Този термин "припознаване" съм го чувала когато примерно двойката живее на семейни начала и им се роди дете. Понеже майката се води самотна майка то бащата трябва да го припознае,за да го впишат в акта за раждане като баща иначе се води баща неизвестен.Мисля,че по подобен начин стоят и нещата с осиновяването на дете когато двойката нямат брак.Аз пък преди две години когато ходих да питам как стоят нещата ми отговориха,че трябва задължително да имаме брак.В последствие пък на друго място ми казаха,че не е задължително.Мога да го осиновя и аз,но правят проучване и на партньора.Точно така го е обяснила и Чандра малко по-горе.Тъй като след Нова година смятам да ходя да задействам нещата сериозно искам да попитам нещо,което касае нашия случай.Ние нямаме брак и не е проблем да сключим,но да ви кажа честно все ми се иска ако може да мине без тази формалност.Има вариант аз да подам документи,но тук където ми е адресната регистрация аз нямам собственост.Живея в жилището на партньора ми.Това би ли било проблем според вас?