Grozdanka Споделяш, че имате първи неуспешен опит. Няма да казвам, че знам как се чувстваш и какво ти е, защото не знам.
Не съм се подлагала на ин витро процедура, познато ми е само усещането от годините разочарование, в които всеки месец, цикълът ми неизменно идваше по часовник. И въпросите защо все не става и не става, като аз и мъжа ми "уж сме идеални и всичко ни е наред"...гняв към природата, към лекарите, бяс от липсата на отговори.
Предполагам, че при асистирана репродукция, надеждата която влага двойката в един опит е в пъти по-голяма, отколкото тази, която влага една двойка при "нормално опитване в спалнята си", нормално е да е така. Не предполагам, ами съм убедена, че е така. Респективно и стресът и разочарованието от неуспех са още по-жестоки и силни. Няма нищо по-естествено от това, да се чудиш каква е причината за неуспеха.
Но не бързай да "се вкарваш във филми" дето има една дума. Има много теми тук, в които момичета преживели не един и два неуспешни опита, разказват какво е било при тях, какъв проблем е имало, че да не стане, споделят опит и информация. Понякога просто няма обяснение за даден неуспешен опит, по-често, в последствие се намират медицински причини, следва съответното лечение и се стига до успех в крайна сметка.
Явно и ти си повлияна от целия "информационен бълвоч" по тази тема, който се лее в жълти издания и жълти предавания. Жалко, че има такива "журналисти", ама...
"А знаем, че подобни ембриони струват доста пари на черния пазар, който процъфтява..."Лично ти знаеш ли нещо за цената на ембрионите и за черния им пазар и колко процъфтява той? Имаш ли приятели, или поне познати купили , или продали ембриони? Помисли логично. Ембрионите не са чушки и домати, които можеш да купиш, или продадеш на пазара ей така... Лекарите ти не могат да си сложат в джоба, или дамската чанта вашите хубави ембриони и просто да ги изнесат от клиниката и да ги шитнат някъде на черно за много пари. Не е толкова просто и лесно това. Често има неуспешни опити - един, два, три... това значи ли, че зад всеки такъв неуспех стои своеобразна мафия?
Просто потърсете медицинска причина за този неуспех и ако има такава я отстранете. Не си мисли дивотии, само ще се разстроиш допълнително.
Желая ти късмет и успех при следващия опит!