0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Мира, в момента се чака около 11 месеца - жените, подали документи в началото на септември 2010, ще вземат заповеди в началото на август 2011 г. ФСХ след раждането мисля, че няма да е реално, трябва да се изчака, но за съжаление не съм наясно колко. За причината за кандидатстане не съм наясно също.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

    Velka

  • ***
  • 315
  • Това е моето Чудо!
Мира, аз вчера я свърших тази работа :Pподадох за 3 ти опит подпълних декларациите, написах молба за разглеждане че нали съм на 42 вече, кандидатствах с мъжки фактор, първият път но сега ще приложа и епикризата от лапарото, ако нищо им трябва предполагам че ще се обадят хората от фонда.др седмица ще си знам и номера, дано и този е късметлииски :P
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!





http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
Здравейте. Искам да ви попитам при кандидатстване за втори опит пак ли трябват всички тези изследвания и документи като за първи опит. Трябват ли нови изследвания на ФСХ, спермограми и т.н?
Жената по своята същност е ангел, отрежеш ли и крилата ще полети на метла:)))
chipolita, за втори опит се изпраща епикриза от клиниката, декларация че няма промяна в обстоятелствата и още няколко декларации. Това е всичко.










Здравейте момичета
ако има някоя от вас която е от Перник
Моля нека ми пише !
Жената по своята същност е ангел, отрежеш ли и крилата ще полети на метла:)))
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
rtfrtf, Велка, благодаря!
Велка, успех  :D!
От около 400 одобрявани на месец паднаха на около 270 на месец, което означава, че ще се чака повече от 11 месеца. Да не забравяме, че Фонда ще излиза и отпуска.
*
Valima, съчувствам ти, ако номерът ти е съвсем близо да излезне и се притесняваш, че ще излязат в отпуск. Доколкото разбрах, обаждания за получаване ще има, само няма да се дават заповеди, докато д-р Лалев е в отпуск. Помисли също така, че и част от клиниките, работещи с ФАР, също ще почиват през месец август. Така че нещата си идват на място. Според Правилника на Фонда на месец се одобряват между 200 и 400 молби, мисля, че ще наваксат през следващите месеци. За мен хората от Фонда си следят нещата и си изпълняват задълженията. При това съзнателно и човечно!
Късмет!
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
rtfrtf, за съжаление хич не ми е наблизо номерът. Никого не обвинявам, само тъжно констатирам.
Късмет и на теб!
Здравейте момичета! Много скоро чакам обаждане за заповед, но с мъжа ми имаме проблеми и не знам ще стигнем ли до инвитро. Въпроса ми е сега, ако откажа да си взема заповедта губя ли си опита или мога да си ползвам опита пак, когато реша. Също ме интересува дали ще трябва пак да подавам документи, ако сега се откажа и как стоят нещата с партньора, ако някога го сменя това има ли значение за фонда. Проблемът е в мен
зададох го и в друга тема, но не ми отговориха
Моят съвет е /ако има шансовете да се подобрят нещата със съпруга ти/, да си взмеш заповедта, когато ти се обадят - все пак има дълъг срок, в който може да се използа и възможност за удължаването му, е вярно по медицински причини, но все може еда се измисли нещо. Така де...Ако искаш предварително да си информирана за всичко, за което питаш - най-добре се обърни към Фонда, направо към директора или друг служител. Ако причината за стерилитета е у тебе, може би има някакъв вариат да използваш заповедта и донорска сперма, при отказ на партньора ти да участва. А за смяна с друг партньор - защо не, ако той подаде нужните декларации допълбнително,а с твоята диагноза ти имаш права да бъдеш финансрина. Това обаче са само мои разсъждения, не знам как са уредени административно такива случаи.
*
Може да подадеш молба да ти променят заповедта, т.е. няма да фигурира името на партньора ти. Декларираш промяната в обстоятелствата и не мисля че ще имаш проблем.
Успех!
EliMeli, това е отговорът на Стефи за подобно питане. Има вариант да ползваш заповед и донорски сперматозоиди, които не се поемат от ФАР. За ползването им обаче при сключен граждански брак се изисква писменото съгласие на съпруга. А също и клиниката, където ще се извършва процедурата, да разполага със спермална банка.
EliMeli, пожелавам ти нещата да се оправят и въпросът да е бил само информативен.

П.П. Мисля че може да отложиш взимането на заповедта. Като ти се обадят за получаване, споделяш че имаш проблем и се договаряш за примерно след 1 месец.
« Последна редакция: Юли 21, 2011, 13:46:09 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Да, информативно питам, но знае ли човек :) аз не искам да ползвам донорска програма, предпочитам да реша проблемите с мъжа си или някога, ако срещна друг човек тогава да се възползвам. Така и не разбрах губя ли си опита? Благодаря ви все пак!
*
Момичета,до колкото знам,се предвижда промяна в правилника и зароведите да важат вече за 12 месеца,а не за 6.Така че,Ели,трябва да имаш готовност за промяната в рамките на тези 12 месеца! :wink:Ама както ти отговорих и в другата тема- дано не стигнете до там,но пък  ако "човека" не става....... :( Все пак,ако се удължи срока  мисля,че и забавянето с одобряването ще се преодолее.Е,поне няма да се чака 9-10 месеца,нали??? :D
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Момичета,вече трети ден никой не пише за обаждане за заповед.Някой знае ли какво става?Да не би да са излезли в отпуск?
Привет,

Бих искала да попитам дали някой знае одобряват ли в момента по ФАР? Няма публикации от 25 Юли тук :((

Благодаря и хубав ден на всички
*
Обещах на някой да пиша кога д-р Лалев ще е в отпуска, но не помня на кой, за което моля за извинение :oops:
От понеделник 11.07 до 31.07 д-р Лалев ще е в отпуск и няма да се раздават заповеди.
Здравейте момичета ,какво става някой знаели ?Някакви новини ?Никой на никого не се обажда.
Знам по горното съобщение, но след това съобщение все още публикуваха одобрения и все се надявах.....

Благодаря! Ще чакаме през август