
Free - bCG 112.1
NT 1.3
Като начало искам да итам защо има две графи с резултати?
NT ми е добро до колкото четох, което ме успокоява.
Моята лекарка каза, че я притеснява Free - bCG, защото е към горна граница, която е 115.
Каза също, че Биохимичният риск е маааалко под нормата и затова ще ме прати на втори БХС в 16г.с.
Странното за мен беше, че тя ме консултираше по резултатите отнасящи се за нея. Така ли трябва да бъде, понеже 1:2900 не ми звучи никак зле.
Знам, че тя е длъжна да си върже гащите, но започна и да ми говори за амниоцентеза, а общо взето хич не искам да се стига до там. На 24 години съм, това ми е първа бременност.
Много ще съм благодарна, ако някой ме ориентира дали има за какво толкова да се притеснявам.
Знам, че не сте лекари и т.н., росто чисто човешки да ми отговорите.
Благодаря предварително!