Здравейте,
моля за съвет, помощ, насока ... вече не знам какво да мисля и правя. Извинявам се предварително, че е толкова дълго..
От началото на тази година започнахме опити за бебче. Още през първите месеци започнаха промените в цикъла ми, ту ми подраняваше, ту ми закъсняваше с 1-2 дена.
През юли месец отидох на гинеколог (с направление) защото кървенето беше станало много оскъдно и с променена кръв (рядка, яркочервена) и това за 1 максимум 2 дена, а през следващите 2-3 дни слабо течение или само зацапване, плюс постоянно гадене и замаяност. Тъй като 7 месеца няма резултат реших да не чакам още, а да проверя на какво се дължи това. Знам, че трябва да се чака 1 година, но вече съм на 29 и времето тече все по-бързо...
На прегледа с ехограф лекарката каза, че имала 'съмнения' за миомни възли (ехографър и не бил мнгоо добър) и ме прати при ендокринолог и на изследвания на хомроните.
Направих ги... Ендокриноложката не намери хормонална причина за стерилитет и конастатира, че хормоните ми били наред. Бях чела, че Tsh трябва да е около 1.5, а моето е 2,85. ... Предписа ми само Bromcriptin заради леко завишен Prolactin, но гинеколожката каза да не го пия за сега и да направя изследване на Progesteron (не успях заради семейни причини да отида в определеените дни). Спермограма също правихме и резултатите са ОТЛИЧНИ.
Продължихме с опитите... Все още нищо.
За капак последните цикли са 25, 25, а този 24 дена
, а и болките по време на менструацията са доста силни (до сега не съм имала).
Та молбата ми е да ме посъветвате към кого мога да се насоча във Варна - гинеколог, специалист по стерилитет, какви изследвания да правя?