0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Седмица поредна 18- 24.10.2010!
« Отговор #20 -: Октомври 19, 2010, 09:29:09 am »
Раиска, и не мий гърдите със сапун, преди кърмене - ако случайно са те инструктирали да го правиш!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #21 -: Октомври 19, 2010, 11:17:56 am »
Изобщо не си мия гърдите...само с кърпите на чико и като се къпя - каквото се стече...не ги докосвам изобщо, даже от капките вода ме боли.

Леля му на мъжа ми е педиатър вече 40 години, тя ни каза за млякото и изобщо всичко...не я слушам на 100 %, но за нещата които не знам и не разбирам - я питам. Ето сега, вече сме болни  :( сутринта дойде да ни прегледа и да ни предпише какви да ги вършим. Беба има някакви секрети в едното око и е със запушен нос...цяла вечер я слушах дали диша.

Жаси, вчера това правих цял ден - цедих се с помпата. Сега я кърмя със силиконовото зърно, пък да видим до къде ще я докараме. Ще ходя и гола...така и така съм си сама вкъщи  :)

А беба я успокоявах снощи като и масажирах коремчето и я взех да спи при мен . Много жално плачеше...
*
« Отговор #22 -: Октомври 19, 2010, 13:03:43 pm »
Пробвай да се цедиш на ръка, помпата и тя дразни зърното.
*
« Отговор #23 -: Октомври 19, 2010, 13:13:25 pm »
Раиса, а Гармастан или Лансинох не помагат ли? При мен Гармастан помогна за разранените зърна.

Препоръчайте ми добър пулмолог в София, моля ви. Александра не се спря да боледува. И все бронхити. Сега последният минава доста по-леко от предишните, без температура. Но пак кашлянето си е като по учебник.
« Отговор #24 -: Октомври 19, 2010, 13:20:40 pm »
Сия, да кажа, че само давам идея де - незнам за сф кои са добри пулмолози - но на такива кашлици много добре се отразява Вентолин-а. Стилияна го диша с Бейбихалер и се повлиява мнооого добре. До 3-4 дни край без някакви страшни кашлици. Можеш да го коментираш с педиатърката ви. И един бабешки лек прилагам който също много бързо стопира кашлици и при детето и при нас с мъж ми - черна ряпа, изрязана като чашка, вътре пудра захар или ме - изчакваш сока отдолу да изтече и даваш по 1 чаена лъжица през 1-2-3 часа. Пак само казвам какво действа при нас.
*
« Отговор #25 -: Октомври 19, 2010, 13:26:08 pm »
Марито, и аз с вентолин я инхалирам. Направо си изби парите тоя пуст инхалатор. :(
От носния секрет не са изолирани патогенни микроорганизми. Не знам къде да търся вече причината. Не мога да се примиря, че два дена ще ходи на детска и половин месец ще я лекувам в къщи, за да я пратя пак там да се разболее. Идеи приемам всякакви. :?

« Отговор #26 -: Октомври 19, 2010, 14:27:42 pm »
Сиа, това са координатите на две лекарки, които са изпитани и препоръчани от моя приятелка. Д-р Куфарджиева в МЦ Закрила - бул. Дондуков №79-81. тел.94 20 700, но запиши час отсега, че е голямо чакане. Или при д-р Лиляна Райчева от Медицински Център "Детско здраве": 952-42-97 и 952-57-37. И двете са пулмоложки.
Успех и дано Алекс спре да боледува често!
« Отговор #27 -: Октомври 19, 2010, 14:30:43 pm »
Сия, ако намериш радикално решение ще се радвам да го споделиш :bighug:
*
« Отговор #28 -: Октомври 19, 2010, 14:33:52 pm »
Хубава седмица и от нас! Здрави дечица и слънчево настроение на всички!

Влизам и аз с молба за съвет от мамите на повече дечица. Как се справяте с ревността на по-голямото детенце и изобщо как подготвихте каката/баткото за появата на новия член? Приготвила съм вече доста подаръчета с идея като се роди бебо и идват гости с подаръци за него да има и за каката, говорим много че скоро ще се роди братчето и т.н., но от сега е категорична че тя играчките си няма да дава и всичко  е "на мене". Миналия ден видя кошницата за кола, която приготвях и веднага се намърда вътре, като обяснявам, че е за бебето почва да крещи че е нейна и така с всичко. Единствено казва, че ще го гушка, но не съм сигурна дали това ме радва, като знам как гушка играчките си...
ще съм благодарна на всякакви съвети, че не остана много време вече.

Раиса, д-р Бърди препоръчва Хумана, ние я ползвахме през цялото време без проблем, дори когато Габи е била с разтройство само сменях с лечебната Хумана и много бързо и помагаше. За рагадите вече са ти писали каквото и аз знам, при мен нещата се оправиха за около 2 седмици, но преди това нищо не помогна.

Сия, бързо да оздравява Александра! И всички болни дечица!
« Последна редакция: Октомври 19, 2010, 14:36:45 pm от maia_st »

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #29 -: Октомври 19, 2010, 14:51:17 pm »
Мая, отначало ще е много трудно, но с много говорене, като я включваш в помощта за бебето ще се получат нещата. А за играчките, със сигурност ще продължи много дълго. Моите непрекъснато се карат :? Ние му обяснявахме как ще дойде бебето, как той е батко и трябва да помага и че ще е много хубаво, защото ще има с кой да си играе. Винаги го моля за помощ, сега им организирам състезания, но вие сте малки още :) Давала съм му да кара количката, помагал ми е да я люлеем в коша. Иначе това с кошницата, леглото, люлката - също го имаше. Просто му разрешихме да влезе вътре, да види, че не се събира и на него сам му мина желанието :D Много търпение му е майката най-вече и да не й се караш. А при момиченцата малко по-инстинктивно се получава това с обгрижването. При всички случаи ще има ревност, ще си дърпа играчките, но като види, че в момента не я застрашава толкова, ще премине този етап. После ще дойде следващия :lol:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #30 -: Октомври 19, 2010, 14:54:53 pm »
Благодаря ви много за отзивите и за пожеланията.
Д-р Куфарджиева ми я препоръча и педиатърката ни, но за октомври няма часове, а за ноември графика не е пуснат още.
Д-р Райчева приема само четвъртък и също няма часове. Щеше ми се да я заведа утре другиден най-късно. Явно ще ни спасява педиатърът за сега.
Бърди ми писа, че вероятно Флексотайд за седмица би оправил положението, но някакси не мога да дам кортикостероид без да ми го предпише лекар, който я е прегледал. :?
Чух, че жената на д-р Алексиев д-р Сирма Милева(ортопеда) е педиатър и работи в областта на пулмологията. Чували ли сте нещо за нея?
*
« Отговор #31 -: Октомври 19, 2010, 14:59:37 pm »
Раиса, пробвай с Дефламол да мажеш, но него трябва хубаво да го измиваш преди кърмене. На мен той ми помогна и до края на първия месец, кърменето се превърна в удоволствие.

Мая, на моите им е година и 3 месеца разликата, т.е. самата Ели си беше бебе като се появи Стефан. Не, че не трябваше да я пазя да не го задуши завивайки го през глава или в опитите си да го храни с шише и всичко това естествено направено от любов. Иначе, като се появи, можеш да я помолиш да ти помага, като ти подава памперсите на бебето, след това да я хвалиш за това. Идеята е да се чувства въвлечена в целия процес, а не изолирана и отхвърлена. Колкото до кошницата и до всички неща които са били нейни, а сега ще ги ползва бебето, обясняваш, че са бебешки, тя е кака и вече е голяма и не и стават. Виж това с играчките,
е неизбежно, моите си се карат постоянно. Елена винаги, решава, че иска играчката която е взел Стефан. Има и нещо друго, в момента малко или много бебето за нея е нещо абстрактно, и не е съвсем ясно как си го представя, нещата може да се окажат съвсем различни като се появи самото бебе в къщи. Ако в момента я дразни това, че говориш за бебето, може би трябва за известно време да спреш, а като се появи братчето вкъщи, ще видиш как ще тръгнат нещата.

Сия, бързо оздравяване на Алекс!

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #32 -: Октомври 19, 2010, 15:09:45 pm »
Ох, това с болестите е ужас...а тепърва ще става по-зле.
Дано бързо оздравяват децата.

Иначе да, Лансинокса ми помага, но после пак се появяват...аз май не усещам кога точно ми се случват рагадите. Разбирам при свършен факт  :) Сега съм решила да се пробвам със силиконовите зърна, докато ми минат тотално гърдите.

Благодаря за съветите, ще взема и Дефламола  :)
« Отговор #33 -: Октомври 19, 2010, 15:20:20 pm »
Иначе, като се появи, можеш да я помолиш да ти помага, като ти подава памперсите на бебето, след това да я хвалиш за това.

Ето това беше разковниче и при нас. Аз не мога да кажа, че сме имали изобщо проблем с ревността, разликата е само 1г 4м и батенце не е бил особено осъзнат, та не се е чувствал застрашен. Но много се гордееше, че е помощника ми златен, как щях да се справя без него и т.н... Въвличай я в обгрижването на бебето, благодари й и я хвали на всеослушание. Ще има и момент на "връщане назад", ще иска и нея да я носиш на ръце, да се вози в количката, да пие мляко, ще говори на бебешки по някое време - позволявай й някои от тези неща, омръзва им след няколко дни и бързо минава.

Раиса, дано бързо отминат грижите ви и да се кърмите успешно. Аз също давах Хумана, когато се е налагало дохранване.

Сия, пожелавам ши бързо оздравяване!
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #34 -: Октомври 19, 2010, 15:23:19 pm »
само да ви напомня, че за въпроси по кърменето имаме специален подфорум тук:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=27.0

там има писано доста, може да се пускат всякакви нови теми с въпроси и отговори по различните аспекти на кърменето.

за здравословните проблеми на децата пък имаме друг специален подфорум тук:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=34.0

всичко това е направено, за да е структурирана информацията, за да се открива лесно отговорът на въпроса ни, за да не се задават едни и същи въпроси по много пъти, и също така - за да не се раздуват седмичните теми с въпроси, които са достатъчно обемни, за да им отделим цял подфорум.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #35 -: Октомври 19, 2010, 15:43:54 pm »
[quote author=jam link=topic=43837.msg761126#msg761126 date=1287490999
за здравословните проблеми на децата пък имаме друг специален подфорум тук:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=34.0
[/quote]

Извинявам се. Ако прецениш, че информацията ще е полезна и на други, премести я, моля те, в Педиатрични грижи.
*
« Отговор #36 -: Октомври 19, 2010, 20:27:32 pm »
Ganka, gery_k77, marmotche, благодаря за споделеното момичета, ще ми е от полза. Предполагам, че няма да е много лесно, но се надявам да се справим, със сигурност ще е весело в къщи тази зима :)

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #37 -: Октомври 19, 2010, 21:12:08 pm »
Мая, какво да й подготвяш освен, че скоро няма да имаш коремче, а тя ще си има братче. Никога не съм имала притеснение относно това как Стефания ще приеме бебето, поради простата причина, че тя беше достатъчно малка. Дето се вика тя не пишкаше на гърне и не се хранеше сама, какаво да й подготвям, никога не е имало ревност. Точно под формата на игра след като се роди Преславка я свикнах, че тя е каката и понеже е по-голяма може да прави повече неща от едно бебе. Та така, факта че я смяташ за голяма и способна е според мен правилния вариант да не се чувства застрашена, че бебето ще я измести, а по-скоро че то има нужда от нейната помощ.
Не е лесно, ама пък какъв е кеф, онази вечер двете се крият от нас с баща им в леглото под завивките и като ги отвием такива писъци и такова щастие в очите им- благодаря на Господ, че виждам тези бляскави очички, за нищо на света не бих върнала нещата и съм щастлива, че се случиха така.
« Последна редакция: Октомври 20, 2010, 01:49:40 am от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #38 -: Октомври 19, 2010, 23:11:36 pm »
При нас няма никаква ревност, а аз си мислех щото е още щурчо и не разбира, разликата им е точно 2 години. Сега като ви чета повечето сте с доста по малка разлика и се е получавало някакво обгрижване от страна на по-голямото дете. Това доста ме  хвърли в чуденка. При нас освен целуването по главичката от време на време, няма никакво отношение към нея. Карам го да ми донесе или отнесе памперс или да подаде лигавник, хич не ме и отразява даже, все едно не говоря на него. Единствено константира като промяна след като ме изписаха, е че нямам корем и бебето вече не е там. Няма интерес ни към кошче, ни креватче, нищо нейно, единствено като изллизахме 2-3 пъти на разходка, той поиска да я бута с количката.
Алекс се промени много, особенно след раждането на бебето стана хипер активен, спи по максимум 4-5 часа на денонощие, знае какво е редно и кое не и прави точно това което не трябва, то това нормално за дете на неговата възраст, но въпроса е че не го прави с играчките си, а например два пъти бута телевизора на баба си. Не искам да си представа какво може да стане. Чудя се на какво се дължи тази промяна - заради появата  на бебето или усеща напрежението и тревогата вкъщи. Имаме проблеми с малката и се налага доста да пътуваме по София, понякога ни няма с дни, старая се да компенсирам по някакъв начин това, но не съм сигурна че успявам. Започнах доста да се притеснявам за него, то колко време може да кара на автопилот.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #39 -: Октомври 20, 2010, 01:20:14 am »
Mary те са на периоди. Само ти можеш да усетиш на какво се дължи и какво му влияе.

Моята девойка сега ми реве че иска братче и сестриче, Всички си имали. Тя отдавна надава вой, обаче сега се родиха две бебета и една близка приятелка е бременна и темата е много гореща в момента. Днеска обвиних щъркела, било му студено и се загубил някъде из топлите страни.  :lol: Обаче ме срязаха, че бебетата растяли в корема и тия ми ти щъркели не носели бебетата. Та си останах неискащия виновник ...
  Липсва ми всичко бебешко, много ми липсва. А това непрекъснато напомняне и мрънкане ми действа на нервната система.

Та реших да запиша докторантура по между другото. Декември ми е защитата на дипломната работа, февруари изпит по англииски и специалност. Досега спях по 5 часа, сега и три не ми остават.Знам само, че март ако всичко е наред, ще се отдам на 5 месечма релаксираща почивка.  :) Може и на канарските острови  :lol:
Здраве да е. Каквото дойде. 
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0