0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

otkrih lesniq nachin da sleda ovu vseki den
« -: Октомври 22, 2010, 11:49:10 am »
momicheta ima nov i lesen nachin da sledite ovu imeto mu e pg53.i ako vi interesuva samo kajete i shte vi obesnq s udovolstvie
Re: otkrih lesniq nachin da sleda ovu vseki den
« Отговор #1 -: Октомври 22, 2010, 12:13:42 pm »
Моля те да обясниш за този нов и лесен начин. Предполагам ще е интересно и от полза за широк кръг хора.
Благодаря!

« Отговор #2 -: Октомври 22, 2010, 12:20:05 pm »
До колкото разбрах от Гугъл :wink:, това са онези апартчета, които следят за промяна в сруктурата на слюнката.
Ама нека pilishka, каже подробности.

pilishka, моля те пиши на кирилица или ползвай Кредора.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #3 -: Октомври 22, 2010, 12:35:03 pm »
До колкото разбрах от Гугъл :wink:, това са онези апартчета, които следят за промяна в сруктурата на слюнката.
Ама нека pilishka, каже подробности.

pilishka, моля те пиши на кирилица или ползвай Кредора.

momicheta mn sajalqvam ama ne moga da pisha na kirilica kakvo da naprava.a tolkova iskam da vi ulesnq s tozi pg53
« Отговор #4 -: Октомври 22, 2010, 12:49:57 pm »
ta ako moga da prodalja.az jiveq v budapesht.hodih na ginekolog i toi mi kaza che ovu-to pri men shte nastapi mejdu 21-26 septemvri.kupih si aparatcheto i se proverqvah vseki den no nishto.na 30 septemvri prestanah da go prava zashtoto si pomislih che veche e kasno i nqma smisal.na 9ti oktomvri mi doide m.i neznam zashto se proverih i izlezi che imam ovu.dosta se uchudih ama e taka.ta iskam da vi kaja che,ako bqh pravila testove nqmashe da razbera che e vazmojno ovu da nastapi povreme na menstruaciq.aparata e mn praktichen.kupuvash edin pat i se proverqvash vseki den.tozi mikroskop ima prozorche.plunchish si prasta i slagash varhu prozorcheto.izchakvash 8-10 min da izsahne i mojesh da vidish imash li ovu ili ne.sled tova pochistvash s voda i pribirash.i pone tuk nikak ne e skap v bg pari mi izlezi okolo 18lv.dano sam vi bila polezna.ako imate oshte vaprosi shte vi otgovora s udovolstvie.pozdravi. angela
« Отговор #5 -: Октомври 22, 2010, 13:08:34 pm »
момичета разбрах как да пиша на кирилица :oops:ама ще ми е доста трудно щото не сам сжикнала да пиша така,и бажно ще отгожатям и доста грешки ще имам  :oops: :oops: за което предварително се изжиняжам.понеже не сам българка и колкото мога толкожа ще пиша.целувки анджела
« Отговор #6 -: Октомври 22, 2010, 15:14:38 pm »
Интересно ми е само да разбера лекар дали е потвърдил овулациятата ти по време на менструацията? Знам, че е възможно, но много рядко се случва.

« Отговор #7 -: Октомври 22, 2010, 15:55:28 pm »
Интересно ми е само да разбера лекар дали е потвърдил овулациятата ти по време на менструацията? Знам, че е взможно, но много рядко се случва.
не мила лекаря ми изчисли м/у 21-26 септември ама то стана на 9ти октомври.и хубаво че имах този микроскоп иначе щеше да ми се размине
« Отговор #8 -: Октомври 22, 2010, 16:03:06 pm »
здражеите пак съм аз.да добавя,по ожулационен календар днес ми е ден за ожулация.туко що наплюнчих микроскопа и сега чакам да исъхне.след малко щте разбера дали е така.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #9 -: Октомври 22, 2010, 16:05:40 pm »
ta ako moga da prodalja...............ako imate oshte vaprosi shte vi otgovora s 
Това е абсурдно.
Не отричам, че може О. и М да съвпаднат - случва се когато почти си в менопауза :)
Но по един тест който отчита някакво ниво на естрогени в слюнката да се твърди че е имало О. - не съм съгласна :)
Теста какъвто и да е той - било то уринен /чрез ЛХ/ или с това апаратче/чрез Естрогените/ - отчита високи нива на хормоните,но те не ти гарантират О. - има ги и при СПКЯ когато няма О.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #10 -: Октомври 22, 2010, 16:16:39 pm »
е определено днес нямам озу.обаче от няколко дни мимам някакзи признаци за бременност,и когато му доеде времето ще си направя тест и ако е положителен вие ще сте парвите които ще раъберат.
« Отговор #11 -: Октомври 22, 2010, 16:24:12 pm »
ta ako moga da prodalja...............ako imate oshte vaprosi shte vi otgovora s 
Това е абсурдно.
Не отричам, че може О. и М да съвпаднат - случва се когато почти си в менопауза :)
Но по един тест който отчита някакво ниво на естрогени в слюнката да се твърди че е имало О. - не съм съгласна :)
Теста какъвто и да е той - било то уринен /чрез ЛХ/ или с това апаратче/чрез Естрогените/ - отчита високи нива на хормоните,но те не ти гарантират О. - има ги и при СПКЯ когато няма О.
ок аъ не казвам че сас сигурност имало ову.просто това показа апарата.и ако се ъанимавах с тестове щеше да ми е доста по трудно да разбера след като,то се падна повреме на м цикъл.а може маистина да влизам ж менопауза понеже вече сам на 37
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #12 -: Октомври 22, 2010, 16:43:51 pm »
pilishka :)
я вземи да мериш БТ и да видим дали има проблем с О.
Пак си ползвай апаратчето ако искаш, но ползвай и тестове за О.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #13 -: Октомври 22, 2010, 16:45:01 pm »
Дано да не влизаш в менопауза,а да си бременна..аз бих го пробвала този метод,но поне успоредно с Бт

« Отговор #14 -: Октомври 22, 2010, 17:06:30 pm »
сега готвя ама след малко ще премера бт и ще ви кажа ако още сте тук.аз си имам обикновен термометър дали ще свърши работа?

*
« Отговор #15 -: Октомври 22, 2010, 17:12:17 pm »
Ето тук е обяснено подробно как се мери базална температура: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=1633.msg21095#msg21095
« Отговор #16 -: Октомври 22, 2010, 17:25:07 pm »
Ето тук е обяснено подробно как се мери базална температура: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=1633.msg21095#msg21095
мерси много мила че ми показа как да си мера бт ама ту пише за специален термометър а аз си имам само обикновен.е няма нищо ж понеделник ще ида на аптеката да питам.изобщо не съм мислела че може да влиъам в менопауза.а така си мечтаехме за още едно бебе.по ову календар днес ми е ден на ову,днес правим 2 годинои опткато живеем заедно и днес мажо ми се прибира от командировка.и си мислех цхе ще се заемем с бебеправенето.ама ми мина мирака :(
« Отговор #17 -: Октомври 22, 2010, 17:41:27 pm »
може ли да ми кажете кога се навлиза в менопаузата.защото питах доктора дали не съм мн дърта за да искам още едно бебче а тои ми се изсмя че съм била още млада
*
« Отговор #18 -: Октомври 22, 2010, 17:47:00 pm »
Здравей за базалната температура можеш да ползваш и обикновен живачен или дигитален термометър.
А колкото до менопаузата, възрастта при всеки  е строго индивидуална.
Може да си направиш кръвни изследвания на трети ден от цикъла и да изследваш Инхибин Б и антимюлеров хормон (с тях може да разбереш дали имаш изчерпан яйчников резерв).
Аз също имам такъв слюнков апарат за определяне на овулацията. За съжаление обаче на мен не ми помага. Досега не ми е отчитал точно деня на овулацията.
Меря си базалната температура и правя тестове за овулация - те никога не са ме лъгали. :)
« Отговор #19 -: Октомври 22, 2010, 17:58:35 pm »
melody01.благодаря ти мн че ми разесни неща който не знам.родила съм две дечица ама ето че  доста неща не са ми ясни.а докито като ме прегледа и ми пусна само цитонамаска каза че не виждал никакав проблем да ми попречи да забременея