0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Графиката на Златен дъжд
« -: Октомври 27, 2010, 11:43:16 am »
Моля, кажете си мнението за моята графика.Поради проблеми с влизане в профила, за добавянето й в подписа, пускам линка така.Наближава ли овулацията, според вас.Последните 3 месеца цикъла ми съответно е 34 дни, 32 дни, 34 дни.Ако продължава по тоя начин, предполагам, тоя месец трябва да е 32 дни.

*
Re: Графиката на Златен дъжд
« Отговор #1 -: Октомври 27, 2010, 11:55:47 am »
Писала си че цикъла ти варира от 32 до 34 дни.
 Това означава че ще имаш по-късна овулация.
 Продължавай с тестовете (прави ги поне до 20,21 ви ден от цикъла).
Успех  :D
*
« Отговор #2 -: Октомври 27, 2010, 12:05:59 pm »
Подържам мнението на Мелади.Мисля,че ти предстои ов. :D
« Отговор #3 -: Октомври 27, 2010, 14:46:15 pm »
Мерси и на 2-те за отговорите.Имам и едно питане за ЦС - сутрин особено е много обилна.Може ли това да се дължи на предполагаема скорошна овулация.В един сайт  - PREGOLOGY ми показва 3-5 дни.А и друг въпрос имам - за лутеалната фаза.Как се определя колко дни е тя.Много не съм наясно.Сега следя за ову-то, но това за лутеалната фаза не ми е много ясно.Помогнете ми, та да я коригирам в данните ако се налага.
Желая на всички само  :bfp1:

*
« Отговор #4 -: Октомври 27, 2010, 17:33:23 pm »
Лутеалната фаза е втората фаза в цикъла.
 Тя започва от деня последващ овулацията до първия ден с менструално кървене.  За нормална дължина се счита от 12 до 16 дни.
Това че имаш ЦС все още не означава че си овулация. Може да имаш няколко последавотелни дни белтъкоподобна ЦС и да не си в ову. Най-добре е като правиш ову-тестове и мериш БТ.
*
« Отговор #5 -: Октомври 27, 2010, 18:33:34 pm »
Здравей, Златен дъжд и дано скоро да те изпращаме към друга по-приятна темичка :P
Според това, което си написала средната дължина на цикъла ти е 33 дни, следователно овулация можеш да очакваш около 19-ти ден - 33 - 14/най-често срещаната дължина на лутеалната фаза/= 19-ти ден. Тестове почни да правиш около 2-3 дни преди това, защото ову не е статична и тестовете ги прави от "-" до "-".
А за да си най-сигурна - фоликуметрия.
Успех!

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
« Отговор #6 -: Октомври 27, 2010, 19:03:50 pm »
Имам предвид един добър лекар, който ми препоръчаха миналата година и останах доволна от него - д-р Пламен Миков.Той имаше кабинет на ул.Цар Самуил, но май се е преместил.Порових се вчера и открих нов адрес - ул.Овче поле 156, вх.А, офисен етаж.Дали е актуален този адрес.Мисля утре да му звънна, та да си запиша час за утре или вдругиден, колкото се може по-скоро.Днес ми е 13-ти ден, рано ли е да ходя за фоликуметрия или трябва да изчакам още няколко дни.И последно - днес тестовата линия е малко по-тъмна от вчера, дали това означава че до няколко дни ще има овулация...
« Последна редакция: Октомври 27, 2010, 20:27:07 pm от Златен дъжд »

*
« Отговор #7 -: Октомври 28, 2010, 07:56:37 am »
Здравей, Златен дъжд!Мисля, че за фоликулометрия не е рано.Напълно е възможно да имаш оформен доминантен фоликул и да се предскаже ову.Нарастването интензивността на тестовата линия най-вероятно означава, че ову наближава.Това разбира се трябва да провериш и с тест днес.Предполагам си знаеш , че фоликулометрията дава по-добра информация от тестовете.
« Последна редакция: Октомври 28, 2010, 08:59:28 am от zanza »
« Отговор #8 -: Октомври 28, 2010, 10:12:48 am »
Записах си час за днес за 17.30ч при д-р Миков.Имам една работа следобед (спечелих една торта от радио-игра и да ходя да си я взема и занеса до нас).Та дано да успея на време да свърша за определения час.Доктора ме пита кой ден ми е и като казах 14-ти, ми каза, че няма какво да чакаме и днес да идвам.Кажете ми горе-долу колко пари да приготвя за процедурата, отивам при него без направление.20-30лв ?

Поздрави на всички и ми стискайте палци.Дано да наближава момента и да успея тоя месец да сбъдна мечтата си.Пожелавам и на вас същото.

« Отговор #9 -: Октомври 28, 2010, 20:14:16 pm »
Е, толкава се надявах на хубави новини, ама не би... :balk_144:
Лекаря каза, че не вижда фоликул...  :balk_145:
Огледа ми и 2-та яйчника, направи ми и снимки и ми ги даде.Което май автоматично означава, че тоя месец нищо няма да стане.Има ли смисъл да продължавам с тестовете за овулация или не... аз не виждам, ама моя ми ги е купил.Като се видяхме ми каза, да не се отчайвам, че и на него му ставало тежко.Казах му, че очевидно проблема е в мен... при него не виждам да има проблем...
Та отидох за хубави новини, а всъщност се върнах разстроена... :balk_145:

*
« Отговор #10 -: Октомври 28, 2010, 21:30:08 pm »
Ей, миличка, ще ти се карам :balk_149:
за какви проблеми говориш?! - та вие правите опити от има-няма 3 месеца. Не се шашкай така! Това, че този месец няма фоликул не значи, че и следващия няма да има. Дайте си време, прави си тестовете, мери си температурата, за да си наясно с тялото си и се наслаждавайте на любовта. Като минат 12 месеца и няма резиюултат, тогава започвай с обвиненията и самообвиненията. Сега си правиш само лоша услуга и се вкарваш в излишни филми.
Хайде със здраве и повече усмивки! :wink:

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
« Отговор #11 -: Октомври 29, 2010, 06:07:08 am »
Златен дъжд, подкрепям мнението на Оливия! Рано е още да си мислиш, че проблема е в теб, или пък изобщо, че има проблем!! За първи път ли ходиш при този лекар?(с такова впечатление оставам от постовете ти) Защо не си продължиш с мерене на БТ и Ову тестовете, и тогава пак ще обсъдим имало ли е Ову или не..При мен например, дължината на цикъла е 31 дена и Ову ми е на 17ти ден, след това 14 дена ЛФ(това по принцип, има и смахнати цикли като този месец)Както описваш, при теб цикъла е с дължина от 32 до 34 дена,  започни с тестовете от 16ти ден натам.
Не се разстройвай излишно, не си втълпявай отсега, че има проблем.. Ударете го на любов!!!!  :wink:
Успех!

« Отговор #12 -: Октомври 29, 2010, 07:14:25 am »
Не, не ходя за първи път при него.Миналата година също съм ходила.Но на това - на фоликулометрия ходя за пръв път през живота ми.Поразрових се вчера, че такива неща могат да се дължат на хормононални  проблеми или на хипофизната жлеза.Преди няколко години лежах една седмица в Пирогов заради киста (слава богу не се е повтаряло, беже ужасна болка).Продължавам с меренето на БТ и тестовете за овулация.Но ето - онзи ден теста показа малко по-тъмна 2-ра черта спрямо предишния ден, а вчера ни помен от 2-ра черта.А и при липса на фоликул - шансовете да забременея са 0 %.Опитвам се да бъда силна, но това ме смаза.Отидох с големи надежди... Днес БТ е с 0.3 по-висока от вчера.Може би ще трябва да се подложа на лечение.С мъжа ми си говорим и той ми каза, че тук доста хора от квартала са имали проблеми със забременяването.Имало е хора, лекували се с лекарства, спели в храмове, очевидно проблемите около забременяването са доста сериозни.Говорили сме си с мъжа ми - защо жени който не заслужават да бъдат майки (визирам тези който изоставят или дори убиват децата си, а детето е свято нещо, дар от бога) , та защо такива жени раждат, а тези който копнеят да прегърнат и целунат собствено дете и ще го обичат истински имат проблеми със забременяването.Тук все чета, че хората се мъчат с години (болшинството), докато стигнат до заветната цел.
« Последна редакция: Октомври 29, 2010, 08:04:30 am от Златен дъжд »

*
« Отговор #13 -: Октомври 29, 2010, 07:54:16 am »
Златен дъжд, в бележките си отбелязала безсъние. По всяка вероятност БТ е по-висока днес заради това.
Напълно съм съгласна с теб, че жени, които не заслужават да са майки... стават такива, а децата им страдат след това.. Всички сме минали през "дебати" със себе си.. чудейки се "ама защо аз не забременявам" , "защо на мен ми се случва това" и тн.. Някой горе има план за всички нас и аз вярвам, че рано или късно и ние ще прегърнем бебетата си!!!
След като си имала проблеми с хипофизната жлеза преди, добре е да направиш някои тестове, да провериш дали всичко е наред! Здравословни проблеми, които са възниквали преди е добре да се проверят, когато се започнат опитите за бебе!

*
« Отговор #14 -: Октомври 29, 2010, 09:35:47 am »
Аз мисля ,че ов.е някъде17-20 ти ден,може да нее видял добре доки.А и тази температ. от днес ,ако имаш поне 5 часа сън,също би могло да е ранна за тебе ов. предвит по-дългият ти цикъл!! :bighug:
*
« Отговор #15 -: Октомври 29, 2010, 09:55:57 am »
Здравей Златен дъжд. Да ти кажа честно, както Галето е писала, всички ние, които сме в този форум сме си задавали такива въпроси, всички сме се обвинявали взаимно, но и всички тук ни е събрала една цел - това да бъдем родители! При  някои двойки /и Слава Богу/ нещата се нареждат доста бързо, при други има доста повече проблеми и доста години мъка и само ще те помоля да не се самонавиваш още от сега. За да си сигурна в теб и половинката си най-добре е да си направите необходимите изследвания. Вече сме съвременни хора и е хубаво тези неща да се проверяват преди да е станало късно и ако не дай си Боже има някъде проблем той да се отстрани навреме.
Желая ти успех и да не се налага да минавате през всичките перипетии, през които доста голяма част от нас минава.
А относно ову-то 1-2 пъти годишно е нормално да нямаш овулация  :wink:
« Отговор #16 -: Октомври 29, 2010, 10:05:45 am »
Аз мисля ,че ов.е някъде17-20 ти ден,може да нее видял добре доки.А и тази температ. от днес ,ако имаш поне 5 часа сън,също би могло да е ранна за тебе ов. предвит по-дългият ти цикъл!! :bighug:

Легнахме с към 23ч вчера, и тъй като моя работи първа смяна, стана в 6.00ч, а БТ я мерих в в 6.40ч, без да съм ставала преди това.Мислех да поспя до 8.00ч, но не можах.Вчера сигурно около 1ч се въртях докато заспя и се будих 1 път през нощта.

« Отговор #17 -: Октомври 29, 2010, 18:13:57 pm »
Да питам нещо - преди 30 минути правих ову тест.Обаче и двете линии за много бледи, а тестовата е с 1 идея по-бледа от контролната.Просто едва се виждат на лампа.Как да считам този резултат.И изобщо валиден ли е при толкова бледи линии.Моля дайте ми съвет, да пиша ли някакъв резултат.Теста е CLEAR OVU TEST.

*
« Отговор #18 -: Октомври 29, 2010, 19:17:14 pm »
Този тест не съм ползвала, но четох във форума, че и други се оплакват от бледи линии.Теста е отрицателен, щом тестовата е по-бледа.Във всички случаи към този момент няма според мен смисъл от тестове за овулация , щом днес си била на фоликулометрия.Под "не вижда фоликули" доктора - няма доминантен или изобщо няма фоликули?/ ти разполагаш и със снимки /Защото ако няма изобщо фоликули , най-рано тест за овулация има смисъл след 9-10 дни.Това хипотетично - ако от тук натам се развие фоликул / за което вероятността не е много голяма/.Бледата тестова линия отчита някакво ниво на хормона , което обаче е под овулационния пик.Аз също съм си задавала въпроса и в момента си го задавам и не намирам отговор - това ниво на хормона логично ли е при липса на фоликули изобщо.В никакъв случай обаче липсата на овулация в един отделен цикъл не бива да те отчайва, това изобщо не означава, че в следващия няма да имаш овулация.
« Отговор #19 -: Октомври 29, 2010, 19:42:35 pm »
Да, имам снимка.Но не мога да я кача днес, ще мога утре вечер.Блутута е при нашите и утре като ходим на гости с мъжа ми, ще си го взема.Доктора каза, че изобщо не вижда фоликул.