0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета,малко се отклонявате към  жанра "научна фантазия"!! Според мен това ограничение си е просто една абсолютна недомислица и както съм писал и преди по темата,не е ясно как и кой ще извършва контрола на това ограничение!? По-скоро - как? Голяма недомислица е тази промяна! За жалост тук все още не съм чел постове на момичета ,които са били в процедура след обнародване на промяната и са надвишили лимита! Възможно е и да не искат да пишат,за да не злепоставят клиниките си. Просто, поглеждайки към ценоразписите на клиниките,както и списъка с манипулации и изследвания на ФАР аз си правя извода,че първо с лимита ще се покрие процедурата и някои от позволените изследвания ,които се правят в лаболаториите на самите клиники. Ако не останат средства за част от изследванията ,както и за медикаменти,просот ще се правят от пациена на "свободен" прием.Само че,това до някъде не ограничава ли пациента ,да избягва да ги прави в клиниката, в която ще е процедурата му? С идея ,да не стане надвишаване на лимита ?? Тук също е много спорно! както и за мед5икаментите! Всеки може да си ги купи иот аптеката с отделна рецепта,но цената на която ги предлагаха в някои клиники е доста по-добра от крайната в аптеките! А това при голяма доза не е маловажно!! Защо ми се струва,че тука ,с тази промяна се провежда някаква "война4 между клиникте?? Или поне определени клиник? дано да бъркам,защото всички и сега си имат доста работа и няма смисъл да си хабят енергията в междуособици,а в правене на бебета,нали??
/www.mamaibebe.com][/url]
А това с канселирани цикли, неглежиране и прочие е малко пресилено, според мен. :wink:

StefiZ, ако някога започне проверка или разследване на подобни практики, аз имам какво да споделя. Стимулацията трябва да започне до 6 месеца от получаването на заповедта, нали? Но моят опит по Фонда започна още на 2-рия месец от получаването на заповедта, при условие, че за първи път в живота си виждах високо FSH в изследванията си. Помолих специалиста да изчакаме, да обмислим, а дори и няколко месеца да се опитаме да повлияем на хормоните. Но не, първият ми опит по фонда започна при високо FSH, още след три дни видяхме, че не реагирам добре на стимулацията и започна кандърдисването да канселираме опита и да доплатя всичко дотук, ЗА ДА ЗАПОЧНЕМ ОТНОВО НАЧИСТО СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА. Не разбирам, защо тази идея не бе приета, когато аз я дадох, а ми беше предложена тогава, когато вече бях усвоила Пурегон за няколкостотин лева, че и един куп изследвания и прегледи. Сега на ДРЗ Варна разпитах много специалисти биха ли започнали стимулация при такива хормони и чух само едно: в твоя случай не е било нужно да се бърза.

За щастие малко жени споделят подобен горчив опит, дано да не е масова практика, но аз и съпругът ми категорично отказахме да плащаме и загубихме година, а може би изобщо шанса си да се възползваме от Фонда.
*
Ето,това вече е съвсем неправилно!! :xНе професионално и Не етично! :( Даже е срамно! :x
/www.mamaibebe.com][/url]
Момичета,
бихте ли ми казали как става получаването на заповедта след одобрение? Може ли да отиде съпругът ми вместо мен или и двамата трябва да присъстваме?
Възможно ли е с пълномощно да ме представлява?
Благодаря :)

*
sisters forever , може да отиде съпругът ти без теб. Не му е нужно пълномощно, та нали в заповедта фигурира и неговото име!
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
АЗ все пак да попитам,за получаване на заповед е нужна само ли4ната карта и входящия номер или и още нещо?благодаря ви.
*
нищо друго :)

успех!
Здравейте момичета ,от доста време следа този форум но така и не се решавах да пиша.
Аз подадох документи за фонда на 20.03.2011год с номер 11924
но преди 3 месеца научих дългоочакваната новина че съм бременна.:)
Надявам се всичко да е точно за напред и да не се налага да ползвам фонда :)
дано да има повече такива щастливи двойки които да не се налага да чакат номера си
Успех на всички!
На такива случаи kато твоя най-много се радвам :)
Лека и успешна бременност!!! :)

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
*
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1091&Itemid=31

Цитат
Становище на Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве
26 August 2011
От Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве считат, че заради промените в Правилника за организацията и дейността на Център „Фонд за асистирана репродукция“, обнародвани на 29 юли тази година законът се нуждае от по-добро прецизиране, за да бъде в полза на всички пациенти.
Цитат
* Забраната за доплащане от страна на одобрените пациенти неминуемо ще доведе до компромис при лекуването на тези пациенти чрез използване на по-евтини препарати, консумативи, хранителни среди и др., което неминуемо ще компрометира шансът им за постигане на бременност, вероятно ще наложи по-голяма повтаряемост на опитите и респективно ще рефлектира в разходване на повече публични средства при по-ниска ефективност поради административни ограничения и необмисляне.
Цитат
В опита си да гарантира по-добро качество и ефективност на АРТ процедурите в интерес на пациента и да защити правата му, като забранява доплащането от страна на пациентите, законодателят практически ограничава достъпа на голяма част от пациентите до по-качествено съвременно лечение, със съвременни препарати и технологии, създава предпоставки за дискриминация по отношение на възрастта.
Много се надявам това недоразумение да се изясни и наистина да се намери вариант, в който да няма ощетени.
Здравейте има обновена информация от сайта на ФАР до 30.09.2011 да очакват обаждане
с№10000включително.
*

    фиона

  • ***
  • 299
  • моето чудо се случи
аз също yahoo_33
« Последна редакция: Септември 01, 2011, 20:09:59 pm от фиона »
Но този номер е одобрен през Август..
Целия Септември ли няма да одобряват... :(

Сигурно след празниците ще започнат с новите обаждания за вземане на заповеди през октомври.
*

    ilka

  • *
  • 16
  • iskam bebe
:oops:
zdraveite momiceta mojeli nqkoiq ot vas da mi pi6e ako znae sled kato vzema zapoveta kakvo trqbva da pravq PREDVAREIELNO SE IZVINQVAM I MNOGO VI BLAGODARQ
« Последна редакция: Септември 02, 2011, 12:09:39 pm от ilka »
Носиш я в клиниката и се уговаряш с твоя лекар кога да отидеш за да започнете. Ако имаш други въпроси, пиши ми на лични.




My first, my last, my everything!
*
здравейте момичета  :D! някой има ли инфо кога отново ще започнат с раздаването на заповеди остана много малко за моята и направо нямам търпение!!! успех на започналите процедура  :bori_004: :bori_007: :bori_002:
И аз се чудя,кога ще започнат  :ask:
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Момичета, мисля, че инфото в сайта на ФАР не е формулирано правилно... :) От два месеца го следя и забелязах, че те публикуват не номерата на  ОБАЖДАНИЯТА, а ВЗЕМАЩИТЕ заповеди през съответния месец. Август одобриха до 10001 и той ще вземе заповедта си точно на 30,09... :)Друг е въпросът, защо от толкова време не са мръднали...имам чувството, че колкото повече наближава номера ми, толкова по-бавно вървят нещата.../то вероятно, не е само при мен това чувство  :oops:/
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

И аз се чудя защо толкова време няма информация за одобрени. Може да са си дали почивка от една-две седмици, като се има предвид, че цял август и юли преди това не спираха да разглеждат заявленията.