rally_g, в случай на ендометриоза наистина изписват противозачатъчни-аз ги пия вече доста време. Те не позволяват на кистата да расте, даже намалява понякога. И аз съм съгласна с РИБАта-ако има, след операцията се лекувай/може би направо със Зладекс. Аз също не пих нищо, заложих на бебеправенето/ако стане бременност е най-доброто лечение/, но след класическа операция не ми беше до това в началото
, явно изпуснахме момента и хоп-рецидив
Ендометриозата си е ГОЛЯМА гадина............. Сега /в четвъртък/ ми предстои лапароскопия-най-вече заради съмнение за хидросалпингс, но се надявам да махнат и поредната ендометриозна киста-този път е малка-17мм-ако няма много сраствания. БОБИ, на мен ми казаха, че стига да забременея няма проблем за бременността с ендометриоза. Даже ин витро направихме. Лошото е , че това заболяване по неведоми пътища е повечето случаи пречи на забременяването.......... При теб не е доказано, но щом се съмняват, лапарото ще изясни нещата .......... Знам, че не е лесно решение, но от моите отлаганици до момента няма резултат........
Може би е най-додре да отхвърляме една по една вероятните причини........ Ох, не знам кого убеждавам-мен или теб
, страха е голяма работа
, но пък надеждата...... За ендометриозата/за съжаление/ понаучих доста неща-питайте, ако нещо не сте разбрали........ Успех на всички! И да ми стискате палки в четвъртък!!!