cygnus статията е ясна, няма какво да я коментирам. Ясно е, че я е писал човек, който няма идея за нещата. Говоря за ето това:
Жестоко! Видях робота за ин-витро, създаден от БАН. Добре че ми казаха, че това е робота, защото щях да го помисля за струг и да го подмина. Пълен майтап - за микроскоп, подгряващи масички и тем подобни колегите не бяха и чували. Яйцеклетката си я представят като кокоше яйце, в което сперматозоидът се инжектира отгоре (сигурно затова роботът прави по 10000 иксита дневно - това са не повече от хиляда кори яйца). Абе цирк
Аз дълбоко се съмнявам, че хората са създали робот за инвитро процедури, който съшност е шкаф за струг и няма и микроскоп. Сигурно това е ембриолога, за който доктор Даскалова говори или може би бъркам. Ходила съм в БАН, познавам повечето хора там, познавам работата им и написаното за мен е пълен абсурд. По такива проекти се работи с клиники и болници. Знам, че говорим за България, не за Калифорния, но се печелят международни пари от проекти и то с кански труд от страна на тези хора. Заплатките са и мизерни и нашата родна България нищо не прави, за да им помогне, напротив прави животът им все по труден. Въпреки това имат страхотни постижения.