0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Не мен ми е интересно, а и предполагам и на вас ще ви бъде интересно да си дадете сметка, кои са 7-те храни, които присъстват най-често в менюто ви. Включете всичко, за което се сетите - меса, колбаси, плодове, зеленчуци, мазнини, ориз, картофи, тестени, сладки, яйца, млечни ... всичко :)

Сигурен съм, че някои хора ще установят интересни неща за храненето си :)

поздрави
Лазар
www.LiveToLift.com - здраве, персонално трениране, индивидуален подход

Персонални тренировки

Консултации
В нашето меню са:

1. Месо - основно пилешко (основно печено или на скара)
2. Зеленчуци - всякакви (рядко вечеряме без салата)
3. Хляб - това е за мъжа ми, аз си го позволявам рядко
4. Безалкохолно - отново за мъжа ми, съотношението в което за вечеря се изпива 2л е 0.5:9.5
5. Теснети закуски - това отново е в менюто на мъжа ми, в моето т.6
6. Разни боклуци - така наричам всички солети, бейкроуси, кроасани и разни пакетажи, които консумирам през деня, основно аз.
7. Ядки - най-често семки :lol:

Всичко остало се консумира по-рядко :wink:

Като например много рядко консумираме риба, която обичаме много.
Използваните зеленчуци за салата, гарнитура или в някое ядене случайно, са много ограничени - не използвам карфиол, зелен/жълт боб, спанак, лапад, сигурно има и друго, но сега не се сещам.
Рядко консумираме мляко (кисело и прясно).
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

1. Хляб
2. Сирене
3. Кисело мляко
4. Зеленчуци
5. Плодове
6. Масло
7. Кафе/кафява захар/
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
1. Кафе с кафява захар
2. Картофи, приготвени по всякакъв начин
3. Зеленчуци(салати ядем всяка вечер)
4. Сирене
5. Грейпфрути и портокали(на фрешове през вечер)
6. Вафли
7. Пилешко месо

Ако откажа сладкото ще съм много щастлива.Хляб не ям от години, така че не го вписвам, макар много рядко да ми се случи да хапна.За съжаление тъй като мъжът ми не обича риба рядко я приготвям, макар че аз много я обичам.Това е което аз ям, не питайте моч мъж какво консумира, че при него става страшно  :D

*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
1. мляко
2. хляб
3. бобени храни
4. картофи
5. плодове
6. зеленчуци
7. мед и ядки
*
1. Месо - основно свинско (прясно, от проверена месарница) и риба, най-често печена. Много обичам пилешко, то ми е фаворит, но е много трудно да се намери прясно и с проверено качество.
2. Млечни продукти - мляко (прясно, кисело), кашкавал, сирене. В повечето случаи домашно производство.
3. Хляб - без него не може, също домашен.
4. Захарни изделия - не можем да минем без тях, в повечето случаи приготвени от мен, но и от магазина купуваме.
5. Паста - спагети, лазаня - любима храна в семейството ми.
6. Мазнини - За готвене - основно зехтин, но и олио от време на време, понякога и масло(зависи от рецептата).
Регистрираме и "прегрешения" с намазан на филийка маргарин  :lol:
7. Пресни зеленчуци - всеки ден. Не сме почитатели на консервите.


п.п. С плодовете малко съм скарана, за съжаление и детето, въпреки настоятелното предлагане от ранна възраст. :oops: Добре, че съпругът ми ги обича, та не се лишаваме съвсем от тяхното присъствие на масата.
« Последна редакция: Октомври 21, 2010, 11:32:11 am от Елфи »
Това са нещата, които всеки ден хапваме в различни варианти.

1.Зеленчуци (картофи, тиквички, патладжан, моркови, броколи, домати, спанак)
2. Месо (пилешко, свинско, телешко)
3. Прясно мляко + зърнена закуска (за закуска)
4. Плодове (праскови, круши, сини сливи)
5. Сирене (различни видове)
6. Ядки (лешници, фъстъци, бадеми, кашу)
7. Ориз

Риба също хапваме, но само по ресторантите.
Хляб и паста от време на време.

1. Месо - свинско, пилешко, телешко и риба, приготвени печени на фурна или на грил тиган;
2. Зеленчуци, в момента наблягаме на зелева салата, кьопоолу;
3. Различни видове сирена;
4. Маслини, без тях не сядаме на масата, много ги обичаме;
5. Майонеза, основно в разни сосчета с кисело мляко и горчица;
6. Спагети, пици - веднъж/два пъти в месеца;
7. Плодове - лятото всеки ден различни, в момента основно банани;

Хляб почти не ядем, сладкото е в умерени количества. Иска ми се да ядем повече яйца.
*
1. Месо: всеки ден - пилешко, риба, свинско или телешко - на скара, готвено, на фурна, рядко пържено - основно рибата, по-рядко заек, пуешко.
2. Зеленчуци, маслини - всяка вечер салата
3. Млечни продукти, яйца - в големи количества.
4. картофи, ориз, царевица, по-рядко - боб, леща, грах.
5. Плодове, мед, чай - децата всеки ден, ние през ден-два.
6. Хляб, тестени, бисквити - всеки ден, но малки количества
7. кафе, бира - всеки ден, сладки неща, майонеза - вече доста рядко.
1.зеленчуци - свежа салата, независимо от сезона, през зимата купена маруля и един път седмично зеленчузи задушени с лъжица сметана или само със зехтин
2.плодове
3.кафе с мляко
4.кисело мляко почти всеки ден на обяд
5.риба
6.пилешко месо
7.нещо тестено и сладко за закуска
[/url][/url]
*
1. Зеленчуци - всякакви
колкото по-различни, толкова по-добре
2. Риба - сьомга, пъстърва, скариди, миди
избягваме други видове от етична гледна точка
3. Плодове - всякакви, според сезона
4. Месо
пиле/бяло месо/ и телешко
5. Млечни продукти
основно кисело мляко, сирене и пробиотични млекца
6. Зърнени
ориз, киноа, овесени трици
7. Яйца
всяка сутрин закусвам сандвич от пълнозърнест хляб с яйце и люцернови кълнове

Хапваме и много други неща, но тези водят класацията :)




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
1. Плодове - в големи количества
2. Месо (и риба). Само във вид на месо или кайма, но в никакъв случай колбаси. Сготвено, разбира се.
3. Кисело мляко
4. Зеленчуци - пресни или термично обработени, но не и консервирани.
5. Овесени ядки с други ядки, семена и сушени плодове. Обикновено купувам "прости" овесени ядки и добавям каквото има в къщи. Всъщност, това обядвам в офиса - мюсли, накиснато в кисело мляко.
6. Хляб - типов, пълнозърнест или ръжен
7. Сладко. Обичам, какво да направя  :oops: То и ми личи...
8. Няма как да го пропусна - сирене - бяло, жълто, синьо - всякакво.
« Последна редакция: Октомври 21, 2010, 15:59:11 pm от lemon »
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
1. Хляб - ами не мога без него да ям :oops:, пък и без това съм тръгнала на изчезване та ....
2. Зеленчуци - сезонни основно, сурови, често ям само салата. Зимата малко зор ама - моркови, магданоз и червено цвекло.
3. Месо - пилешко и пуешко домашно, прасешкото купено. Готвя и пека, не пържа.
4. Картофи - готвени, варени, задушени. Също не пържа (щото не умея).
5. Ориз - готвен.
6. Яйца и те домашни, сирене и кашкавал по-рядко.
7. Плодове - всичко каквото има от село и като свърши от пазара, много обичам и уча и дребната. Лимона не знам дали баш съм плодовете да го броя, но рядко оставам без лимон в къщи. За маринати, салати, печено месо, чай, джин  :wink:
*
1. Месо: всеки ден - пилешко, риба, свинско или телешко
2. Зеленчуци: маруля, домати, краставици, моркови, чушки, тиквички, зеле, лук
3. Млечни продукти: прясно и домашно кисело мляко, кашкавали разни, сирене, плодови кисели млека
4. Яйца
5. Хляб, пълнозърнест 
6. Картофи
7. Зърнени: ориз, леща, царевица, боб

Не ни е проблем правилният избор на храни, а количеството, в което ги консумираме. :(
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
месо (без колбаси)
зеленчуци (случва се и консервирани (домати), замръзени (зел. фасул, спанак, грах))
пловоде според сезона
хляб (от скоро домашен) и овес
млечни (прясно мляко, сирене)
бобови, ориз
масло, олио
яйца


Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Много интересен въпрос!
1. Пълнозърнест хляб - сами си го приготвяме.
2. Кисело мляко и извара - отново наше производство.
3. Сирене, кашкавал /90-10%/
4. Месо - варено или на скара пилешко, веднъж седмично сьомга, свинско на кайма със зеленчуци.
5. Плодове - предимно ябълки, грозде, горски, цитруси., сурови ядки.
6. Зеленчуци - марули, домати, краставици, магданоз,маслини.
7. Ориз и картофи - /70-30%/- Предпочитаме басмати, предимно сварен. Картофите са варени или печени на фурна.

Редуваме си "глезотийките" :).
*
5. Плодове - предимно ябълки, грозде, горски...

elle22, от коя гора ги берете тези плодове?
Аз единствено до оранжерийни се докопвам. :D
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
... и нашите са от вашата гора  :D...
*
1. Месо - всички видове, колбаси, яйца
2. Мляко, сирене, кашкавал
3. Зеленчуци
4. Хляб, спагети, тестени
5. Плодове
6. Риба и морски деликатеси
7. Сладки, ядки и др.
*
1.Месото почти всеки ден - любимият без месо не може да се нахрани :wink:. Обикновено е  пилешко, телешко, ярешко. По-рядко свинско.
2.Зеленчуци - всеки ден. Пресни, варени, печени. Повечето са си наше производство. :)
3.Плодовете също ежедневно приемани. Според сезона - ябълки, круши, праскови, кайсии, грозде и т.н. и т.н.
4.Хляб. Понякога в съботно-неделните сутрини приготвям тестени закуски.
5.Кашкавал, сирене, мляко - ежедневно поне едно от трите.
6.Аз без сладко НЕ мога - това бисквити, шоколадови десерти и други подобни са ми всеки ден в менюто.  :oops:
7.Напитките не са към храните точно, но всяка вечер пием по чаша бира или чаша вино.

Повечето продукти са домашни - някои наше производство, някои от роднини и познати.
Рибата е значително рядко на масата ни, което отчитам като грешка. Преди 2-3 години до кантората ни имаше магазин, в който имаше разнообразие от риба - тогава поне веднъж седмично консумирахме риба. Откакто магазина затвори намалихме приема й - вече е само веднъж месечно.

В общи линии това.