0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: IVF/ICSI ноември
« Отговор #20 -: Ноември 02, 2010, 20:34:12 pm »
cream неупогена е подкожно.Една инжекции е разделена на дози.Всяко деление е една доза.Моите инжекции бяха от 30 MU и съдържаше 5 дози.Аз си го биех през ден.Предупредиха ме, че е хубаво да е горе долу по едно и също време.
« Отговор #21 -: Ноември 03, 2010, 09:28:41 am »
cream,честито мила! Пази се, всичко ще бъде наред!
 Момичета,много се колебах дали да пиша, защото не искам да развалям новата тема, но имам нужда от вашите съвети. Преди два дни след (-)тест на трети опит икси, моя лекар ме посъветва да спра със стимулациите, защото крият сериозен риск за здравето ми. Аз съм с вторичен стерилитет, имам едно дете, заченато естествено и мисед в 10г.с. от първо икси. На 40 съм., мъжки фактор, но явно вече има и женски, защото независимо от вида и силата на стимулацията правя само по 2-3 хубави я.и съответно ембриони. Въпроса ми е според вас има ли смисъл да пробваме на естествен цикъл или инсеминации или е по-добре да се откажем както предложи док.?
*
« Отговор #22 -: Ноември 03, 2010, 09:33:40 am »
Получих неупогена тази сутрин. Готова спринцовка е, обаче как ще си я слагам през ден на дози като е в една спринцовка? Трябва да си купя иглички ли? :ask:

И между другото ми зацапа тази нощ еднократно. Имам и ПМС, ама доста истински, не като тежест, все едно, че е дошла лелката...... Нямам добро усещане....... Ама няма да се предавам, искам си бебчето! preggo Започнах да пия но-шпа.

northerner, съжалявам! Док предложи ли естествен цикъл? Ако само стимулацията е проблем, може да се опита, но все пак лекарите преценяват най-добре.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #23 -: Ноември 03, 2010, 10:25:16 am »
cream,честито мила! Пази се, всичко ще бъде наред!
 Момичета,много се колебах дали да пиша, защото не искам да развалям новата тема, но имам нужда от вашите съвети. Преди два дни след (-)тест на трети опит икси, моя лекар ме посъветва да спра със стимулациите, защото крият сериозен риск за здравето ми. Аз съм с вторичен стерилитет, имам едно дете, заченато естествено и мисед в 10г.с. от първо икси. На 40 съм., мъжки фактор, но явно вече има и женски, защото независимо от вида и силата на стимулацията правя само по 2-3 хубави я.и съответно ембриони. Въпроса ми е според вас има ли смисъл да пробваме на естествен цикъл или инсеминации или е по-добре да се откажем както предложи док.?
Има и това е решението според мен. Стимулациите след определен брой и определена възраст са деликатна тема наистина. Ако не е много тежък мъжкия фактор аз бих продължила на ЕЦ.
Късмет!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #24 -: Ноември 03, 2010, 11:04:40 am »
cream:hug2: всичко ще е наред! Само не се вкарвай във филми! :) тестът си е направо за ЧЕСТИТО!
northerner:( съжалявам! Аз бих продължила с ЕЦ. Дано там да е решението за вас!
*
« Отговор #25 -: Ноември 03, 2010, 13:33:00 pm »
cream, правилно, пий Но-шпа, слагай Утрогестан и почивай. ПМС може да бъде и само признак за бременност, сигурна съм че е така! Стискам палци!

northerner, миличка, съжалявам!
Аз съм на 40г., ноември правихме ИКСИ със сравнително силна стимулация, получихме само 4 ембриона от 15 фоликула. Резултатът беше 0. Цикълът ми дойде по часовник, след това 3 месеца нямах мензис. Дойде на 90-ти ден. Ходих на преглед в началото на март, д-рът каза, че съм ОК и можем ако искам да започнем нова стимулация. Ние решихме да починем до есента. В същия цикъл засякохме овулацията (при мен това се оказа най-сложно) и бебето стана. Преди това съм пила 3мес. Омега 3 с витамин Е и при самия акт ползвахме Пресийд. Ако искаш си почини 2-3 мес.,  пробвайте по естествен път, ако не е много фатален мъжкия фактор и продължете на естествен цикъл или с инсеминации. Проблемът с инсеминациите според мен, е че в клиниките не се стараят много с таймирането им. Желая ти успех и вярвам, че ще го имаш!
« Отговор #26 -: Ноември 03, 2010, 14:02:20 pm »
mira-mimi, cream, evro, благодаря ви за съветите.
Meme, при мен ситуацията е идентична...от 7 фоликула-3 яйцеклетки. Сега бях за първи път по дълъг протокол...да очаквам закъснение на следващия цикъл, така ли?
Иначе и аз съм на мнение, че трябва да си почина и ще си опитваме по естествен път. Спермограмата е с намалена подвижност и с 2% по Крюгер. Не са ни казвали, че е фатален мъжки фактор. Мисля да започна М2 ТОН и Омега 3, пресийд не сме пробвали, но ще го взема и него. Дано да имаме вашия късмет!
*
« Отговор #27 -: Ноември 03, 2010, 14:41:27 pm »
northerner, и аз бях по дълъг протокол, не знам дали има връзка. Тук някъде имаше тема за закъснението на цикъла след Ин витро. На част от момичетата им идва след 60 дни, но те са с 30-дневен цикъл. Моят цикъл вече беше станал около 45 дни и сигурно затова ми дойде след 90. Преди 1 год. приятелят ми беше с диагноза Олигоастенозооспермия, процентът по Крюгер беше по-висок, но сега не е при мен изследването. Той има и диабет тип 2, който допълнително усложнява. Заради диабета беше на хомеопат, предписаха му лекарства, които подпомагали и спермогенезата. Купувала съм му и Спимен, но не го е пил редовно. Преди процедурата през ноември на спермограмата пишеше Нормоспермия, макар показателите да бяха на долна граница. Аз пих Омега 3 с вит.Е на Фортекс.
Не подценявай опитите по естествен път след неуспешното ИКСИ, може би има остатъчен ефект от стимулацията и да се отразява добре на новите яйцеклетки. Има и др. момичета, забременени след неуспешно Ин витро. Работете и по мъжкия фактор. Успех!
« Последна редакция: Ноември 03, 2010, 14:46:33 pm от Meme »
« Отговор #28 -: Ноември 03, 2010, 16:57:24 pm »
как дълъг протокол на 40 год. това и в научните опити вече е отхвърлено?
*
« Отговор #29 -: Ноември 03, 2010, 21:01:16 pm »
Получих неупогена тази сутрин. Готова спринцовка е, обаче как ще си я слагам през ден на дози като е в една спринцовка? Трябва да си купя иглички ли?
Бодеш се с една и съща игличка (няма как да я смениш).Другото ти е обяснено по нагоре.Не се притеснявай.От Стаменов знам, че неупогена е най-силното за профилактика на спонтанен аборт.Почивай си много и дано да нямаш повече зацапване. yahoo_17
« Отговор #30 -: Ноември 03, 2010, 22:15:45 pm »
На мен неупогена ми го бият по време на стимулацията, но предполагам ще го продължа и след това, така че инфото ми е доста полезно.
« Отговор #31 -: Ноември 04, 2010, 08:29:19 am »
Здравейте момичета,
Много време не съм писала и сега не знам от къде да започна.На 31.10 правих тест и като видях 2-те чeрти имах чувството, че няма какво по хубаво от това да ми се случи, но да ви кажа има след около 3ч. излезе кръвния със резултат 94 бях щастлива и много страхлива. След 3 дни доки. каза да пусна нов кръвен и ето го разочарованието той вече е 16. Ходих на лекар естествено е твърде рано за каквито и да е изводи.И какво да ви кажа бях щастлива но твърде за кратко. Стискам палци на всички.
*
« Отговор #32 -: Ноември 04, 2010, 09:34:56 am »
Здравейте момичета,
Много време не съм писала и сега не знам от къде да започна.На 31.10 правих тест и като видях 2-те чeрти имах чувството, че няма какво по хубаво от това да ми се случи, но да ви кажа има след около 3ч. излезе кръвния със резултат 94 бях щастлива и много страхлива. След 3 дни доки. каза да пусна нов кръвен и ето го разочарованието той вече е 16. Ходих на лекар естествено е твърде рано за каквито и да е изводи.И какво да ви кажа бях щастлива но твърде за кратко. Стискам палци на всички.
И при мен се получи същото, пламко! Положителен пиклив тест на 14-ти ден, кръвен на 17-ти ден 184, на 19-ти ден /днес/ пиклив тест с чертичка, по-бледа отколкото на 14-ти ден. Току що пуснах и кръвен, ще е готов към 13 часа.
Не знам какво да кажа - явно ембриончетата спират да се развиват, но какво да изследваме и какво да правим.....  :hug2:

Успех и много късмет на всички в процедури!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #33 -: Ноември 04, 2010, 09:56:43 am »
Кремче, запази още малко целомъдрие, пикливия тест не е база за измерване количеството ЧХГ. Кураж!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #34 -: Ноември 04, 2010, 10:00:19 am »
Кремче, стискам палци всичко ще бъде ок ще видиш!
« Отговор #35 -: Ноември 04, 2010, 11:07:33 am »
Кремче...не се отчайваай предварително,и моя всеки следващия пиклив тест беше по блед от първия,ама ЧХГ растеше супер :wink:
а за зацапване и аз го имах на 9 ден след трансфер за около 2 дена, после спря....после пак, една седмица на чисто и миналата имах едно кървене, направо кръвоизлив....и за около седмица пак зацапване,ама бебета добре са....стоят си на мястото и пулсират :)
вече направо му свикнах на това зацапване........ама все пак се надявам да ми мине де.....

дано при теб нещата да вървят положително, стискам ти палци :crossfingers:
*
« Отговор #36 -: Ноември 04, 2010, 12:34:24 pm »
кръвен на 17-ти ден 184
кръвен на 19-ти ден 145

Това беше..............
« Отговор #37 -: Ноември 04, 2010, 12:49:20 pm »
Cream, съжалявам.  :(

*
« Отговор #38 -: Ноември 04, 2010, 13:10:04 pm »
Момичета помощ!
Тъй като утре ми е пункцията днес трябва да пия X преп.Да ,ама в нашия град никъде няма.Кажете с какво да го заместя , че ми е неудобно да звъня на док. за такива неща.Ако някой е имала такава случка моля за съвет.

Кремче миличка много съжалявам , аз ти чета постовете още от преди първия ти опит и знам че ти е много тежко в момента , няма нужда от думи

*
« Отговор #39 -: Ноември 04, 2010, 13:26:19 pm »
sne_do, на мен като алтернатива ако не намеря х-преп ми бяха написали Фортранс, но не пазя рецептата и не знам в какви количества е. Може да попиташ в аптеката.