0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дайте да ви видя графиката- 7 тема!
« Отговор #220 -: Декември 27, 2010, 14:32:30 pm »
Здравей Денис !  :)
Честита Коледа  tree2a
Можеш ли да погледнеш и моята графика  :)
Как ти се вижда графиката , кога е била според теб уво
Благодаря ти  :flower:

« Отговор #221 -: Декември 27, 2010, 17:39:32 pm »
Здравейте всички  :) и Честита Коледа. Имам въпрос, не знам дали е за тук, но не съм сигурна къде да го задам. Бях на лекар на 13-ти ден от МЦ. Каза, че няма доминантен фоликул, и цикълът ми е ановулаторен. Трябваше да ми дойде на 23-24, но до днес нищо. Ако някой има мнение, да каже кога евентуално да чакам М и ще я има ли изобщо този месец? :?
Благодаря предварително. :)
« Отговор #222 -: Декември 27, 2010, 23:03:13 pm »
Здравейте и от мен! Честита Коледа на всички!
Моля за мнение и по моята графика. Цикълът ми е нередовен, средно на 38 дни. Температурата меря орално с дигитален термометър. Няма указания да го държа след сигнала за това я отчитам веднага след него. По принцип е мерена сутрин 7 часа, но много се будя и събуждам преди това  :oops: Пия Vitex. Благодаря  :)
« Отговор #223 -: Декември 28, 2010, 07:30:27 am »
Денис, Честита Коледа!Може ли да видиш графиката ми,как се движи,днес правих тест за бременност шур чек-отрицателен е.Рано ли е за тест?
Честита Коледа! :)
Графиката ти е добре до тук - може да правиш вече тест :)
Стискам палци  
Добро утро Денис !Вчера си правих тест за бременност,но беше отрицателен .Тази сутрин базалната температура ми е 37.2 но  като ходих по малка нужда по тоалетната хартия имаше кафеникаво зацапване(извинявай за подробностите).Може ли да ми дойде при такава температура,не трябва ли да падне под 37 градуса.А може и това зацапване да е от Дуфастона аз го спрях на 21 декември.Обикновено като пия Дуфастон първо ми прецапва няколко дена и след това ми идва.И сега може да е така
.Според теб защо е така?Може ли цикъл да дойде при такава температура?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #224 -: Декември 28, 2010, 08:23:04 am »
Добро утро Денис :D!Вчера си правих тест за бременност,но беше отрицателен :(.Тази сутрин базалната температура ми е 37.2 но  като ходих по малка нужда по тоалетната хартия имаше кафеникаво зацапване(извинявай за подробностите).Може ли да ми дойде при такава температура,не трябва ли да падне под 37 градуса.А може и това зацапване да е от Дуфастона аз го спрях на 21 декември.Обикновено като пия Дуфастон първо ми прецапва няколко дена и след това ми идва.И сега може да е така
:(.Според теб защо е така?Може ли цикъл да дойде при такава температура?
Графиката ти все още е добре.
Може да ти дойде М. при висока БТ.
Просто трябва да се изчака.
Докато не ти е дошло както трябва - надежда има :)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #225 -: Декември 28, 2010, 08:25:17 am »
Здравей Денис !  :)
Честита Коледа  tree2a
Можеш ли да погледнеш и моята графика  :)
Как ти се вижда графиката , кога е била според теб уво
Благодаря ти  :flower:
Честита Коледа
Графиката ти е добре до тук - О. е била на 13 ден от МЦ, според мен

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #226 -: Декември 28, 2010, 08:27:43 am »
Здравейте всички  :) и Честита Коледа. Имам въпрос, не знам дали е за тук, но не съм сигурна къде да го задам. Бях на лекар на 13-ти ден от МЦ. Каза, че няма доминантен фоликул, и цикълът ми е ановулаторен. Трябваше да ми дойде на 23-24, но до днес нищо. Ако някой има мнение, да каже кога евентуално да чакам М и ще я има ли изобщо този месец? :?
Благодаря предварително. :)
Може МЦ да е по-дълъг от нормалното , с късна О. и затова да не се е видял доминантен фоликул при прегледа

Добре е да мериш БТ и да правиш тестове за О. - те показват имало ли е О. и кога и дали всичко с нея е наред

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #227 -: Декември 28, 2010, 08:30:07 am »
Здравейте и от мен! Честита Коледа на всички!
Моля за мнение и по моята графика. Цикълът ми е нередовен, средно на 38 дни. Температурата меря орално с дигитален термометър. Няма указания да го държа след сигнала за това я отчитам веднага след него. По принцип е мерена сутрин 7 часа, но много се будя и събуждам преди това  :oops: Пия Vitex. Благодаря  :)
Графиката ти не показва да е имало О.
Добре е да мериш анално че е по-точно
Дигиталния терм-р се държи 2-3-4 мин след сигнала / ако не се изключва сам/ и това най-често не го пише на опаковката :)

От колко време и как пиеш Витекса? Кой ти го назначи? С каква диагноза си ?

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #228 -: Декември 28, 2010, 08:32:33 am »
Добро утро!Вчера си счупих живачния термометър и вече меря с дигитален,който въобще не харесвам.но вече не се продават жичвачни термометри по аптеките.Днес пак ми зацапа,а и вчера много ме боля стомаха,както като ми идва.Този месец ако ми дойде почвам от 5-ти ден Клостилбегит 3 пъти по 1 хапче за да измести овулацията по-напред,защото гинеколога каза че е била късна овулация(17-ти ден).Този път ще правя тестове за овулация,но според теб от кой ден дапочна да правя тестове(аз мисля веднага след като ми свърши цикъла да почна,че да не я изпусна тази овулация).Кои тестове са по подходящи-clear ovu test,oview или друг вид?
« Последна редакция: Декември 28, 2010, 08:35:20 am от presiana85 »
« Отговор #229 -: Декември 28, 2010, 08:45:38 am »
Може ли и аз да попитам нещо за Клостил-а?
БТ може ли да повлияе от приема му, в смисъл да не отчита точно (виж ми графиката).
Втория въпрос ми е за тестовете за овулация. С ПКЯ съм, та може ли и те да не са фактор за преценка и оценка?
Вероятно не съм имала О. (не зная, защото м/у 10-15 ден нямаше как да ме следят), но все пак надеждата крепи човека.
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
« Отговор #230 -: Декември 28, 2010, 09:38:37 am »
Здравей,Котараната!И аз съм с ПКЯ,моята графика отначало малко не беше добре,а от 5-тия ден пиех Клостилбегит и в началото на цикъла имах дни с висока температура и Денис-момичето,което отговаря на моите питанки ми каза че е била висока в началото защото е имало повече от 1 фуликул,но след овулацията,която ми беше на 16-17 ден температурата се оправи и остана висока.Дано Денис да ти отговори,че тя е наясно с тези неща.Ти от колко време приемаш Клостил и в какви дози.Питам за да сравня с мен.Аз този месец ще правя 2-ри курс със него.Приемам и Дуфастон от 16-я ден и Герикапс.Ти как ги пиеш?
« Последна редакция: Декември 28, 2010, 09:42:28 am от presiana85 »
« Отговор #231 -: Декември 28, 2010, 09:53:31 am »
Първи месец ми е Клостилбегита, а така ми се иска и да е последен. Пих от 3ти ден 2х1т. и на 10 ден имах 1-2 фоликула ~13 мм. Обаче на 15 ден ги нямаше. И въобще ен знам какво се е случило. А тестовете за О. май не са надеждни заради ПКЯ /моя интерпретация/. Лекарката каза че лигавицата била добра 10 и според мен за това не пия Дуфастон. 
 denis Помагай :)
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
« Отговор #232 -: Декември 28, 2010, 09:59:42 am »
Дано да ти е първи и последен месец от приема на Клостила!Аз го пих 1 месец от 5-ти ден на цикъла  2 пъти по 1,и после Дуфастона от 16-тия ден. Днес ми е 32 ден,но вчера и днеска ми зацапва и очаквам да ми дойде(като пия Дуфастон получавам такова зацапване),е, надявам се да не ми дойде  :D Като ми дойде почвам пак от 5-ти ден Клостилбегит ,но този път 3 пъти по 1 и се надявам вече бебчето да се появи  :P.Пожелавам ти успех Котараната!А на теб защо ти изписаха Клостилбегита-на мен ми казаха че нямам овулация и че имам недоразвита матка.
« Отговор #233 -: Декември 29, 2010, 08:21:52 am »
Здравей Денис!Ще погледнеш ли графиката ми отново :DДали има още шанс да е станало чудото.Имах зацапване в понеделник,и във вторник малко повече и вечерта спря.И двата дена имах силни болки все едно че ми идва,засега днес няма зацапване и се надявам така да си остане.Температурата не трябва ли да е равномерна,струва ми се че върви към намаляване надолу?Какво мислиш Денис?
*
« Отговор #234 -: Декември 29, 2010, 08:50:10 am »
Здравей, Преси!Защо не припишкаш едно тесче днес?Графиката ти е направо мечта!Успех мила!! :wink:
« Отговор #235 -: Декември 29, 2010, 09:06:36 am »
Здравей, Преси!Защо не припишкаш едно тесче днес?Графиката ти е направо мечта!Успех мила!! :wink:
ТИТКО здравей!Аз преди 3 дена си правих шур чек и беше отрицателен,затова сега изчаквам малко :D а и много не се надявам,защото получавам винаги такова зацапване от дуфастона(който спрях преди седмица) няколко дена и след това ми идва със сила.Ще почакам :oops: с голямо притиснение.
« Отговор #236 -: Декември 29, 2010, 09:58:19 am »
Дойде ми момичета:(.Този месец вече почвам с тестове за овулация,веднага след като ми свърши!И почвам Клостилбегита от 5-я ден,но този път 3 по 1 хапче,че да се измести по рано овулацията,която е била 16-17 ден.
« Последна редакция: Декември 29, 2010, 10:46:03 am от presiana85 »
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #237 -: Декември 29, 2010, 13:47:37 pm »
Добро утро!Вчера си счупих живачния термометър и вече меря с дигитален,който въобще не харесвам.но вече не се продават жичвачни термометри по аптеките.Днес пак ми зацапа,а и вчера много ме боля стомаха,както като ми идва.Този месец ако ми дойде почвам от 5-ти ден Клостилбегит 3 пъти по 1 хапче за да измести овулацията по-напред,защото гинеколога каза че е била късна овулация(17-ти ден).Този път ще правя тестове за овулация,но според теб от кой ден дапочна да правя тестове(аз мисля веднага след като ми свърши цикъла да почна,че да не я изпусна тази овулация).Кои тестове са по подходящи-clear ovu test,oview или друг вид?
Когато се приема Клостилбегит  - вярно О. може да е и по-ранна / доста индивидуално е / но само заради това не е редно да се приема.
Това си е стимулация - цели се О. а не регулиране на МЦ.
Ако не ти е назначен от лекар, ако няма да те следят на УЗ, ако не е правена спермограма и изследване за проходимостта
на тръбите - не го пий.  Само ще си навредиш.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #238 -: Декември 29, 2010, 13:55:58 pm »
Може ли и аз да попитам нещо за Клостил-а?
БТ може ли да повлияе от приема му, в смисъл да не отчита точно (виж ми графиката).
Втория въпрос ми е за тестовете за овулация. С ПКЯ съм, та може ли и те да не са фактор за преценка и оценка?
Вероятно не съм имала О. (не зная, защото м/у 10-15 ден нямаше как да ме следят), но все пак надеждата крепи човека.
Да, най-често я повлиява защото се образуват повече от 1 фоликул - и не може да и се доверим дали е имало и кога О.
Да - при ПКЯ Метода на БТ както и тестовете за О. може да не отчитат вярно / не трябва да им се доверяваме/
Графиката ти до тук не показва да е имало О. 

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #239 -: Декември 29, 2010, 14:03:00 pm »
Клостилбегита ми е назначен от гинеколог,защото нямам овулация.По принцип съм с нередовен цикъл и понякога ми е прескачало и по 3 месеца.И аз съм с ПКЯ и мисля да правя тестове за овулация,но според теб няма да отчетат правилно ли,дано да покажат :D